Знам, че разделът е за озвучителни тела.. но друг не намерих, в който да описвам процеса.
Както знаете в една друга тема, обсъждах автоусилвател и нестандартен начин да му подам сигнал, но мухата нещо ме ужили.
Не се оплаквам от сегашния си усилвател У202, но се наслушах.
Брумът, пръщенето, кривенето на по - усилено ниво... В началото не ми правеше впечатление, но явно както казват слуха търпи развитие. Иии искам една идея нагоре.
Проектът накратко:
Стерео усилвател изграден на базата на 2 платки TDA 7294. Смятам да ги закупя като готов кит от Е*имекс, тъй като в Сливен няма кой да ми изработи платки по оригиналните схеми в даташийта.
Захранващо напрежение - Траф около 150~200W със 2x22V напрежения.
Изправено след греца и кондензаторите около +/-30V
Малко идва в повече за товар от 4ома, но ще гледам радиаторите да са по - големички.
Кондензаторите.. на 50V пробивно напрежение, капацитет 10 000+ микрофарада. В сайта препоръчват по 10 000 на рамо, но мисля, че ако сложа повече, няма да навреди.
Четох насам натам, и в родния DIY форум и в чуждестранните и останах с впечатление, че тонкоректора замазвал звука и ще мина без него. Ако имам нужда от корекция ще я правя софтуерно от аудио картата.
Идеята е проста. 1 aux вход, 2 изхода за озвучителните тела.
На задния панел ми се ще да сложа един 92мм вентилатор (такъв имам и е безшумен), който да помага на радиаторите, имайки на предвид захранващото напрежение и товара.
Отпред.. Може би копче за включване и врътката за усилване.
Брумът... Нещо, което не искам да има усилвателя. Четох за звездния център на масата. Доколкото разбрах, общата точка на кондензаторите трябва да е в средата и всички маси да отиват към нея.
Мислех си и допълнително да екранирам трафа, като се рова да прочета как да стане това.
Размер на кутията.
Тъй като имам доста ламинат, мислех кутията да я направя от такъв материал. Исках да е от еталбонд, или от алуминий, но нямам инструментите и средствата, с които да ги обработя.
Ограничението към страна е.. 18см дълбочина, толкова е широка една плоскост.
Ширина.. Може би 40 ~ 45 см, височина.. Зависи от физическите размери на трафа и радиаторите, но минимум 12см, заради 9см-вия вентилатор.
Това е накратко. Утре ще се гледа за траф.. след като намеря него ще взема интегралките.
Всякакви съвети относно проекта са добре дошли ! Свързване на маси, опроводяване вътре в кутията, принципи..

Ако някъде сте попаднали на красива кутия на интегрален/транзисторен усилвател, моля споделете за вдъхновение