Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4313
  • Профил
Пенкилер се развива
« -: Юли 07, 2013, 12:40:03 00:40 »
Форума ни се развива, добавили сме направи си сам блог, имаме втора фейсбук страница (Jommy, какво й беше на първата?), също имаме и два видео канала.

Направи си сам блог:
http://diy.penkiller.com/ - както виждате блога ни се намира в поддомейн "DIY" на основния ни домейн - направихме го по оптимизационни съображения (пиГу пи Гъл..) и мисля ползва платформа Wordpress;

Страница DIY:
https://www.facebook.com/PenkillerDIY

Страница Пенкилер:
https://www.facebook.com/penkiler?fref=ts
Охоооо, тези двете трябва да ги оживим, че към тях има линкове на страницата:
http://blog.penkiller.com/
http://twitter.com/penkiller_forum

Освен да си подаваме постове между двете страници?! По-добре две отколкото без хич де.
Jommi е съсобственика IT на форума (нали сме адвокат, IT и лекар, като лекаря го раздава пето колело  :D лекаря се пише Мазния и Ташунко, а всъщност се казва Васил  :D, Jommy се казва Живко, аз съм Тодор).

Видео канал в Ютуб:
http://www.youtube.com/user/PenkillerDIY/videos

Видео канал във Вбокс7 (Vbox7):
http://vbox7.com/user:penkiller?p=allvideos - голем боклук им е интерфейса, забива и след като ми даде 10 пъти грешка се отказах да качвам останалите клипове от ютубе.

Ако има желаещи да станат модератори на фейсбук страниците сред потребителите с над 100 мнения, моля да ми пишат тук или на лично.

Също ако има желаещи да помагат за DIY блога да се обадят.

В случай, че се чудите накъде сме се запътили, образеца който следваме е този: http://www.diyaudio.com/
Ето това им е фейсбук страницата: https://www.facebook.com/pages/diyAudio/251112641597431?hc_location=timeline

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4313
  • Профил
Re:Пенкилер се развива
« Отговор #1 -: Юли 07, 2013, 05:10:28 17:10 »
Още едни страница, форум, фейсбук страница и видео канал на които ми се иска да заприличаме:
Страница (като нащо DIY.*  :D):
http://www.mightycarmods.com/
Форум:
http://forums.mightycarmods.com/forum.php
Фейсбук:
https://www.facebook.com/mightycarmods
Видео:
http://www.youtube.com/show/mightycarmods

Общото между DIYaudio и Майти кар модс, е че и двете са свръх полезни за потребителя. Общуването в тези платформи е изцяло целенасочено и по темата.

Когато през февруари 2010 г. попаднах на DIYaudio бях изумен от начина по който общуват тези хора.
По стечение на обстоятелствата още с второто ми мнение попаднах в полезрението на модератора Кал Уелдън, който е голям пич между другото. Човека приложи правилата точно, безкомпромисно и най-важното без емоции или лично отношение с нужното уважение и нужните кратки обяснения.
Това много ми хареса и доста се зачетох в темите на този форум. Направи ми впечатление, че модераторите до един са напреднали любители, намесват се икономично и много авторитетно.
Но един хубав форум не се ръководи с модератори, а със създаване на добра среда за общуване. Модерирането там се свежда до местене на теми на нови потребители в правилния раздел, сливане, отделяне и т.н. Заключване на теми или триене няма почти никога. Просто вътре пишат хора, които могат да общуват по спокоен и нормален начин. Обикновено това са по-напредналите любители или по-любознателните начинаещи, отсъстват форумни кибици или хора без знания и интереси по основната тема.

форума ни има един голям недостатък, което е и основното му предимство. Създаден е късно и не може да набере аудитория, защото хората са изтощени и отвратени от форумите, но същевременно по навик посещават дадени форуми като патерица на социалното общуване, тоест ползват ги за социални мрежи.
По тази причина и няма много референции към нас, т.е. няма много сайтове, които сочат насам, затова уеб сърфиста трудно попада тук. Допълнително рола в тази посока играе общоприетото правило в един форум да не се обсъжда друг форум, защото така се изпуска трафик към другия форум, който щом е обсъждан значи е със същата тематика.
Това обаче е и нашия най-голям плюс, макар да има най-много 15 домейна съдържащи линкове към Пенкилер, ключовите думи и търсенията по които сме па първа страница и дори на първо място в търсачките са в пъти повече, като сме се преборили по толкова общи ключове като "монтаж на интеркулер" да сме на 3-то - 4-то място, да не говорим за бруталното постижение да сме на първо бясто по "УПГ Рекорд" където играем срещу бюджет от десетки хиляди само за уеб оптимизация!
За разлика от нас повечето форуми са първи само по търсене на името на собственият им домейн...
Тоест, ние сме много добре оптимизирани и имаме само целенасочени читатели, които както сте забелязали не се регистрират особено активно... а този месец ще правим нов рекорд по прочитане на страниците според мен над 75.000, а може би и над 90.000 импресии. За форум с толкова малко потребители 60.000 импресии, колкото имаме последните 3 месеца означава не по-малко от 500 уникални посещения дневно, а вероятно над 1000.

В същото време темите ни броят само уникалните IP-та, които ги достъпват, но не и импресиите...
От всичко, което ви пиша и от факта какъв е броя на прочитанията на темите ни от първа страница на Гугъл, а той е малък, можете да си направите един много ясен извод: че уеб оптимизацията с рекламна цел е пълен майтап! Всеки който харчи пари за банери, реклами, платени публикации и т.н. е луд и си хвърля парите на вятъра!
Очевидно интереса е малък и пазара е много свит, което води до известната ни ситуация да няма свястна информация за нищо.

Айде, че много се отплеснах!

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4313
  • Профил
Re:Пенкилер се развива
« Отговор #2 -: Юли 07, 2013, 08:00:36 20:00 »
Да си продължа мисълта.
Резултата е че имаме много качествено съдържание благодарение на вас, потребителите на Пенкилер, имаме много приятна и неутрална среда за общуване благодарение на предпоставките за целенасочено и спокойно общуване, обаче нямаме популярност и активност. Не че ни трябва да ври и да кипи и да им масовка.

Естествено никой няма да се юрне да ни цитира и да ни линква. Крадат директно и то само в краен случай.
Затова имаме нужда от Фейсбук страница, заглавна страница видео канали, Туитър и т.н. Те сочат насам и привличат трафик.
Освен това много по-приемливо е споделянето на видео или публикация в уеб или фейсбук страница отколкото тема във форум.