Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Глоби с които се гордея...
« -: Февруари 02, 2022, 07:31:43 19:31 »
Доказателство, че съм образцов автомобилист:

1. На излизане от Банкя на около 1 км извън града и даже 1 км след последното кръстовище, около входа на завода за минерална вода, ограничение 50, минал съм с 64... глоба 50 лева, намалени на 35...
Обстоятелства, полицай с тринога се подпира върху крив кол за знак стъпил на падналия от кола пътен знак.
Виждам го в това положение и спирам да го питам, първо ще пише ли докладна за инвентара на който се подпира и на който стъпва, защото не е красиво  около полицай да се въргалят изпочупени знаци, а той да клечи и да снима. Увери ме, че с 64 не ме е снимал... Излъгал ме е нагло.
14 км/ч, това е несериозно. В полето.

2. АМ - Струма км. 26+500, ограничение 120, минал съм със 141... Участъкът е прав и на 01.08.2020-та в 16.24 часът е било и слънчево...
Ту има ограничение, ту няма, дали е имало знак тогава е дискусионен въпрос.
Глоба 100 лева, намалена на 70...

3. Околовръстен път, около п.в. Симеоново, ограничение 80, минъл съм със 113 в 11.39 часът навръх Рождество Христово (Коледа), досещате се, че е било празно.
Тук може да се каже, че има реално много леко нарушение, по принцип на пътища тип магистрали с невменяеми ограничения гледам да съм под 30 над ограничението, явно нещо или някой ме е предизвикал да си наруша правилото. На пет лентов път няма такова ограничение дори в Австрия, където дори да си на околовръстното на голям град ограничението ще е като на магистрала. Просто защото във вменяемите държави тези пътища се сливат с магистралите и иначе ще стават задръствания.
Глоба 400, с отстъпка 280 лева
Има нарушение, но не чувствам вина.

4. По Вапцаров на 15-ти септември (рожденния ден на детето) между Черни Връх и кръстовището за Токуда при ограничение 40 съм минал със 78.
което само потвърждава, че си спазвам правилото по булеварди в София да карам с под 80. И постоянно карам с под 80.
През ум не ми е минало, че там някъде може да има знак за ограничение 40, а и е абсурдно на 4-5 лентово шосе да очакват от крайната да видиш нещо от другата страна. Проверих, знак има, единият е в клоните на дърветата, а другият не съм сигурен, че може да бъде възприет на тази височина. Можело да преминат деца на платното. Естествено, означението е със знак хранилка, а не със специална ярка табела, която наистина да свърши работа. Там обаче няма кръстовище или пешеходна пътека, а децата играят в много добре ограден двор в рамките на учебни занятия в частно училище.
Знак хранилка.
Глоба 400, 280 лева с намалението.
Хем да ти е съвестно, че е знак 40 заради близкото училище, хем да те е яд. А защо не табела, внимание училище?! - факт, който не ми беше известен до момента.
Тоест аз съм минал спазвайки общото си правило да не карам с над 80 из градската част на София, да не се лъжем, жените и бабите карат с над 70 по бул. България.

Естествено, магистрала Тракия е оставена гола и пуста, там могат да вилнеят бандити, ненормалници, пътни терористи и всякакви слънчасали. Ползвам я през всеки сезон, абсолютно изоставена и забравена от полицията. Само че е много по-лесно да тероризираме шофьорите, отколкото да осъществяваме контрол. Глобичка за 14 км/ч отгоре на практика в гората и полето, но не е написал докладна да оправят знака и той с месеци стои потрошен и се търкаля. Имало училище, сложили знаци в клоните на дърветата при това за 40 и някакви деца, а не за училище?!
На Струма ограниченията и разрешенията са толкова, ту си на магистрала, ту на скоростен път, че шофьорите не ги гледат.

На връх Коледа снимали на 5 лентовото околовръстно.

Освен, че имам доказателство, че карам внимателно и да се похваля, друго няма какво да напиша.
И преди някой да се възмути, да не се лъжем, 64, 78, 113, 141 са точно скоростите с които реално е редно и безопасно да се движим. Приемам критика за 78, но само в конкретния контекст. Прекалено много хора, даже масово се кара по-бързо от това. Съответно на всички места на които съм глобен ме изпреварват. Има други места за показване и доказване на шофьорски умения за там съм спокоен.
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2022, 10:22:01 22:22 »
29 януари 2022г , глоба с фиш 50 лв чл 15 ал 7 . Паркиране в между блоковото простарнство до трасформатор върху смес от сгурия чакъл и кал . Няма градинка или детска площадка нито нищо наоколо което да е градинка детска площадка или улица . Глобата е от квалталния милиционер , не общинска полициа не кат .

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2022, 07:37:43 07:37 »
Идеално!
Имам и такава за паркиране върху асфалт и бетон водещи се зелена площ, изхвърлям ги на мига.
При смяната на книжката декември не платих и стотинка глоби, дали защото нямам или пак са се наканили 10 години да ми лазят по нервите за 200 лева като миналият път, не знам.

Мотото на управляващите 12 години беше:

Инфраструктурни проекти единствено за цели обслужващи корупцията и краденето.

