Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 69
1
Ретро автомобилите са ужасни Е21-323iЕдвам вдига 100 - 10 секунди в тест чисто ново;
Едвам спира - 44 метра при идеални условия;
Харчи като ненормално 12-14-16 извън града;
Купето му е малко по-зле от на Лада 2103/06. Под секрет ще Ви кажа, че точно тази Лада има по-хубаво обзаведено купе от повечето стари коли, така че това не е ирония или издевателство, а самата истина.

Теста "Лада" се състои в това даден автомобил да е по-добър, да изглежда по-добре отвътре и отвън и да върви повече от Лада 2103 или 2106 1500 или 1600, съответно 75 или 86 коня или леко пипната с т.н. болт он-и, карбуратор, смукател, изпускател, запалване. При ладите по-тънка гарнитура, сменени бутала и повишено сгъстяване също минават за болт-он, защото е лесно и евтино.

Та искам да кажа, че много коли не са по-готини от готина Лада около 100 коня, включително всички Е30-ки!

2
И така, Елисавета Белобрадова - Летящата Козила Ерато, както знаем от няколко години се преквалифицира от Фейсбук инфлуенсър хуморист в депутат-политик, а сега иска да става евродепутат.
Пише едни публикации в които се редуват невнятни призиви към милитаризъм, въоръжаване, насаждане на омраза между народите, оправдания за коалицията с провъзгласените архи-врагове на организацията им и оправдания за различни гафове вариращи от съмнения за корупция до записи на недопустими разговори.
Въобще жената се вихри както може.
За първи път узнах за нейната личност от зрителските й впечатления от филма 50 нюанса сиво, беше доста смешно и доста нецензурно и грубо произведение - пост във Фейсбук.

Днес отново призовава за харчене на пари за военни технологии и след това да се въоръжаваме.

Аз коментирах следното:
"Мотиви и анализ?
Всеки може да напише такъв декларативен текст в произволна посока. Междувременно по всички телевизии всеки ден експерти обясняват, че Европа се деиндустриализира, връща се в каменната ера. В този смисъл Вашите наративи звучат като писани от Путин и другаря Си. Като гледаме резултатите излиза така.".

Смисъла на коментара ми е очевиден. Действията на днешните европейски политици облагодетелстват Русия и Китай и особено техните лидери/авторитарни диктатори.

Това беше цензурирано от Инстаграм (собственост на Мета/Фейсбук) почти моментално. - вж. скрийншотове те.

Ние поради собствените си вътрешен терор и цензура отказваме да възприемем правилните дефиниции. По-точно действителните дефиниции. А когато не разбираш с какво си имаш работа правиш най-големите грешки.
Русия и Китай не са бананови републики, нито страни от третия свят.
Там имаме технологичен и информационен социал-авторитаризъм 2.0 и пазарно-планова икономика 2.0. - тези явления са на фона на информационна и образователна революция, пълен достъп до цялото познание, ноу-хау и технологии на света.
Европа вече не е люлката на цивилизацията, науката и образованието, чиито изследователи и завоеватели кръстосват моретата на великолепните си кораби и според метафизичното светоусещане на владетелите си постъпват с населението на другите територии както пожелаят. Светът не е огромен открит рудник с почти безплатна работна ръка, която само трябва да се администрира и възпита в полагащите се на полу-роби порядки и обноски.

Паритета в знанието е по-голяма сдържаща сила дори от ядреното оръжие!

Ето защо всяко усилие в дадена посока на един много скоро ще стане достояние на всички останали. Плюс, той ще е изостанал индустриално, икономически и социално пропорционално на големината на усилието си.

За строежа на авторитарните държави и планово-пазарните икономики със свободен потребителски пазар и контролирани стратегически отрасли отдавна се каня да пиша, но не съм достатъчно подготвен за сега.

