Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Истината за корона вируса
« Отговор #15 -: Май 24, 2020, 09:43:35 21:43 »
Аз се уверих в моята теория, че всяко чудо за три дни и че всичко е някакъв социален експеримент или замъгляване,мисля си го още преди пандемията това. За почти три месеца няма никаква ясна и адекватна информация какво е това чудо, как се лекува и като цяло е пълно с много въпросителни.
Второ в което се уверих е че държавата ни се управлява от супер нагли и безсрамни изроди, или са тъпи и нахални, не знам кое от двете или и двете.
Голяма част от населението ни е от овчи глави живеещи на принципа "БТВто така каза"(това май си е световен проблем) изключваме някакъв процент от жените защото те са си просто плашливи.
През цялата пандемия се стараех да запазвам трезво мислене, но си признавам че под цялата медиина помия и страховете на хора които имам за трезвомислещи леко се замислях дали не съм аз овчата глава, че не вярвам на всичко.
Хората си мислех че ще станат по-добри и сплотени, но не същите нагли копелета са като преди, бяха добрички за месец :).
Живота продължава важното е че сме живи и здрави, така и не видяхме хладилните камиони и черните чували, дано никога не ги видим и дано докато ние сме живи и трезвомислещи хора да случим на адекватни управници.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #16 -: Юни 21, 2020, 07:23:46 19:23 »
Ето какво знаем или не знаем за вируса: Фрамар: КАКВО (НЕ) НАУЧИХМЕ ЗА COVID-19 И НЕГОВИЯ ПРИЧИНИТЕЛ, автор: Проф. Радостина Александрова, доктор по вирусология, (ИЕМПАМ-БАН) 

Не знаем как се лекува с лекарствени молекули;
Не знаем дали ще стане по-тежък, по-заразен, и двете или по-лек;
Нямаме ваксина;
Освен, че нямаме ваксина, около 100-те прототипа на ваксина не знаем дали няма да се окажат, токсични, вредни по друг начин или всъщност няма да ни направят по-уязвими за вируса;
Може би е от прилеп;
Може би е с междинен гостоприемния панголин;
Може би 4-5% в България са го преболедували или са се запазили, но може и да са 2%, а всъщност има данни за 1% в Пловдив от доста компрометирано рандомизирано проучване в което са се отзовали едва 53% от избраните. Статия по въпроса: Доц. Цветозар Томов: От епидемиологично изследване в Пловдив не може да се научи абсолютно нищо
Може би има коефициент на заразяване от 2.5-3.5 до 4, но едновременно на някои за оцени всички контактни са отрицателни (което е невъзможно), а други за оцени реализират "голям шлем" със 100% заразяване по партита, купони, заведения, служби, сватби, рожденни дни и други с много случаи с 20/20. Но домашните на всички после са отрицателни. Или на някои са отрицателни, а на други положителни.

От последните параграфи става ясно, че нещо не ни е ясно. И то е нещо фундаментално, но не знаем какво. Или поне аз не знам какво е и какво може да бъде и във всичко, което чета няма и намек какво може да бъде то.

Единствените сигурни факти, които могат да ни дадат повод за оптимизъм са:
1. т.н. вариативност между 0 и 4 във възприемчивостта към вируса, според която хипотеза (с доста доказателства) около 76% от хората са или неподатливи, или толкова слабо податливи, че вероятността да се заразят е много малка; и
2. Действително бузсимптомното или лекото протичане в много голям процент от доказаните заразени.

Това, което обаче трябва да ни тревожи е повишеното разпространение на заразата напоследък. Това означава, че достатъчно много хора са все още носители и все още податливи.


