Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нещо много често в наши дни е вече възрастни деца да продължават да живеят с родителите си. Има много гледни точки това да се случва, грижа за болни родители, финасови причини и т.н., проблема е с "децата" които могат, но не искат да живеят самостоятелно. В България това е все по често срещано и оказва голямо влияние върху психиката на тези "деца", но също и на техните родители. Мислите ли, че колкото по голям е този процент от хора толкова по тежко ще е за цялото общество, т.к. тези хора не изграждат нужната самостоятелно в живота си и всеки който живее самостоятелно ще ме разбере за какво говоря. Много често тези хора стават зависими емоционално от родителите не могат да си намерят партньори, понякога съсипват живота на бащите и майките си.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5364
    • Профил
Re: Пораснали деца живеещи с родителите си.
« Отговор #1 -: Април 14, 2020, 11:35:41 11:35 »
Разбира се, че мислим.
Наред с останалите причини, които са банални и очевидни, има още една и тя е скапаният жилищен фонд от панелки.
В Италия също живеят с родителите си, обаче в къщи или доста по-големи апартаменти и живота си върви.
Re: Пораснали деца живеещи с родителите си.
« Отговор #2 -: Април 15, 2020, 08:32:16 20:32 »
Според мен всеки средностатистически 20+годишен може да си позволи да живее сам, дори под наем.
Аз от 25 годишен живея с приятелката ми под наем във града от където съм роден даже на минути пеш от неините и моите родители.
Стряскащо е в началото, ще успеем ли със сметките и наема, но не е толкова страшно, даже е по-добре от финансова гледна точка.
Ако още си бяхме при родителите, сигурно вече нямаше да сме заедно.
Ако може би не бях съвременен човек и имах разсъжденията на родителите си щях да си стоя при тях,дори да имах финансовата възможност да не съм. И като се замисля се ужасявам.