I have a dream: Армията, огромната армия* певци, художници, танцьори, безделници, инфлуенсъри, тиктокъри и т.н. да сложат ръце на такава работна маса и да започнат да вършат нещо: https://www.instagram.com/reel/C4lIVe_t0XN/?igsh=MXNvdHZpbW9xZDVlNw==

Имам предвид тези, които има предвид този, като за боя се въздържам, създаването на ценности и понятиен апарат, чрез личен пример и образование до 5 годишна възраст са доститъчни: https://www.instagram.com/reel/C68dwtvpnqv/?igsh=MXJ1MnM0ZzY2NHdr

Допълнително изясняване на контекста от който изхождам: https://penkiller.com/index.php/topic,3455.0.html

3
В няколко публикации през последните две години и половина, а и преди това обръщам внимание на логически парадоксалните позиции и решения на политиците от ЕС и САЩ по отношение на Русия. По същество развивам казаното от Тръмп, защо да харчи пари Америка да защитава Европа от Русия при положение, че търгуват толкова много помежду си, при това стратегически ресурси, енергия и суровини.
ЕС и Русия бяха и още са свързани с нещо като договора за въглища и стомана.
Липсва логика в действията на ЕС, защото едновременно руши енергетиката и индустрията си, подстрекава войната, като дори е свързана с първопричините за нея и от действията й печели отново Русия - територии, население, работна ръка, нови ресурси и суровини.
Станалото в Украйна пряко лиши Европа от нов независим доставчик на газ и нефт с доказани залежи минимум колкото на Норвегия. Същевременно милиони хора ново население, територии и същите тези залежи станаха собственост на Русия. Да не говорим за всички кражби, контрабанда и комисионни, които се вихрят в момента в Европа на същият този руски газ и не само.

Защо обаче пропускаме Китай?

Поведението на ЕС и САЩ облагодетелстват пряко Китай.
Наратива, е че политиците и народите са безсилни пред износа на технологии, капитали и работни места от ЕС и САЩ към Китай.
Наистина ли?
Китай ни продава услуги, обработва суровини, добива стомана, строи кораби, извършва редици енергоемки производства и услуги, продава ни пластмаса, потребителски стоки, електроника, авто части и въобще всичко.

Защо?

Сега сме щели да харчим пари за отбранителни технологии, а после и за отбранителни изделия. Щели сме да се въоръжаваме.

А кога ще създаваме технологии, работни места, образовани кадри, инфраструктура, енергетика, здравеопазване и всичко останало?

Европа изчезва демографски.

Но да се върнем на китайската корупция. Има ли такава и защо не се говори за нея?

Политиките на днешните водещи политици изгодни ли са за Русия и Китай? - съдейки по обективни критерии, БВП, растеж, PPP, пазарен дял, индустрия, енергетика, технологии.

Защо правим обратното на изгодното за нас?

Защо нямаме мотиви и план за действие, анализи?
Защо тези политики и стратегии не се извършват в условия на дипломатическо и политическо спокойствие? Така че да знаем за какво работим и да можем да го правим спокойно.
Да работиш за да се конфронтираш не е особено мотивиращо. Особено, когато всеки разумен знае, че конфронтацията е изкуствено създадена.

4
Видео:
Междувременно в Япония HKS - вж. снимките на пасивно предкамерно факелно запалване за Тойота GR Ярис.

Формула-1 били с такова запалване в сегашната турбо ера...

5
Въобще упражненията по отношение на тъмната материя, енергия, квантова механика и астро физика на моменти изглеждат като нумерология.
Това, което силно ме разколеба, е че като прогледнаха с новия Джеймс Уеб и претеглиха на ново няколко галактики в някои се оказа, че трябва 2/3-ти по-малко тъмна материя, а в други, че изобщо не трябва, например в Големия магеланов облак, която е галактика джудже.
Мерили масата на галактиките по светимостта, а Хабъл не виждал съвсем добре. Браво! Сега вече на един куп галактики не им липсвала маса да са това, което са, а на други им липсвала много по-малко.

Както и да е!
https://nauka.offnews.bg/fizika/chernite-dupki-ne-sa-tova-koeto-sa-novo-izsledvane-mozhe-da-premahne-200509.html

Сега ще премахват сингуларността. Която така или иначе и преди това не им трябваше. Всяко тяло си има център на масата, който е и центъра на гравитационното му притегляме за всеки външен наблюдател.

