Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Канон 30D проблем
« -: Август 06, 2020, 06:28:08 18:28 »
Привет на всички,

един от апаратите ми е любимия ми 30D, за съжаление преди време ми даде Err99 и от тогава търся инфо за решаване на проблема. Някой сблъсквал ли се е с това и какво бихте предложили. При запитване към сервиз не ме обнадеждиха много.

Неактивен Toshko

*
  • 6674
    • Профил
Re: Канон 30D проблем
« Отговор #1 -: Август 09, 2020, 07:40:02 19:40 »
Няма ли поне списък с грешките?
Аз съм имал един единствен DSLR ЕОС-100Д, избрах го защото е малък и лек. От време на време с хубав обектив и на силно слънце прави и снимки.
Снимам основно с телефон. Хуавеите снимат много добре. За малко да скоча на нокията с 5-те камери, но се оказа, че е по-слаба като качество на необработена снимка от средния клас Хуавей...
Интересни са ми Ксиаоми и другите мощни китайски телефони.
« Отговор #2 -: Август 12, 2020, 11:42:57 23:42 »
Тази конкретно е general error като стил и обикновено е или затвор или контакти на обектива, чистих ги, но не се чувствам готов да го отворя още. Относно телефонните фото камери, да извървяха голям път, но няма как да се преборят със специализираните обективи, големия сензор и най-вече възможността да се обработват снимките в RAW. Аз лично предпочим Lightroom и нещата са разкошни там.
Имам ксайоми NOTE 7 и като за телефон снима чудесно, но все пак предпочитам да разнасям апаратите ако искам резултата да ми задоволи личните търсения.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 13, 2020, 10:48:55 10:48 »
За обработка на снимки в телефона ползвам snapseed, много добро и лесно приложение, с много възможности.
Нема начин да нема начин!