Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Osama execution video scam spreading on Facebook

Osama EXECUTION video

Osama Bin Laden EXECUTION Video! - ако видите грозна снимка на агонизиращ или вече умрял арабин приличащ на Осама Бин Ладен с този надпис над нея това е Спам!

Внимание! Видеото с екзекуцията на Осама е Измама!

Може да се натъкнете на сайт, който ви кара да копирате определен код на реда за адреса на браузера ви и да го стартирате там за да видите видеото.
Когато стартирате кода, вие всъщност разпращате съобщението с грозната снимка на всичките си приятели!

Повече разяснения тук:
http://www.zdnet.com/blog/security/osama-execution-video-scam-spreading-on-facebook/8607

Резултата за сега бил безобиден, само оспамвате приятелите си с грозна снимка на осамоподобен арабин в аморфно агрегатно състояние.

Не стартирайте никакви кодове в реда за адреси на браузерите си! - Това не е необходимо за нормалното функциониране нито на браузера нито на интернет!

Снимката е прикачена тук отдолу, не щракайте върху нея! Имайте предвид, че има още един-два чешита снимки. На снимката измамно е сложена рисунка на бутон за стартиране на видео. Това всъщност е рисунка!

Осама Бин Ладен не е убит от командоси, морски пехотинци и т.н., а с ракета, поне до колкото аз знам!

Едит: Ако ви се занимава с Осама, ето една занимателна игра с Осама: http://www.kefche.com/igra/%D0%91%D0%B8%D0%BD%20%D0%9B%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%20%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%86%D0%B8%D1%80%D0%BA-249?page=29
« Последна редакция: Май 04, 2011, 03:44:13 15:44 от Toshko »

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4095
    • Профил
Re:Спам с Осама Бин Ладен във Фейсбук!!!
« Отговор #1 -: Май 04, 2011, 03:22:45 15:22 »
Поправка на горната информация.

Осама е бил убит от морски перотинци, които са се спуснали във, върху и около три етажната му къща от три модела хеликоптери - Чинук, Литъл Бърд и Блекхоук.

Чинук (he MH-47E/G Chinook) в Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/CH-47_Chinook

Литъл Бърд (A/MH-6 Little Bird) в Уикипедия http://en.wikipedia.org/wiki/MH-6_Little_Bird

Блекхоук (MH-60K/L/M Black Hawk) в Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/UH-60_Black_Hawk#Variants


Групата командоси, които са проникнали в къщата на Осама и са го убили най-вероятно са Найт Сталкерс
(160th Special Operations  Aviation Regiment (Airborne)
“Night Stalkers”)
http://www.campbell.army.mil/units/160thSOAR/Pages/160thSOAR.aspx

Сега, не че съчувствам на Осама Бин Ладен, обаче обяснението, че бил убит, защото оказал съпротива на командосите, но всъщност не бил въоръжен, изобщо не ми се вижда достоверно.
Осама всъщност просто е бил убит и сигурно е щял да бъде убит и със и без да оказна съпротива и със и без да е бил въоръжен.
Следващото нещо, което не ми се връзва, е че бил погребан в морето в рамките на 24 часа след смъртта си. Айде стига бе! търсят го 11, че и повече години и накрая го хващат, трепят го и за нула време го хвърлят при рибите?!? Според мен тялото на Осама стои в хладилника на самолетоносача  :D

Иначе официалното изявление гласи, че бил погребан както повелява ислямският обичай, тялото да бъде измито от мъже мюсюлмани, овито в бял чаршаф и погребано (хвърлено в морето) при следващата молитва. Военните на САЩ посочват, че молитвите на мюсюлманите са пет пъти на ден и че САЩ и военните на САЩ много зачитат мюсюлманските обичаи.

Мен лично малко ме е яд, че не го заловиха жив, защото първо така или иначе го очакваше процес от който изхода е ясен и второ Осама можеше да каже интересни неща. Апропо също не одобрявам и екзекуцията на Саддам Хюсеин (по принцип съм против всякакви екзекуции и смъртното наказание, но това пък е отделна тема), най-малкото, защото е управлявал суверенна държава, а също и защото и той можеше да каже интересни неща, а отнемането на живота му беше е напълно безинтересно и безсмислено.