Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Докато се опитвах да прозра какво всъщност става, когато избухна епидемията от корона вирус и да напипам реалните коефициенти на заразените спрямо твърдо установените факти направих пътьом една констатация, че палеативните и необосновани мерки на управляващите, СЗО и на практика целия свят са като на неандарталец, който гука и ръмжи, държи хората далеч един от друг, а видимо болните прибира в пещерата да ги налага с компреси и да им бае.
Неандарталеца е прост (поне в моето сравнение), той знае, че ако държи хората далеч един от друг те нямало да се заразяват. Това колко е вярно е друг въпрос. И това прави, държи ги далеч един от друг.

Напоследък започва да ми се струва, че неандерталци са членовете на обществата. Правим политически протести само и основно с простащини, карикатури, хумор със спорно качество (минимум изтъркан) и някаква жалка не оригинална сатира.

Практически т.н. протестиращи се манифестират като пълни негодници (каквито може да не са). Менда Стоянова казала, кои са тия дето ми искат оставката, активисти направили група, кои били искащите оставката й, три дена не могат да се съберат 7.000 човека. А трябва да са 300.000 от реалните 1-2-3 милиона. Това обаче няма да стане, защото повечето хора са възпитани и чувствителни или поне се имат за такива. Рядко има гьонсурати ектроверти пердета, а още по-рядко имат какво да кажат и нямат нищо против "да се излагат" пред неограничена аудиотрия от негативни непознати. Съответно тези граждански инициативи са напълно безплодни напъни, които не реализират реалната подкрепа на каузите.
Всъщност каузата не е оставката на някоя си, някой си, правителството или парламента. Пояснявам, че в хаоса, който се създаде и при демострираните капацитет и резултати всички изброени са си за оставка. Обаче не защото са анимационни герои, стари или непривлекателни и дори не заради дикцията, некултурното им говорене и другите им личностни, характерови и професионални кусури. Има обективни критерии.

Ето защо пуснах ето тази публикация във въпросната група, където всеки е интелектуалец, но всички пускат едни и същи плоски шеги:
"
Цитат
Уважаеми сънародници,
Няма нужда протестът или гражданските инициативи да се примитивизират с подигравки и онагледяване с външният вид.
Исканията и въобще целите и заниманията на хората и техните формални и не формални сдружения са най-голямото свидетелство за техния капацитет.
Достатъчно е само едно ниво над чисто повърхностното и анализ от грамотен съвременник не политолог и не тесен специалист публицист за да се формулират основания за оставки, промени и въобще критика на статуквото обосноваваща нуждата от оставка на много изборни и не изборни постове и народното събрание.
За 15-20 години най-ниското ниво на писана онлайн реч, което се роди под покривалото на анонимността на масовия Интернет е завладяло изказа на мнозинството.
Защо прибягваме до употребата на примитивни и просташки изразни средства? Това е неплодотворно и е израз на безсилие. Качва на масата на диалога хора, които по принцип няма какво да кажат и присъстват само защото имат граждански права и свобода на изразяване. Такова натрупване не вдига качеството.
Бъдете обосновани, градивни и конструктивни, а ако не можете, търсете такива хора, учете се от тях и ги подкрепяйте.
Когато не можете да изразите дадено чувство, емоция или желание на литературен език вместо на диалект или тарикатски жаргон, това означава, че не сте компетентни по темата.
Това квази демократично самозалъгване на стадото е основният проблем за липсата на политически плурализъм и адекватно народно представителство. Като се хвърлите телом и духом допринасяйки само с карикатури и писане на глупости, а не с търсене на адекватни представители Вие възпроизвеждате статуквото. натрупването на онлайн сатирици и карикатуристи няма критична маса, това е маргинализиращо действие.
Да кажем, че не сме съгласни по грамотен и приемлив начин. Аз самият се поколебах няколко пъти дали да приема поканата за членство в тази група, защото съм се нагледал на шаржове и псевдо интелигентски изстъпления на централен софийски тарикатски говор. Има много по-сдържани и кротки хора от мен, който изобщо няма да подкрепят подобни инициативи. - а това е модела на повечето днешни инициативи, който може да се опише с "редуциране" на гражданския диалог до под критично съдържание.
"

Отдолу не чак мазало, но твърдо отстояване на правото на хумористите да бъдат такива и завиране на главата в пясъка, че то така е най-добре. то всъщност така е най-лесно, особено ако друго не можеш.

