Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
COVID-19 Корона Вирус Какво ще Правим
« -: Март 11, 2020, 05:56:04 17:56 »
Здравейте, всичко за корона вируса вече се знае, но все пак някой може да има добри идеи или полезна информация.

Това, което аз знам извън новините е следното:

Мои публикации във Фейсбук:

Новина: https://www.mediapool.bg/novi-dva-sluchaya-na-covid-19-u-nas-tozi-pat-v-sofiya-news304393.html?fbclid=IwAR1T8Q_d7ZcKS1w6z1dUGxCmXrgLCxT7VxYHFsRbe5WDu82Qsg6W-Vdq1zk
Цитат
Изследвали 300 контакта на първите четирима и 89 на последните двама, включително синът им и няма нови случаи.
Защо?
Защото приносителят го е изкарал на крак и вече не е вирусоносител.
Тестовете са за ДНК на самия вирус, а не за имунологични титри, така че хващат само активна инфекция.
Другия интересен въпрос е как така от 300 човека никой не се е заразил. Колкото и да е ниска виролентността, все от 300 да се заразят 30 или поне 3-ма. Обаче не, няма. Следователно и те са го изкарали или част от населението има имунитет, а вероятно и двете.
Каварна история!

Новина: https://globalbiodefense.com/headlines/singapore-first-to-test-out-covid-19-serological-assay-in-outbreak-contact-tracing/?fbclid=IwAR3rfL5d3Qh8LC8TOZxv5L9uaCUAUMYKry2c-xrcGeXZwtiHR2ExudVvUJE
Цитат
Да кажа и за корона вируса...
Тестовете търсят ДНК-то на вируса, тоест самия него. Съответно ако вируса е преболедуван, имунната система е унищожила и изхвърлила всеки един вирус и в тялото ни няма нито един. Нула. Корона вирус не се намира.
По начало сигурният начин за търсене на вируси са имунните титри, които остават дълго след преболедуване на инфекцията.
COVID-19 се държи точно като грип, младите и здравите само го пренасят или го карат леко.
В Сингапур едва от седмица използват тест за титри на антитела.
Не искам да всявам паника, но има случаи в които вируса повтаря преболедували, което сигурно е архи отвратително.
И още нещо, от 3-4 месеца половината народ подсмърча, киха и кашля, а февруари кашляхме особено сухо и масово.
Така че, честито!

С един комшия си говорехме, че може и вече да сме го изкарали.

Обмислям да избягам на вилата за известно време.

Последните години изключително много се дразня на простотията да се ходи болен на работа, включително няколко пъти ме заразиха. 2017-та май беше, бях във Виетнам и Тайван, там всеки с най-малко съмнение или върнал се от отпуска по болест е с маска. Не случайно Виетнам, който е с 95 милиона население след първите 16 случая ги сведе до 0, а сега самолети с английски туристи са върнали заразата обратно. Скапаните англичани! Сигурно и в България са донесли. Тайван също е с овладяна зараза.

Нашите говеда тука подсмърчат, кашлят, завират се в теб. И това е от години! Не им пука по метрото, касиерки в магазини, всички ходят болни.

Накрая тия манияци работодателите точно сега водят кампания против болничните, че един във фирмата като се разболее да покоси всички!

Ако всички си стоим две седмици вкъщи епидемията ще приключи. Вместо да раздават защитни облекла на лекарите, да раздадат на магазинерите. Опашката пред магазина през 2 метра, пазаруваш за една седмица, прибираш се вкъщи и стоиш там.

Още...
При някои заразени корона вируса може да причини кожен обрив приличащ на треска Денга (прилича на уртикария):
https://blitz.bg/svyat/singapurski-ucheni-otkrikha-novi-simptomi-na-covid-19-napodobyavashchi_news731843.html - благодарение отново на сингапурските учени!
https://en.wikipedia.org/wiki/Dengue_fever
как може да изглежда кожата Ви с треска денга, съответно уртикария: https://www.google.com/search?q=dengue+fever+skin&tbm=isch&ved=2ahUKEwiD9svk5pLoAhUQ4BoKHdUjCj4Q2-cCegQIABAA&oq=dengue+fever+skin&gs_l=img.3..0i19l5j0i8i30i19l3.9522.10501..10839...0.0..0.137.597.0j5......0....1..gws-wiz-img.LqZTja-JIfw&ei=mgxpXoPBKJDAa9XHqPAD#imgrc=XtcZv4b_lPBUZM

Според американския колеж по кардиология https://www.acc.org/latest-in-cardiology/articles/2020/03/01/08/42/feature-coronavirus-disease-2019-covid-19-provides-potent-reminder-of-the-risk-of-infectious-agents , корона вирусът може да предизвика различни сърдечни симптоми, като:
- аритмия и мъждене;
- ниско кръвно;
- тахикардия;

Какво прави вирусът: може да колонизира плаките в кръвоносните съдове и да ги накара да се откъснат, като същевременно понижава антикоагулационните свойства на кръвта, което в комбинация води до опасност от тромбози, инфаркти и смърт.

