Администратора разбира от акустика, изкривявания, АЧХ, диаграма на излъчване и интерференции.
Съответно на тези схеми ти би трябвало да си цар.
Филтъра и в частност активния филтър има параметри - закъснения и изкривявания, загуби на ниво и загуби на детайл.
Като отчетеш, че нещото си е самостоятелен усилвател по веригата на сигнала вече става сложно, защото има входен и изходен импеданс и т.н.
Просто трябва да набележиш колко затихване на каква честота искаш. - водещото във всеки случай са озвучителните тела и евентуално помещението.
Начинът да се направи правилно е винаги само един - вземаш Беринджър DCX2496 настройваш нива, закъснения и криви и напипваш идеалното звучене. Ако имаш още претенции, претворяваш установеното в пасивни или активни филтри. Или добавяш някаква форма на FIR корекция поне на фазата.
Да конструираш и модифицираш физически активни филтри, както го е правил Линквиц през 70-те е безумие. Освен това нямаш лаборатория, нито си математик или акустик.
Водещото, когато е хоби е да си изработиш табиет и методология даващи добри резултати според собствените си способности, знания, вкусове и светоусещане. Имаш ли работещ метод, вече вратите се отварят.
Методът ти на работа трябва да ти помага да задаваш въпроси и да си в състояние да им отговаряш. Като завърши въпросния конструктивен диалог да имаш готово решение.
Начинът това да се случи е да подхванеш един проект от нулата. - ето за това мога да ти помогна, а и не само аз.
Ти сега казваш, дайте да си говорим за активни филтри... ами аз какво да говоря. когато си конструирах проект го направих с LR-4 на 85 Херца, трансформ, който ми вади два модела говорители на 0@25 херца и това е. Съобразено ми е със суб секцията, ШЛ секцията и че ще има пасивно филтриран ВЧ. До там. Порчах си ги, направиха ми ги, инсталирани, измерени сами и с усилватора и всичко работи. Ползвам цялото нещо за какво ли не.
По-хубаво от активен филтър няма.