То какво да кажеш, кара се много бързо до там, някои самолети излитат при по-малко...
В Истанбул огромни булевардо-магистрали, мостове през босфора. Движението никога не спира, дори в час пик.
Пускат се, махват си с ръка и продължават. По принцип карат без да спират и потоците или включващите се се сливат или направо се навират и това не смущава движението. Ако те видят, че се объркваш или се чудиш спират и ти махат да минеш.
Какво друго да напиша, при положение, че първото, второто и така до десетото нещо, което ми се случи като се върнах е ненормалници да се правят на слепи и по-скоро да се опитват да ме ударят, но да не ме пуснат. Нашите шофьори са много долни и жалки хора. Друго не мога да кажа. Говеда. Като имаш предвид, че нито засичам, нито карам през насрещното, нито се пререждам по свефофарите, съвсем законно карам и психопатите просто не ми разрешават да участвам в движението.
Преди половин час карам по улицата пред офиса с 20 км/ч, твъргам да паркирам, нещо ме усъмни и ми привлече вниманието. Оказа се, че на 50 сантиметра зад мен кара Пежо 206 управлявано от жена. Много плавно отбих в страни по диагонал да не ме удари и докато довършвам маневрата да й отворя място, оная не можа да чака, даде газ, мента се през отсрещният бордюр и тротоар и продължи без да ме погледне. Ако бях направил, това което мислех да направя просто щеше да се забие в теглича на тритонен джип. А като кара на 50 см отзад тя не се вижда в нито едно от трите огледала. Мисля, че я мернах с крайчеца на периферното зрение назад в стъклата на сградата отляво...
Ако трябва да опиша първото ми шофиране в гърция преди повече от 10 години, нали тогава вървяха легенди за глобите и ограниченията на скоростта. - Пълни измишльотини! Като влязох в лявата лента на някакъв скоростен път след Солун, 160, колите през 10 метра и цялата лява лента лети с поне 160 и така над половин час. Пак в колона по междуселски път със 120 покрай патрулка на гръцкия КАТ, подпряни невъзмутимо на патрулката гледаха в небето.
Австрия?! Карай с 80-90 по междуселски път и автобуса със скиорите ще ти се лепне на задното стъкло, ще свети и ще свири!
Първия клаксон на светофар в Инсбрук го получаваш на оранжево!
Такина нищожества като нас няма втори на света. В кочината на Йорданка, седим, радваме се и се тормозим взаимно.
Първото ми каране на рентакар в Анталия много отдавна... първо поне 30 над ограничението иначе ще те отнесат, по завоите по крайбрежието.
Второ, първи светофар на Анталия, от двете ми страни излетяха на зелено, реших, че се познават и се състезават... Втори светофар, други участници, същата гонка...
На третия, ръчна, първа, на оранжево обрах съединителя, на изгаснало оранжево газта в пода и хвърлих съединтеля... разгеле тръгнах с потока... И така си карах до края. В Англия е същата работа апропо.
Провалена държава.