Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ton4o

*
 • **
 • 37
  • Профил
Във фитнеса ми прави впечатление следното 8 от 10 най-грубо казано момченца, на възраст между 17-25 трупат, "заякват" само от кръста нагоре. Супер напомпани гръб, гърди, ръце, а имат краченца на момиченца 7-8 клас. Следя, няколко елемента във фитнеса от месеци и всички са така, пият всевъзможни неща и тренират само за горна част на тялото. Днес се случи, че няколко от тези момчета бяха заедно на тренировка, е попаднах в анимационен филм :) Това, защо е според вас. Харесват ли се така, какво?
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html
Не е мода, а липса на фитнес-култура. Масово се подценяват краката. Не е само при подрастващите, но там като че ли е в най-голяма степен това подценяване.

Неактивен ton4o

*
 • **
 • 37
  • Профил
Да май си прав. Всички малко или много пренебрегваме най-голямата мускулна група - краката.
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4021
  • Профил
Аз имам един приятел лекар, който освен всичко останало има и много голяма обща компетенстност в медицината и около нея... (та чак до аудиофилството и форните  :D )

Той ми е казвал, че бягането и натоварването на краката имат т. нар. "анаболен ефект" върху всички останали мускулни групи!
Просто масивните мускули на краката при натоварване изпращат сигнали до съответните жлези с вътрешна секреция (предполагам в т.ч. и черния дроб) да започнат да синтезират веществата и ензимите необходими за разтеж и хранене на мускулите и понеже тези вещества, хормони и т.н. са еднакви за всички мускули, от това печелят всички мускули в тялото и особено тези, които натоварва атлета.

Аз когато се замъкна до фитнеса задължително бягам 3-5 или дори повече километра на пътеката - малко е досадно, но пък след това сърдечния ритъм е повишен и кръвта е наситена с кислород и умората настъпва по-трудно и по-бавно.

Поздрави!

^Del^

*
Много правилно ти е казал твоят приятел!Краката и на второ място гърба,са най-важните мускулни групи!Най-важните упражнения са съответно клек и мъртва тяга.В интерес на истината това с тичането не е най-подходящото нещо що се отнася до растеж,ако все пак обичаш да тичаш,прави спринтове.Все пак ако правиш 3-5км преди всяка тренировка ще имаш по-скоро негативен резултат отколкото положителен (до колкото аз съм запознат).
Що се отнася до въпроса поставен от автора на темата, правят това което се гледа най-много.Кой няма пари да тренира и крака,кой пък го интересуват ръцете,кой нямал време...варианти много!
Аз лично също съм от хората с големи ръце и нормални крака,при мен лош номер ми изигра времето - просто нямах време да ходя редовно на фитнес преди,обаче винаги си намирах време в къщи с дъмбелите.И сега всички мускулни групи от кръста на горе са ми доста по-развити от краката(примерно ръцете са ми 46см студени,а краката в най-широката си част са 60...)А тичането на дълги растояние не помага,от личен опит го знам.Тичах като катър :D ,но така и е пораснаха значително краката.Само спринтовете помагат.Сега съм се заел да догонвам.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4021
  • Профил
От ски много растат крака, както и от каране на колело. Особено ако караш колело в планината  ;)

Още нещо ми е интересно, знам че за манекените стандарта е врат, бицепс и прасец да са с еднаква обиколка. Аз имам врат 43, бицепс 41 и прасец около 43.
Какви са размерите на Рони Колман и на Шварценегер например? И какви би трябвало да бъдат за културист?

Поздрави!

^Del^

*
За култористите има два вида пропорции,класици(V-шейп) и съвременни (на някой места съм чувал да ги наричат Х-шейп).При вторите се следва правилото на Мечо Пух "Колкото повече,толкова повече",като същевременно е важно да е хармонично развито тялото.При класиците,е важно да имат малка талия и ханш,възможно най-широк гръб и съразмерно развити рамене,ръце и прочие.
Мерките на Арнолд са ръце 56cм,гръдна обиколка 145cм,кръст 86.5см,бедра 72.5см,прасец 50см,тегло 105кг.
Мерките на Рони са ръце 61см,гръдна обиколка 147см,бедра 86см,138кг състезателно тегло.
Забележи само,кръста на Арни е колкото бедрото на Рони ;D ;D

Неактивен Vankoto

*
 • **
 • 32
 • Maaaan, I'm HOT
  • Профил
Подценяват долната част и започват да приличат на любимия ми герой от аватара ми  ;D В залата където ходя има едно момче около 27-28 годишно, което не прави ама нито едно упражнение правилно, от кръста нагоре е чудовище, а крачетата са му като на някоя стройна девойка... С един мой приятел постоянно му се смяхме и му викахме Джони Браво...Даже перчема му беше подобен  ;D

Неактивен ton4o

*
 • **
 • 37
  • Профил
Не говорех за културизъм ами за фитнес. Тоест момчета, на които фитнеса им е фитнес, а не професионално занимание. В съблекалните се говори за напомпване на гърди и бицепс за лятото, което е супер трагично - тъпчат се с всевъзможни забранени субстанции за да качат 2-3 до 5кг макс, които им излизат около и над 1к, след което губят за кратко като спрат да тъпчат "хаповете" поне 90% от каченото. Смешката е, че го гледаш надул ръце и гърди, а като стане прав и е с къси гащи става смешка :) като робокоп сглобен от робокоп мъж и робокоп жена :D

