Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6640
    • Профил
1. Новия Кунтач е забележително не забележителен. Авентадор с по-безличен екстериор. Оригиналния Авентадор е много по-хубав и драматичен.
1.1. Всички ламборджинита след Кунтач са Кунтач. Това че са ги кръстили по друг начин не променя факта, че конструктивно са еднакви, а в огромна степен и като дизайн. Не говоря само за клиновидна та форма и Cab forward дизайна. Двигателя, скоростната кутия, предаването, всичко. Всяко съвременно Ламбо на че теж изглежда просто като фейслифт на Кунтач.

Ламборджини така и не измислих нещо ново.

-> Ламборджини имат общо два V12 двигателя, като втория е базиран на първия и излиза п еди 12 години с Авентадор.

2. Новата S-класа W223 е на платформата на W210... Тоест, на същата платформа като предишните три S-класи и това си личи. Търкалетата, демек колелата са му малки в диаметър, надвесите, линията на аквариума, дълбочината на таблото, дължината на муцуната, всичко това пред 2021-ва започва да изглежда не пропорционално и наклепано, когато поискаме върху старите твърди точки на платформата (Hard points) да стои модерно супер обтекаемо купе... С малки търкалета. Дори Ауди, които не харесвам си ъпдейтват платформите и са на колела с диаметър около 72 см, мерцедесите още са на има-няма 700, като някои модели го добутват малко нагоре.
Върнаха линията на прозорците на W221.
В Интериора биха Генезис по шарения и кич. Махнаха копчетата, просто така, защото е по-евтино. Наслагали някакви тъчове.
Основния им мотор - 3.0 редови шестак с лек хибрид е хилав и лагав (също като шестак на БМВ, който е още по-лагав), 5 години не могат да изравнят Форд по специфична мощност и дори хибрида им е 60 коня по-слаб от 3.0 хибрида на Форд.
Не могат през 21-22-ра година да дкъсят малко муцуната и да уголемят купето.

3. EQS, cab forward А-колонка протегната до арката на предния калник, но къса и изнесена назад предна врата като при класическа триобемна каросерия от 60-те (Фиат 124, за да не кажа Лада). - това означава по-краустрофобично купе. Нищо че вътре има малко повече място от в Пасат или такси 2121, това не е голяма радост, щото на село караме по-тесни автомобили.
Няма FRUNK или преден багажник, защото са използвали примитивни технологии за всичко, съответно модулите и агрегатите са като съветски.
4x4 версията с голяма батерия тежи 2655, повече от Секвоя и колкото Ленд Круизър 100 (200 е по-лек)?!? При по-малки мощност, пробег и багажник от Тесла Модел S и Лусид Еър? Какъв нов автомобил е това? Само съветски може да бъде!
5 екрана, общо 50 инча на таблото. Джей Лено обясняваше как могат да се изключват... Просто абсурдно. Електромобила има нужда от точно един ред LCD табло и един екран за навигация и радио. 8-10-12 инча.
Откровено грозен автомобил с линия на първия Приус за който дори от Тойота не си кривят душата, че е красив.