Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re:Ребилд + хибрид на К03/К04
« Отговор #15 -: Октомври 27, 2011, 12:53:04 00:53 »
Аз имам прител който кара с такава клапа - направена е от дросел от някакъв голф и колата никакви проблеми , а и не е толков ашумна колкото разправят всички !!!

Има не един или дв аклипа с такова чудо - на кола 500коня разлика с него и без него е 50 коня на дино тест - не ми се рови просто .

А аз поненикъде не съм виждал на атмосферен мотор  да ги слагат - даже не виждам и причина поради кяото да ги слагат
А твоя приятел( пък и ти ) как управлява движението на тая клапа , би ли споделил ?

Аз пък в тва за 50-те коня разлика не виждам логика защото така или иначе при високи обороти (където е макс мощност) -генерацията трябва да е максимално отворена ...... така че без или С отворена клапа ..ква е разликата ???
Аз знам че тя се слага за да ограничава продухването на мотора при ниски и средни обороти ( при по-агресивн валове ) с цел покачване на ВМ в ниски обороти.

А клапи (сток) има на доста атмосферни БМВ-та  ;)

Неактивен Franky

*
  • *
  • 8
  • Върти перки
    • Профил
Re:Ребилд + хибрид на К03/К04
« Отговор #16 -: Октомври 27, 2011, 01:19:20 01:19 »
Управлява го чрез вакуум - може д асе направи при определено налягане да отваря , както може и ти да си я отваряш без никакви ядове ;0 Но определено двириат варянт е по-добрия .
Сега няма мвъзможност - утре ще постна 1-2 клипчето точно с резултати и графики на такива клапи на авотомибили , че май наистина не ви се вярва това което казвам . Иначе не отричам - на такива малолитражки като моята и с тия смешни коне може и да не е чак такъв ефекта - но хората за да го правят значи има ефект . Ще питам в  ауди форума един колега на скоро направи такава на А4 каква е разликата със и без нея - стига да е направил дино де :)

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5230
    • Профил
Re:Ребилд + хибрид на К03/К04
« Отговор #17 -: Октомври 27, 2011, 02:02:14 02:02 »
Бъркате два вида клапи.

Едните като на БМВ-тата са двупътни крайни гърнета, имат ги мното БМВ-та, а и други коли, май Ауди видях с такова. Двупътното гърне прави същото като клапата за която говори Франки. Разликата със тия дървени системи дето ги продават и ги рекламират, е че двупътното задно гърне е така конструирано, че първо не ти надува главата от рев, бучене и грачене и второ, пътя при отворен клапан е по-пряк и с по-малко съпротивление. Двупътен ауспух има и втората най-мощна кола в България (или вече третата?) на Явор Банакиев, при него системата е симетрична и клапата отпушва втора изпускателна система, която е същата като единичната при затворена клапа  ;) Просто изходящата му тръба е разделена на 2х70мм.

Другия вид клапи са тип "моторна спирачка", но не работят като такава. Отдавна известен трик, е че ако повишиш противоналягането, ефективно скъсяваш изпускателната фаза на газоразпределението и намаляваш ефекта от застъпването на фазите. Има двигатели с така настроено газоразпределение (като Лотус Омега или един куп пистови мотоциклети), че без такива клапи и без управление на фазите на валовете (cam phasin/cam phaser/VVT/VVT-i), че имат лош празен ход и нямат въртящ момент в ниски, защото двигателя има ниска динамична степен на сгъстяване и губи смес в посока на ауспуха.

 ;)

Франки, повярвай ми не ти трябва такова нещо! Турбината ти е толкова малка, а количеството на газовете през двгателя е такова, че не могат да озорят 63мм тръба, камоли да направиш противоналягане в изходящата тръба и ауспуха след турбото! тоя боклук само се чупи и вдига шум! Залепяш го на ауспуха и почваш да го мислиш, а той през това време пречи и накрая се чупи!
При този размер на турбото и тези дебити на газове, просто нищо няма да се усети, дори да си махнеш всичките гърнета! - това спрямо проходна система. Ако много те гризе, сложи си 70мм ауспуси и си свиркай! Не слагай тунинг гърнета, защото вдигат шум! нормалните проходни гърнета имат сащия дебит и не вдигат шум!  ;)
Re:Ребилд + хибрид на К03/К04
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2011, 04:06:39 16:06 »
Тва S3 от клипа що ми се струва че гейта му е пуснат направо на атмосфера под колата?