Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кащани
« Отговор #16 -: Октомври 09, 2020, 09:51:48 21:51 »
Сделката наистина е много добра. Аз отдавна търся 1 такъв говорител, защото имам чифт, на който само единия е с този магнит. окачването наистина е по-меко и характеристиките на говорителя са по-различни. Принципно двата модела басови говорители имат различни предимства. Честито за придобивката, но по-добре да събереш два еднакви. Филтърът за тези колони може да се ползва само ако се реставрира автентичния вид на колоната, т.е. възглавница с памук вътре и плат отпред. Ако махнеш дори само плата ще трябва да правиш изцяло нов филтър. Това е така по простата причина, че басовият говорител е пуснат без филтър реално. Говорили сме много за тези колонки. За мен по филтъра може да се шунтира или премахне резистора. Други промени просто не им трябват.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #17 -: Октомври 20, 2020, 10:46:35 10:46 »
За момента не предвиждам промени. Успях с малко зор да извадя капачката. Със тиксо не стана, така че се наложи да отлепя мрежичката, и така.

После със секундно лепило залепих и така.
 Ето ги и двата говорителя за сравнение.

Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
  • 6672
    • Профил
« Отговор #18 -: Октомври 20, 2020, 02:35:21 14:35 »
Намери още един алнико и направи една класическа ТЛ като на Милен да видиш как ще търсиш да се оттървеш от ОТГ-1. Макар, че филтъра и ВЛД-то идеално ще залепнат на ТЛ с 8-ца.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #19 -: Декември 03, 2020, 09:53:00 09:53 »
И така най накрая и двете колони са завършени. По точно затворих вече и втората.

Кабела беше отврътително мръсен, и имаше снадки. Измих го и изхвърлих снадките.

Някой ден ще направя тестове с тая колона а в другата ще сложа прословутия 10гд30е, и Българската пищялка, която май качва малко по високо.
« Отговор #20 -: Декември 16, 2020, 01:22:11 13:22 »
БГ пищялките имат един неприятен пик на 1КHz, Който трудно се скрива. Не знам оригиналните руски дали са така, но е твърде възможно да пак да е там, заради затвореното шаси и конусния говорител.
Имах преди време един проект с ВКН 10270-11 и ВК104. Във филтъра ползвах notch за да подтисна пика.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #21 -: Януари 07, 2021, 11:20:18 11:20 »
И така сглобих втората колона с Бг. пищялка, и по хубавия бас. Ето и малко тестове. Тук тонкоректорите са на +2.

След това свалих колоната на пода, и засилих коректорите на +4.

Като имам време ще пробвам руския говорител в големия обем с порт.

Неактивен Toshko

*
  • 6672
    • Профил
« Отговор #22 -: Януари 07, 2021, 02:57:58 14:57 »
През записа чух четните хармонични изкривявания. Това усилвател ли е или мултивибратор?  ;D Да не е с германиеви транзистори?

Иначе кащана е сила.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #23 -: Януари 07, 2021, 03:04:06 15:04 »
Аз от Кащана нещо не съм баш очарован, по зле е от Българосъветската дружба.
Ето същия усилвател, същия тунер...

Неактивен Toshko

*
  • 6672
    • Профил
« Отговор #24 -: Януари 07, 2021, 03:58:25 15:58 »
Не е същото парче, но звучи много по-добре.

На записите на кащана нещо като лампови хармоници или джитер направо вади уши. Може би тунера е тип синтезатор.