Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Хората на Слави
« -: Април 14, 2021, 02:36:27 14:36 »
Няма как да ги подминем сега, макар че до сега винаги съм ги игнорирал като продължители на делото на НЛО по фекален хумор, вменяване на българина, че е краен малокултурен простак и нищожество и че поведенческата норма е да се държи като такъв, в противен случай рискува да се изложи или да го вземат за смотан.

1. Първенец е Тошко Йорданов

Щял да реже крайници на журналисти:

https://www.facebook.com/bgtribune/videos/1445463182519907

Отразяване от Евроком: https://eurocom.bg/new/toshko-yordanov-za-zhurnalist-v-krumova-blgariya-shchyakha-da-lipsvat-chasti-ot-tyaloto-mu-video

Моят коментар, е че това е много силен дебют, направо с членовредителство.
В криминалистиката е прието, че такъв дебют всъщност не е дебют...
В светлината на факта, че това е само изказване, но на човек вече облечен с власт, можем да предположим, че мрачните и садистични мисли съпътстват господин Йорданов отдавна.
Сега обаче вече има власт с която заплашва тези мрачни мисли да се претворят в действително разчленяване на врагове и опоненти. С невиждана ярост изказана от устата на политик. Забележете, че той дори не заплашва политически опонент, където напрежението би трябвало да е най-голямо. Той мисли за членовредителство спрямо репортер направил лапсус.
Мога да кажа само едно: #Оставка!


2. На второ място е Иво Сиромахов с наглед безобидно хейтче по някакви клетници, за които изобщо не е сигурно дали са такива, но той безкрупулно ги набеждава:
Линк: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=879956752567923&id=100016608186134
Цитат
Извън шеговитите статуси и запенените от необяснима злоба „анализатори“ на изборите, събитията от последните няколко месеца извадиха наяве една много печална картинка за състоянието на така наречената „българска интелигенция“.
Изумително е да видиш как тия хора са си останали в комунизма и как повтарят мантри от 1982 година. Времето, в което властта ги лъжеше, че са важни, че са „интелектуалния авангард на Партията“ и разчиташе на правилните им идеологически послания. За които ги възнаграждаваше с безплатни почивни станции и евтина водка в барчетата на творческите съюзи.
Отгледана беше цяла армия от послушни интелектуалци, която възпяваше диктатурата. Спомняте ли си израза „Който говори скучно за комунизма, всъщност говори против комунизма“? А спомняте ли си великата фраза „Другарю Живков, можете да ми забраните всичко, но не можете да ми забраните да ви обичам?“
Тия хора бяха излъгани от Тодор Живков и от дъщеря му, че са национално богатство. И те повярваха в тая лъжа.
Обаче дойде времето на свободната конкуренция и тия „интелектуалци“ се почувстваха прецакани. Нямаше вече кой да им плаща почивните станции и евтините водки и те изреваха на умряло. „Сега кой ще ни даде парииии?“
Наложи се да се състезават за вниманието на публиката. Да се конкурират за хляба си. С далеч по-талантливи хора от тях като Сашо Морфов, Стоян Камбарев (светла му памет!), Илия Троянов, Кристо Явашев (светла му памет!), Веско Ешкенази…
Изгубиха състезанието и се затвориха в спомените си за онова сладко време на диктатурата, в което са били лъгани, че са „важни“.
Наскоро отново напомниха за себе си, като решиха да се нахвърлят с цялата натрупана през годините злоба и ярост върху едно талантливо момиче, което е номинирано за „Оскар“. Нарочиха прекрасната Мария Бакалова, за да компенсират с омразата си към нея собствените си провали.
Донякъде е забавно, че през 2021 година българските интелектуалци продължават да си мислят, че живеят в комунизма.
Но по-скоро е тъжно.

Моят коментар:
Цитат
Който плюе Бакалова е комунист!
Който й се радва, като платена публика на златни пирамиди на уцелил шестица, е готин!
А всъщност цял жанр на изкуството наречен "перформанс" беше съживен за да се опише изстъплението на Борат 2, където му правят компания шедьоври на "перформанса" рисувани с вагина в цикъл, мъж онанирал публично две седмици по осем часа на ден (...евала!) и друг пълзял по гръб в галерия и гледал под полите на посетителките правейки спонтанни коментари.
Отговор от Сиромахов:
Цитат
Не е срамно човек да си признае, че не разбира нищо от политическа сатира.
Моята реплика:
Цитат
Клетниците от първата част на това, което провъзгласявате за "сатира" само дето не са политици.
В случай, че нещо Ви спира да се развихрите истински, Тодор Живков отдавна не е на власт. Явно бодигарда му Ви държи влага.

Излишно е да обяснявам, че оплюването на някакви клети културни дейци за които не е доказано, че са яли и пили евтини кебапчета и водка не е никаква политическа сатира през месец април на 2021-ва година. Това е местене на въздух примесено с възхвала на един перформанс - по мнението на истински специалисти.
Нещо повече, това е необосновано и нечестно самоизтъкване.

А политическата сатира следва да бъде овеществена спрямо истински политици по възможност от които зависи нещо и подплатена с реални стойност и смисъл. Например с контрапункт от нормалното, логичното, практичното.

А сега съм Блокиран от господин Сиромахов.

Неактивен Bobalan

*
 • Академик
 • *****
 • 22
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #1 -: Април 22, 2021, 07:23:39 19:23 »
Все пак имай предвид, че Сиромахов се е разграничил публично от партията на Слави...
А ето ти и едно изпълнение, в което съм гост по случай законите на Крум:

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #2 -: Април 27, 2021, 10:10:27 22:10 »
Клипа е страхотно записан, звучи супер на телефон.