За тичането преди тренировка във всички случай е зле освен, ако не си 120+ и не ходиш на фитнес с едничката идея да отслабнеш и с влизането в залата си поне 30 минути на колело или пътека, което в много малки случай помага. Идеята е да влезнеш, да загрееш за 5 минути колкото да вдигнеш пулс, след което да минеш да направиш упражнения с уреди, гири, лостове и накрая да направиш кардио. Защо? Доколкото знам, ако не ходиш сутрин рано на гладно да правиш кардио - кардиото в началото на тренировката изгаря натрупаният гликоген и гориш малко мазнини, което не е препоръчително, ако просто загрееш, минеш през уредите, където най-грубо казано използваш гликогена за работа на мускули - гръб, гърди, ръце, крака  - накрая на тренировката, при едно кардио от 15-25 минути, ще гориш мазнинка.

При мен тази схема работи най-успешно. Тренирам следобед или вечер 3-4 пъти седмично. Влизам в залата правя 5 минути кросс тренажор на малка степен, колкото да вдигна пулса, след което си правя за около 30-40 минути основната тренировка по-програма за деня и накрая правя истинското кардио като в зависимост от това, колко сила/енергия имам или 20тина минути с умерено постоянно темпо или 10-15 минути нещо като интервално кардио на патека или кросс, където има измерване на пулс - 1-2 минути интензивно докато ми се изпомпа пулса, след което 1-2 минути равномерно докато го "нормализирам" и пак 1-2 минути интензивно - така не повече от 10-15 мин.

Искам само да отбележа, че не тренирам за да качвам обиколки, по-скоро да горя излишни килограми и да постигна запазване на обиколки, но заменени с мускулче доколкото това е възможно. Защо твърдя, че това от фитнес гледна точка работи. Понеже не съм много редовен в залата имам дупки от по-няколко месеца, в които се омазнява (имам бавен метаболизъм), та след такава дупка 2-3 месеца са достатъчни да върна форма като най-тежко е през първия месец, 2рия и 3тия месец след прекъсване вече става и по-лесно свалянето, а и през годините съм забелязал следното като тренирам така качвам и мускул и дори след прекъсване организма има памет и си връща състоянието.

Според мен, ако просто отидеш да правиш яко кардио си унищожаваш мускулите, ако си и на по-тежка диета със сигурност и после не само, че връщаш бързо ами всеки следващ път става по-трудно. А пък, ако по-време на такива периоди, в които си решил да свалиш забравиш и за диетата просто фитнеса става социално занимание :) Да, ще свалип някой и друг килограм, при по-тежките и нетренирали повечко, но основно вода и не им личи особено, което е другата грешка, която виждам във фитнеса - ТРЕНИРА СЕ ЗА КАНТАРА, а не за визия.
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html

^Del^

*
Не говорех за културизъм ами за фитнес. Тоест момчета, на които фитнеса им е фитнес, а не професионално занимание. В съблекалните се говори за напомпване на гърди и бицепс за лятото, което е супер трагично - тъпчат се с всевъзможни забранени субстанции за да качат 2-3 до 5кг макс, които им излизат около и над 1к, след което губят за кратко като спрат да тъпчат "хаповете" поне 90% от каченото. Смешката е, че го гледаш надул ръце и гърди, а като стане прав и е с къси гащи става смешка :) като робокоп сглобен от робокоп мъж и робокоп жена :D

....
Ето тук си в грешка... повярвай ми с 1 000лв за зоб,ще качиш доста повече от 5кг макс ::)
И ако цикъла е изпълнен правилно и си излезнал правилно от него ще задържиш дооста повече от 10% от постигнатото.Ето един пример с мен самия,правил съм един едничък цикъл през живота си излезна ми с всички протектори около 300лв.Резултата - при положение ,че не се храних правилно и не приемах никакви суплементи през периода в който вземах въпросните медикаменти(който също беше по-малък от това което по принцип трябва да се приема,тъй като не исках да си натоварвам организма),за първите 3 седмици,качих 12кг, ръката ми стана от 44 на 48!! студена,гърба ми порастна с почти 10см!Абе в общи линии всяка една мярка която можеш да си представиш беше променена в положителен аспект!След като спрях всичко мерките ми паднаха с по см в ръцете,и 2-3см в гърба.Разболях се доста тежко от някакъв грип заради който цяла седмица не можех да се храня нормално и да тренирам,и дори след това си останах доста по-здрав отпреди... Ръцете ми са си 46см студени,в момента съм едва с 4кг по-лек от момента в който бях най-назлобен)...и като цяло съм си много по-добре!
Все пак не искам да насърчавам никой към употребата на подобни препарати,винаги си има рискове и не е хубаво да си играеш на зарове със здравето си!Ако все пак някой реши да приема тези неща трябва да се образова доста по темата и да си прави редовни изследвания за да е сигурен,че всичко е наред!