Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1056
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #30 -: Октомври 06, 2020, 04:47:06 16:47 »
А дали това негово "преболедуване" не беше малко предизборен пиар? И той се оправи много бързо, като някои наши звезди.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #31 -: Октомври 06, 2020, 09:03:29 21:03 »
Абсурд!
Повечето персонал на болницата ако не и целия е назначен предимно от демократи, т.е. опоненти.
Освен това си представи колко ще струва такава операция + колко убити трябва да има за да мълчат.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #32 -: Октомври 28, 2020, 02:32:14 14:32 »
Чорапчето започва да се разплита, малко отзад-напред:

Аз съм за носенето на маски, защото ако не предпазват напълно, със сигурност намаляват вирусния товар и спомагат при късмет да излезем от заразена среда с под-вирална доза, тоест такава, която не предизвиква заболяване.
Новина: https://offnews.bg/sviat/nova-teoria-s-maska-neusetno-mozhem-da-izgradim-imunitet-739078.html?fbclid=IwAR3IGiznGCFbAhSwxN4irM14NgSl98V1gVJ3HWUeqUWNc1ysoJm4KOFSPc4

Продължаваме, генетична мутация при малък процент от хората обърква обмяната и действието на основната противовирусна защита на организма - интерферона и цитокините:
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Molekuliarnata-prichina-COVID-19-da-e-tolkova-smartonosen-no-samo-za_158768.html?fbclid=IwAR0Koopy9zneKU7RpkLNmhKV8-cXTO451ZpyVQv8lKf-hviBPOPx7zu9YjQ
При някои хора - малкият процент с определена мутация, номерът на вируса минава, при над 95% обаче не минава.
Затова и преди съм казвал, че картите са раздадени и заровете са хвърлени. За съжаление.
По същата тема: https://www.the-scientist.com/news-opinion/sars-cov-2-disables-key-components-of-human-cells-defense-system-68073?utm_campaign=TS_COVID_2020&utm_medium=email&_hsmi=98048365&_hsenc=p2ANqtz-_3umCZ5F5EyHAnXFcSQx8VTtoRb_uA1havu5KTz4--Dh78KiyWbDkyEAWEQ-G_2LaUYRJD9ntoHepX7WkNXQS55FWxSA&utm_content=98048365

Мозъкът има допълнителна и различна имунна защита с допълнителен вид клетки, които се прикрепят към вирусите и биват унищожени от Т-клетките заедно с уловения вирус:
https://www.the-scientist.com/notebook/the-brains-immune-cells-stand-sentinel-against-viral-invasion-67991
Причината, е че мозъчната тъкан не се регенерира и тук стандартния имунен механизъм - анти-тяло се закрепва за инфектирана клетка и Т-клетката идва и ги разрушава ще нанесе непоправими вреди.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1056
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #33 -: Октомври 28, 2020, 04:01:48 16:01 »
И аз съм за носенето на маска, но само когато е необходимо. Тоест, когато има човек/хора срещу мен, градски транспорт, лечебни заведения, на открито обаче когато има струпване. Според мен е противопоказно излишното задушаване. Колкото до бройките, мислите ли че всичките лаборатории могат да извършат 11000 теста за 24 часа? Някои все още не правят разлика между заразен и болен. Пък си мисля, че колкото повече заразени, толкова повече преминали, и повече имунитет.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #34 -: Октомври 30, 2020, 04:37:58 16:37 »
Могат да направят тестовете, не бой се.

Аз го изкарах тази седмица на 38 години съм, както и баща ми на 68.

Когато нямаш въпросните гени объркващи имунният отговор се кара приблизително по-леко от вирусите това лято и от някои сополи от детската градина*.

Изтръпва ти предната част на езика, обонянието леко отслабва.
Единия ден за няколко часа 37.3-4, другия 37.1.
Обща отпадналост.
Спи ти се.
Тук там те понаболява.
Наистина малко си като зашеметен.
Шеметно разстройство няколко часа.

Това е.