Корона вируса не действа пряко на сърцето и неговата проводна функция. Ефекта се получава от общата интоксикация и обратната връзка от бъбреците, тоест различни степени на септичен шок. Обезводняване и затруднена работа на сърцето заради по-слабото снабдяване с кислород. бъбреците пък подават сигнали за работата на сърцето, които го карат да работи по-лошо, когато бъбреците са претоварени с токсини.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Re: COVID-19 Корона Вирус Какво ще Правим
« Отговор #1 -: Март 11, 2020, 06:27:29 18:27 »
Става весело!

Мислех, че е шега и фейк нюз:

https://patents.google.com/patent/EP3172319A1/en обаче не е!!!
Може разбира се да е съвпадение.
Но какво е това съвпадение, името майната му, че е корона вирус, областта е отново белия дроб и бронхите. - егати съвпадението!
Българска новина: https://blitz.bg/obshtestvo/nash-advokat-senzatsionno-otkrikh-koy-e-patentoval-covid-19-oshche-prez-2014-g-snimki_news731901.html?fbclid=IwAR1v96xOtN68gZZoWOjGq5kHfnVloDUfRgAWGDtOfXIb626cZolWqZkl6Gc

Още от 2015 е известно, че се сглобяват вируси мутанти: https://www.nature.com/articles/nm.3985?fbclid=IwAR2xgIgAsSaLAdhD6bGS4ihWETiBnwpSkIoF0XtgWHpaioORiNlJu_40cZc

Българска новина: https://spisanie8.bg/здраве/2020/0304/мутант-на-коронавирус-сглобен-от-учени-от-сащ-и-китай.html?fbclid=IwAR3U8-PpSjun5xKwsf13HbkoTK49GlVp8nR34k8erV1BjldrObE-DTsYduQ
Интересното, е че още при тестовете се разбрало, че младите мишки само губят до 10% от теглото си и се излекуват, докато възрастните направо умирали.
Още един линк към патента: https://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=EP&NR=3172319A1&KC=A1&date=&FT=D&locale=en_EP&fbclid=IwAR3reZhNAsm5AnDiUx50dgXPMR7VPDGg4dAsfopaObBsqMzZ5H5fWgvtt1w#

Втората среща с корона вируса на преболедували лица с изграден имунитет протича като алергия: https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/imunologat-ot-ban-dots-anastas-pashov-pred-dir-bg-veche-znaem-che-koronavirusat-ima-2-shtama

Вж. Сингапурското откритие, че може да даде изява с обрив подобен на треска Денга.

сигурно няма да ме пусне с толкова дълъг текст, а пусна ме, че не знам, кога ще го изтрият: пуска ме, качвам файл с пълния копиран текст.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 12, 2020, 10:46:12 10:46 »
Ето малко размисли на един младеж. Мнението ми доста съвпада с неговото.
Нема начин да нема начин!
« Отговор #3 -: Март 12, 2020, 12:34:48 12:34 »
Мнението на един лекар:

Най-страшното в истерията около коронавирусът не е самото заболяване, ограниченията или дори огромните финансови загуби. Страшното е, че се показваме като незрели, лесно внушаеми и от там лесно манипулирани общества, смята д-р Борислав Генчев. Хирургът е общински съветник в Горна Оряховица и член на Общинския кризисен щаб и открито заявява, че повечето мерки срещу коронавируса са ненужни, а някои дори вредни.

Все повече си мисля, че ставаме жертва на някакъв глобален социален експеримент. Някой тества как реагират различни обществени групи в ситуация, в която се имитира голяма заплаха. Как иначе да си обясня, че преди две години нямаше такава истерия за ебола, което е много по-опасно заболяване и беше на път да се разпространи глобално, нямаше чак такава истерия и предишни подобни вируси, които поразиха не по-малко хора. Защо точно сега? Нямам отговор на този въпрос, НО СЪМ КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ КОРОНАВИРУСЪТ НЕ СПАДА КЪМ ОСОБЕНО ОПАСНИТЕ ИНФЕКЦИИ. И ПАНИКАТА Е НАПЪЛНО БЕЗПОЧВЕНА, заявява д-р Генчев.

