Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6640
    • Профил
Джошуа-Пулев, защо стана така?
« -: Декември 13, 2020, 03:12:51 03:12 »
Според мен, защото целуна Джени Суши и си провали програмата за няколко мача в щатите.
А по-глобалната причина, е че се напъва непременно да стане световен шампион срещу най-големите атлети.
Истината, е че Джошуа и Кличко са непобедими в много дълги периоди от време, независимо кой си. Джошуа и Кличко са побеждавани само от Джошуа, Фюри и Руиз.
След 7-8 години четене и гледане на бокс започва да ми се струва, че докарването със зъби и нокти до бой за титлата не е най-върховната ценност в спорта. Не на всяка цена. 4-5 интересни мача на Кубрат в щатите не са по-малко ценни за публиката, но най-вече за самият спортист. Това, че дадена боксова организация излъчва официални претенденти по някаква схема не означава, че непременно трябва да се движиш точно по този път, а като добиеш статута на официален претендент да спреш бокса и да започнеш да се влачиш подир Кличко, Хърн и Джошуа и да ги врънкаш.
И честно казано съм възмутен от играта на Кобрата. Да, не игра лошо. Ама оня го разби от ъперкйти. И въобще го наби. Лошо.
Възмутен съм, че Кубрат ни обещаваше, че ще видим друг човек, че ще ни изненада, че ще бъде супер подготвен. Коментаторите казаха, че играе като робот по един и същи начин, а това да се адаптираш към опонентите е ключово.
Какво му пречеше да си вземе 4-5 победи в щатите. Да се появи на небосклона така да се каже, тогава големите сами щяха да го забележат. Можеше да го направи още преди мача с Кличко вместо да гони химери. Можеше да го направи и след мача с Кличко. Защо да не играе с Паркър или друго голямо име без да е мач за титла.
Сега ни изпоналъга да се надяваме.
На всичкото отгоре след мача не се държа изобщо както трябва и нямаше нужда за говори.
Като иска подкрепа от България и българите да спазва някакъв етикет. В крайна сметка нито е аматьор, нито е национал, той е професионалист, който играе най-вече за себе си и за публиката.

Мисля си какво щеше да стане ако Кобрата не беше целунал Суши. Имаше график за още 3-4 срещи с все по-интересни противници в щатите. Щеше да ги спечели всичките до края на 2019-та и някоя в началото на 2020-та. Точно когато Уайлдър загуби от Фюри. Американските фенове щяха да му научат името.
После щеше да дойде Ковид, щеше да си почине. Уайлдър щеше пак да се скрие от Фюри и същевременно да е готов за мач в края на 2020-та. Кобрата щеше да е с 4-5 мача по-опитен, подготвен и със самочувствие и щеше твърде много да се набива на очи в щатския бокс за да бъде игнориран.
От тримата големи в бокса, Уайлдър е най-слабия. Освен това при сегашната ситуация на Уайлдър Кубрат вероятно щеше да вземе и повече пари отколкото от този мач, а загубата нямаше да води до толкова малко нови възможности, защото нямаше да е в мач за титла.
Обаче е по-яко да се целуваме със Суши. Защото американците са прости и обичат да седят и да гледат как някакъв европеец обикаля, бие ги и им прибира парите.
И е по-яко да се трепем с някакви супер атлети веднъж на 6 години, вместо да играем бокс, да трупаме опит и пари и да градим име.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6640
    • Профил
Re: Джошуа-Пулев, защо стана така?
« Отговор #1 -: Декември 20, 2020, 12:22:02 12:22 »
Допълнение
Кубрат Пулев бил изкарал корона вирус.
Не само бил изкарал, още и пневмония имал.
Не само имал пневмония, още и недоизлекувана, но отшумяваща.
По думите на шефа на Софиямед, който е спортен лекар, цесекар и приятел с Пулеви.

Накратко
Короната е най-вече заболяване на ендотела, наред с всичко останало разбира се.
Единствената доказано ефективна терапия е тази с антикоагуланти.
Прилага се през цялото време на боледуването и няколко месеца след това. Риска: внезапна смърт поради тромбо-емболия на вена кава, исхемичен инсулт и други гадости, както и тромботичен васкулит.

Ако Кобрата беше на антикоагуланти при този бой трябваше да стане лилав като патладжан 🍆

Следователно, кобрата не беше на антикоагуланти.

Следователно, ако е вярно, той е излязъл с неотшумяла пневмония и без да приема антикоагуланти. Което един път е в разрез със всякаква добра спортна практика и втори път е опит за самоубийство.

Отделно как му се подигра Джошуа с поздравите след мача, когато си удряха ръкавиците и му ръмжеше като мечка имитирайки го.

Да не споменавам съветския стил от 70-те, неадекватното поведение и цялостното потресаващо поведение. И не, нямам предвид пресконференцията или кантара, които бяха съвсем в реда на нещата.

За да съм обективен, подобни физиономии е правил и Мохамед Али. А подобен бой отнесе и Уайлдър. И други топ атлети в тежката категория са били бити по подобен начин, така че не това е уникалното.

Уникалното, е голямото натрупване на всичко едно върху друго. Както и факта, че Джошуа се подигра с нашия по време и след мача.

За съжаление.

Това с прекараните Ковид и да е вярно и да не е вярно е еднакво скандално.

За съжаление.

Защо хората плюят. Не защото са хейтъри, а защото не остана на какво и на кого да са фенове. Няма храна за феновете, само разочарования от всички видове едно върху друго.
И в крайна сметка, дори искрено направено, националният флаг не е боксьорски халат, нито шал да се наметаме с него.