Направихме бърза проверка. Клипове няма. Организаторът не е снимал.
Има нашият клип и още един любителски.
Ще има епизод на Бричка.
Честито на всички участници! Станахме статисти в предаването на бричката! - на когото, колкото и каквото му е трябвало си е снимал. Ма вас Ви било пекло слънцето, не сте чули нищо, не сте участвали в нищо и нищо не сте видяли?! - кой го интересува! Чакайте си епизода на Бричка и си гледайте работата!
* * *
Допълнение, вече наистина така нареченият организатор се оля!
И поведението му явно показва, че чепикът го стяга другаде.
Бил назад с много пари от събитието.
Да видим. 7 до 10.000 души, по към горният край на диапазона. От тях вход не са платили 500 автомобила със средно двама души. За колите около пистата не знам дали се е плащало, не е изключено.
Вход: 10 лева на човек.
Няколко изложители, плюс поне две външни закусвални с бургери. - също вероятен приход.
Разход:
Наем на писта дракон - 3.300 лева според официалният ценоразпис, плюс 150 лева обслужване, пак от ценоразписа, плюс полиция и линейка пряко сили 5.000 лева.
ЦЕНОРАЗПИС НА ПИСТА “ДРАКОН”
Ценоразпис Писта "Дракон" 2021
Делничен ден Събота Неделя Уикенд
Май 600 лв 1 800 лв 2 100 лв 3 300 лв
Юни 600 лв 1 800 лв 2 100 лв 3 300 лв
Диджей - на практика нямаше;
Озвучаване - на практика нямаше.
И двете пера са в рамките на 1.000 лева, с транспорт максимум 2.000 (не ми се вярва)
Момичетата - приятелки - без пари;
Заснемане - отсъства!
Бричката не е платен.
Купи? 1.000 лева (не ми се вярва)
Билбордове - от организатора - вероятно са му били празни. Няма стопанска логика за са пускани на загуба.
Платна за билбордове - 1.000 лева общо. Монтаж 10х50 лева.
Не се сещам за други разходи.
Пряко сили разходи - 10.000 лева.
Приходите всеки може да си ги сметне сам.
Защо допълних тази част?
- защото организаторът е собственик на страница във Фейсбук. Не е председател на клуб. Няма надзорни органи.
Няма събрание, дневен ред или членове.
Освен това, при съвсем умереният ми тон, първо каза, че всичко си знае, после че е вътре незнам колко си, после да извадя парите и тогава да говоря (?!) и накрая каза, че щом съм толкова дребнав да ми платял горивото.
Аз отговорих, да даде отчет за приходите и разходите на клуба. На което ми се изсмя.Съответно, това мероприятие мимикриращо клубно такова е всъщност една частна инициатива. Изглежда съвсем не лишена от стопанска логика.
Излиза обаче, че участниците с автомобилите са участвали в нечие стопанско начинание. Защото то определено не е клубно такова. А и защото определено никой не получи нищо като автомобилно съдържание и добавена стойност. Освен организаторът разбира се. Просто паркирахме, не чухме нищо, нямаше програма, пече ни слънцето, бричката си направи епизода (надявам се) и си тръгнахме през калта и дупките.
Така че усещането, че сме били статисти, безплатни и тръгнали си практически без автомобилни емоции, в нечие предаване и стопанско начинание започва да става много силно.
По отношение на изненадата от многото посетители, като оправдание за липсата на събитие по същество. Липса от гледна точка на участниците и посетителите, бричката си направи предаването, организаторът си направи пачката.
Организаторът работи в маркетинга и рекламата.
Там има много детайлни данни за видимостта, обменния курс и въобще ефекта от всяка реклама. От уста на уста, споделяния и билборди. В някои отношения рекламата е доста предвидима. Особено таргетирана такава.
Няма човек на света, просто няма, който да може да ме убеди, че шеф на рекламна фирма не знае какво ще стане като блъска билборди по повечето областни градове, бричката го рекламира, ние споделяме във Фейсбук като идиоти, прави страници и т.н.!
Много добре се знае, колко реклама, колко души х10 лева ще ти доведе. И 500 участника да им губиш времето безплатно и да ги пече слънцето.
По отношение на насмешката над поканата ми да направи отчет, какъвто би направило всяко клубно ръководство. Акумулираните средства би трябвало да се внесат в касата на клуба и да се използват за развиване на дейността. Не и в настоящият случай.
Давам пълно право на отговор на всички засегнати! Да се регистрират и да отговорят.
Също и да дадат отчет за изпълнението на програмата и приходите и разходите. Разбира се могат да не го правят, като просто кажат, че това не е клубно, а частно мероприятие. Просто качеството е изключително ниско.
Равносметката е един цял загубен ден, пек, опашки, на практика глад, ядохме по един сандвич, празна писта с часове, тълпи, съвсем не малко път и съвсем не малко задръстване, цапане на мита кола, а защо не и сумати гориво, което можех да си изгоря за пътуване до Банско, Юндола, Велинград и къде ли не! Можехме да си направим барбекю и цял ден за ядем и пием. А не да ни трият съвсем уместните коментари и да се окаже, че са ни разигравали е така, за нечия печалба. Че и накрая горивото щял да ми плаща, да съм извадел пари, бил на загуба!
Ебати безобразието, мърлящината и свинщината!