Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
Преди известно време водещият японски журналист и моден фотограф Фанети Мазакура решил да напише статия за Направи си Сам озвучаване произведено в България. По неговите думи, избрал точно България, защото познавал говорителите на завода в Благоевград още от времето, когато бил малко сладко японче ходещо по разни кръжоци.
Като знаел за превъзходните качества на нашето производство г-н Мазакура бил убеден, че у нас се вихри направи си сам с блестящи резултати, движен от ерудирани самодейци подпомагани от инженери с богат опит.

Фанети започнал проучването си от най-естественото място за започване на проучване в днешни дни - българските аудио форуми... Какво открил Фанети Мазакура?!? Нищо! Нищо? Нищо?!? Е, ако не броим безкрайни и мъчителни словоизлияния на теми минаващи леко извън допирателната на озвучаването, Фанети Мазакура не открил нищо повече... и се хванал за... главата!
Определено, дребнавите админи със загадъчно повечение, истеричните потребители, които се дебнат един друг, търгашите, които пробутват изделия, чиито качества дори самите те не могат да обяснят и най-вече тегнещото безделие и липса на каквито и да било проекти, са обезкуражили до известна степен Фанети Мазакура.

Господин Мазакура все пак успя да се добере до нещо българско и свирещо! Извади късмет този път, но обеща да се върне пак у нас за да провери дали има някакво развитие или отвратителната атмосфера, годна само за почва на която виреят само търгаши и човеконенавистници е изтровила всичко останало.

Фанети Мазакура направи фото сесия на озвучителни тела Направи си Сам в които има български високоговорители.
http://vissokogovoriteli.bg/products/ODT-19-508.htm
http://vissokogovoriteli.bg/products/VKV-3734.htm
http://vissokogovoriteli.bg/products/VKV-0423-33.htm
http://vissokogovoriteli.bg/products/VVK-131B.htm
http://vissokogovoriteli.bg/products/VKN-12211_311.htm

На снимките присъстват още и 10ГД30Е - 8 инчов руски бас в трансмисионната линия, двата говорителя на Сървин Вега VЕ-5М (работещи като среда и високи във вече апериодичната кутия в средата), Фейн Соверен 6-100 (средата на ОБ системата) и Голдууд 1858 - 18 инчовия бас в Н-рамка.

Фанети Мазакура поздравява с тази фото сесия всички български аудио форуми, за напреднали, за назаднали, за назлобени и даже и за глухи ако има!

Ако са ви харесали снимките на Фанети Мазакура, можете да споделите с нас своите снимки на озвучителни тела с български високоговорители, като също отправите един Фанети Мазакура поздрав към българските аудио форуми!

Фанети Мазакура!
Ахахах... е Фанети Мазакура - това е гениалната идея, страхотно решение и перфектно изпълнение (гарантирам че няма да има сърдити)... Евала Тошеееее ;D
Фанети Мазакура май требе да вземе едно интервю от Лиза Мишпека  :D :D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
 :D Оооо, Жорка!

Между другото, на тия снимки има едни колони, ама идеални като за тебе! Грабваш два 12211 (4 омовите) и ги слагаш в не по-малко от 80 литра кутия. В конкретния случай са в точно 80 литрови кутии. Правиш два 110 мм портове със съпротивление под формата на вълнена вата между два слоя чорапогащник  :D и си ти!
Ако ги направиш 100-110 литра, още по-добре! Вътре по стените пяна - примерно пирамидки, а в обема най-добре вълнена и памучна вата.
Аз съм изкефен от наще си дванайски в 80 л. Апериодично оформление! А 80 л. в случая малко им малее...
Ако ти е интересно си пусни нова тема.

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
Извадих колекцията след почти 7 години, поне да ги прослушам, защото повечето само съм ги тествал и мерил, но никога не бях пускал музика на тях.
Какво да Ви кажа, страхотно.
От всички говорители, които пробвах единствените, които извадиха пластмасово, тоест оцветено звучене бяха Визатон ДТ94. Признавам, не съм се старал и пробвах само с 2.2, 5 и 22 мФ и ниво до 7-8 вата. Нито един говорител не изкриви с нито един от кондензаторите. На Визатона също така ми се видя, че ферофлуида не е много флуиден вече, но може би още става.

ВВК131 са просто невероятни. И 131 и 13100 стигат много високи честоти, поне 8-10 килохерца.
Имат много добро поведение при импулси и много равен и много чист звук.
ВВК13100 ми се сториха една идея по-бързи и пъргави с по-ясен звук.

ВКВ3734 на практика е средно-високочестотен говорител. Дори 22 мф не го затрудниха, работеше без напрежение и звучеше много добре. Трябва да се подчертае, че най-високите честоти се излъчват много насочено. Няколко пъти сменях двата говорителя и се чудех какво става, защото все ми звучаха различно в най-високите. Ту имаше атмосфера, ту не. Оказа се, че малки вариации в положението на говорителя спрямо главата на слушателя се отразяват много на всичко над 9-10 килохерца.

ОДТ звучи много подобно на ВКВ3734, но не е толкова насочен.
И двата куполни високочестотни ме изненадаха с това колко ниско слизат без напрежение и без да кривят. 22 мФ са точно 900 херца при 8 ома. Първи ред филтър толкова ниско е проблем дори с 10 см хартиен конусен високочестотен.

ВВК131, ВКВ3734 и ОДТ/по-хубав ВЧ са идеални за 4 лентова система в която говорителите работят в честотни ленти в които имат хоризонтална диаграма на излъчване широка не по-малко от 90 градуса.Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
Трите високочестотни на части.
Българските и двата са с бобини навити на хартия, немския е на алуминий.
Както вече казах, единствените оцветяване и пластмасово звучене бяха от Визатон.

При центровка ето, немския е много точен и лесен, ОДТ също се центровка от раз.
ВВК3734 обаче е много пипкав. Четирите болта позволяват доста движение и докато се уцели положение в което се движи свободно е направо досадно.
И двата говорителя имаха излишно лепило, което беше залепило бобината към магнитната система. Успях да ги освободя.