Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Искам да обявя моя бойкот на търговците в България .Не че някой го интересува де но съм възмутен.Просто вече не купувам нищо от тука което мога да го намеря на по добра  цена в интернет.След като дълги години избирах българското като инстински патриот се оказа че нашите пишман производители и търговци просто си поръчват всичко от китай и го продават на двойни цени спрямо и -бей или подобни търговци в нета.И след като спонсорирам китайската икономика не виждам защо бай прекупвач да си прави гушата на мой гръб.Не съм любител на ефтиното и не е това смисъла. Въпроса е че едни и същи стоки тука са с безбожни надценки и явно има доста балъци които се връзват на търговските трикове.Но надявам се хората да им се проясни малко разсъдъка някой ден и да си дойдат нещата на мястото.
Re:бойкот на търговците на техника и части в БГ
« Отговор #1 -: Януари 08, 2012, 10:55:09 10:55 »
Искам да споделя хубавите чувства спрямо българските търговци.Преди няколко месеца ми гръмна батерията на лаптопа .Занесох го в сервиз оторизиран за марката понеже е в гаранция и то при познат на който съм му правил преди това други услуги .Оказа се че батерията  е с 6 месеца  гаранция и въпреки че лаптопа е гаранционен батерията била консуматив. И освен това можело да се оправи но трябвало да се смени биоса на батерията струвало 50 лв и само в София в централния им сервиз и бля бля бля...Направо ме изкъртиха с тая простотия .Не ми се дигаха скандали в сервиза щото както казах човечеца ми беше познат и му обясних че няма смисъл ще си купя нова батерия а оня така самоотвержено ме убеждаваше че било грешка видиш ли ...по добре да се оправи старата :D :D :D :D :D И аз та взех си я купих от ибея и ми излезе 65 лв с доставката.Но се питам ние българите толко ли смотан потребител сме че да ни работят така ? Толко ли нямаме закони за тия неща?Абсолютно съм убеден че сума ти народ е пострадал от подобни търговски трикове и молитвата отче наш за българския търговец е как да напъди клиента с рекламация щото вече си е купил буклука му и е безинтересен досадник.

немо

*
Re:бойкот на търговците на техника и части в БГ
« Отговор #2 -: Януари 08, 2012, 09:21:00 21:21 »
Оказа се че батерията  е с 6 месеца  гаранция и въпреки че лаптопа е гаранционен батерията била консуматив
Това е нормално,не знам що те учудва?
Re:бойкот на търговците на техника и части в БГ
« Отговор #3 -: Януари 08, 2012, 10:37:30 22:37 »
Еми учудва ме щото аз съм си купил работещ лаптоп с 2 години гаранция.Ясно е че без батерия мога да го ползвам само на кабел тоест не мога да ползвам всички функции на продукта.Да не говорим че в моя случай не работеше и със зарядното даже.Толко е прозрачна идеята на търговеца че няма накъде.Това което често дефектира да няма гаранция или да е с минимална такава.Има закон за потребителите и там тея неща са си описани но са оставени такива вратички че секи по устат и нахален търговец ще те нарита доволно.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4877
    • Профил
Re:бойкот на търговците на техника и части в БГ
« Отговор #4 -: Януари 09, 2012, 01:15:25 01:15 »
Приемете го без подробни аргументи, но не всичко може да бъде уредено със закон. И не само, че неможе, ами и не трябва!

За преодоляване на тези проблеми, трябва да има гражданско общество. Трябва също и естествено регулиран пазар на който участниците да имат обективна репутация. Трябва и дълга търговска традиция.
На нашия пазар и търговците и потребителите са неопитни. Няма ясни правила, които да могат да се изведат от обичая, защото още нищо не е обичайно ;)

Затова съм направил този раздел. Може да е нищо, но е нещо все пак.
Миналата година тръгнах да купувам лаптоп на леля ми. Оказа се, че масово търговците са се изпокарали с Майкрософт и ги дават без никакъв софтуер, а явно има калабалък и на пазара на хардуер, защото цените ми се видяха близо двойни при това за голи компютри.
Най-зле беше в Технополис! Хем и нелюбезни и цената, която искаха за уиндоус беше над 200 лева да не говорим за офис.
Донесоха ми 17 инчов лаптоп от Хонг Конг, който с транспорт, печалба, мито и ДДС ми излезе ~800 лева... Барабар с уиндоус. Бях купил на промоция Офис Хоум премиум с три инсталации за 90 лева и ми оставаше една.
По този начин ми излезе поне 1000 лева по-евтино...

Затова ги казвайте, кои са тия смело!