Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6177
    • Профил
Игра на тронове, епизоди 5 и 6
« -: Май 14, 2019, 11:33:55 11:33 »
Вчера пуснаха епизод 5 от последния сезон. Чета много противоречиви мнения и много отрицателни коментари.

Епизода се разви напълно исторически коректно.
Косъм няма да падне от главите Ви ако се предадете, камък върху камък няма да остане ако ни накарате да се бием. - Александър Македонски, Чингиз Хан, Тимур, Римляните и т.н. и т.н.
Денерис два пъти идва пред портите на града, първия път й хвърлиха отсечена глава, втория строиха армия отпред. Накрая хората биха камбаните, но червената цитадела мълчеше. Ако това беше историческо събитие, резултата щеше да бъде същия.
Освен това, пред Робърт са се предали и са го пуснали да свали лудия крал, а решиха да пазят Церсей от Денерис за разлика от предишните два града, които превзе. В самата цитадела се е намерило кой да посече лудия крал и да му попречи да изгори града.
В света на Игра на Тронове обаче Денерис довърши започнатато от баща й преди 20 години. Крушата не пада по-далече от дървото. Интересно дали след пожара няма да се излюпят още дракончета, яйцата им са разпространен сувенир.
Денерис постъпи първо като кралица на дотраките, тоест като типичен варварин.

Всички много мрънкат колко пъти е оцеляла Ария... Същата, която беше сляпа и победи най-добрата ученичка на Джакен и която след това изненада самия Джакен в храма му... тоест той й дължи живота си два пъти... И същата, която се промъкна като вятър и уби Нощния крал... и която може да си сменя лицето и да приема нъпално вида на жертвите си и изби Фрей, семейството му и придворните му. Въпрос е дали Ария изобщо може да умре или дори да може, кой може да я убие.

Прогноза за епизод 6

Джуджето вероятно ще бъде екзекутирано задето пусна брат си.
Джон Сноу вероятно също ще бъде екзекутиран по донос, че не е искал да се бие и като узурпатор на трона. Или поне на Денерис ще й се иска да го екзекутира. той все пак я отряза, когато тя го попита каква е за него и той спря до кралица. Вероятно сантименталните му чувства са се изпарили докато е гледал как гори Варис.
От друга страна, не е изключено някой да светне Джон, че може да отнеме дракона на Денерис. Джон е състрадателен, но много храбър и способен. Бран може да му отвори очите. Все пак Бран е единствената връзка с магическото минало на света в Игра на тронове от тази страна на морето.

Ария вероятно ще убие Денерис.
Санса много хубаво си е направила сметката и също може да се прояви. Няколко фамилии от севера изобщо не участват в бойните действия.

Накрая ще управлява или Санса или Джон Сноу. Може да ни изненадат като направят джуджето регент.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6177
    • Профил
Re: Игра на тронове, епизоди 5 и 6
« Отговор #1 -: Май 15, 2019, 08:26:27 08:26 »
Всъщност, в момента ситуацията е точно като в началото на първи сезон. Старкови знаят, че краля е нелегитимен, краля знае, че те знаят и ще иска да ги премахне.

Разликата, е че Санса и Ария са присъствали на екзекуцията на баща си и вероятно не искат да присъстват на тази на брат си.

Вероятно Денерис е вече мъртва и в трейлъра виждаме Ария да излиза пред войниците с лицето й.

А е възможно, Ария вече да е убила Денерис, да говори глупости с нейното лице на обществеността за да я очерни, Джон да не знае и да убие сестра си мислейки си, че убива вече убитата Денерис.