Усложненията и смъртността се приближават до Респираторния дистрес синдром, който преди десетина години отново дойде от Китай, както и до свинския грип в по-ново време. Но този път паниката е в пъти по-голяма. И това се дължи не на фактите, свързани със заболяването, а на заливането с изкривена информация и втълпяването на чувството за някаква прекомерна опасност, смята докторът.

Какви са фактите?

85% от заразените с коронавирус въобще не развиват някаква клинична картина, тоест те не се разболяват.

10-12% развиват клиника на банални вирусни инфекции, като при повечето хора заболяването отшумява за 3-4 дни без антибиотици.

3-5% може да развият по-тежка клиника, като основно усложненията идват от белите дробове. Самият вирус има афинитет към рецептори в белодробните алвеоли и се настанява първо там. Усложненията са при хора с компрометиран имунитет – хронично болни, възрастни с няколко заболявания, прекарали тежки хирургични интервенции, лъчетерапия и химиотерапия.

Няма особена разлика между коронавируса и обичайния тазгодишен грип като усложнения и смъртност. В момента отделенията са пълни с заболели от втората вълна на стандартния грип. Има и смъртни случаи, свързани с него. Но никой не ги брои, както се прави с жертвите на коронавируса.

Всяка година има 2-4% смъртни случаи при всяка грипна вълна без това да причинява блокиране на цялото общество, напомня горнооряховският лекар.

По правилата на медицинската практика въобще не се налага хоспитализиране на установените с коронавирус. Само се рискува заразяване на лекари и сестри и разпространение на вируса. Със сигурност около 1 установен с вируса има още 100, които вече са заразени. Повечето от тях обаче няма да развият никаква клинична картина и няма дори да разберат, че са носили вируса. Защо те трябва да бъдат поставяни под карантина. Защо предприятия ще спират работа, заради евентуалната възможност някой да е заразен, удивен е лекарят.

Дори да си носител на вируса, това не е някаква присъда. Категорично не се започва лечение с антибиотик веднага. В първите 3-4 дни се приемат само общоизвестни антивирусни препарати. Едва, ако след това има някакви усложнения, може да се премине към болнично лечение.

Няма смисъл от стандартните предпазни маски, могат да помогнат само специализираните, които задържат частици от 3-4 микрона. Но, ако някой ти кихне в лицето, може да се заразиш и през очите. Така че маските не са никаква гаранция, дори да са супертехнолотични.

Предпазните мерки са прости и общоизвестни. Възрастните хора на 65 години и със заболявания трябва да избягват масовите прояви и да излизат само при нужда. Миенето на ръцете и използването на антибактериални гелове на алкохолна основа е най-добрата профилактика. Да се ограничават всички публични прояви обаче е ненужно и безсмислено, смята д-р Генчев.

Държавата ни се увлича по западните страни. Общините се увличат по държавата. Натрупва се ненужно напрежение, което ще има и много негативен икономически ефект. Но пък ще има и такива, които ще спечелят. Вече сме виждали как се дават милиони за лекарства срещу свински грип, които после се изгарят, защото са се оказали ненужни. За съжаление и този път не се показахме като зряло и информирано общество, а се поддаваме на внушение и паника, коментира д-р Борислав Генчев.

Елена ВЕЛКОВА

https://regnews.net/news/15838343791906/d-r-borislav-genchev-koronavirusat-ne-spada-kam-osobeno-opasnite-infektsii-i-panikata-e-bezpochvena
« Отговор #5 -: Март 12, 2020, 11:47:07 23:47 »
Май проблемът е изкуствено раздухван от медиите навсякъде за да има паника. Всъщност според лекарите този грип се кара по-леко от свинския, който беше преди 2-3 години. Много хора го изкарват на крак без дори да са разбрали че са болни. Това също е проблем, защото без да знаеш ходиш насам-натам и разнасяш зараза. При повечето заразени дори не се повишава температурата извън нормалните граници, което леко обезмисля термодатчиците по летищата. Опасен е за рисковите групи, както и останалите грипове. Смъртността е същата. Между хората които следят геополитиката се говори, че понеже се задава поредната икономическа криза тази паника около вируса е повече от добре дошла. И ще е добър повод да се изтеглят нови заеми и да се разхвърлят едни пари там където трябва. Отделно комбинацията от щамове е такава, че почти невъзможно такъв вирус да възникне по естествен път чрез мутация. Отделно голяма част от информацията в основните медии е далече от истината. Вчера излезе новина за първата жертва на вируса тук. Отдолу качвам снимка в тази връзка.
И едно видео, което гледах преди месец дава малко по-различен поглед върху генезиса на нещата. Има субтитри на български:

