Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6730
    • Профил
Общо взето са решили да се самофинишират:
https://www.cnet.com/tech/computing/facebook-renames-itself-meta-amid-controversy/?ftag=COS-05-10aaa0a&TheTime=2021-10-28T18%3A22%3A19&PostType=link&UniqueID=FCC84DEC-381B-11EC-BC0A-DAB2923C408C&ServiceType=facebook_page

Ще си нахлундзваме виртуалните реалности и ще играем шах на концерт посредством виртуалните си аватари.

Честно, какво друсат тези?!

Днес отидох пеша до магазин за обувки и си купих два чифта, като преди това ги изпробвах.
Какъв въздух ще дишам, какво слънце ще ме пече, кой вятър ще ме духа и с чии крака ще ходя в новата Мета?

Метадон или Метамфетамин?

След две години карантина това е ужасно неподходящо за хора, които се въздържат да влизат в магазини, защото маската им отнема от изживяването.
Държа да подчертая, че спазвам всичко и въз основа на образованието си вярвам, че маските и миенето на ръце са работещи мерки. Даже съм ваксиниран.
Но за две години съм влязъл в мол три пъти, купил съм си две тениски. Другото жена ми по Интернет. Както се казва, добре че пандемията ме завари с три чифта нови дънки.
Е, омръзна ми. Живее ми се.
Не съм толкова егоистичен и слабохарактерен, че да се тръшкам против мерките, те са по-скоро оправдани. За сега ги спазвам.
Ще ги спазвам ли догодина май месец? А по-догодина? Не се изкушавам да подвия крак още сега пред вътрешните си желания и гордост, първо, защото за сега нямам силни такива пориви, защото виждам какво се случва, и второ, защото вярвам, че за сега е правилно. Само че както в армията, на много некадърните пълководци войниците обръщат гръб. Политиците са под всякаква критика, а някои професионални съсловия са опростачени точно колкото обществото, никакво ниво, никаква мисия, никакви идеали, никакъв капацитет.

Отгоре на всичко това, да не обяснявам, четящите сте съвременници, Цукерберг вади някаква Мета. Пародия.

Нямам търпение да излезе друга платформа. Имам нужда само от форум, стена, контакти с познати, близки и приятели, да се изразявам свободно и да съм информиран.

Подпомогната реалност искам по стъклата на самоуправляващ се автомобил. Защото иначе няма какво да правя и трябва да ровя по Уикипедия за да се информирам за планини, замъци и езера от пейзажа. Дейност, която в момента извършва жена ми под мое ръководство.

Лумпените опитващи се да модифицират хода на обществените отношения са просто това, лумпени.

Много скоро кроманьонеца и неандерталеца ще напомнят за себе си. Това са хора прекосили континенти пеша, населили природата и основали бъдещето в което живеем по един много див, прагматичен и лишен от някои основни днешни ценности начин.

В гените ни има и творци и артисти и учени и воини, има всякакви. Но няма пълни тъпанари. Има конформисти от стаден тип. Оцеляващи. Но няма пълни тъпанари. Пълният тъпанар или по-точно възприеманият за такъв, ако поговорите с него можете да видите нереализираният, учен, артист, дизайнер, воин, работник, просто словото не е достигнало до него в достатъчна степен. Аз поне виждам такива неща дори в ужасни хора, а какво остава за така наречените нормални.

Ходи ли на два крака, той има нужда да ходи на два крака, да създава, да възприема, консумира и открива. Да го пече слънце и да го духа вятър.

Стига разбира се да не е плоскоземец, това е секта, тези са загубени за всичко човешко. Болест.

Казах си.