От сегашната гледна точка преценката ми, че не се касае за световен заговор, а за световна некадърност съпроводена с паника се запазва и даже съмненията ми за заговор са почти изчезнали.
Нашия щаб в крайна сметка свърши добра работа но не добър начин. Първо затегнаха излишно мерките с което обаче за два месеца не ерадикироха заразата. После пък ги отпуснаха прекалено. Не беше и не е време за заведения и купони, просто защото хората се заразяват и то в големи количества и ще се заразяват и още повече. Трябваше да субсидират туризма и ресторантьорството приоритетно, но не го направиха. Сега сектора ще преживее неминуема агония, а обществото ненужно ще пострада.

Приказките за невижданата ярост към онази дата, а и към днешната са необосновани и според мен съставомерно. Същото се отнася за приказките, че яко ще измрем.
От това управление на държавата и света пак добре, че толкова получихме. Повече не могат.
Откровения диалог е мъртва. Народа къде е прост, управляващите го правят на още по-просх като го изключват от дебата и информацията.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1021
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #17 -: Юни 22, 2020, 02:36:41 14:36 »
Добре, де бройките заразени уж се увеличават. Обаче от колко изследвани? Все си мисля, че могат да ни стъкмят колкото бройки им трябват.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1021
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #19 -: Юли 07, 2020, 02:35:06 14:35 »
Ето още малко приказки по темата. И наистина "статистиката" е....

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1021
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #20 -: Юли 09, 2020, 11:06:10 11:06 »
Нещо ни гласат. Рекорден брой за днес... Обаче от близо 4300 теста. Когато бяхме затворени, правеха по 200-300. Кому е нужно?
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mrachen-rekord-v-bylgariia-240-novi-sluchaia-na-koronavirus-za-den-6112038

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #21 -: Юли 13, 2020, 06:44:03 18:44 »
Нищо не ни гласят, днес са 70-80.
Некадърници!

Това някой може ли да го засече от друг източник или с факт чек:
Цитат
Две новини за COVID-19, които са от ден-два, но няма да ги чуем май по официозните български медии...

Първата е, че сърбите повече не могат да издържат лъжите на СЗО за опасността от грипа и наложените им мерки и вчера огромни тълпи разярени граждани са нахлули в Парламента в Белград да искат това нещо да престане, защото бизнесите им са унищожени, а спестяванията им стопени. Полицията ги е разгонила с палки и дори полицаите са били с палки хора, които не са били част от протеста. Гледах видео по въпроса. Ужасно беше. Имало десетки ранени и арестувани.

Втората новина е, че в Туитър са изтрили статус на президента Тръмп, в който той призовавал гражданите да не се поддават на истерията заради грипа. Глобализираните, либерастки медии са му поискали обяснение разбира се, и гледах говорителката на Белия дом как излезе и обясни какво е имал предвид Тръмп с този статус. Тя потвърди, че експерти от екипа му са излезли със становище, че грипа съвсем не е толкова смъртоносен, колкото на някои им се иска да е, за да ни държат залостени по къщите, с маски и умрели от ужас... Тръмп обяви, че САЩ излиза от СЗО и че повече няма да се съобразяват с предписанията й, нито ще я финансират. Смъртността от грипа в САЩ била едва 0.37 процента... Нищожна цифра за обявяване на епидемия, пандемия или каквото там го обявяват този грип.

А ние засега сме добре. Нашите мръхльовци се надяват да спасят останките от туристическия сезон, обаче щом той свърши, ще нахлузим маските и ще ги влачим до живот, защото нито имаме политик, на който да му стиска да ни извади от мафията на СЗО, нито пък имаме народ, който да е способен да излезе по улиците да си търси правата... Освен ако не му плащат от някое НПО да излезе да мята цветни табелки и радостно да цвърчи, че иска да запази девствеността на Пирин и Рила.