Между другото колко човека ви писаха по Вайбър, че Адидас подаряват дрехи и обувки?

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 13, 2020, 04:20:24 16:20 »
България в извънрведно положение.
 Какви ще са последствията?

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 13, 2020, 04:52:34 16:52 »
Като от извънредно положение.
Ще видим, че можем да си стоим и вкъщи и да не се шляем да празнуваме като ненормални или да се влачим по евтини некачествени туристически услуги зорлем.
Оптимистите казват, че ще има бейби бум.
Песимистите, че всички ще го изкараме.

Въпроса е наистина де се ограничи заразата, като стоим мирно известно време.
Мен ме устройва, аз обичам да си почивам сред природата и работя интелектуален труд, тоест аз имам какво да правя и в карцер. Тъкмо това лято ще отърва някоя безмислена екскурзия.
Жалко само, че не дойде края на ноември да прекараме щастливо и спокойно всички именни дни, 8-ми декември, Рождество, нова година, Трифон Зарезан и 8-ми март! И нямаше да има толкова заразени!

Да съм жив и здрав и семейството ми да е добре, смятам да засадя още дървета, предишните две години имам общо 14 чадъровидни пинии и напоителна система.

Много гадна работа!
Никой да не омаловажава, смъртността била като на грипа. Може. Обаче грипа не го кара цялото население. Тоест сега могат да умрат всички, които биха умрели и от грип.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 13, 2020, 05:51:02 17:51 »
Народа полудя. За какво е това запасяване. И като се виси по опашки ПРЕД магазина, не е ли струпване на много хора на едно място...
 Сега могат да умрат само податливите възрастни хора, със слаб имунитет, и съпровождащи заболявания.
п.п. Лично мнение, и не ангажирам никой с него!

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #9 -: Март 14, 2020, 08:39:24 08:39 »
Аз по-скоро ще изкарам един ден гладен отколкото да се набутам в такава тълпа. И без да има епидемия съм гнуслив.

Най-фрапиращото, е че вчера Buy the Way на Раковска е бил пълен и се е пръскал по шевовете. Ненормалници!
Ако съм полицай и го видя това, директно слагам лепенката на вратата и съвкупна карантина. Като се излекуват може и малко бой.

Напазарувал съм на детето без опашка, може би на късмет.

Две седмици вкъщи и да се свършва.

Непрекъснато се колебая дали да не ходя на вилата. Обаче има и съображения против. Например родителите ми се нуждаят от изолация повече от мен и жена ми.
Ако отида, наложат карантина и с някой родител, мой или на жена ми, стане нещо не можем да се върнем да помогнем.

А ние ако се разболеем цирка става пълнен, защото ще сме избягали от софийските болници.

Въобще неприятно.

Бих отишъл след седмица, ако епидемията още не е свършила, но вече всякакви контакти са спрели и се знае, че не сме заразени.
« Отговор #10 -: Март 14, 2020, 10:19:21 10:19 »
Кой каквото иска да мисли и вярва. Аз понедлник съм на работа, само не знам къде ще обядвам щото вероятно няма да работят закусвалните. Ето и по-различна гледна точка. Гледайте го на скорост 1,5. ако нямате цял час пак се разбира:

