Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ^Del^

*
 • ****
 • 204
  • Профил
Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« -: Януари 11, 2012, 11:42:52 23:42 »
Ето нещо странно.Засрах си единия номер на мтел,на който обаче ми се трупали сметки от фактури - няма проблем,не отказвам да си ги платя.Та понабрала се беше сумичка и реших да я платя на два пъти - половината през Декември,втората половина през Януари.
Така, първо ми се звъни през ден и ми се напомня за това задължение,при положение,че всеки път им казвам и точната дата на която ще си направя плащането! Както и да е,явно е много трудно да отбележиш,че вече си се свързал с този човек,или не знам и аз какво!
Върха на сладоледа беше,като днес получих и-мейл,от бившата ми приятелка,в която каза,че звъняли и на нея,под предтекст,че съм я бил посочил като гарант.
Аз такова нещо никога не съм правил и най-интересното - този номер го имам 6 месеца след като се разделих с нея (забележете не сме в добри отношения),та е пълен абсурд да искам този човек да ми е гарант или каквото и да е там свързано с мен!

Обадих се незабавно на *88(където трябва да отбележа бяха изключително любезни), оттам ме прехвърлиха към някой по-висшестоящ,въпросната г-жа/г-ца ми погледнаха номера и казаха,цитирам:
Такъв номер-гарант НЯМА!

Няма да обеснявам колко е унизително подобно нещо... знам и че най-вероятно нищо не може да се направи.
Но ако някой,може да ми каже как по дяволите са направили връзката м/у моя и нейния номер и най-вече откъде на къде такъв телефонен тормоз и публично унижение се считат за нормални законосъобразни?!?!?! Че то утре може да почнат да притесняват и професора ми по Механика на Флуидите,щото той ми бил гарант,или бог знае кого още ??? ??? ??? :o :o :o
А и дявол да го вземе, аз си плащам... просто реших да си разбия сметката на две,че ми се събраха много плащания наведнъж - празници,подаръци,семестриални такси,прегледи х3 ,Гражд.Отг. х3 и други ??? Но в нито един момент не съм мислил да завлача мтел с пари (без значение от сумата,която между другото,не е чак дотам голяма - г/д 50% от една ГО).Та подтикнат бях от съобразителност, не от желание да се правя на тарикат.

Знам , че е глупаво,но просто съм възмутен и най-вече любопитен КАК СТАВА ТОВА?!
Your ass must get jealous of all the shit that comes out of your mouth!

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 553
  • Профил
Re:Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« Отговор #1 -: Януари 13, 2012, 07:09:59 07:09 »
Предполагам,че тези,които ти звънят не са от М-тел,а едни други,на които работата им е по един или друг начин да те накарат да си платиш.Някой печели като те кара да си платиш.

Неактивен ^Del^

*
 • ****
 • 204
  • Профил
Re:Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« Отговор #2 -: Януари 13, 2012, 01:24:25 13:24 »
Да,да - не са мтел! Въпроса е как са издирили номера и,при положение,че откакто аз имам моя,не съм и звънял въобще?!? Дефакто бая ровене е паднало,че чак са се опитали и да мислят :D - ама без да имат право ::)
Your ass must get jealous of all the shit that comes out of your mouth!

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 553
  • Профил
Re:Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« Отговор #3 -: Януари 15, 2012, 11:34:58 11:34 »
Бас хващам,че всичко тръгва от М-тел - и информацията за задължението ти,и информацията за старите ти карти и сметки,и най-често избираните от теб номера преди и сега.За всеки един от нас операторите имат доста инфо относно комуникирането ни.

Неактивен ^Del^

*
 • ****
 • 204
  • Профил
Re:Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« Отговор #4 -: Януари 18, 2012, 06:16:45 18:16 »
Ми няма да имат смисъл от него още дълго време - мисля да им бия шута ,много са простички горките :D На клиент от толкова години (не помня точна година,но съм обвързан с тях от зората на гсмите в БГ),точно като му изтича договора да му причиняваш такива неудобства... ::)

Тъй или иначе мислех да си ъп-на плана на глобул - за 24лв (договор за 1 година) предлагат 6мес. х 600минути към всички + 6мес. х 300мин. към всички мрежи!!! На Виваком и Мтел ще им пожелая само сигурен път към фалита :D
« Последна редакция: Януари 18, 2012, 06:18:27 18:18 от ^Del^ »
Your ass must get jealous of all the shit that comes out of your mouth!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4877
  • Профил
Re:Интересна случка с МТЕЛ - защо с лошото
« Отговор #5 -: Януари 18, 2012, 10:05:42 22:05 »
Напоследък поголовно различни фирми и банки са започнали да практикуват това.