Но това е дългата клечка. За късата не ми се мисли.

Доста е вероятно да съм го карал и края на февруари, началото на март. Затова съм такъв експерт по Ковид. Тогава се тествах с ПСР за грип А и Б и не беше това. Имах аритмия, ниско кръвно и всички симптоми. Постепенно покачваща се температура няколко дни, задъхване, суха кашлица и т.н. пак мина не особено драматично.

Но подчертавам, че е доста вероятно основното ми опасение да се потвърди, че повтаря.
Но може и да не повтаря.

За този път сега е сигурно какво е.

*За не запознатите, първите месеци в градината детето хваща сополи на всеки две седмици, които родителите карат като грип или нещо подобно.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #35 -: Ноември 02, 2020, 11:49:32 11:49 »
Едното нещо за което не съм съвсем съгласен с Мангъров, е че не трябва да се дава антибиотик.
Антибиотик, не, но макролиден антибиотик с противовирусно, имуно-модулиращо и противо цитокиново действие, да: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3375106/

Понеже той не обяснява нищо, мога да приема, че има предвид тези на които съвсем нищо им няма, но са позитивни, както и контактните, които макар и не тествани със сигурност са позитивни.

Другите, които вдигат температура, имат изтръпнал език, загуба на обоняние и други странни симптоми не е никак лошо да се профилактират именно с макролиден антибиотик, който има доказан ефект при вирусни заболявания. Макар и симптомите да са отчетливо по-леки отколкото на истински грип. Това нещо е плашещо ако ще и само заради медийната кампания. Освен това действа на нервно ниво и може да наруши проводната функция на сърцето, да получим аритмия или да ни падне кръвното. А падне ли кръвното трайно се задейства каскада като при токсичен шок в целия организъм. Прочетете си да не ставам поредния, който Ви плаши.
Ако ще и слабо средство да е, щом е с научно доказан ефект още от преди пандемията, ние сме длъжни да го използваме. Има и допълнителния бонус, че пази и от бактериална инфекция, който може да се възползва на фона на изхабения в битката с вируса имунитет.

Следващото нещо са маските. Не пазят ама пазят. Стига да се използват правилно. Слагаш, влизаш в опасната среда, излизаш, сваляш веднага. Маската от магазина до вкъщи означава надишване с част или всичко, което е уловила. Вече писах.

Иначе за мерките и статистиката, 100% Мангъров. Трябва да се осигури адекватна доболнична помощ. Трябва да се разтоварят болниците. Трябва да бъдем нормални. Трябва преимуществено да защитаваме възрастните и болните.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1056
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #36 -: Ноември 03, 2020, 01:06:24 13:06 »
Лично според мен, адекватна мярка. Когато някой е бил контактен, или има съмнения. Мобилен екип отива на място, взима проба и докато не излезнат резултатите, всички вкъщи. Във лабораторията се носят само проби, няма струпвания опашки на потенциално заразени. Според резултата, или всички са свободни, или под карантина.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #37 -: Ноември 03, 2020, 02:12:35 14:12 »
Никога няма да се случи. Този мобилен екип ще разнесе повече зараза, отколкото ще хване.

При нас от 5 със сигурност не контактни, а заразени, един е под карантина. Две жени си щракат с пръсти, "кой туй ньещу?", на един приятел жена му по същия начин: "ти не ме целуваш достатъчно, една корона не можеш да ми лепнеш?!". Детето ясно и то ни чуло, ни видяло.

Безсимптомните могат да излязат позитивни за много малко време, защото са невъзприемчиви, тоест вируса няма да си направи колония, съответно няма как да го излъчват или да бъдат заразни.

Аз кибича вкъщи, макар че за мен цялата работа беше 37.4, изтръпнал език, -//-, нищо, 37.1, нищо, нищо - всяка запетая е нов ден.