« Отговор #11 -: Март 14, 2020, 06:20:55 18:20 »
Днес във Варна. Тръгнах към работа, видях хора с шалове, маски, ръкавици като най-страшно беше една дама с предпазни очила, ръкавици за чистене на кенеф и увита с какво ли не.Имаше и хора без маски, движение в града имаше, работеха доста магазини, дори за дрехи,сервизи и гумаджииници на главни улици, включително и аз работех въпреки че сервиза ми е скрит и не влизат а и не желая да влизат случаини клиенти.
Хем виждаш хора дето те стряскат, хем и такива дето не ги интересува.
Аз не се поддавам на медиини облъчвания и т.н. Но цялата тази паника подсъзнателно ме напряга.
Понеделник мисля да си работя и без това застрашавам само работника си :) които е по опасен за мен защото е на 20 и логично не си седи вкъщи когато не работи.
Ще си нося храна отвкъщи.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #12 -: Март 15, 2020, 02:13:53 02:13 »
Не искам да Ви напрягам, но си спомних, че имам 300 ватова UV (кварцова (всъщност живачна)) лампа.
Всички покупки карантина в отделна стая минимум 3 часа, а трайните над 24. И ги облъчвам дружно с лампата, като влизам на половин-един час да ги въртя. След което естествено се дезинфекцирам.

Лошото на манията с пазаруването, е че всичко минава първо през ръцете на клиентите, после през едни и същи-на продавачката...
Да не говорим за снабдителите, които предполагаме, че са средно по-чисти.

Хубавото, е че дори заразен да мине през магазина, ако си е мил ръцете като всички нас няма да запази продуктите и ръкавиците на касиерката.
Тоест, ако всички сме с мини ръце всичко е наред.

Днес в магазина щях да се бия, ама буквално.
Влезе жена ми в зеленчука,който е с размер на килер, две редици рафтове от двете страни и метър и малко посредата. Отвън хората чакат през 2 метра.
И като се набутаха след нея трима и се навряха един в друг, ама като на опашка за футболен мач или концерт.
Пробвах с поглед от три метра с детето на ръце. Не стана.
Тихо им припомних, че е забранено да се скупчват, пресякох улицата в двете посоки не стана.
Накрая изгърмях: "Има ли някаква причина да се намирате един в друг?! Защото е незаконно и обект, който го допуска подлежи на затваряне!" Последния облечен с моден анцуг взе да ми се репчи да внимавам. В какво качество съм го бил казвам. Казах  във всякакво. Тоя седи там, натиска се в предния и се репчи. Ама такова все едно е някакъв или поне баща му. Аз от хора ходещи без охрана не се впечатлявам, а от 70 килограмови още по-малко и директно му казах, че ще го вкарам под щайгите. Оня не мърда, така си бил преценил и продължава да заплашва. Провикнах се до магазинера, че обекта подлежи на затваряне при допускане на такова струпване. Излезе втория магазинер, огледа се, нищо не каза и си влезе.
Никаква реакция.
Докато имаше 4-5 човека в пространство 1.5х3 метра се шмугна още един, отърка се във всички, взе си нещо и се върна отзад на опашката.

Никой не мръдна.
Аз със Софийчето на ръце не бих влязъл да се бия в препълнен зеленчук по време на епидемия не че няма да спечеля и не че не е точно в периода в който няма да й хареса. Ама оня ако беше излязъл се бях приготвил да го изкормя с мая Гери точно в рамката на вратата. Или ляво кроше. Направо ме изкара извън нерви.

Ние се мием, дезинфекцираме, ръкавици, маски и някакви изроди ще ни дишат във вратовете. Бабата съм й забранил да ходи на църква, една седмица карантина на нея и на детето да не се заразят взаимно, то за бабата е по-опасно. Другата баба се е затворила, лелята ходи да й пазарува. Дядовците пират по една врата на ден и ще си изтъркат кожата от миене.
И някакъв изрод ми разваля относителния душевен комфорт, като така си бил искал. При това го прави с престъпление.
Народа мига на парцали, няма кой да се обърне да му каже да се отдалечи.
Магазинера дума не обели. Една дума не каза. Нищо.

Обадих се на 112 и описах случката много точно. Утре ако не са затворени ще снимам и пак ще се обадя на 112 или направо ще отида в районното. Това са действия от които някой може да умре. Например на някой майка му или баба му ако има.

Ако още не съм го на исал, след изчитане на почти всичко по темата от сериозни източници, включително научни изследвания. И според това, което говорих с приятели и колеги, у нас това нещо трябва да е преболедуван от между 30.000 и 300.000 човека. Повечето активна работоспособна възраст между 30 и 45 години.
При смъртността от доказано заразените и реално заразените и при преболедуване на 70% от населението, това което правим в момента е опит да спасим между 8.000 и 15.000 живота. При положение, че това нещо все пак някога свърши, не мутира и демографията на загиналите се запази. Тоест, спасяваме минимум 15.000 човешки живота с нещо, което поне на мен ми е приятно.

