Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4253
    • Профил
На първата снимка се вижда правоъгълна вълна възпроизведена в лабораторни условия от усилвател конструиран и произвеждан от Ангел Деспотов и продаван от него под марката Аналог Домейн.

Невероятното възпроизвеждане на правоъгълна вълна се дължало на някаква си схема "Ескалибур", която била революционна, невероятна и предстояло да бъде пусната на пазара.
Усилвателите на Аналог Домейн нямат официална ценова листа, но се говори, че са във високия ценови клас над 20.000 евро за моно блок. Тук е мястото да направя едно малко отклонение от темата за правоъгълните сигнали, че именно господин Деспотов е един от главните критици на производителите на говорителите Етер и особено много обичаше да ги осмива заради навика им да "преслушват" кандидатите за купувачи на нарочни интервюта за одобряване... а тя каква стана, Етер поне имат официално обявени цени...

Същата снимка на екана на неизвестен осцилоскоп е публикувана и на Фейсбук страницата на Аналог Домейн, където снимката е озаглавена с многозначителното "Надникване в кухнята: какво прави схемата Ескалибур толкова добра."


Същата снимка от екрана на осцилоскоп е поместена и на страницата за ревюта 6 луни (6moons), където журналистът е изпаднал в телешки възторг от свойството на тестовия експериментален и пред сериен Ескалибур за да се държи като "права жица" и прочее достойни за Иван Рачев от Етер Аудио епитети и сравнения будещи неприязън с наивността и наглостта си.


Направих и още нещо, хванах и сравних предна и задна полу-вълна от великото измерване на Ескалибур... ами с различна стръмност са, т.е. с различен наклон ;) и всъщност хич не са еднакви! - както се казва, за 50 евра толкоз, следващият път повече! - прилагам графично описаното сравнение, използвах програмата Пейнт да изрежа, обърна и сравня полу-вълните.


Аз обаче също имам усилвател правеняк 4 канала... правеняк, правеняк, 2х 65 вата транзисторен клас АБ с издуто пробивно напрежение през HP LR-4@85 Hz и 2х интегрален отново с издуто пробивно напрежение пак към 70-80 вата, през LP LR-4@85 Hz и Linkwitz transform. Нищо особено, няма скъпи части, просто тороид, много филтрови кондензатори към 200.000 мф, нормални стъпала, активни филтри и компенсираща верига... струва, нищо не струва, общо към 500 лева барабар с кутията и радиаторите...

Реших да измеря как възпроизвежда правоъгълна вълна при 20 кхз. моето непретенциозно чудо на техниката... И о'чудо! То го прави по същият начин, да не говорим, че май са му по-отвесни вертикалните линии, тоест покачва напрежението по-бързо ;) ! ;D ??? ;D А сега де!

Условията на измерването са 20 Мхз. осцилоскоп, генератор за 10 лева, товар 8 ома и около 8 вата отдавана мощност. Отне ми около 5 минути да направя цялата опитна постановка, като се извинявам, че твърде късно открих как да разтеггля изображението и да покажа по-малко вълни на екрана.

Прилагам снимка на екрана на възпроизведените вълни, както и на какво е подадено на входа на усилвателя. - мисля че е малко по-коректно от на Ангел мистификациите!

Следва снимка на възпроизведената от усилвателя ми вълна, моля да си отбележите, че на пътя на сигнала има активен филтър Линквиц-Райли 4-ти ред на 85 херца, което ако не се лъжа означава, че гледаме правоъгълен сигнал прекаран не през един, а през общо три усилвателя - два операционни и един крайно стъпало!!! Отделно усилвателя ми има и два атенюатора на пътя на сигнала, двойките канали могат да се атенюират по отделно и има и мастер волуме.Ето и снимка на вълната подавана от генератора на входа на усилвателя.
Разликата във ввъншния вид се дължи на различния мащаб.Специални поздрави на Ангел Деспотов и му желая успех в начинанията!  ;D

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4253
    • Профил
Хоп, пляснах им цялата тема във форума на Ангел  ;D

Приемам облози кога ще имам бан и за колко време, дали перманентен или временен за няколко години. Последния ми беше 6 месеца...

Написах следното второ мнение:
Цитат
Ако пак получа БАН, автора на изделието да заповяда за право на отговор в моя форум penkiller.com, ще бъде внимателно изслушан.

Предупреждавам, че имам ОСЦИЛОСКОП и знам как да го използвам!!!