Просто неутронната звезда се смачква още малко, защо да губи размерите си. Спира да отразява светлина, тоест поглъща цялата й енергия. И какво от това? Сингулярността не е необходима за нищо, тя е резултат, че някакво си измислено от хората уравнение по десетичната система дава резултат нула за диаметъра като се прекрачи ускорение от 300х10 на 6-та метра в секунда, само че този резултат нула, е че си оставаш на повърхността с каквото искаш ускорение, нула - не отиваш никъде и е все едно в центъра ли си и къде си щом си под хоризонта на събитията.
Ето защо учителят Теодосий Теодосиев казва, че езиковите способности са много важни за да си преведеш условието на задачата, а в случая и за да разбереш и интерпретираш отговора. Под хоризонта на събитията е все едно е сингулярност и падането е със скорост равна на тази на светлината, а да не кажем и по-голяма. И за да не се наруши максималната скорост във вселената - елементарно, падането трае винаги по-малко от една секунда.
Айнщайн затова го натвърдва при всеки удобен случай, тази скорост не може да се превишава.
Т.е. диаметъра е много малко по-малък или равен на хоризонта на събитията.
Питах чат ГПТ, най-голямата неутронна звезда е с диаметър около 40 км и маса около 2.3 слънчеви маси, после колабира в черна дупка. Най-малката черна дупка от такъв тип е отново 2.3 слънчеви маси и има диаметър на хоризонта на събитията около 13.588 метра (13 цяло и 588 км). Тоест Неутронната звезда се свива около три пъти.
Да не забравяме, светлината излъчвана или отразявана от неутронните звезди се движи със същата скорост - 300.000 км в секунда, макар че близо до толкова масивни тела времето тече по-бавно, тоест тя преминава през някаква леща, една секунда там е повече секунди наблюдавано от по-далеч отиваме...
При черните дупки първо няма излизане, второ една секунда под хоризонта на събитията е цяла вечност извън него... Влиза и никога не излиза. - затова е дупка... При това черната дупка е дупка и във времето.

Сега черните дупки май ще стават нов тип звезди - гравистари...

Сега въпросът е какво прави с всичката тази енергия тяло, което не излъчва топлина.
С погълнатата материя е ясно какво прави, а с енергията?
Като няма какво друго да прави и освен хоризонта на събитията, което е геометрично свойство - размер, черната дупка има само още два параметъра, маса/гравитация и скорост на въртене.
Ами то беше ясно, че щом има скорост на въртене, ще има и реални размери и няма да е сингулярност, защото ако не друго сингулярността няма как да има периферна скорост.

***
Може ли въобще да се падне в черна дупка? Дали това няма да ни ускори до толкова, че времето да тръгне наобратно,то и без това тече много бавно там, до степен тя да се свали пред нас и да изчезне оставяйки ни да хвърчим със свръх светлинна скорост някъде в далечното минало или даже в началото на времето. Защото засилиш ли се веднъж така не е много ясно кога и дали ще спреш, тоест ще пътуваш назад във времето вечно. Колкото и вечно да пътуваш, най-вероятно ще достигнеш някаква условна граница назад във времето и там ще ти се случат неща, които не можеш да разбереш, а и да разбереш няма на кого да кажеш.
Така че черните дупки може би са сифони които може би преливат към началото. Заплетена история!
Едно е сигурно, в природата няма парадокси и недомислици - това са изцяло човешки изобретения.

6
Последствията от масовата безработица след автоматизацията

Според Мъск след като премине съществен етап от автоматизацията при което все по-малко неща ще бъдат вършени по-добре от хората, отколкото от роботите, ще има много безработни.
Отново според него тези безработни ще трябва да получават универсален базов доход. - това е справедливо, роботите, изкуственият интелект извън отделните имплементации са световно човешко постижение и научно наследство. Всички живяли до сега са допринесли за равнището на развитие.
Каква ще бъде нуждата от тези безработни обаче и какъв ще бъде смисълът на живота им?