Приятели лекари от големи Болници ми казаха, че нещата са много сериозни! Говорим за хирурзи пердета, на които се обадих с надеждата да ме успокоят! И да си полафим как сигурно сме го прекарали и няма страшно!
Сигурно сме го прекарали, но има страшно!

Не знам дали знаете пощенското правило на 6-те човека. Ако Вие сте първия, шестия може да бъде всеки друг човек на света. Най-много шестия. Като примера с Тръмп е много лесен, тренирал съм карате, познавам Бойко Борисов, той познава Тръмп.
Ако един човек изпрати писмо на всички свои познати адресирано до произволен човек на земята, ако ще и отшелник в Тибет да е, и всеки го препрати на всички свои познати, писмото ще пътува най-най-много 5 пъти.

Януари и февруари го изкараха активните хора в трудоспособна възраст. Те го предадоха първо на себеподобни, колеги и приятели. От там заразата е минала на третия адресат, служители и работници в по-забутани места,  родители, баби и дядовци, безработни, домакини и т.н.

До тук имаме 15-ти януари (примерно) + 17 дни за първите заразени от нулевите пациенти (вносителите) получава се 02-ри февруари (не беше нарочно) първите заразени от нулевите пациенти заразяват на свой ред между 16.01 и 02.02, вторите приключват безсимптомния период и боледуването с активен вирус най-късно на 19-ти февруари.
Това са и типичните втори в пощенската верига.
Изпращането на писмо на нечий дядо е по-трудно отколкото на коя да е обществена личност. Затова и футболистите и отборите от Формула-1 изпревариха 80 годишния душевно болен пациент от вчера.
Третите адресати са между 19.02 и 07.03 - те са напълно преболедували до момента, поне първите от тях.
Средният срок между заразяването и смъртта е 17.5 дни. Следователно починалият вчера е заразен около 25-ти февруари, а може би и по-рано, все пак статистиката е наука на големите числа.
Заразените от третото поколение ще са ясни до 24.03 най-късно. И тук вече прекъсваме веригата.
Въведените на 13.03 мерки означават, че четвъртото поколение заразени могат да заразяват активно най-много до тази дата. Което с оглед опашките и кварталните тарикати трябва да се приеме до 16.03, до когато полицията би трябвало да излови и стресне всички кретени.
16.03 + 17 прави 02.04.

02.04 (втори април) трябва да е датата, която ще покаже дали сме били успешни в защитата на родителите и възрастните членове на обществото си!

Петото поколение заразени трябва да бъде последното!

Но обаче няма да бъде последно.

През януари и февруари има много починали от респираторни проблеми хора, които не са с установен причинител на смъртта.

Освен това след 2-3 поколения адресанти, поколенията се развиват. Независимо от това, пресичането на активното разпространение на 16.03. трябва да приключи тежките случаи до 02.04.

Какъв е проблемът?

1. Според епидемиологията, сроковете на карантина са двойни. Ако 14 дневна карантина гарантира безопаснаст, означава, че болестта има инкубационен период от едва няколко дни или часове, след което се боледува до 7 дни и след това има двоен буфер за сигурност. Много здравите организми имат тенденция да хронифицират всичко и трудно да се дават, което при бактериална инфекция не е хубаво, защото бактерията първо ги сваля за ниво на което губят предимството си и после ги атакува бурно. Говоря за серсиси, каквито са например всички възпаления на сливици, просто повечето остават в първа фаза. Вирусите са друго нещо.

Според офисния и семеен колективен разум, щом карантината е 14 дни, то периода на активно заразяване е 1/2-ра.
Тогава поколенията са много повече, още повече, че след 3 се разслояват много.
Но пък би трябвало да означава, че на 23.03 трябва да видим сериозни резултати.

Това, които аз правя е да пия лекарства без рецепта за всички видове отхрачване: Геломиртол, Синулан и Ацц, това гарантира, че основния симптом - задръстване на дробовете няма да се реализира.  Пия и вече не малки количества ракия, която ако не друго успокоява. Само дето тази от чичо Цено и дядо Ангел няма да ни изкара до края на карантината и ще трябва да минем на сливенска перла.

Пак повтарям, информацията ми, е че положението е много сериозно. Не намерих кой да ме успокои, напротив.
Януари и февруари може да сме карали нещо друго.

Сигурното, е че доказаните заразени трябва да се умножават поне по 1.000.