Ковид имал неврологични симптоми... ВИЕ НЕ СТЕ КАРАЛИ ЕБЩАЙН БАР (МОНОНУКЛЕОЗА) НА 30 ГОДИНИ БЕ!!! Представям си тия дето реват по Фейсбук, че вируса всеки ден ги удрял на ново място, колко бил коварен ако изкарат една Мононуклеоза или един Херпес Зостер!!! Лелеле, малеле! Сами ще си купят чували за трупове! Аз на 28-9 след някакъв зъболекар и примерно вадене на мъдрец с присаждане на кост и някаква терапия след това изкарах Херпес Зостер. Лелеле, малеле, както казах! На другата по-другати година и Мононуклеоза, не боли чак толкова като херпеса, ама като не се усетиш какво ти е се кара 3 месеца, може да те побърка. Влизаш в обществото на хората с хронични възпаления и постоянна суб фебрилна температура.
От Ковид имало продължителни симптоми. А от грип с бронхит с две седмици на легло понеже няма ли? Точно сега дето вадят изрезките от вестници от 96-та големия грип, тренирах плуване, на -10 се прибрах от басейн с мокра коса и пипнах и грип. Две седмици на легло. Нали някой не си мисли, че на 15-тия ден съм бил във формата от -1-вия?! Или като те мори Мононуклеоза цяло лято, че после търчиш от Княжево до бялата вода? Или като те натрови зъболекар две седмици и ти направи инфекция, падне ти имунната система и после месец те мъчи херпес Зостер после си готов за мач за световната титла?

Евентуално, понеже китайските сополи са по-продългителни и непознати, може да смъкват имунитета. Съответно хора недоизлекувани от няколко неща или карали шарка, но некарали херпес Зостер, Вика, Денга, Ебщан Бар, хора с гъбички в скалпа, MRSA, болни зъби, синузити, камъни и песъчинки в бъбреците, артрити и всякаква друга спяща в организма им гад, та такива хора могат да изпитат всякакви гадости от всякакви места.
Какво е 40-50 годишен човек никога не боледувал? Като шофьор без катастрофи или повреди, дори и леки. Или лъже, или не ходи на лекар/майстор или не кара кола/живее под похлупак. Или 25 годишен ерген/мома без сериозна връзка, който не е карал, ни гъбички, ни трихомони, ни хламидия, ни микоплазми, ни уя ми. - това е млад здрав човек с три хронични заболявания, а не просто млад здрав човек, тоест това е човек не ходещ на кожен доктор. Или без папиломен/кондиломи. Или е девствен. После като се оженят и защо не могат да забременеят - 90% от репродуктивните проблеми при здрави хора са от микоплазми и подобни.
Здрав без придружаващи заболявания и не боледувал съвременен човек?! Дървен камък!
Като хванеш нещо, което ти сваля имунитета и те изтощава и като се обади отвсякъде по едно от тия къде уж ги нема, ела да видиш.
Не ходят, не спортуват, не са щастливи, хранят се с боклуци, не ходят на лекар. Короната вади наяве всичко това.

Разбира се всичко изписано до тук е така, вариативност на възприемчивостта, резистентност заради среща с Ковид-България 2008, БЦЖ и кой знае още какво.
Но се начетох на мелодрами по Фейсбук. Като отсееш лигавенето, остава, че го е карал мега средно между мен и един приятел, който все пак има повечко дни с температура. Да, изтръпнал език и лека замаяност три дни. А някой помни ли като е вдигал 40 градуса на 6-7 години какво става и какво става в съзнанието ти? И какво усещаш?

20 човека го карат около мен, един от тъстовете и тъщите на приятели е кашлял два дена. И другия по-тежък е приятеля с 37.7 за 3-4 дена, който се беше ошашкал.

