Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Като гледам картинката лагерите са нанизани на полуоската и това цялото е законтрено и регулирано по някакъв начин в диференциала чрез тия пластини.
Bearings and Install Kits If your car is over or is close to 30,000 miles, your bearings are worn to your old gears. If you have less than 30,000 miles, it is generally accepted that you can install using just the install kit and your current bearings. Personally I always recommend getting the full install kit with new bearings. It is cheap insurance to prevent having to replace your bearings and the parts the worn bearings damaged down the road.
Това звучи приятно.От тук
http://www.americanmuscle.com/mustang-rear-differential-gears.html
« Последна редакция: Юли 01, 2013, 05:24:22 17:24 от турбината »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
Лагерите са ми сменени, но не знам с какви. ...лошото е че е сменено пак там от където имам оплаквания... да са живи и здрави и дано поне това са направили като хората! <-това ще го изтрия след малко...

Мисля си че имам нужда от SX-6000 за трансмисии и много-много добро масло в диференциала. Може би и от тези бронзовите или мендни получесеци паралелно със S-скобата ако разбера как се слагат.

Какво мислиш за SX-6000 за трансмисии?
За трансмисии или за диференциал ?
За първото не е толкова критично ако е механична кутия . Обаче за второто - само масло предписано от производителя точно както е изписано без заместители. Хипоидните предавки в диференциала изискват строго специфично масло и ако не е предписаното се износват за отрицателно време.Причината е огромния натиск в зъбите на тези хипоидни предавки в пъти по голям от тези в скоростната кутия.
SX6000 съм третирал преди 10на години двигател и трансмисия на един голф който имах тогава. Мисля че е добро нещо но е доста скъпо. Тогава беше към 100 долара 1л но пък стегаше да се третира всичко и оставаше за мотора второ третиране на 60 000 км.
С тоя мустанг незнам какво да кажа - просто е много специфично заради високата мощност .
« Последна редакция: Юли 01, 2013, 07:14:22 19:14 от турбината »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
За диференциал, нали пак е трансмисия :D
В случая за скоростната кутия няма да мога да го използвам, защото е с АТФ нищо, че е ръчна, а SX-а е с различен носител според приложението.

Да, прочетох някъде, че натиска навътре се поема от оста на двете планети, просто полуоската опирала в тях и толкова?! Навън понеже били по-малки усилията и скобата и спирачния апарат били достатъчни... ужас!
С този същият мост е и новото ГТ 500 със 662 коня... виж, че по каталозите го дават за всички осмаци от 2005-та до 2014-та година.

Най-подигравателното е че накладките изкарват 45.000 мили, което са 72.000 км., а лагерите изкарват едва 30.000, което са 48.000 км. или с 14.000 по-малко от накладките ахахахахахах аз съм свидетел, че за 25.000 километра задните накладки не са мръднали. Имат различно износване ще ги измеря и ще ги снимам.

Поздрави!
Тоя SX който бях вземал се добавяше на литър масло определен грамаж - мисля че 35 см3 но не съм сигурен.За двигател и за скоростна кутия .На основа някакво синтетично масло и PTF частици които нанасят покритие за около 60к км.Предполагам че за същото става въпрос.Може би го даваха и кутии понеже на практика е присадка и не се сменя основното масло в кутията - поне за предно предаване с кутия скорости/ диференциал ставаше.
За твоя случай не съм запознат с устройството на самия диференциал при мустанга - затова мнението ми е базирано само на общи впечатления.Въпреки всичко такъв луфт във полуоската ми се струва много странен и досега не съм виждал такова нещо при друг автомобил.Трябва да се потърси някаква сервизна методика за смяна на тия лагери - предполагам че ще има указано и какви са допуските .При тебе тоя луфт не е от лагерите а от хода на цялата полуоска което за мен лично е подозрително да е така фабрично.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4922
  • Профил
Е да, ама ето на:
http://mustangforums.com/forum/4-6l-v8-technical-discussions/641799-rear-wheels-excessive-play-please-help.html

Говорят за някакви о-пръстени, които намалявали шума и за това, че оста на планетите се износвала (нали сателитите са на полуоските, а планетите се въртят заедно с касетата?) и това водело до увеличен ход. Човека даже докладва за 1/8-ма инч, което е към 3.2 мм. Мисля, че такъв ход от 3 мм е невъзможен, защото отливката на апарата е така направена, че ако полуоската влиза или излиза прекалено много диска ще опре... оставен му е по милиметър от двете страни... Което ми подсказва, че трябва да прегледам десния диск за следи от съприкосновения с апарата...

Значи, ако правилно съм разбрал, С-скобата държи навън, а оста на планетите навътре, ако оста е нова, то хода ще е минимален, като се износят оста и С-скобата и се появява луфт.
Луфт от под 1 мм общо бил нормален...

Е сега вече наистина имам чувството, че карам Москвич!

Поздрави!
Само да уточня планетите седят на полуоските, а сателитите се въртят в касетата. Москвича не е толкова недомислена кола.  ;)