Rossen Georgiev

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #23 -: Юли 24, 2020, 12:18:00 00:18 »
Научно нещата се изясняват.
На практика обаче епидемията не се разви по нито един от предсказание начини. Заразените и болните са много пъти по-малко дори от най-оптимистичните прогнози.
Починалите, Бог да ги прости, също в момента при никаква карантина на целия континент, което е ЕС, не ЕС и Русия или над 700 милиона човека са между 300 и 400 дневно. В Русия, както и почти навсякъде работят ресторантите и т.н.
700 милиона човека са невъобразимо много хора. Дори не можем да си представим колко много.
Броя на заразените флуктоира, но изглежда относително константен. Това не е поведение на епидемия на супер заразна болест.

За мен става очевидно, че всички криви, прогресии, зависимости и изводи в началото са напълно погрешни, защото най-вероятно показват единствено капацитета за правене на тестове и качеството на технологията по вземане и обработка на проби.

Пълно фиаско на обществените знание и научен капацитет на по-ниско от кръжочно ниво.
Тук не говорим за научни стандарти за доказване на хипотези намиращи се на границата на известната и неизвестното.
Става въпрос за колапс на елементарната приложна умозрима логика на опитните правила. Липсва превантивната логика на предпазливостта на грамотният образован човек, който иска да успее, а не да се провали.

Така наречената епидемия се развива стъпаловидно, като има кратки периоди на висока трансмисия следвани от дълги периоди на трансмисия около 1-ца.
При реални противоепидемични мерки продължили между 3 и 6 седмици, докато на хората им писне и спрат да ги спазват по един или друг начин.

Нещо супер странно и необяснено все още е константният процент на положителните тестове между 4 и 6%, обикновено около 5%. Защо този процент е константен?
Не е вярно, че колкото теста направят и толкова се вдига бройката. Те не са такива факири, че да държат постоянно съотношение. На хората им харесва да си го мислят, но не е така.
Изглежда, че вирусът изчезва във възходящите контактни, а явно не се открива или изчезва в низходящите също много бързо. Убеден съм, че никога не са хващали повече от 3 поколения наведнъж, а най-често хващат между 1 и 2 поколения.
Вероятно днешните 330 биха били засечени и при много по-малко тестове - на симптомите и низходящите.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #24 -: Юли 24, 2020, 12:01:51 12:01 »
Числата не лъжат.
Вирус има, епидемия няма.
Епидемия има при 200 случая на 10.000 човека или 2% от населението заразени.
Това, че при нова болест епидемия имало при 4 случая хем е така, хем е пълна глупост. Нова Болест е бил СПИН причинен от ХИВ, когато вирусът се е появил. Човечеството разбира за ХИВ когато заразените са стотици хиляди, а може би и милиони.

Да, отчетохме някакви пикове и криви на разпространението, но вероятно се дължат на спецификата на тестване.
Да, може заради особената болест заразените да са минавали 200/10.000 в някакъв момент, но симптомите, тоест болните със сигурност не са минавали този праг.

В Европа към днешния ден при отчитане на всички заразени от началото на годината, а не заразените в момента може да се каже, че над 200/10.000 има само в Сан Марино, но те не са били болни едновременно.
Във всички останали държави дори този праг все още не е достигнат.

Епидемия има при 200/10.000 едновременно болни или заразени.

За България за да има епидемия това означава грубо 140.000 заразени на две седмици. Ние при 330 дневно за 14 дни бихме направили 4.600.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #25 -: Юли 28, 2020, 08:49:29 08:49 »
Възможно е половината население на страната да има имунитет към КОВИД-19, защото през 2008-ма е върлувал негов роднина отново прескочил от прилепи:
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/novo-izsledvane-rodstven-koronavirus-tsirkuliral-u-nas-prez-2008-g-50-s-imunitet има си и име: "CoV-2008/Bulgaria".