* * *

Сега искам да кажа за терапията. Основно има профилактична, която е десетина-дванадесет позиции витамини и добавки, която я вземат и лекарите и безсимптомните има и втора за леко симптомни, която е пак десетина позиции с а. Два антибиотика или б. Един с двойна доза първите три дни. Втората терапия я дават по болниците в обикновените отделения. Т.е. вкъщи и в болница се лекуваме еднакво.
Възхитен съм от нашите доктори!
Изчетох всичко, всички лекарства и витамини са супер адекватни и имат реално именно стимулиращо действие, анти Ковид действие и противовирусно действие. Наистина много са чели и са се старали. Единственото, което не вземам е фамотидин, което е за стомах. Поради което първите два дена щях да се изповръщам и ми беше бая по-лошо на стомаха, отколкото от ковида.
Идеята на терапията е витамин С и Цинк да се доставят и усвоят, затова специално за цинка има 2-3 неща и витамини, които помагат да се усвои от клетките. Наистина са се старали. Има допълнителни неща, които подпомагат синтеза на именни клетки и осигуряват спокойствието на имунната система. И двата антибиотика са с доказано противо вирусно, противо цитокиново и името модулиращо действие и то от години преди Ковид кризата.
Браво на нашите доктори!

Това е и без паника!

Бойко го изкара, видя как го карат над 90% от хората, затова от два дни е така окрилен и вдъхновен!
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #38 -: Ноември 05, 2020, 09:46:06 21:46 »
Както се казва, било века на информацията, та да внеса и моята. Истерията беше на ниво, и април месец си направих бърз тест- отрицателен, след това началато на май имах лека температура ~37, макс 37.2 за около 10-12 дни, как въобще разбрах, по принцип краката са ми винаги студени, особено като си лягам вечер, но сега бяха топли и като се почна истерията по мерене на темп. през 1ч., имах и разстройство първия ден. Ходих при личния, изсмя ми се в лицето, вика нищо ти няма, това 36.8 не е темп. Отивам правя пълни изследвания, всичко в норма, освен Ц-реактивния ~10, при норма под 5, и така около 2 седмици. Странното е, че и жена ми след седмица беше по същия начин с темп. около 37, без нищо друго. Другото странно, беше че зимата 2019/2020 поне 5-6 пъти имах болки в гърлото, възпалено и подуто, но без други оплаквания, така ми беше от октомрви до януари през 2 седмици. Да възможно е, разболявам се по веднъж годишно от гърло и сливици, но такова нещо и толкова често не бях минавал.
Дано всичко това приключи след зимата, отслаби вируса и просто стане като статистика, грип А, Б и интересните имена всяка година.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #39 -: Ноември 06, 2020, 11:30:59 23:30 »
Днес говорих с един клиент, каза че нашите симптоми може да са леки, но има двама тежко болни служители с пневмонии, единия като говари не му се разбира. Не могат да ги уредят да влязат в болница.

Фактори:

Вариативност във възприемчивостта 0 до 4;
Въриативпост в напрегнатостта на имунната система и нейната гъвкавост - не специфична имунна система (при децата е висока);
Дефекти в изработваните антитела - дефектните антитела предизвикват прекален цитокинов отговор, същевременно не елиминират вируси;
- дефекти в някои гени обуславящи клетъчния имунитет* и интерфероновата обмяна;
- Вирусен товар с който се заразяваме**. Има вирална доза има и надвирална доза. По-масираното заразяване води до по-тежко боледуване.

* - клетките са програмирани да отделят цитокини, когато умрат в следствие на инфектиране, това трябва да попречи на новопроизведените вируси да се разпространят и евентуално да ги убие или да привлече имунни клетки. Има и други начини за азените клетки да противодействат. При определен процент от хората някакъв ген не работи както трябва и този отговор е едновременно прекален и неефективен.

** Вирусния товар при заразяване е важен, защото Ковид може да атакува директно клетки в белия дроб, които имат нужния рецептор. Моето не професионално разбиране е че при заразяване започва на ляво болестния процес. Болестотворните агент не се нуждае от посредник, време или първично огнище, поглъщаш го и направо се мести от предишния на новия.
- Защо това е лошо?
Защото масираното заразяване заварва организма напълно неподготвен, а болестта един вид продължава в ново тяло. Първата среща на имунната система е вече направо с пълномащабна зараза. Трябва време да се изработят антитела и всички защитни механизми да заработят.
- Какъв е другия вариант? По-малка, но все пак вирална доза да попадне и да се засели в лигавицата на носоглътката. Това вече е първично огнище в което протича и запознанството на имунната система с вируса. Когато и ако изобщо стигне до белия дроб, имунната система е вече готова и нищо не се случва.

