Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4318
  • Профил
Политолозите също се събудиха
« -: Декември 05, 2018, 11:55:34 11:55 »
И даже притесниха...

Антоний Гълъбов за азиатската школа в пропагандата която ни насъсква едни срещу други и и за безсилието на политиката и маргинализацията на обществото и медиите:
https://m.offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Aziatskata-shkola-v-propagandata-ni-nasaskva-edni-sreshtu-drugi_690890.html?ref=recomend

Георги Лозанов за липсата на солидарност, състрадание и симпатия между отделните социални групи: https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Georgi-Lozanov-Zaradi-krajnodiasnoto-bednite-veche-ne-sa-dobrite_693196.html
Цитат
"Вместо оста да е протестиращи-власт, то тя стана протестиращи-протестиращи и протестиращи-антипротестиращи. Това е защото има една нова криза - кризата на доверие към елитите вече стана криза на доверие към други интереси. Вече не само елитите са обект на недоверие, а всички други групи са обект на недоверие - към протестиращите в съседство, както и дори към бедните."

Тежко и горко на това общество.

Още нещо се набива на очи, омаскаряват всички политици накуп като една ОПГ, например когато бъдат приети нови закони увеличаващи данъчното бреме или не бъдат приети необходими социални норми.
Истината обаче, е че когато вдигнат данъците, едни са предложили, а други са били против. Когато не приемат увеличение на детските надбавки и пенсиите и по-справедлива система за разпределение, едни са предложили, а други са били против.
Понеже управлението, което има и много силно влияние В медиите обикновено е в ролята на лошия герой който увеличава данъците и не регулира социалната система на тях им е по-изгодно да разпределят негативите между себе си и всички останали в парламента затова В медиите е възприет маргинализира щият жаргон че парламентът нещо е приел или нещо не е приел. Истината е че всичко което се приема или се отхвърля, случва се или не се е случвало е единствено и само по волята и на отговорността на управляващото мнозинство.
 по същият начин изгодните и неизгодните за народа законопроекти и предложения имат конкретен вносител от конкретна политическа партия.
Цялата тази информация До голяма степен е скрита от акцентите в новинарските емисии.
Продължителното маргинализирано говорене по медиите обаче действа деградиращо на обществото.
Сега обществото мрази политиците всички са маскари.
Както обаче казва Камен Донев хората са отрудени и беззащитни. Вечерта сядат пред телевизора за да си починат и да се нахранят и стават жертви на тази пропагандна всички са маскари.
Това разяжда обществото, знанието че всички са маскари се мултиплицира и се проектира върху модела по който хората мислят, никой на никого не вярва. Всеки който декларира интересите си и се бори открито за тях био отричан от всички които не се идентифицират пряко с него.

Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #1 -: Декември 10, 2018, 10:46:19 10:46 »
Да, и масово народа не мисли. Скандира се "всички вън", "оставка" и т.н. Обаче какво ще дойде след това? Искаме това, искаме онова, обаче как да стане? Горивата ни били скъпи. Не, не са. Покупателна способност ни е ниска.
 Слави Трифонов беше тръгнал добре срещу системата. Обаче много задълба само на думи, без дела някакви, и май пропусна гребена на вълната. 

Коментарите....

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4318
  • Профил
Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #2 -: Декември 10, 2018, 12:05:00 12:05 »
Коментарите... Пробуждане...

Кулеков (подозреваемият сценарист и режисьор на клипа) е експлоататор на сиво-кафявото.

Колкото до т.н. "смяна на системата", моят еднозначен анализ е че това е измамна смяна на системата. Лъже реформа.
Предлаганата от Славитата система щеше да вкара България в много страшен капан на напълно олигархично контролирано народно представителство. Достъпът до изборни длъжности щеше да бъде практически невъзможен за хора извън днешният политически картел.

