Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6629
    • Профил
Аурус СенатОпределено имам сантименти към името Сенатор и определено този наследник на името е доста по-достоен от какъвто и да било Опел.

Тази кола има луксозни размери и е направена от луксозни материали.

Това е първият автомобил в който дървото е употребено уместно и на място като луксозен функционален елемент на интериора.
Дървото тук не е декорация, а структурен материал от облицовката на интериора, тоест, луксозен мебел. Дърво има там където другите коли се търкат и износват.
Дръжките отвътре са масивни.
Другото е леко недодялано, но не по-недодялано от последните две поколения на Ролс Ройс.
Бентли са малко по-художествени в последните си поколения, но и те не предлагат качеството и дълговечността на масива.

Като практично настроен човек, смятам че скъпите и луксозни автомобили трябва да предлагат нещо повече. Това нещо трябва да бъде възможно най-голям ресурс.
Автомобилът не трябва да има заложен ресурс. Дълговечността трябва да бъде ограничена само от живота на самите материали и трябва да се измерва минимум в десетилетия. Имам предвиднад 100 годишни парни автомобили и електромобили, които са обзаведени като малки дневни или кафенета и все още вървят след цяло столетие.
Защо един супер автомобил да не го може? Той така или иначе не е нито бърз, нито икономичен. Едно голямо и тежко превозно средство трябва да се възползва от масата си.

Мощността с 4.4 V8 разработен заедно с Порше била 598 коня, вероятно системна и вероятно около 60 коня са от електромотора и завидно голямата 17 киловатова батерия. Капацитет от 17 кВ би трябвало да позволява близо 50 км електрически пробег при доста голям разход от 350 вата на километър (Тесла харчат около 250)
9 степенната скоростна кутия е руска. Задвижването е 4х4.
Ускорението до 100 е за 6 секунди.

Има изцяло руски V12 с 6.6 литра обем и четири турбини. Мощността е над 850 коня, а въртящият момент почти 1500 н.м., които са ограничени на 1000 заради кутията.

Таблото прилича на Мерцедес, както и управлението на инфотейнмънта. Волана също е като преработен волан от S класа.
Единственото ми обяснение е използването на същият доставчик на системи за активна сигурност като Мерцедес. Колата вероятно държи ленти активно, спазва дистанция, спира и т.н.
Карал съм токъв Мерцедес, по магистралата завива сам, само трябва да ти усеща ръката на волана.
Удебеляването в долния край на волана на S-класата според мен е вибратор за предупрежденията.

Иначе са набутали тъч екрани вътре в лицата на по-големите копчета. Вероятно са взаимснвали всичко най-интересно и смислено от съвременните модели.

Отпред прилича на Шкода Супърб, а не на Ролс Ройс, а отзад на Бентли.

Цялата кола ми харесва.

Прилагам една снимка на концепта на Опел Сенатор Б...

...
...
Всъщност на Ферари 400 с двигател от 512 бб в концептуално купе "Ферари Пинин"...
Но е като концепт на Сенатор Б.
Другата срамна прилика на авномобилостроенето е тази между най-скъпото Ферари - 250, Пежо 404 и Трабант.