Това обяснява другата новина, че всички от домакинството на 23 годишен тежко болен са отрицателни и безсимптомни. Това са жена, деца и баба и дядо. Водили са нормален живот, прегръщали се, целували се и яли заедно.
За съжаление не мога да я открия. Изводът беше, че не знаем как се предава вирусът при положение, че не можем да обясним, защо "силно заразната" болест отказва да се прехвърли на цели 5 човека във възможно най-близък контакт.
Обяснението е само едно: те са резистентни по някаква причина. При 4 степени на вариативност от напълно възприемчив до почти напълно невъзприемчив, обяснението не може да бъде невъзприемчивост. Трябва да има имунитет.
Например мъжът е заврян зет, родителите на жената и тя самата са преболедували 2008-ма и имунитета е преминал и върху децата.

Имунитета и вариативността невъзприемчивост са добро обяснение, защо не виждаме геометрична прогресия на случаите.

Отново ще повторя, че статистиката на марките числа не е статистика. Тоест, пътя от 1-2-10 случая до 50-60-100 случая не може да се разглежда като модел, пик и така нататък. Това е един сингуларен момент - начална точка. За толкова месеци, тази начална точка, независимо дали с няколко или няколко десетки случая не може да реализира реален период на покачване като истинска е идилия с висок коефициент. От 60 до 330 е нищо. При възприемчиво население без имунитет трябваше да видим 60-240-1.000-4.000-16.000 и така нататък за по-малко от месец. Това отказва да се случи.
Не знаем и какво е станало от октомври 2019-та до март 2020-та.
В същата статия за 23 годишния пациент лекарят съобщаваше за пациенти със симптоми на КОВИД-19 още през септември 2019-та. Които е по-интересно, очевидно нито той, нито друг медицински персонал са се запазили или са изявили симптоми.

И още веднъж ще повторя мнението си, че лекарите, или поне някои са паникьосани, защото не знаят какво става.

Прави ми лошо впечатление, че управлението на кризата се ръководи изключително от лекари. Лекаря обаче е лечител по занятие. През целият си живот лекува хора с установена диагноза и разпознаваеми симптоми с утвърдени за диагнозата или симптомите лекарства. Пандемията като явление може по-добре да бъде разбрана и изследвана от статистик или математик, стига да е мултидисциплинарен специалист в достатъчна степен. Лечителят не е особено полезен при положение, че няма лечение. В случая опираме до реаниматорите и анестезиолозите - лечители, които поддържат живота в болния докато му мине, както казва Мангъров, което не е точно лечение.
Основно имаме два лагера ангажирани с епидемията, лечителите, които ръководят мерките и поддържат болните живи докато им мине и учените, които търсят лекарства и ваксини.

Липсват обществените механизми на анкетните комисии и консилиумите. Например, липсват ДНК проби от всички заразени. При колосалните средства, които харчим за борба с това нещо можехме без проблем да имаме пълен геном на всички заразени и съответно пълна ДНК статистика според изявата на симптомите. Можехме да знаем дали причините за различната изява на симптомите са генетични или някакви други.
В случая с 23 годишния пациент от домакинство с отрицателни безсимптомни може да се състави комисия от министерството, която да изследва всички за антитела, ДНК, ДНК на Т-клетките и въобще да се опита да намери отговор на въпроса, защо се е получило така.
Трябват повече усилия да се трупат опит, знания и първична изследователска информация.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5445
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #27 -: Август 01, 2020, 08:20:44 08:20 »
https://m.dnevnik.bg/video/bnt/2020/07/31/4097879_imunolog_poveche_hora_nikoga_niama_da_se_razboleiat_ot/

Повечето хора никога няма да се разболеят от КОВИД-19, те са прекарали подобна коронавирусна инфекция, затова болестта се разпространява бавно, а не лавинообразно.

доц. Андрей Чорбанов е ръководител на лабораторията по експериментална имунология към Института по микробиология на БАН.

Аз бих добавил и факторите, вариативност на възприемчивостта от 1 до 4 сред 75% от българите, БЦЖ, КОВ-2008/България (собствени серопозитивни странджански прилепи) - каран от 50% от населението, както и масовите вирусни пневмонии между 2012-та и 2014-та.