Един господин схвана, че имам предвид, че трябва да се преследва крайната цел със средства годни за постигането й и евентуално е подразбрал, че говоря за якото бачкане предхождано от якото учене, които още не са се състояли. Заподозрял, че искам да съхраня ценностната си система. Не е вярно, не чувствам заплаха за ценностната си система, а само за обезмислянето й и превръщането й в ирелевантен реликт, което не е същото. не е добре да проповядваш просвета, морал и трудолюбие на народ от карикатуристи и сатирици, те друго освен да те осмеят не могат.

Отговорих му така:

"
Цитат
Даже не се опитвам да си съхраня ценностната система, защото не е застрашена. Виждам, че това са едни неплодотворни лутания, даже не и усилия. Защото глезльовците, които си подслаждат живота с хумор всъщност се самозалъгват, че и неориентирания е значим. да значим е докато упражни активното избирателно право и се изкаже.
Как се обяснява на такъв народ за съзидателния съвестно положен труд необходим за всяко нещо?
Сега имаме 7 милиона публициста и нито един работник да им свърши работата по неформулираното задание: бебето плаче.
Добре бебето плаче защото му е топло/студено, жадно, гладно, напикано или насрано или не дай си Боже, нещо го боли. Кое от всичко? Всичко наведнъж?
Колко информация има в ръмженето на неандерталеца? Ясно, е че е недоволен. Добре.
Има си хора, често стават политици, знаят тези неща и ги използват. Бебето плаче, неандерталеца ръмжи, да миличко, сега ще ти стане хубаво! 😃 бебето и неандерталеца започват да гукат, пускат бюлетина и ела да видиш, много скоро започват пак да плачат и да ръмжат.
Не бе, нека се шегуват! Няма безкрайна интерпретация и разкодиране, този "хумор" не може да се интерпретира до завършено произведение или задание, той е нищо, аномалия на общественият дебат, черна дупка.
Трябва да се търсят хора под дърво и камък, да се търси да се слуша и да се учи и после да се работи.
Осъзнаят ли повечето хора целта и пътя за постигането й, днешното политическо статукво ще стане ирелевантно от само себе си. То не може да прави на идиот осъзнато общество или общество осъзнало, че трябва да следва осъзнати с грамотно формулирани цели и програми.
Комплименти за формулировката и благодаря за коментара, беше ми полезен.
".

Мои публикации по същата тема, за Конституцията и политическия плурализъм тук: http://penkiller.com/index.php/topic,2657.0.html
За промяната на Конституцията

Промяна на Конституцията?
Проблемът не е в конституцията, а в липсата на политически плурализъм.
Една партия се задържа 11-12 години във властта, защото дясното се разпадна под радиацията излъчвана от Иван Костов. Левите се орезилиха по причина на прекалена демократичност и липса на единна власт вътре в партията, тоест разпълзяха се във всички посоки.
Остана една дясно-ляво-народняшка партия доминираща във всички видове власти с изборни длъжности и техните производни.
Белята, уводен номер на ГЕРБ беше, че спряха да плащат обществените поръчки раздадени от предишното управление, гарнирана с хаотични, но усърдни действия по усвояване на евро фондове. Въпреки демонстрираният лош нрав икономиката и институциите се съпротивляваха със законни средства и що-годе нещата вървяха по някакъв приемлив начин. Стигна се до изстъпленията със сметките, възбудиха се протести и правителството съвсем закономерно падна.
Междувременно пак няма политически плурализъм, алтернативите немощни и отвратителни. Въпреки това БСП се върна на бял кон и направи правителство, което освен, че беше минирано се самосаботира по най-различни начини.
Междувременно пак няма политически плурализъм.
Избор между орезилени, отвратителни и разпадащи се доведе пак ГЕРБ. Христо Иванов министър, бламираха го, подаде оставка. Отбелязваме, че май не е корумпиран и има харизма на водач на тежкотоварен камион. Влязоха цели осем партии. Загатна се за криза, избягаха.
Междувременно няма политически плурализъм, провежда се идиотски референдум анблок (за да се вдигнат процентите на участите абсолютно изкуствено). Айде, пак дойде ГЕРБ, вече със значително по-удобни патерици.

