Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5364
    • Профил
Тест на летни гуми
« -: Май 22, 2020, 02:43:11 02:43 »
Видео:


Гледах го заради Фалкен и се убедих, че това са гумите, които ми трябват.
Първо, това е тест на UHP летни гуми. Гуд иър в моя размер са само рън флат и са Асиметрик 2, отпадат автоматично. Мишелин са на потресаващи цени и въобще ги няма в Маргел, освен това са по-шумни, друсат и харчат повече.
Континентал в моя размер са до Спорт Контакт 5 и Премиум контакт, тоест нищо общо, пак са по-шумни, друсат и харчат и са на потресаващи цени.
Кумхо, Кумчо, не мерси.
Вредщаайн самото звучене ме отблъсква, а и са по-назад.
Тойо също са по-назад.
Единствените, които ги имаше и ги обмислях сериозно са Пирели P-Zero PZ-4, но не са оплюти от всичси имали досег с тях.

Така че Фалкен печели едновременно по три критерия:
1. Комфорт и тишина, безспорно са най-добрите;
2. Конкурентите му в теста ги няма в моя размер или на нашия пазар или и двете, тоест Мишелин, Континентал и Гуд иър в този размер и на нашия пазар и не са ултра Хай перформанс;
3. Цена. С над 100 лева на гума по-евтини от модели с по-лоши характеристики и на една цена с Пирели.

Отделно от това, изглежда са най-технологични като смес и конструкция, износват се равномерно, возят, имат много технологии. Технология за равномерно разпределяне на натиска върху пътя, първо повече сцепление, второ по-дълъг живот. Зона за комфорт в борда. Специална адаптираща се нано силициева смес. Три различни смеси гума в протектора отвън, посредата и отвътре. Високотехнологични влакна в протектора вместо изцяло стоманена оплетка. Специална шарка на протектора. И други.
От конкуренцията единствените, които имат нормално дълъг живот са Гуд Иър.

От много време съм забелязал Фалкен, печелят много тестове, когато са срещу гуми с аналогична цена без добавки в търговското име като супер спорт* включштелно срещу изброеното т.н. света троица на гумите. И пак от много време искам да ги пробвам. Изглеждат ми като най-обоснования разумен избор в момента.

Още едно видео за Фалкен, кои са и какви са:


Произвеждат ги Sumitomo наред с още 8 марки гуми, които не се споменават, били да едно цяло с Дънлоп и Гуд Иър съвсем до скоро.

*Супер спорт и аналогични имена наред с влошения комфорт означава и че вместо гума с 8 мм грайфер получавате чисто нова почти износена гума с 5-6 ММ дълбочина. Причината уж било в по-голямата устойчивост на блокчетата на протектора и въздушното съпротивление.
Кормилното износване е около 0.1-0.15 ММ на 1.000 километра. 3-те липсващи милиметра грайфер са едни 20-25.000километра по-малко и като се има предвид, че гуми с 3 мм грайфер не приличат на нищо, то Ви продават гуми с живот 15-20.000 километра в най-добрият случай. Общо взето за един сезон са свършили на мощна кола.
P-Zero са с нормална дълбочина на грайфера, но са с threadwear 280, което е по-ниско от общоприетото 300 и е известно, че се износват неравномерно.