Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4435
    • Профил
Кобалтови (AlNiCo) Магнити Фермерство Високоговорители и Крави

Както и за какво е цялото кобалтово пъшкане? Кобалтовата истерия сред аудиофилите води до всякакви кретенизми, пристрастия и суеверия. У нас има набедени псевдо аудиофили, които стигат до там, че наричат кобалтовите или АлНиКо магнитите с перверзни и леко фамилиарни имена като "КоНиАл", те вплитат "кониала", "кониалов" или "кониаловите" в речта си с трепета на парков ексхибиционист. Кониал е просто социалистическата търговска марка, която се е наложила поради пазарна конюктура и за да сме различни. Но стига за аудиофилите!

Ето как разумни и грамотни хора обсъждат кобалтовите магнити и ги съпоставят с останалите видове магнити:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/200861-alnico-versus-ferrite-neodymium.html

Всъщност от гледна точка на нормалния човек и здравия технически разум по принцип, разлика с всеки друг магнит НЯМА! Всичко останало са глупости на търкалета!

Уикипедия за AlNiCo магнитите: http://en.wikipedia.org/wiki/Alnico

Кобалтови магнити в селското стопанство:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cow_magnet
Виждали ли сте магнитчетата, които някои производители слагат на дъното на картера на двигателя или скоростната кутия за да ловят стружки?
Е кравешкия магнит прави същото само че в стомаха на кравата  :D :D :D лови железата, които кравата поглъща  ;D и е типично и традиционно кобалтов, кониалов, АлНиКо и така нататък!

Затова се успокойте и слушайте колоните си с каквито там магнити са съоръжени!
А, да и през 2008-ма 1 килограм кобалтов магнит е струвал 44 долара! На бас, че в говорителите с кобалтови магнити за 500 долара няма и кило  ;) Например 8 инчовите ми нискочестотни с кобалтови магнити и Qts под 0.5, тоест със силни магнити имат под 500 грама магнит.