Long story short:
ГЕРБ трябваше да остане в историята още 2013-та година. Но това не се случи по липса на политически плурализъм.
Твърде, твърде дълго една партия управлява, което се отразява на всички не пряко избирани органи, комисии и агенции в държавата. От ВСС и КЕВР до общинските експертни съвети.
Държавата е счупена.
Механизмите заложени в Конституцията предвиждат политическо многообразие, мандатност и постоянна промяна в представителството, които да балансират интересите на народа и неговите отделни групи.
Държавата е вече счупена, защото всичките й органи са преминали през няколко мандатни цикъла под плияние на една и съща политическа сила.
Без да са мафия в криминалния смисъл на думата, те са станали мафия по функция на вътрешна бюрократична обвързаност, кариеризъм, клиентелизъм и обикновено интересчийство. Законите на Мърфи и на паркинсон са безпощадни. Ако нещо може да се прецака, то се прецаква, некадърникът винаги достига до пост над нивото му на компетентност, администрацията и бюрокрацията винаги достигат ниво на бездействие, неефективност и мудност.

Сега Бойко ще пише Конституция. Но каква? В най-добрият случай решаваща проблемите породени от продължителното му еднопартийно вертикално субординирано управление. тоест, Бойко иска да адаптира общественият строй към счупената версия на институциите и държавата, които той волно или неволно е създал.
Възможно ли е това? Може би за него работят философи, юристи енциклопедисти с класическо образование ("къде ги нема" както казваше другарката Димитрашкова).
Моят прост адвокатски мозък вижда само едно решение, ремонт на демокрацията и плурализма, а не на основния закон в който са заложени демокрация и плурализъм. При сегашните условия не би трябвало дори да посмеем да обсъждаме конституционна реформа.
Абстрактно:
Конституцията предвижда демокрация и плурализъм въз основа на прогноза за определена степен на гражданска политическа инициативност и определено насищане на обществото с активно ангажирани общественици.
Очевидно проблемът, е че обществото е не достатъчно инициативно и няма достатъчен брой качествени общественици, които да работят и разсъждават съзидателно и сериозно върху обществените проблеми.
Решението ще дойде от създаването на реален политически плурализъм. Ако щете, утопично, обществена комисия издирваща хора с подходящ ценз, опит и морални качества. - тази обществена комисия трябва да работи постоянно като задна мисъл в съзнанието на всеки гражданин, но ето че не работи.
Необходими са лесен достъп до кандидатура и пари.
Кандидат за народен представител да се става с 500 подписа, за предпочитане електронни и субсидия да се изплаща по 11 или повече лева на глас на всички с над 500 гласа. Усвояване през карта за общо определени цели (например изготвяне на предложения, наемане на икономисти, юристи, инженери, архитекти, психолози, теолози, лекари и други за проучвания и проекти) и задължение за отчет на разходите. Не усвоените средства се пренасят. Препоръчително, просто да ги подсетим, всеки кандидат или действащ политик да подържа уеб сайт със минимална структура по образец. ЦИК поддържа списък с уеб сайтовете на всички кандидати и действащи пряко избрани политици.
Нещо такова.


Направих си експеримент, дали мога да обоснова оставка без лозунги, карикатури и простащини, без призиви за обесване, затвор (без да го изключвам) и други гадости.
Оказа се, че мога, ето по този начин:

