Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5410
  • Профил
Автомобилът на апокалипсиса
« -: Март 25, 2020, 04:34:00 16:34 »
Кой би бил Вашият автомобил на апокалипсиса.
Аз имам доста варианти между които се колебая.

Трябва да има голям резервоар, да е относително икономичен и много надежден.
Не се сещам за точно такъв автомобил  ;D
Сега ни заплашва апокалипсис, който няма да изисква висока проходимост. А и всяко излизане от пътя дори с джип ще бъде на толкова неподходящо и непознато място, че може да доведе до оставане на едно място и да се наложи да изоставите почти всичко, което сте помъкнали с Вас.

От тази гледна точка, минимум Унимог.

Ето такъв камион със сменени всички течности с лонг лайф може да изкара безпроблемно поне 50.000 километра при внимателна употреба:Автомобилите не стават, защото реално за безкомпромисна поддръжка и съхраняване на ресурса изискват смяна на маслото на 8.000 километра и имат прекалено кратки интервали за поддръжка на какво ли не.

Може би ако камиона имаше 6 цилиндров двигател щеше да бъде още по-добре, но и с 4 цилиндъра се оправя идеално.

Маслото на камионите се сменя на 50 до 150-200.000 километра. Това ако приемем, че е наполовина по-бавно от ТИР, пак можем да приемем безпроблемен пробег от 30-50.000 със синтетика. Все пак двигателя е металургично съвременен и има приличен горивен процес, тоест не пуши, което означава, че няма да цапа и маслото. Много трудно може да се счупи от дупка и може да слезе от пътя дори в дълбоко изорана нива, нещо невъзможно за нито един джип, какъвто и да е той, ако ще и Хамър.

Разбира се апокалипсиса няма да се състои, просто като вдигнат карантината ще има нов бум на корона вируса и така докато го изкараме, намерят лекарство или направят ваксина. След което новия секс символ - със зелената униформа и чантичката ще опере пешкира вместо голямата бала горила ръководеща държавата, която вече се подсигури с втори щаб на диаметрално противоположно мнение от първия... т.е. наточил е ножа на едните и то по-вероятно на първите. Да гледаме и да се учим!
https://bg.wikipedia.org/wiki/Венцислав_Мутафчийски не виждам генерал-щабна академия и същинска военна служба, затова и така го подредиха цивилните, които пак са висши офицери. Това се казва растеж на място, обидната форма е чантаджийство, но мисля, че за действащ хирург и ръководител не е приложима. Растежа на място води до парадокси висши ръководни чинове да вършат оперативна работа, като на последната потънала руска подводница - Лошарик, там имаше генерали, адмирали, всякакви, ще кажеш, че се издави цялото ръководство на руския флот, а всъщност това са дългогодишни оперативни служители, много от тях учени и това е растежа на място.
Измежду всички генерали по медиите има един, който е с генерал-щабна академия, боен командир, главнокомандващ, командир на база на НАТО, с две висши и много магистратури в САЩ, командир на бивша база на Варшавския Договор, фронтови боец и президент. То се видя, върна им безумния закон и те изведнъж се съгласиха. на него не могат да му спретнат такъв номер, защото е учил повече от тях.
При това първия щаб за корона вируса си взема беля не толкова с мерките, които са общоприети по света и неминуемо ще бъдат разхлабени при което ще дойде втората вълна на епидемията, а упорития им отказ за масово тестване и скрининг. защото отказват да си отворят очите за това какво става.

https://www.facebook.com/stanislav.tsanov.3/videos/1776029185873373/ - садисти, мазохисти и стокхолмски синдром

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1012
  • Профил
Re: Автомобилът на апокалипсиса
« Отговор #1 -: Март 27, 2020, 06:00:33 18:00 »
Нещо съвсем си се филмирал. По едно от Хисторитата (ТВ) пък върви за "замък за апокалипсиса".....
 :o

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5410
  • Профил
Re: Автомобилът на апокалипсиса
« Отговор #2 -: Март 27, 2020, 09:00:59 21:00 »
Не става да стоиш на едно място, освен ако не се скриеш много добре на място до което не води път. Такива места няма.

Такова военно камионче с две двуетажни легла и останалия обем храна за 2 години.
Тогава пък си зависим от горивото. Трябва да си влачиш ремарке с гориво и едно голямо АТВ, което да може да кара два варела.

Движение през нощта на инфрачервени фарове.

Ток от слънчеви батерии, това поне вече го има.

На света няма място до което да може да стигне един човек и от там редовно да не минават други хора. Колкото и затънтено да е то.
Опитайте да намерите място на Витоша, където да се усамотите с мадама. В каквато и дъбрава да се зачукате, точно на 15-тата минута се появяват воайор или бабичка, или воайор от едната страна и бабичка от другата. - спомени от студентските години.
На Плана е почти същото. Пирин е с много гъста гора.

Всички пещери и изоставени бункери са практически туристически обекти.