След като поразгледох какво се продава в нета реших да взема нещо друго. Знам, че за вас това са некачествени пластмасарийки, но аз не съм чак толкова претенциозен
не гледах много и не мислих много, защото миналия път след много гледане и четене се отказох от схемата ресийвър-5.1 съраунд озвучение и взех един Лоджитек, пак 5.1, компактен, прост за управление...единствено ми липсваха при него пищялките, сателитите му са с широколентови говорителчета...и все пак според моите разбирания свири добре, особено ако няма с каквко да го сравниш
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882121041https://www.cnet.com/products/onkyo-tx-sr605-black/specs/Единствената разлика е, че моят субуфер е 300 ватов.
И двата продукта са взети втора ръка от хора, които се занимават с внос на такива сустеми от чужбина. Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял, че мога да си купя техника втора ръка в такова безупречно състояние. Изключително доволен съм за момента от покупката. Задните говорители са с високи стойки с ширина на сателитие, доста тежки и масивни ,изцяло метални.
Снощи обаче синковецът се разболя и днес е много крив (на 10 месеца е) и като цяло успях да си окабеля стаята така, че нищо да не се вижда, всичко е на мястото си (почти, за ресийвъра ще трябва да преправя леко секцията, тъй като ще става като вградено, в момента е до телевизора и не ми допада, на жена ми пък изобщо
). Поразгледох настройките за звука, направих разстоянията и до там.
Направи ми впечетление, че като пусна клип от youtube приложението на телевизора, на който пише 5.1 и е нещо като тест когато трябва да извади звук от предните и централния сателит си ги вади само от там, но когато трябва да изкара само от съраунд колонка се чува еднакво от предната и задната (и при леви и при десни е така), а когато трябва да звучи буфера пък не звучи абсолютно нищо. В следващия момент когато започне музиката буферът си свири, но звъкът е все едно стерео+център, няма задни/предни.....а досега при същия тест на лоджитека си отделяше ясно и отчетливо всяка колонка...чудя се защо се получава това и какво ли трябва да избера от копчето за многото настройки на звука...?
Видях, че ресийвъра има филтри. На какви честоти да пусна HPF филтрите и на какви LPF?
Всякакви съвети ще са ми от полза. За първи път имам допир с такова нещо.