Ами ако лъжеца е излъгал от страх, а крадеца е откраднал от глад?

Крумовите закони и Еклогата са върховата точка във вулгаризацията на правото. Разпада на обществата, обедняването и другите сътресения неизбежно се отразили на нивото на просветеност и култура на обществата. По тази причина сложните и обемни закони станали невъзможни за изпълнение и прилагане.
До всичко това довели елитаризацията на правото и технологичният застой на човечеството.
Елитаризацията е процес започващ преди новата ера и завършващ относително скоро преди първата му вулгаризация. Законите във Византия и Рим били записвани на латински, който много малко хора говорели, а също били твърде обемни. Това довело до пълен произвол на администрацията и съда, които можели да оправдаят всяко свое действие, защото познавали отчасти законите, които били недостъпни за гражданите. Съдът можел да съди както си иска по същата причина.

Еклогата въвежда института на вързания свидетел. Връзват, бият и мъчат свидетеля. Ако твърди същото, отвръзвали го, ако промени показанията направо го убивали както е вързан.

Еклогата е около век преди крумовите закони.

Не е много правилно да се величаят нормативни актове олицетворяващи най-ниската точка на правото в цивилизацията.

И Еклогата и Крумовите закони са супер опростени кодекси съдържащи в един акт цялото законодателство, частна собственост, наказателно, гражданско, търговско, данъчно и административно право в един акт.
Еклогата е около 30 страници. Крумовите закони не се знае, може би по-малко.

Крум е изкоренил лозята.

Неактивен Bobalan

*
 • Академик
 • *****
 • 22
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #3 -: Май 05, 2021, 08:06:27 20:06 »
То стана доста сериозно... И сигурно си прав за Крумовите закони.
Само клеветника защо е клеветил не знам. Журналистите в съвременна България сигурно щяха да страдат истински.

Но пък на какво са символ те в съзнанието на хората? На гаранция за вселенска справедливост, за осигуряване на спокоен живот, липса на престъпност. Това е и идеята на песничката.
Вероятно да си им съвременник не е било най-приятното нещо, ама също така сигурно е имало причина да съществуват. А да си държавник и да прилагаш подобни закони сигурно е ужасно. Ама понякога явно се е налагало.
А това, че е изкоренил лозята ми звучи по-скоро като демонстративен акт срещу пиянството, отколкото наистина да е изкоренил всички лозя.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #4 -: Юли 12, 2021, 02:30:56 14:30 »
То стана зловещо днес.
Правителството на слави е съставено от хора, които не знаят къде е гишето, агент на ДС кандидат депутат на Бареков, Николай Василев и Армутлиева. Последната според мен е ако някой се е съмнявал, дали това е колониална администрация, да не се съмнява.
Бойко предупреди, че следват репресии, това което пропусна да спомене, е че той ще ги организира.
Това правителство няма да бъде подкрепено от БД, ИМВ или БСП. От кого ще бъде подкрепено? Познахте.

Честито!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #5 -: Юли 15, 2021, 07:39:59 19:39 »
Днес Слави се отказа от премиера Ники Василев и неназовани министри, които били спорни. Целта била да се изчегърта ГЕРБ.
Ще предложи ново правителство скоро, а утре ще даде пресконференция.

Слави го обвиняват, че не бил питал никого, а предлага правителство с 65 депутата зад гърба си. Дали?
Не е питал Христо Иванов, Мая Манолова и Корнелия Нинова.

Ку-Ку!

Малкият проклетник кълне и обижда всички подред. На кого разчитат да им гласува правителството?

Единственият шанс на Слави да подкрепи думите си, че иска да чегърта Борисов е да предложи служебното правителство с 2 промени.
Само че той вече предложи безобразен състав с безобразна програма. Без никакъв мандат от никого. Нито формален от президента, нито програмен от народа или други партии. Слави реши, че ще ни нахендри на тол такси по магистралите, ще приватизира ББР и т.н. неща за които няма мандат от абсолютно никого, освен от някакви неназовани интереси.

Това, което не видях никъде да се обсъжда е доста явният намек за софтуерен клиентелизъм. Щял да купува компютри и таблети и всичкия необходим софтуер. Кажи честно! - брутален лобизъм и клиентелизъм. И много конкретен, защото могат да бъдат купени само от едно място. Особено софуера. Докато приватизацията и концесията винаги могат да се объркат, чуждестранният легион на Майкрософт и големите организации за колективно упражняване на авторски и сродни права имат толкова лош дъх, че се усещат иззад ъгъла.

Нещо силно ми напомня на 2007-ма година, когато репресивния апарат се развилня срещу доставчиците на технологии за пренос на данни. Армутлиева пак беше намесена, а в кориците на следствените дела се усещаше интензивното вмешателство на чичо Сам.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Хората на Слави
« Отговор #7 -: Август 28, 2021, 03:23:20 15:23 »
Интервюто на Слави от 27.08.2021 г.

Същото като това, местата са сменени, Бойко като по-голям патрон е изпратил аватара си Бойко Василев:Срамна история.

Ето го и вчерашното интервю:Нищо и половина. Хън, мън. Никакви въпроси. Например за напълно неизвестните личности със съмнения за сламени хора, напълно неподходящи или откровено гротескни и некадърни.
Слави предложи правителство, което да не бъде подкрепено по начин по който никой да не го подкрепи.
Кой има интерес?
Кой има интерес да не се състави никакво правителство?
Кой има интерес да няма действащ парламент?