Едно, това, както и всяко друго по същество данъчно бреме приближаващо или подминаващо общия преразпределен през бюджета доход до и над 50% означава обществена собственост върху средствата за производство. - това е вярно, но банално и относително вярно.
Освен това масовата и широкообхватна все по-безочлива корупция регулира този процес до известна степен, привилегированите от корупция си връщат обратно всички данъци и малко отгоре, разпоредителите с бюджетни средства си вдигат заплатите, а обществената собственост не е чак толкова обществена.
Тоест, комунизма под пазарно-демократична система е по-красива и неефективен в разходването отколкото комунизма под социално-автократична система или идеологическа диктатура. Разбира се пазарните капиталистически демокрации все още имат предимството на по-ефективно производство. Все още, но да видим до кога!

Второ, естествено, че никой оказал се непотребен заради автоматизацията няма да седи да чака на базовия доход. Ще се появят такива напрежения, че обстановката ще бъде революционна.
Представяте ли си как ще се предоставя базов доход при условия на капитализъм, тоест не обществена, а частна собственост върху средствата за производство?
При това на социално декласирани аутсайдери, които не могат да стачкуват и нямат лостове за въздействие, нямат собствена икономическа сила и са никому непотребни. Не полагат труд, нямат квалификация.

Тътена от бездната! Нечленоразделен грохот. Палестинци в Рафа срещу израелската армия. Опа!

Очевидно това така няма да стане.

При днешното устройство на света народите определят обществения строй, управляващите и законите. Народът притежава държавата и определя как тя да бъде управлявана и от кого. Дали ще бъде така, когато огромни маси от населението станат безправни безработни на милостта... На кого?
Собствениците на средствата за производство и т.н. управляващи.
Управляващите ще бъдат ли избирани или ще бъдат назначавани?
Индустриална олигархия плюс назначена управленска класа подпомагани от елитна научно-техническа интелигенция.

Как ще бъдат гарантирани индивидуалните основни и естествени права? Ще намалее ли обемът на тези права при невъзможност за полагане на труд?

Подходящ ли е настоящият строеж на обществата за начална точка на такава еволюция?

За да бъда политкоректен ще посоча, че пак руснаците прецакаха нещата, като компрометираха напълно най-модерната идеология и теория на обществения строй закотвяйки я в края на 19-ти век и не давайки й възможност да еволюира до нещо използваемо. Или частично използваемо. По отношение на наблюденията, зависимостите и предсказването Капиталът на Маркс, Желязната Пета на Джек Лондон и произведенията на Маркузе работят. (Да не забравяме, че понякога изглеждат като филтрирани през Кафка) - тоест до колкото са способни да правят предсказания, тези произведения могат да бъдат класифицирани като наука. Апропо те се преподават и изучават.

Бонус (може да съм споделял тези мисли и друг път)
Когато преодолеем недостига на работна ръка (Ai и роботи), ще се сблъскаме с недостиг на суровини.  Тогава дажбите ще трябва да се прилагат въз основа на консенсусен дневен ред, т.е. идеология.
По-нататък в този ред на мисли, какво ви говори фактът, че галактиката не е гигантска детска площадка?

И това са разсъждения при допускането, че средствата за производство ще бъдат наистина обществени, защото за минимална степен на извратеност и антиутопичнаст те трябва да бъдат такива.

На мен ми говори, че никъде обществата и цивилизациите не са постигнали тази утопия на свръх производствен капацитет и огромно познание, или постигнато за кратко това състояние изчерпва ресурсите и всичко загива, или че има граници на възможното и ние живеем в тъжна огромна вселена, която ни разделя от другите завинаги, а следователно в крайна сметка ареалите се изчерпват.

Но нека се тревожим само за следващите 10.000 години в които нищо особено опасно не ни заплашва от такава гледна точка.

7
Репресивната толерантност е понятие въведено от Херберт Маркузе
Маркузе е марксист ревизионист, уж, казва, че буржоазния гнет ще бъде прекратен веднъж и завинаги не от пролетариите, които според мен са тайно влюбени в буржоазните си работодатели, а от малцинствата, които ще провъзгласят различното за норма, а нормата за ненормална.