Защо Бойко трябва да подаде оставка без лозунги
1. Не му вярваме и имаме големи съмнения.
- не вярваме на почти нищо с което ни баламосва поради опита, който имаме;
- имаме големи съмнения, защото все пак не е обвинен или осъден, че злоупотребява с властта си по не етичен, не морален и може би незаконен начин.
2. Назначава некадърници, неадекватници и карикатури. В случая с правосъдния министър един вменяем и грамотен юрист, който обаче в конюнктурата на ГЕРБ и постовете си изглежда невменяем и неграмотен, което е даже по-лошо, значи длъжностната характеристика е такава.
3. Харчи пари за глупости. С лека ръка харчи огромни суми необосновано, без мотиви. Никъде не могат да се прочетат анализи какъв ще бъде резултата от харченето на един, друг или трети милиард. Повечето похарчени едри суми са за влияние и благоволение от великите сили и ЕС. При това се харчат очевидно неефективно за стари технологии и вехти морално остаряли проекти.
Същевременно в държавата има гладни и без достъп до образование, квалификация и социални услуги, дейност, която може да се финансира с малка част от съмнителните инвестиции. - разходи със сигурна възвръщаемост през пазара на труда от който социално декласираните отсъстват трайно.
4. Цунами от корупция на всички нива. От правораздаването, през публичните разходи, административните услуги и международните отношения.
5. Създава лоша среда и ни влошава качеството на живот по всички изброени причини. Некадърниците, които кадрува все пак са нормални хора с повечето пъти нормална психика, те също са креативни като всеки хомо сапиенс. Креативният неграмотник обаче създава хаос на усърдието, възпроизвежда корупцията, клиентелизма и неграмотността. От това следва само един пример: 6.
5.1. Къса ни нервите и ни губи времето по всевъзможни поводи. Трябва да крещим за да не се сече Пирин. Накрая се отказва да строи мега ски курорт 500 километра по на юг от Алпите с пряк излаз на Средиземно море в ниска планина природен парк. - малка и единствена за нас.
Същото се случва по повод най-различни безумни идеи и опити на властта. Е наша работа ли е да скитаме по улиците и да си дерем гърлата по умозрими въпроси? Можем ли да обхванем всички глупости, приумици и кражби по този начин?
6. ЗУТ, устройственият закон за големите градове и въобще планирането на кварталите, курортите и инфраструктурата.
Няма друга държава с кръстовища с по-малък радиус предизвикващи задължително спиране и задължително минаване през нас едното при десен завой. Нямаме код за проектиране на наклони на улици и тротоари с наклон за само очистване, нито за нива на откритите почви под нивата на тротоари и улици, така че дъждът да мие настилките. - цяла Европа има такъв код за проектиране.
Нямаме паркинги в упи-тата, нито отстояния, нито гаражи, нито тротоари, нито входове, пътни връзки и отбивки. Резултатът, е че на квалифицираните специалисти, адвокати, инженери, конструктори, проектанти, архитекти, нотариуси, вещи лица, счетоводители, бизнесмени и всякакви други общественици се пречи да работят нормално и да бъдат мобилни. Както и на всички останали. На практика София, Варна, Бургас и Пловдив са застроени като гета и имат инфраструктура на гета. Сградите са първобитни и нефункционални.
Общественото пространство е враждебно и не предлага условия за социален живот и контакти, особено за подрастващи и учащи се. Те са редуцирани до потребители на банални вулгарни развлекателни услуги. Паркове и площади няма. Паркинги няма. Автомобилистите са врагове и дойни крави.
Па същият начин няма визия за образованието, което е захвърлено.
По същият начин няма визия за бизнеса и производствата.
Външната политика е срамна.
Няма визия за електромобили.
Няма визия за екология.
Няма комплексно проектиране на курортите. Природата се разрушава и плячкосва. Седи недостъпна и скрита.
Ето за това, понеже 11 и повече години на Бойко Борисов нищо от не изчерпателно изброеното не му дойде на ум. Тоест, не го видя, не му се провидя, не му светна, не се захвана, не възложи да се намерят темите и въпросите и да се разработят, той трябва да си ходи. Отделно скандалите и вече пълната излагация. Нямаме нужда обаче от последните аргументи. От нищо друго освен изброеното.
И вече ако Фортуна (провидението) и Господ са рекли, някъде може да излязат годни доказателства, които да бъдат събрани по надлежния ред и свидетели и да си направим кефа да го съдим и осъдим за това, което се окаже и докаже. Отнася се за всеки заемал ръководна позиция. Не може да сваляш за да съдиш. Това не е самоцел. Не може да съдиш и тогава да търсиш за какво. Ако кацне птиченцето, добре дошло. Сигурното осъждане е на некадърност и незаинтересованост, на не достатъчна просветеност и мотивираност - това ни е в кърпа вързано. Няма нужда да плачем, да си късаме потниците, да ревем и да скандираме нелепици. Изводът, че някой е за затвора се прави въз основа на правилно събрани и интерпретирани доказателства.
Отделно от възмездието от закона, ние имаме още повече нужда да си положим нужното количество добросъвестен, съзидателен, целенасочен труд за да създадем нормална държава.
Ето как обясних защо Бойко и пуделите му трябва да си ходят без да го/ги нарека нито веднъж мутри или престъпници. Последното може да е лично мнение или впечатление, усещане, но не е факт и не е толкова важно. Има достатъчно добри практични и рационални причини тези да не управляват. Нека си упражняват евентуалното хоби да си играят на мафиози на не изборни длъжности и извън властта. Пък ако прокуратурата намери за нужно, нека си упражни държавния монопол върху обвинението и да ни сюрпризира. Обществото може толкова.

