Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Изработване на трилентово ОТ
« Отговор #15 -: Април 27, 2018, 08:07:02 20:07 »
Поръчах два Eminence Alpha-6A - 8 Ohm  https://www.thomann.de/intl/bg/eminence_alpha_6.htm  към края на другата седмица ще са при мен.
« Отговор #16 -: Април 27, 2018, 09:25:53 21:25 »
За  4-ти ред Бътъруърт на 5 кХц,  Намерих това:
 C1 =  2.11 μF
 C2 =  4.22 μF
 L1 =  0.16 mH
 L2 =  0.72 mH
По тая схема

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #17 -: Април 27, 2018, 09:48:59 21:48 »
Еминенса ли е най-линеен?
Много е близък зо моите Фейн Соверен 6-100.

Браво! Схемата за този СЧ е задължително Зобел за изравняване на импеданса, иначе атенюацията му действа нелинейно. И почти със сигурност L-pad.
Филтъра към НЧ трябва да се пробва от по-просто към по-сложно. Моите работят и с първи ред. 6 инча е достатъчно голяма среда за 12-ка, ще бъде и атенюирана.

Филтъра за ВЛД е точно такъв.
Кондензаторите да бъдат фолийни. Прочел ли си темата с частите за филтри, там обсъждаме няколко подходящи марки?
« Отговор #18 -: Април 27, 2018, 09:58:30 21:58 »
Аз съм се по запасил с мбго-2 (но май все с големи стойности 10-20-30мФ), но ще я намеря темата и ще я прочета и нея
« Отговор #20 -: Април 28, 2018, 07:25:54 19:25 »
Ако знаеш от колко време ги събирам тия МБГО 2
« Отговор #22 -: Май 03, 2018, 01:58:34 13:58 »
Трябва ли да променям нещо?
И от къде да видя как да сметна кутиите след като съм нагласил с какви говорители ще са, или пък някакви готови размери?
За размера на картинките видях, че съм сбъркал но вече бях натиснал да се качват. Ще се коригирам.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #23 -: Май 03, 2018, 03:29:31 15:29 »
Нали оупън бафъл ще правим? Няма такова нещо като кутии.
Проекта за две 12-ки ще го видиш като направиш 15 мнения.

Това ще бъде як филтър.
Сигурен си, че искаш целия да бъде 4-ти ред? Задължително Зобел на средночестотния. Предвиди го.
СЧ-НЧ може първи ред Солен-Сплит с тези говорители. Според мен започни така, -4-ти симетричен паралелен Бътъруърт на 5000 и 1-ви ред последоветелен (series) на 500-600.
Нали знаеш, че ще има още един бас пуснат само през голяма бобина?
« Отговор #24 -: Май 03, 2018, 03:40:03 15:40 »
За вторият бас да, но при мен ще е 12ка за сега не ми се инвестира в друг по голям,  само където някой неща не ми бяха ясни но почва да се прояснява. Ако може драсни точно какви ще са филтрите за НЧ и СЧ  че искам да съм наясно какво ще ми трябва като почна да ги навивам. С какво да си калибрирам уреда  за да съм сигурен в бобините? Една ми я измери за каквато е сметната но в другите дава разлика, от къде да взема бобина на която да знам стойността?

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #25 -: Май 03, 2018, 04:11:03 16:11 »
Нали всяка колона е с по два 12 инчови баса?

Ами освен пряко сравнение с моя уред или на някой друг.
Имай предвид, че с моя хванах много големи отклонения на фабрични бобини и ми ги смениха. Тоест, върнах ги и взех по-големи.

Всичко е ОК с учебникарски филтри на 500 и на 5000, щом ще имаш Зобел на средата, тя ще бъде с линеен импеданс, ВЧ е с линеен импеданс, НЧ евентуално също може да получи Зобел, въпреки че на 500 все още са линейни. Приеми 9 ома за НЧ и всичко ще бъде точно. А и там е лесно, защото ще нагласяш с кондензатора на СЧ.

Няма нищо сложно.

Акустичното оформление и компенсацията са много иновативни и не се нуждаят от нищо повече.

За навиването. Ако не ти е проблем си купи 6 бобинки, има откъде. Мегавойс правят по поръчка, Exproject, Визатон.

Бобината на баса да е дебела.
Компенсиращата 13 мХ направо на трансформатор.
« Отговор #26 -: Май 03, 2018, 08:35:21 20:35 »
Да с по два 12инча. А за бобините  проблемът ми е , че съм от провинцията и тук ги обиколих всички магазини за резервни части и никой не продава бобини всички продават готови филтри. А инак аз имам всичко нужно за навиването им тъстът е бивш бобиньор и има навивачка  и около тон жица всякакви размери (макар, че предполагам е много вероятно тия които ще ми трябват да ги няма) но ще видя първо да ги купя от някъде.
Можели да ми покажеш как виждаш ти филтрите (на мен материята ми е тъмна индия и след всеки въпрос имам много четене за да си го изясня, иначе желание си имам. )

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #27 -: Май 03, 2018, 09:06:28 21:06 »
В моята тема и в темата за части за филтри нали си гледал?
Аз се напънах и направих платки с просто разчертаване. По принцип може би още по-добре е на фазер и обемен монтаж на елементите един за друг без писти.

Правиш точно като на схемата от онлайн калкулатора.

Първи ред последователен филтър знаеш ли какво е?
« Отговор #28 -: Май 03, 2018, 10:16:30 22:16 »
Здравейте, следя с интерес темата.
До колкото разбирам ще се ползват два баса, единия до 85 херца а другия до 500 херца.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #29 -: Май 04, 2018, 10:28:56 10:28 »
Да, коригираме затихването на ОБ към баса с 1.5 ленти.
А ОБ пика в АЧХ го коригираме със специалния дизайн на екран в раздела за регистрирани.
Надстройката на моята система от самосебе си еволюира до такава система без специалното разположение разбира се.