Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6666
    • Профил
ПУ!
Можеш ли да разучиш тези с композитните щитове дали им вършат работа и каква? Защото ние добре ще го направим, но да не се разпадне на първия камък.

Виж какво намерих: http://www.autokaitse.ee/engine-shield/opel/opel-astra-f-1991-1998-engine-shield

WRC ми се струва, че са с метални като на снимката:
Трябва да вършат, не съм виждал някой отпаднал заради пробит картер или нещо подобно освен мен. На повечето ралита няма камъни. На следващото например не се сещам къде може да има камъни. Най-опасен беше макадамовия участък на рали България.
Тези кори от сайта си мисля, че ще са стъкломатови. Не вярвам да са кевлар с тази боя и на тази цена. Кой ще ти излее 5 пласта кевлар на тази цена...пък и сякаш не са за моторпост приложения.
Мисля да си направя един тест. На същото парче рифелова алуминиева ламарина като тънката ми скара, която се беше пробила ще излея два слоя стъкломат и ще я пробвам как е на здравина. Мисля, че ще ми върши перфектна работа за следващите кръгове от Бг шампионата. А за онази супер здравата и супер леката може да се продължава да се мисли  :D

Неактивен Toshko

*
  • 6666
    • Профил
Стъкломата се чупи, не вярвам да са такива. Пиши им ако искаш и ги питай.

Потърси само кевлар без карбон, или арамид или друго технологично влакно. Стъкломата няма място там.
Имай предвид, че алуминий 0.5 се прави по форма само с валяк за тапети, толкова е мек.
Мисля си за 4-тири слоя алумин като между тях има 3 слоя кевлар...алумина да е 0.8мм или 1мм, 3-те слоя кевлар ще са приблизително по 0.2мм....крайния резултат да е около 4мм.
Около 5.9 кг...май трябва да намаля от някъде малко :D

Неактивен Toshko

*
  • 6666
    • Профил
Изрежи отвори в цялото нещо и в междинните слоеве ламарина.
Долния цял, средния с отвори и горния с по-малки и разминати със средния. Около 2 кг можеш да намалиш така.

Прецени колко искаш да намалиш и сметни каква площ 0.8 мм алуминий е това.

Неактивен Toshko

*
  • 6666
    • Профил
Добро видео упътване как се прави:

Аз бих направил две неща различно:

1. Бих използвал истински композит, тоест единия слой щеше да бъде тънък метал, комбинацията между карбон, смола и метал е наистина добра и много по-здрава, освен това ще са необходими наполовина по-малко слоеве;
2. Бих използвал калъп позитив вместо негатив, по-малко фира и по-лесно се обхваща от обикновена торба.