Правете му сметката!
« Отговор #13 -: Март 15, 2020, 08:09:15 20:09 »
"На нас ни е необходима добре управлявана мащабна криза и хората ще приемат новия световен ред”
  Дейвид Рокфелер - 1994 година.

Ето го и сценария, филмиран през 2011 година. Много добро.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #14 -: Март 16, 2020, 12:26:09 00:26 »
Стандартни страхове на инфекционистите.

Рокфелер е медиен балон на конспиративистите. Всеки разумен човек знае, че шансовете на поколението да оцелее са равни на шансовете на вида. Също така знае, че империите падат, а династиите биват избирани до крак.
Рокфелер и всички останали би трябвало да знаят, че шанса на семейството им е единствено в образованието, възпитанието и генетичното разнообразие.

Аз обаче съм склонен да "сатанизирам" определени политически елити, които се държат като колективен разум на корупцията заедно с определени бизнес елити. Но те са като резистентни бактерии, печелят резистентността на цената на смъртоносносността, което за бизнеса означава загуба на конкурентоспособност. Такива примери има и в България.

Супер вирус може да дойде и от космоса, може вече да го има в дълбоководни риби или да е болестен агент по анайробнште бактерии, които колонизират подводните вулкани. Живота е много разнообразен.
ХИВ например е разпространен сред хората още 50-те с кампанията за изкореняване на детския паралич. Проби от ваксината са замърсени с неизвестен вирус означен като вирус "Х". Дължи се на немарливостта на определен учен и фирма, които са използвали маймуни, не са проверявали и са бързали. Същевременно руснаците са създали ваксина за полиомиелит съвсем малко по-късно но научно издържана технология и по друг път.
Мърльовците обаче са бързали да ваксинират негърчета в Африка поголовно за да си довършат тестовете на ваксината и да вземат първенството.

В Ухан е една от много малкото био лаборатории от 4-то ниво. Учреждение до което трябва да имат достъп редица международни наблюдатели за Ади капацитета му да разработва и произвежда химическо и биологичпо оръжие. Те разбира се не са разработвали нищо подобно.
Просто ще отбележа, че около Солсбъри в тези комисии се изпокараха и нищо чудно от тогава да не работят добре.
Патента по-нагоре посочва изпитания именно в лабораторията в Ухан. Нормално е такава мега лаборатория в която се работи с толкова опасни микроби да възбуди въображението на някой автор.
Може да е станала беля или саботаж.

Интересно видео:

На този линк: https://www.worldometers.info/coronavirus/ пуснете търсене в страницата на Германия, Франция, Испания, Италия и Англия. Още от Януари тези държави са разпространителите на вируса по света. Болни от тези държави пристигат в други държави и носят заразата.

Франция при 4.500 открити днес проведе избори с активност от 39%, извънредно положение няма.
В Германия също няма извънредно положение.

Белгия, която е по-малка от България обяви мерки при почти 900 открити случая.
Норвегия взе мерки при много над 1.000, вчера.
Холандия също като Норвегия.
Германия при почти 6.000 заразени още няма карантина, но има мерки подобни на нашите. Извънредно положение има само в Бавария.

Испания има почти 8.000, не знам какво правят.

Ако всичко се умножава по 1.000 това са милиони заразени.

Ако е вярно, че верността е 4, то само първите поколения са по 25.000 човека, вторите по 100.000, третите по 400.000, четвъртите по 1.6 милиона, петите по 6-7 милиона.

Новите данни са, че инкубационния период може да бъде и само два дни и че латентния период е много кратък. От една страна това е добре.
От друга, 5 поколения минават за под 1 месец.

Стана ясно обаче, че това на което му казваме заразени са всъщност открити.

При 17.5 дни от заразяването до смъртта или излекуването, то днешните бройки отразяват заразените и открити по една или друга причина в последните под 20 дни. Заразените преди това са вече или мъртви в по-малката си част, или преболедували или дори неразбрали.
Въпросът е дали сме на прага на откриването на по 50-60.000 случая в тези държави в следващата една седмица.
Ако това не се случи, то по някакъв начин или някои хора са бариера за вируса, не го хващат, не са заразни и т.н. или нещо не са ни точни данните Или здравните ни власти са много добри. Последното не е изключено, това е в голямата си част специализирана детективска работа. При правилен протокол за действие работи.

Във всички случаи, най-развитите държави, на което целият свят подражава и по които се равнява се изложиха страшно много.
Китай доказа, че е повече от Европа.