Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Идеалният автомобил
« Отговор #15 -: Октомври 27, 2020, 06:34:33 18:34 »
Tesla cybertruck си е Tesla. Със всички привърженици и противници на гърба си.
Ще видим, когато навлезе в редовна употреба, коя от двете групи ще нараства или намалява.
Аз не бих прогнозирал.
До тогава обаче, друг един автомобилен гигант приятно ме изненада! Меко казано, по-скоро наистина ме впечатли!
Това се оказаха GMC с възродения HUMMER EV.
https://www.gmc.com/electric-truck/hummer-ev

Още с първата статия в expedition portal (https://expeditionportal.com/the-hummer-ev-is-electric-overland-nirvana/)
си казах, охооо, недолюбвания от мнозина, станал почти насмешлив hummer в такова впечатляващо проявление!
И да, наистина ме впечатлява. Най-малкото с това, че GMC някак успяха да натрият носовете на всички и да представят
нещо наистина ново. Не хибрид, не адаптация на вече съществуващо возило, ами.... На всичкото отгоре, със срок 2021/22г., т.е. по-рано от Tesla Cybertruck.
https://www.caranddriver.com/news/g34414933/2022-gmc-hummer-off-road-equipment-explained/

Да ме прости автора на темата, но в моите представи за бъдещето, макар и далечно,
когато градските/междуградски автомобили всъщност ще бъдат във въздуха и нуждата от скъпа инфраструктура леко ще отпадне...
Бъдещето на "наземните" е именно в такава концепция.

different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #16 -: Октомври 27, 2020, 07:32:34 19:32 »
Тия 220 киловата батерия каква хубава работа ще ми свършат, но не с тези гуми, а с едни Гуди Иър Efficient Grip SUV и една аеродинамична предна престилка като на Ескалейд или Навигатор. 350-те мили току що станаха 420.

Големия СУВ е крайно неудобно превозно средство в сравнение със седана.

По липсата на двигател с вътрешно горене съм готов да приема съвсем друг форм фактор като на Конвеър Футура например.

Същите 200 киловата могат без проблем да се съберат в почти всичко ако се вдигне леко.
Да не говорим, че технологията на ГМ е рудиментарна, с поколенията батерии, които са обявени сега и доказани това е е под наполовина като обем. Тоест, прогнозата ми, че 2024-2025-та ще имаме над 200 киловата изненадващо се сбъдна 2-3 години по-рано.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #17 -: Август 17, 2021, 11:04:13 11:04 »
Запознайте се с два страхотни модела на Ламборджини: Фаена и Марзал и двата са прототипи на концептуални автомобили.

Представете си, че изхвърлим ДВГ (вж. последната снимка колко е голям), скъсим предницата с две педи и удължим купето съответно.

Мисля си, че манията по ретро няма как да не върне в производство този тип дизайни. Хората искат да седят в тази каросерия и да управляват нещо с тази форма и линии.

Аз също искам клиновиден автомобил с много стъкло и панорамен покрив.

И не, скъсването на предницата не е кощунство. Всички супер автомобили всъщност имат къса муцуна.