Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6769
    • Профил
Re: Въпрос/молба
« Отговор #15 -: Януари 14, 2026, 04:48:55 16:48 »
Естествено, че имаме, аз имам поне два от изброените :-)
По принцип при 15 мнения ще имаш достъп до раздела за регистрирани, където има доста други измервания и можеш да качиш твоите.
Разбира се Интернет е нищо без потребителите си и като начинаещ аудио дизайнер аз качвах всичко навсякъде свободно за да помагам на другите.
Във форума съм ги прибрал в раздел за хора с над 15 мнения за да стимулирам регистрацията на нови потребители.
« Отговор #16 -: Февруари 05, 2026, 12:15:24 00:15 »
Здравейте, дойде ми и DATS-a, смятам да повторя измерванията и с него, пък да видим...
Впрочем, как е препоръчително да се тества високоговорителят - да гледа към тавана или да е насочен към стената?

Неактивен Toshko

*
  • 6769
    • Профил
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2026, 01:54:05 13:54 »
Както ще се използва.
В тихо помещение, вертикално, дбре закрепен на добре закрепен екран, без обем зад него. Разбира се достатъчно далеч от стена за да няма ограничение на потока от мембраната или силни отражения.
И в ръка да го държиш пак е достоверно, пробвай.

Неактивен lordoff

*
  • 229
  • Кирил
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2026, 09:34:12 09:34 »
Впрочем, как е препоръчително да се тества високоговорителят - да гледа към тавана или да е насочен към стената?
DATS-a не измерва с микрофон, а по няколко от известните методи за измерване на T/S. Tака че съвсем достатъчно е да бъде вертикално разположен, на дъска. Здраво закрепен, за да се избегнат евентуални механични резонанси.
(малко е смешно да ти отговаряме след толкоз време, но да... сравнително тихо е тук)
different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен Toshko

*
  • 6769
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2026, 09:28:27 09:28 »
Бе то навсякъде е тихо, социалните мрежи удовлетворяват потребността на хората от писане. Този тип хоби е вече за стари хора, всичките сме с по 5 чифта колони, които без проблем ще стигнат до внуците, за децата е ясно, хахах.
Ма аз съм намислил да избухна с някой нов и оригинален модел.

Неактивен lordoff

*
  • 229
  • Кирил
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2026, 01:44:46 13:44 »
...Ма аз съм намислил да избухна с някой нов и оригинален модел.
Чакаме с нетърпение! Не за да взаимстваме нещо, не. Това, което в 90% от случаите липсва е Вдъхновение.
Не финанси, не време, не възможности или пък информация. Липсва Вдъхновение!
IMHO
different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен Toshko

*
  • 6769
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2026, 11:33:41 23:33 »
Вдъхновението движи нещата!!! Така е!
Но е необходимо натрупване, премисляне, осмисляне и вдъхновение и всичко това е взаимно свързано. Трябва критична маса!

Завиждам на тези, които намират смисъл и вдъхновение в това да правят едно и също много пъти по различен начин. Например няколко модела двулентови колони. Само че не ги разбирам, защото моят интерес е журналистически, изследователски и познавателен, а техния професионален. Аз нямам за цел да направя много хубави двулентови колони, а само много хубави колони или поне да разбера какви са те.
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2026, 05:49:21 17:49 »
E това ми хареса:
"Аз нямам за цел да направя много хубави двулентови колони, а само много хубави колони или поне да разбера какви са те."
Поръчал съм кондензатори, чакам да дойде и жицата.. Пък да видим накъде ще потеглят нещата.