1. Важни неща, които трябва да знаете:

Това са фирми, които изкупуват с много голямо сконто (отбив/отстъпка) забатачени, малки и безинтелесни вземания на големи фирми и банки. Събирането на тези вземания би било прекалено трудно, скъпо и нерентабилно за оригиналния кредитор. Обикновенно един пакет от вземания се продава за 10-20% от общата стойност на купения дълг. Не ви интересува какви точно са отношенията между лихваря и кредитора, могат да бъдат много сложни.

Като знаете това, лесно можете да стигнете до извод, че:

а) Кредитора ви е осъдил, но не си е извадил изпълнителен лист.
- тече 5 годишна давност - вж. тирето на т. "б".

б) Кредитора си е извадил изпълнителен лист без ваше знание, тоест ви е осъдил, но преди много време и никога не е образувал изпълнително дело.
- Следователно ако са минали повече от пет години, погасителната давност по чл. 110 ЗЗД е изтекла.
+ образуването на изпълнително дело прекъсва давността и продължавате да четете в следващата точка.

в) Кредитора ви е осъдил, извадил си е изпълнителен лист, образувал е изпълнително дело, но или никога не е предприемал действия по делото или последното действие е предприето преди повече от 2 години.
- Тогава прочитате това в червеното:

Граждански Процесуален Кодекс: http://lex.bg/laws/ldoc/2135558368

Прекратяване на изпълнението

   
Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:

1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска;

2. взискателят е поискал това писмено;

3. изпълнителният лист бъде обезсилен;

4. с влязъл в сила съдебен акт бъде отменен актът, въз основа на който е издаден изпълнителният лист, или този акт се признае за подправен;

5. посоченото от взискателя имущество не може да бъде продадено и не може да бъде намерено друго секвестируемо имущество;

6. не са заплатени дължимите авансово такси и разноски по изпълнението;

7. бъде представено влязло в сила решение, с което е уважен искът по чл. 439 или 440;

8. взискателят не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение на делата за издръжка.

(2) Във всички случаи по ал. 1 съдебният изпълнител вдига служебно наложените възбрани и запори, след като постановлението за прекратяване влезе в сила.

(3) Прекратяването на производството не засяга правата, които трети лица са придобили преди това въз основа на изпълнителните действия, както и редовността на извършеното от третото задължено лице плащане на съдебния изпълнител.

Разноски по изпълнението

   
Чл. 79. (1) Разноските по изпълнението са за сметка на длъжника, освен в случаите, когато:

1. делото се прекрати съгласно чл. 433, освен поради плащане, направено след започване на изпълнителното производство, или

2. изпълнителните действия бъдат изоставени от взискателя или бъдат отменени от съда.

(2) Когато таксите по изпълнението не са внесени от взискателя, се събират от длъжника.


2. Какво да правите.

При първите разговори обикновенно са любезни, след това ви прехвърлят на все по-груби и нелюбезни служители.
Докато с вас разговаря любезен служител, извлечете възможно най-много информация. Номер на дело, кой съд, кой взискател (това е твърдяния кредитор) и т.н. номер на изпълнително дело, името на фирмата, която влиза в контакт с вас. Внимание: номера на делото върви заедно с година и означение, дали е гражданско, наказателно или търговско. Наказателно няма да е, затова питайте гражданско или наказателно.
+ Садилищата в провинцията бълват едни много дълги номера на делата, обикновенно самия номер са последните 4 цифри, а преди това има година, месец и понякога ден и всичкото това е слято.

ЧЕРНОВА! НЕ ЧЕТЕТЕ НЕ СЪМ ДОВЪРШИЛ!