Всичко е потрошено и разрушено.
Магистралата за Свиленград е в лошо състояние.
Люлин се видя колко струва, пропада и не е гладка на много места.
Тракия е изпочупена.
Хемус не съществува.
Варна-Бургас пътчето е същото откак се возех на задната седалка на Опел Сенатор, а това са 30 години.
Пътя София-Калотина не съществува. Буквално.

Градовете са практически унищожени. Няма нови паркинги, строи се по правила и отстояние не пригодни дори за Царево и Лозенец. ЗУТ е толкова зле, че дори при стриктно прилагане за село или малък град резултатът е презастроена кочина без пътища и паркинги.

Няма един стандарт или код за проектиране за самопочистващи се от кал тротоари.

Това е всъщност трагедията.
33 години не можаха да сменят радиусите на завоите. Завиваме надясно през насрещното.

Контрола на скоростта е просто педерастия в лошият смисъл. Няма обезопасяване и маркиране. Дори някое ограничение да е смислено, то се въвежда по безсмислен начин.

Новите районни кметове в София с изключение на Трайчо Трайков са пълни мърлячи, ама пълни. Според мен влязоха в схемите на предишните и крадат дружно с Йорданка.

Разни активисти знаят само да чертаят велоалеи и да разширяват зоните, отново в услуга на Йорданка. Тук-там намерят и извадят някоя глупост като това с лампите на жълтите павета.

Инфраструктура само за целите на кражбите. Караме си по шосетата и улиците на Бай Тошо.

Никой нищо не проектира грамотно, съвременно и комплексно.

Да видим новият министър на транспорта ще успее ли да повече крак с чужди проектант на големите проекти. Дано!

Само че ето сега трябва буквално да си построим нова държава.

До сега евтините кръчми ни успокояваха. Сега и кръчми няма и остава само свинщината в която живеем.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1468
  • Профил
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2022, 12:55:20 12:55 »
Ейй, тук все примерни сме се събрали. Аз пък, декември миналата година. Заради колегата видях, че ми е изтекла книжката през август. Защото не ми се е налагало да я вадя.
Нема начин да нема начин!
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2022, 04:15:20 16:15 »
+31км
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2022, 04:18:36 16:18 »
Снимката е по пътя Бургас посока Сарафово, ограничение 60км и 400лв. назад! :)

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Re: Глоби с които се гордея...
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2022, 09:17:51 21:17 »
Тоест, караш като нормален човек с 91 км/ч.

Това наистина е свинщина.

Ограниченията на излизане от София към магистрала Тракия не са нищо повече от шизофренични, 80-50-70-60-50-40-70, даже в по-идиотска последователност през 500 метра.

В Австрия същите пътища, като този на който си глобен са с ограничение 80 до 100 км/ч, дори без мантинели посредата.
Само че всички кръстовища са с ускорителна лента за включване и съответно с отбивка-уширение за намаляване.

Магистралата им е бавна 100-110, много рядко 120, навсякъде може да се кара обаче със до 115-120. - което никак не е малка скорост ако пътят е 3-4 лентов и има две свободни ленти за движение на автомобили, а камионите са най в дясно.
Реално максималната скорост ти става средна. Не правиш нито едно изпреварване и нито едно намаляване за включване в по-дясна лента.

У нас невменяемите ограничения създават два потока, един от спазващи за което не можем да ги виним и още един от каращи с нормална скорост, които непрекъснато изпреварват.
Резултатът е катастрофи.

В Австрия по по-увъртяни пътища със завои ограниченията са по-високи, всички карат с ограничението и на практика няма изпреварвания.

Има още една ключова разлика обаче, пътищата не се обработват със сол, поради което видимостта не е толкова влошена, колкото при нас, просто оставяш чистачките и стъклото ти е чисто. У нас огромно 7-8 литрово казанче с икономични пръскалки свършва от София до Чирпан. Тоест за час и малко.
В Австрия не свършва за 15-20 часа каране. Едни и същи зимни условия.
Само заради цената на течността за чистачки аз съм съгласен да си плащам за магистралата.

Нашите магистрали категорично трябва да се ограничат на не повече от 120, като отделни участъци трябва да бъдат оставени евентуално на 130.

Не може да се създава 50-60, а реално и 70 км/ч разлика между лявата и средната лента.
Като имаш само две ленти и средната е 100% с камиони движещи се с 80-85-89 км/ч, логично и реално лявата трябва да бъде ограничена на 110. Това е истината.
Искаме по-бързо? Да си направим още една лента.
София - Бургас реално е 3 часа и сега. Това е средна скорост от 126 км/ч.
Да, едно време сме правили Лозенец-София за под 3 часа, което е средна скорост над 150 или почти 100 мили в час - идеалът на основателят на ралито Кенънбол. На празен път беше постигнато без прекалено високи скорости и с нула опасни ситуации. Обаче на празен път. Продължително не е карано с над 200 например.

Приема се, че по хубав не натоварен път опитен и съсредоточен шофьор може да кара безопасно с между 140 и 180 с хубав автомобил.

Истината, е че у нас има отсечки позволяващи такова каране броящи се на пръстите на едната ръка.

Тоест, истината, е че трябва да въведем ограничения между 100 и 120 с изключения до 130. Трябва да оправим първокласните и скоростните пътища и по тях да се кара със 100,а по хубавите и със 120.
Магистралите при натоварване 100-110, когато са празни 120-130. Това просто не са истински магистрали.
Съответно ни трябват електронни табели с динамично ограничение. Като в Австрия.