Без да се впускаме в тълкуване на Маркузе следва да отбележим факта, че в момента по света се случва именно това. Репресивна толерантност, бунт срещу традиционалистите, налагане на нови непонятни и нетрадиционни норми във всичко, налагане на репресивна толерантност по абсолютно нетолерантен начин. Всичко ново и различно се толерира и поощрява, но няма никаква толерантност към тези, които обосновават, че се чувстват добре в установения шаблон за нормално. Заветите на дедите се обругават, а не просто отменят или оспорват.

Научно доказано, е че репресивно толерантните са истерични крайни марксисти. Те злоупотребяват с всички социални инструменти безогледно за всякакви цели, за собствено облагодетелстване, за облагодетелстване на себеподобните, за избори, за политически цели, за репресии, за омраза, за протести и въобще за всичко.
Това за пореден път са идеологически обременени хора, които слагат ръка върху средствата за производство с цел да направят света такъв какъвто им харесва, а несъгласните получават все по-лошо и по-лошо отношение до степен зад ъгъла да надничат вече и физически саморазправи и репресии.

В света на толерантните репресионисти собствениците на средствата за производство са подчинени по начало виновни или пък извратени олигарси с извратен дневен ред, обикновено мисионерски и обоснован налудничано.

И наблюдаваме това, което наблюдаваме.

*пролетариите и буржоазните собственици на средствата за производство** всъщност се обичат, едните са неграмотни и не достатъчно икономически, интелектуално и производствено самостоятелни, вторите имат капитали, организационни способности и осигуряват прехраната на първите.
** Към буржоата - собственици ще причисля и техническата интелигенция на инженерите, проектантите, архитектите и техническите ръководители, които са дясната ръка на буржоата.
При нормално регулиран пазар на труда едните без другите не могат и взаимно се харесват. - логично.

Всички тези извращения и отклонения, които от утопия се превръщат в реалност, имам предвид Маркс, Джек Лондон, Маркузе и отчасти Кафка, би следвало да ни подскажат, че няма нищо по-хубаво от здравия и съзидателен свят създаван и изграждан от буржоазната класа. Колкото и да критикуваме капитализма и производството, ако то не се люшка към крайности, това е най-доброто, което до сега сме измисляли. Всичко друго са уродливи химери.

Това поне са моите изводи въз основа на теорията, историята и съвремието.

Херберт Маркузе, Репресивната Толерантност: https://www.marcuse.org/herbert/publications/1960s/1965-repressive-tolerance-fulltext.html

Всъщност не е чак такъв марксист ревизионист, или дори изобщо даже, той прави ревизия на как го мислехме, а то как стана и добавя мрачна прогноза на следващите псевдо марксисти, които ще съсипят сегашния обществен строй и естествено ще доведат до нови ужаси в новите войни.

8
Психология / Ергенът за всички ергени
« -: Май 18, 2024, 07:48:41 19:48 »
Момчето е класа, много добре ги подреди ергенките, добре вдигна летвата дори на ятото възмутени махленци, което се нахвърли върху него в студиото.

Част I
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/alek-sled-ergenat-chista-mi-e-savestta.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1dJuIYgmZD6k1nl7gYSBf4Y7H-a0cx5OoIpR4l_7jm3d9jB6dkjD4FDY4_aem_AdJwhfL_JMgqjelECfLKf7K7LPfqJqs9lPI1jocxQcfErqySNzkziVlswXgZakCG0fSi8bUQEqZSHc5wEJZoy78k

Част II
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/studio-ergenat-kakva-beshe-tazi-drevnogracka-tragedija-alek.html

По въпроса за багажа:
https://www.instagram.com/reel/C5RcU1kNhw9/?igsh=ZDdzbzFlN2F0ZXk1

Кого да слуша освен майка си?! Вас ли?!
Не съм гледал нито един епизод, но от чутото и прочетеното знам, че мама го е посъветвала правилно!
Reality check!
Да, старите ергени предпочитат млади моми. Млади и моми едновременно. - предава се по мъжка линия от поколение на поколение и от уста на ухо.

9
Русия и вредните за енергетиката на континента политики

За да не се ограничаваме с България, нека всеки според интересите си и текущите знания за заобикалящото го съвремие да си направи проучване по случай, който му е известен.