Ние страдаме от криза на излъчването на кандидати. Това е системата, която трябва да бъде сменена.
Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #3 -: Декември 14, 2018, 03:46:11 15:46 »
Добре, обаче в тази си позиция е много прав, и аз напълно подкрепям.
https://www.slavishow.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%83%d0%b1%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b8%d0%b8/

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4318
  • Профил
Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #4 -: Декември 14, 2018, 05:13:36 17:13 »
Изобщо не е прав Слави.
Тези пари са шансът на една нормална гражданска партия с нормални идеология и програма да може да поддържа политическа и научна дейност.
Истината, е че за качествено законодателство трябва да се плаща на експерти, юристи, икономисти, инженери, архитекти, лекари, политолози и дори философи и писатели ако щеш.
Трябва да се плаща за информационни материали, за застъпници по избори, за членове на комисии.
Трябва да се плаща за офис и персонал на политическата партия, за секретари и сътрудници.
Трябва да се плаща за абонаменти и достъп до бази данни.
Например тримесечният абонамент до базата данни само на рекламния арбитраж към Бюрото за по-добри бизнес практики на САЩ е 2250$ ако не се лъжа. там се решават споровете между големите компании по отношение на рекламната етика. това е най-голямата база данни в света по темата и съдържа решения между същите играчи, които са представени и на нашият пазар.
Колко още такива източници на информация са необходими за да се събере база данни и информация за изготвянето на един качествен, модерен и зрял законопроект, който да се превърне в закон, който да бъде актуален, абстрактен и обективен през следващите поне няколко десетилетия.
За положително влияние върху обществените отношения могат да бъдат наети съвременни автори, мислители, философи и общественици, които да направят мащабно проучване и да сложат на масата интересите на отделните групи в обществото, да набележат целите и средствата с които да бъдат постигнати. да направят стратегия за развитие на обществото, на образованието, на икономиката.

Истината, е че усещат, че отдолу напира новото. Не поквареното общество е живо, но е нямо и не представено. Те знаят, че един ден ще има пробив и се готвят за него. Когато този пробив се състои, те искат да са в по-високата позиция с парите на придворните фирми и олигарси срещу скъсания джоб на демокрацията. Без средства няма как да стане.
Няма как всички необходими експерти да влязат в парламента.

Слави не отстоява полезна за плурализма и демокрацията кауза.
Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #5 -: Днес в 09:28:30 am »
Може би така трябва да е, но все пак нека да не забравяме къде се намираме, и какво е мисленето на доста от Българите. Аз не казвам, че не трябва да получават субсидии, а че са им много. Също твърдя, че партиите, които не са влезли в парламента, не трябва да получават. Светльо Витков, дали наема философи, и плаща за информация?

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4318
  • Профил
Re: Политолозите също се събудиха
« Отговор #6 -: Днес в 09:52:40 am »
Светльо Витков е бастун на статуквото, резервна гума, капут-ремък или беше чорапогащник.

Това, че на днешните мафиози не им трябват пари и очевидно ги трупат и него харчат не значи, че трябва да се спрат парите.

Проблема на системата не е нито един проблемите,които Слави твърди.
Проблема, е чене ни се дава избор и се излъчват негодни кандидатури от които ние съставяме негодно събрание.
Системата е добра, но е овладяна от престъпността.
Какво предлага Слави по този единствен и истински проблем?
- Предлага издигане на кандидатури с 40.000 подписа или колко бяха там? Или 15.000, ти кажи колко са нали си им фен?
От опит знам, че 5.000 подписа за основаване на партия са проблем дори за хора със сериозно положение и влияние.

Кой може да събере по над 10.000 подписа за всеки свой кандидат депутат? Няма ли изборите да бъдат предрешени по кьошета?

А не трябват ли пари? Опитай да направиш бюджет за предизборен щаб, който трябва да събере подписи за 240 кандидата. Или за 120.

Намаляването на броя на депутатите. Това ще анулира ефекта от НДК и АЕЦ Козлодуй. Експертния капацитет на парламента съвсем ще се срине и или ще трябва да плаща на външни експерти, или качеството съвсем да отиде на кино.

Но да се върнем на тази птичка, пролетен славей Слави.
Лъжи, лъжи и пак лъжи. Иска да смени системата с такава в която ние сме крепостни селяни и роби на олигархията и мафията.
Между всички глупости предлага две УЖАСЯВЩИ неща:
1. Невъзможни прагове и изисквания за издигане на кандидатури;
2. Невъзможни двустепенни избори при които за по-сигурно може да се печели дори с 10.01 при 10 кандидата. Тоест, изхвърля 90% от вота в кофата. А патерици и бастуни, които да накъсват свободния вот ще се намерят винаги.

Довършен опит за убийство на демокрацията!