Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Резили в сервиза :)
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2020, 12:18:33 00:18 »
Ситроен C3 2012 защо реши че е руска ?

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2020, 09:38:52 09:38 »
Не знаеш ли вица за японеца и руснака?
Говорят си японски и руски работник в автомобилен завод.
Руснака пита как тестват колите за херметичност, японеца отговаря:
- Ами малко гадно, с коте... Затваряме едно коте вечерта и ако сутринта е умряло, значи колата е херметична. А Вие как ги тествате? - попитал японеца.
- Също с коте, затваряме го в колата и ако на сутринта не е избягало, значи е добре сглобена. - отговорил руснака.

Лада отказва да модифицира "Калина" заради проблема с котките: https://m.fakti.bg/technozone/120980-avtovaz-otkazva-da-dorabotva-kalina-zaradi-ulichnite-kotki
Цитат
Ръководството на АвтоВАЗ не планира никакви изменения в конструкцията на Lada Kalina, които биха попречили бездомни котки да проникват под предния капак на колата. Руският производител смята такива доработки за прекалено скъпи и безсмислени, съобщава LifeNews.ru.

Цитат
Молба за изменения по моторния отсек на Kalina бе отправена към АвтоВАЗ от група спасители от Толиати. Те забелязали, че бездомните котки в града търсят топлина от загретия двигател най-често под предния капак на този модел Lada. При стартиране на мотора ангренажният ремък нерядко повлича животните, при което ги убива или осакатява непоправимо, а спасяването им изисква разглобяване на агрегата.
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2020, 12:51:54 12:51 »
Сетих се за вица.
Случва се на всякакви мпста.
Тая си е с корите всичко както трябва,ама е влязла.
« Отговор #19 -: Май 18, 2020, 08:02:46 20:02 »
Щатско Ауди 2.0тфси 2014година на 110000км.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #20 -: Май 21, 2020, 09:38:26 09:38 »
Какво видях пък аз в един сервиз. Яко тунингована Е34-ка ТДС.
Нема начин да нема начин!
« Отговор #21 -: Май 21, 2020, 08:22:01 20:22 »
За надписа ли става въпрос?
« Отговор #23 -: Май 22, 2020, 06:33:51 06:33 »
Е то надписи да искаш, не знам как е в София ама във Варна се сцепват от стикери.

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
« Отговор #24 -: Май 22, 2020, 09:26:35 09:26 »
А филтъра и интеркулера?
В София поне по моя маршрут бегачките са малко.
Докато бях на сервиз минаха едно Субару и едно Пежо 106 рали по Ботевградско. Суша.

Ние обаче имаме наркомани с Q7-ци, които вече целят стълбовете на 5 метра височина, явно им никнат крила.
« Отговор #25 -: Май 22, 2020, 09:26:00 21:26 »
В София съм идвал за да купуваме един път мерцедес Sкласа и попаднахме на солидно друсан тип беше се тикосал, зъбеше се и всичко подобно, щеше да ни убие с една S500ка дето не можах да повярвам колко е гадна и занемарена, всеки селски голф дето се ползва за каруца изглеждаше по-добре....а цената беше за здрава кола.
А и във Варна има друсани ве, ма са по скатани от ваще :)

Неактивен Toshko

*
  • 6402
    • Профил
« Отговор #26 -: Май 23, 2020, 09:21:20 09:21 »
Още 2002-3-та ме удари отзад доста як и набит чисто друсан тип с нещо като Б4-ка на която вратите станаха като на Ламборджини, а двигателя падна на земята.
Иначе 14 метра спирачен път след който като ме удари ме отпрати на около 15-20 метра напред и настрани, завъртя ме на 270 градуса и ме качи на тротоар с висок бордур във автобусна спирка. Хората от спирката току що ги беше прибрал автобуса до един... Колелата нямаха контакт с бордюра. Омегата я оправиха и стана като нова. Съдържанието на багажника беше разпиляно на още 50 метра в дъга от въртенето.

Тоя без колан му нямаше нищо, ама май беше сгънал волана.

Неадекватен слезе да се бие, два пъти посяга с крак, два пъти му го хващам и пада на земята. Тогава бях по-слабичък, ама 10-те години тренировки ми бяха доста по-пресни. Обмислях да тръгна в контраатака, но видях, че е препасан с пистолет. Пиян, друсан без преглед и гражданска с чужда кола. Изкараха ме мен виновен. Шушу-мушу-тас полицаите беше доста очевидно.
Обжалвах и спечелих.

Така че наркомани летящи по булевардите и удрящи отзад има от край време.
Като си избирах кола, омегата натежа, защото приятел работещ в тенекеджийно в представителство на Опел ми каза, че омегата сече 4 тополи настрани, хората слизат и се изтупват, а после веригите на стенда Бру-Кинг се късат и не може да я изправи. Изключително здрав, корав и сигурен автомобил.
Сега тъкмо си свалям части от нея, отпред гредата под бронята да я местя на сенатора, направена е като танк. Пълна е с усилки и планки за поглъщане и отклоняване на удари.
Даже ми се върти в главата да я направя да прилича на сенатор и да сменя базата, защото няма и точка ръжда по цялата танкова конструкция.

А освен наркомани има и луди на свобода. Тия дни извадих да си прещракам гайките на джантите на линкълна пред офиса. Минава някакъв съсед и вика "счупи ли се да еба и боклука", аз през рамо "не, защо", тоя "що все го правиш" аз не че не му вдигам капака да гледам какво има и да го слушам, че ми звучи непознато, ама чак да съм го правил. А, да, изчистих му и му намазах седалките с комплекта от Leather clinic един уикенд преди време.
« Отговор #27 -: Май 23, 2020, 11:20:57 11:20 »
Има ненадрусани дето не знаят да вървят пеш, а кола карат. От началлто на пандемията бяха изчезнали ама от 10-15 дена се появиха отново, имам чувството че си сипват 10лв бензин и ходят да пречат по улиците само, и се карат и свирят за щяло и нещяло.
Онзи ден ходих на реглаж с клиентска кола. Стоя си на светофара на червено и пред мен едно чиче с Хонда Джаз. Дойде пожарна и се качихме двамата на бордюра да отмине, тръгнах да давам назад, въенах се в начална позиция и гледам чичката с хондата ще ме удари и не ме вижда, свирнах му да ме види, без да се карам. Чичака почна да ръкомаха, да се пени да се тресе.Заминах си без да го отразявам, и пристигнах на реглажа, след минута идва чичкото на реглажа и почна да ми се кара.... Щял съм да го пререждам..... Издухана работа.Не ми се изпада в подробности но ми обясних че е опикан пенсионер и мирише на урина и той се извини и си замина.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1405
    • Профил
« Отговор #28 -: Май 25, 2020, 01:07:23 13:07 »
И все пак, относно снимката. Най силно впечатление ми направи въздушния филтър къде се намира, под картера....
Нема начин да нема начин!
« Отговор #29 -: Май 25, 2020, 01:53:35 13:53 »
Трябвало е да я отворя на цяло, верно е глупаво.