За изборната и политическата система:

Уважаеми Слави,
Кажи ни истината, вярно ли, е че мажоритарен вот в два тура с абсолютно мнозинство може да доведе до диктат на около 4% от избирателите при 25 кандидата или около 10% при 10 кандидата?*
Съответно, такава избирателна система ще остави между 96 и 90% от хората напълно не представени.*
Отговори с да или не. (като на референдума)
Извън конкретния отговор ако искаш развий допълнителни съображения.
Проблемът с изборите у нас, е че няма кого да избираме. Тоест, проблемът, е че е нарушен принципът на политическият плурализъм. Как и от кого се издигат кандидатури.
На следващо място идва проблема с непрестанните атаки срещу субсидиите за партиите.
Аз съм за премахване на прага за влизане в парламента и премахване на прага за получаване на субсидии. Имаш 1.000 гласа, това са 11.000 лева годишно. Много пари за кандидат от малък град. Може да наеме зала, да напечата брошури, да плати на архитекти и адвокати да му разработят предложения за предизборната платформа.
И не е толкова страшно. 6.000.000 избиратели по 11 лева прави 66 милиона за политически плурализъм при 100% избирателна активност. Крадат ги или ги пилеят с един подпис ежедневно, понякога и по няколко пъти на ден.
Тези две елементарни промени ще отпушат политическият модел.
Върховната ценност на демокрацията е изборът, тоест плурализмът.
*Пояснение:
"Мажоритарен избор в два тура с абсолютно мнозинство", първо е много неясно и общо. Би следвало да означава, че двамата кандидата с най-високи резултати от първия тур се явяват на втори и този с повече гласове печели.
Така при 10 кандидата с изравнени сили, на първи тур всички ще получат около 10%, някои 12, някои 15, може би 20%, а други 5-6-7% и т.н. процента.
Така на втори тур ще се явят двама кандидата с около 20-30% обща подкрепа от които двама единият ще отпадне.
Да си представим един голям МИР в който за 10-20 депутатски кресла се състезават 200-300 кандидата, даже са малко, но да си представим. От тези 200-300 на втори тур ще отидат 40 ако местата са 20 и автентичният избор на избирателите на 260 от кандидатите ще се загуби. почти 87% от избирателите вероятно ще бъдат изправени пред избор, който не желаят. Ако изобщо отидат на втори тур. Ами ако изборът е между корпоративно добре подкрепени кандидати на партии от статуквото. (100%) какво значение има вторият тур тогава?
Вторият тур легитимира порочният избор, който приключва на първия.
Очевидно, е че такъв тип избори се купуват и се печелят с много по-малко пари и гласове, отколкото пропорционалната система с мажоритарен елемент - пренареждане на листите.
Отделен е въпросът за издигането на кандидатурите и участието в изборите.


 * * * * * * * * *

Всичко се свежда до просвета, морал и труд.
Трябва да се даде пример и посока на обществото. Да се дефинират ценностите и да се отстояват.

Петиция за оставка на Борисов #3: https://www.peticiq.com/1___________-?fbclid=IwAR3lD7uj_uysjbkYXthR9iMUz1FHKJVIFOKyOPbawa16vpse8dN2PvTDXJM

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Неандерталците гукат, политиците са си политици
« Отговор #1 -: Септември 01, 2020, 01:35:27 13:35 »
Поредната илюстрация на негодничеството, което ни е обхванало.
Общественото пространство, термина вече е архаичен, но е подходящ, е изпълнено с празнословие, клишета и празни лозунги

Лозунгите и подскачането не вършат работа.
Днес Фейсбук е изпълнен с публикации на централни градски инфлуенсъри негодници* пълни с лозунги като:
Цитат
Утре, 2 септември 2020 г., имаме възможност да положим началото на края на 30 годишното тайно или явно управление на ДС и нейните мафиотски структури. Това зависи от всички нас и нямаме никакви оправдания - неудобство, колебания, страх, политически различия. И по-нататъшното ни развитие зависи от нас - при едни честни избори и истински политически субекти, каквито вече се появиха, може и да излезем от тази порочна спирала.

Ние имаме такава възможност всеки ден от повече от 30 години.
Първата такава възможност мина с напълно откраднати и фалшифицирани избори през очите на редица общественици, които от страх не го обявиха, а прикриха. Много от тях все още циркулират в общественото пространство като посребрени мъдретци и продължават да дават тон на клетата си аудитория с дълбокомислени "анализи".