Всички останали вариации в протичането са общи за всички вируси. Могат да настъпят всякакви усложнения и каскади от реакции на организма.

Тези са причините едни да карат настинка, други пневмония, а трети за съжаление да умират.

Затова и трябва да се носят маски, но да се носят правилно и за възможното минимално време. Слагаш, влизаш, излизаш, махаш.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5569
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #40 -: Ноември 11, 2020, 12:15:45 12:15 »
Достигнахме долната граница от 1.800 загинали от корона вирус, която изчислих въз основа на данните от Ухан. За съжаление с текущите темпове на починали дневно няма да останем на нея, защото още сме около 2.1 или повече заразени или прекарали заразата.

Припомням, че при данните от Ухан и други държави потенциала на България за жертви е между 1.800 и 16.000 души.

Мангъров днес в интервю посочва, че около Рождество нещата може вече да са приключили със сегашните темпове на заразяване. Не ми се посочват прогнози за средно дневен брой на починалите за месец и половина напред, дано никой повече да не загине от този вирус, но това означава, че към края на декември жертвите ще бъдат в рамките на 3-4.000 общо.

За съжаление много от жертвите се дават поради липсата на доболнична помощ, хора, които са вкъщи, а са за болница, но никой не им е сложил една слушалка и обратното, хора за вкъщи задръстват болниците. така, когато тези вкъщи се влошат те отиват първо късно, второ болниците не успяват да ги поемат. А много често се касае за бактериална пневмония, а не цитокинова буря и вирусно увреждане, съответно състоянията са относително лечими.

Тази седмица е белязана от оздравяването на премиера Бойко Борисов, който с два отрицателни теста започна отново да работи присъствено. Явно премиера изкара вируса като повечето хора със леки до средни симптоми и научи много неща.
От 5-6 дни насам премиера, министъра на здравеопазването, повечето здравни експерти, кмета на София и директорите на болници възприеха и започнаха да прилагат почти на 100% съветите и препоръките на Мангъров. Самият Мангъров беше назначен за шеф на Ковид отделението на Инфекциозна болница.

Резюме на новостите в мерките и подхода:

Здравния министър от няколко дни съветва да не се тестват безсимптомни.
Какво заговориха всички и здравния министър?
- Да разтоварим болниците.
Какво направи Фандъкова?
- Съживява доболничната помощ.
- Бойко дава пари на личните лекари за да гледат Ковид пациенти. (Конституционното право на всеки да получи лекарска помощ)
Диагноза как ще поставяме вече? - По анамнеза! (А не по тест, защото РСР е позитивен в определен кратък прозорец, антигена се скрива, а за анти тела трябва много време, съответно има големи прозорци от време през които болния е негативен за всичко)
Какво оказа?

- Съветите и забележките на Мангъров не са някакво лековато омаловажаване на кризата, а упътване за действие в критични ситуации така че болните да получат достъп до здравеопазване, а системата да не се срине.

Доказателство: Премиера, здравния министър, кмета на София, т.н. щаб и здравните експерти, които до сега паникьосваха народа един по един запяха в хора на диригент Мангъров, но кога? Не когато вируса се накани да си ходи, а в най-критичния момент, когато почти сринаха системата с паниката, която всяваха цяла година и неадекватните си решения и заразените заляха болниците.
Какъв е резултата от тестването на безсимптомни? Контактни се тестват без нужда, отрицателен ПСР, после когато все пак им се появят някакви леки симптоми, те решават, че не е това, нали имат ПСР и разпространяват заразата. ПСР-а не е все едно сте си снимали ръката на рентген и сте сигурни, че не е счупена.

Поздрави!