Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1118
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #45 -: Март 09, 2021, 02:31:53 14:31 »
До колко верни неща казва тази жена? На мен кат оцяло ми звучи логично.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1118
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #46 -: Март 23, 2021, 11:36:19 11:36 »
После как народа да вярва на медиите? Макар че доста вярват.
https://19min.bg/news/8/148047.html#148047
Логичното обяснение е, че не достигат леглата отделени за ковид. Но пък почти всичко планово е спряно така че....

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5726
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #47 -: Март 24, 2021, 12:18:18 00:18 »
А корона лекари?
Интензивните пациенти с корона имат нужда от анастезиолог-реаниматори. Трябва да се обръщат и изискват доста сериозни грижи.
Трябва да ги пазят освен това.
Абе не е за разправяне.
Пациентите в тежко състояние са много проблемни.

Положението е ужасно.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1118
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #48 -: Март 24, 2021, 11:38:42 11:38 »
За тежките случаи спор няма.
 Ами тези над четири хиляди случаи дето ги обявяват сега. Влизат и антигенните тестове, обаче всеки такъв трябва да се потвърди и с PCR. Чудесно, обаче и двата (понякога три) влизат във статистиката/бройките. Да не се окаже, че реално заразените са под две хиляди?
 Не омаловажавам болестта и труда на лекарите, но си мисля, че представянето би трябвало да е малко по реално.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5726
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #49 -: Март 24, 2021, 04:39:03 16:39 »
Не са под 2.000, за съжаление си има болест и тя е много неприятна.
С баща ми я изкарахме леко, той малко по-кофти по обясними причини. Майка ми тотално невъзприемчива за сега, не се е пазила или изолирала, скоро беше плътно с нейна приятелка в трите дни преди да влезе в болница, пак нищо не хвана. Жена ми я боля гърло две вечери, детето кихна.
Същевременно вече доста приятели, познати и роднини го изкараха доста тежко. Починаха колеги и преподаватели.

Въобще нещата не са розоби и това нещо върлува.

Затварянето на детските градини ни разгонва фамилията и е безмислено.

За моловете дълго време се чудех правилно или неправилно. Петъка преди последното затваряне отидох да купя няколко неща за първи път от година. В момента в който влязох в пробната и облякох една тениска ми просветна, защо трябва да ги затварят. Кой я е пипал и кой я е пробвал? - големи магазиви за дрехи с голям човекопоток в който в пробната се влиза с десет неща просто не трябва да работят, защото ако заразния е минал през магазина шанса да зарази поне и минимум още един човек е твърде голям и реален. С маска или без е все тая. Аз бях с маска и се усетих как си отърках цялата тениска в маската, лицето и очите.

За училищата нямам мнение, но също мисля, че е безмислено. Учителите да се ваксинират, в крайна сметка, който родител е слаб и болен да се пази или да спира детето от училище, другите ваксина или преболедуване.

Вече наблюденията ми са, че процента на невъзприемчивите е много сериозен, гарантиран минимум 1/4 от хората, ако не и повече.

Лошото е че смъртността си върви кофти и май няма да имаме колективен имунитет при 18.000 загинали, както излиза от екстраполиране на данните от Ухан. Може би в Ухан са опазили възрастните. Има възрасти и групи, където смъртността е много голяма и изпусне ли се там става страшно.

Досадно, мъчително, неприятно, но и това ще мине. Въпросът е да не се напълнят главите на хората с конспирации и глупости.

Истината, е че България и светът се управляват от хора клептократи, популисти и демагози, трите едновременно, на тези хора изобщо не им е до пандемии и им е през оная работа за човешките права, демокрацията и общочовешките ценности, християнския морал и морала на другите религии, човечността и хуманизма като цяло. Ето защо се получават такива извратени и потиснически мерки. - това е изводът от ситуацията, а не някакъв друг.

Аз бих наказвал паникьорите и авторите на фалшиви новини и конспирации много тежко.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1118
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #50 -: Март 25, 2021, 11:12:24 11:12 »
Това че го има, мисля отдавна вече не е под въпрос. Но ето пример че повечето антигенни се тестват повторно с PCR.
https://offnews.bg/zdrave/stranniat-sluchaj-s-vaksiniranite-zarazeni-v-dom-za-vazrastni-v-dobric-748475.html
Аз апелирам по скоро за повече обективност. Защо хората не вярват, заради паникьорите, и крайните изказвания. Колкото до мерките, ясно е, че на всеки му се иска свобода, трудно е когато децата не са на детска, или училище. Обаче трябва да се справим по някакъв начин. И от тук следва, че ако статистиката е по обективна/точна, вероятно и мерките би трябвало да са по адекватни.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5726
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #51 -: Март 25, 2021, 12:59:37 12:59 »
Разказвали са ми от първо лице какво е положението в ковид отделенията, при това поне три източника, жена над 60, мъж между 30 и 40 и няколко лекари.
Ноември в големия пик си седяхме вкъщи 10-20 човека и си пишехме кой с какви симптоми е, кой вкъщи се е заразил и т.н. Без да съм се напъвал преброих 40 човека от които под 10 бяха тествани и позитивни. Да не кажа 5-8.

Няма грешка или измама с тестовете. Ние и така сме почти на първо място по смъртност, представи си да намалят тестовете 2-3 пъти, излитаме в космоса.