Истината обаче, е че началото на края на предходното се поставя с началото на началото на следващото.
А какво трябва да бъде то?
Много работа. Целенасочено и добросъвестно положен компетентен и квалифициран друд по очертаването на рамките на цивилизованото ни съществувание в тази територия и образоването и възпитаването на младите в морал и ценностите на морала, образованието, квалификацията и трюдолюбието.

Какво трябва да се свърши по принцип, днес, миналата година, преди 30 години, утре или въобще когато ни дойде вдъхновението.
Добро планиране и бюджетиране на всичко.
Първо трябва да имаш визия.
Тази визия - представа как трябва да изглежда бъдещето, какво искаш да постигнеш трябва да се основава на опит и личен експертен капацитет и познания.
Когато имаш добри устройствени закони, включително за устройство на територията, които са окомплектовани с практични, лесни за изпълнение, експертно написани и разбираеми правилници и наредби, тогава ще можеш да начертаеш план за осъществяването на визията по тези правила, ще можеш да бюджетираш като приоретизираш нужните разходи и инвестиции. - това още не е направено повече от 30 години.
За да се случи това трябват два типа хора. Добри организатори виждащи проблемите и познаващи основния инструментариум за решаването им и експерти ръководени от организаторите, които да начертаят визията им в детайли, да направят бюджета и да разработят конкретните решения и мерки в полза на обществото и по човешки начин.
Това е страшно много работа. Неописуем обем работа.

Дори частица от тази работа обаче не се върши. Трябвали ни честни избори. Повечето нечестни политици се избират на супер честни избори.
Първо ни трябват просвета и осъзнаване. Нещо в което центърджийте негодници инфлуенсъри могат да помогнат, истината е че не стават за нищо, но могат да помогнат. Тоест, биха могли, но са прекалено тъпи за да го направят.
Проблемът на обществото е културен, морален и образователен. Ние не познаваме съдържанието на основните понятия, като политически плурализъм и представителство. Не сме научени да ценим правилните качества.

*негодник - не годен, не ставащ, не квалифициран, без особени конкретни и специални знания, следователно не способен да свърши нищо.

Слави уволнил, изгонил и заличил координаторката на партията си за Видин, защото се возила с премиера в джипката и се държала любезно. Дори повдигала въпроси за обществени поръчки и строителство на пътища - област в която била дългогодишен изявен активист на протести и граждански инициативи.
Пълна простотия. Държала се възпитано с премиера, вероятно по служебно задължение.
Всички трябва да се държат възпитано. Какво да направи, да избяга ли?
Ако всички бяха възпитани и критикуваха конкретно и конструктивно, общественият дебат щеше да бъде безмилостен и унищожителен, а онези, които наричаме корумпирани и крадци изобщо нямаше да могат да дишат.

По същият начин по който имаме нужда от плурализъм, издигане на качествени кандидатури, визия, експертност и работа, имаме нужда и от пълноценен дебат в общественото пространство. Този дебат обаче не може да се осъществи, защото негодниците инфлуенсъри са несъстоятелни кухи личности.
Вместо празни лозунги можехме да имаме задълбочен конструктивен диалог в детайли на разбираем език. Възможно е. това е толкова съсипващо и унищожително, че в такава среда никакви корумпирани популисти не биха могли да съществуват. Народа няма да ги изтърпи ако само му бъдат отворени очите.
Как е направена магистралата и за колко пари, а как трябваше и на каква цена. Инфраструктурни проекти. Устройствени закони. Как работи енергетиката. Как работят пазарите. Как се изкупува земеделска продукция. Защо няма борси. пълна критика на подхода за решаване на всеки проблем с държавни регулации. Дай ми борса, не ти искам регулациите. Дай ми либерализирана верига за снабдяване, не ти искам квотите.

Вместо това ни дават празни лозунги. Между новите кандидати за политици има само един за който имам основание да подозирам, че е способен на въпросния методичен и целенасочен подход. Всичко останало са клоуни, пускат димки и хвърлят прах в очите на хората. Те не дават индикации, че са наясно какво трябва да правят и къде се намират.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Неандерталците гукат, политиците са си политици
« Отговор #2 -: Декември 20, 2022, 02:58:39 14:58 »
Събрах малко интересни приказки от предаването, та реших да ги споделя.
Нема начин да нема начин!