Аз питам така:
- Кой затвори четири реактора в АЕЦ Козлодуй и кой не построи Белене?
При напълно повърхностна проверка в Гугъл се оказва, че 4-те реактора и особено вторите два от тях са затворени по вина на едно лице, което обаче казва, че друго лице по-рано през 1998-ма е поело официален ангажимент да ги затвори.
Едното лице е свързано с БКП, а по подразбиране и със съответните служби и следователно СССР и наследилите го, а другото лице продаде Нефтохим на руснаците. - имате Гугъл - проверете.

4 изплатени 440MW реактора не работят вече близо 20 години. Естествено тяхната енергия е заместена с фосилни горива. Които купуваме от кого?

За незнаещите, електричеството от АЕЦ, особено изплатен такъв е изключително евтино, защото цената на горивото е един порядък по-ниска от въглища, газ и т.н. фосили.

Интересното, е че колкото повече Германия затваряше АЕЦ, толкова повече тръби обрастваха по северен поток.

Руския газ и нефт намираха и намират пътища навсякъде от арабския полуостров, да, точно така, СА на два пъти купува газ за по 50 млрд. щ.д. само в последните две години, през цяла Европа, ама наистина цялата, включително Франция, Италия и Испания, до САЩ, чиито рафинерии бяха настроени за Уралс. А понеже глобализацията аутсорсва всичко до припадък, много рафинерии в ЕС и САЩ бяха просто затворени и се купуваше готово дизелово гориво направо от самата Русия.

Това не са конспиративни теории или хипотези, това са милиарди тонове и мегавати енергия изконсумирани, а в обратната посока още толкова милиарди и трилиони долари платени на "всеобщия враг" Путин.
Всичко, което купуваме от Русия е нещо, което сами не сме произвели.

Понеже както се оказа по последни слухове, в българския парламент не руска партия няма, а май и не е имало, то и различни други сакатлъци в енергетиката спокойно можем да си ги изфантазираме като такива в угода на руските интереси.
Руска партия е такава, която явно е про-руска или пък злите езици говорят, че по един или друг начин нейни ключови членове или направо всички се облагодетелстват от препродажба на руски енергоносители - така да ги наречем по-купешки.

Ето затова ПАВЕЦ-а е счупен, няма Белене и имаме четири затворени реактора. Апропо, ВВР440 все още работи във Финландия, при това на 110%, защото е по-студено.

Понеже Русия е огромна държава, повечето даже не си представят колко огромна всъщност, както имаше навремето различни течения в КГБ и ГРУ, които държаха различни наши политически фигури, така и явно Газпром са по-силни от Росатом, а не че Росатом участва в заговора, те биха ни инсталирали съвсем съвестно всичко за което си платим.

От Руснаците у нас хванаха ръка само американците с ТЕЦ Марица - Изток, не знам кой номер и евентуално с два нови реактора за Козлодуй. Някой от рушветния отдел на Газпром няма да получи коледен бонус, усещам го!

Атомните електроцентрали са като дърветата, най-добрият момент да построиш централа е преди 20 години, защото днес, а днес е винаги най-подходящо, бихме се радвали на възможно най-евтиния и чист ток! Вторият най-добър момент да се построи атомна електроцентрала е веднага!

Обаче атомните проекти у нас се влачат като 100 плуващи БТР-а от най-скапания модел. Две години всеки месец им ги подаряваме. По принцип вътрешното ми усещане беше, че им трябват за да форсират Днепър например, обаче докато им ги подарим с петорно потвърждаване от десет гласувания в парламента нова Каховка я гръмнаха и сега няма какво да се форсира с тях. дадохме им ги най-накрая миналия месец, ура! Иначе онзи евроатлантичестичкият с пяна на устата ги подарява през всичките девет месеца, дето бяха вече подарени от повече от година преди това.

Ебаси евроатлантиците, ебаси и чудото!

Някой да провери гадната забрана за износ на гориво от руски петрол дали е спряла износа на дизелово гориво за Украйна. Щото нещо съмнително този евроатлантически плонж съвпадна с най-голямата руска офанзива от началото на войната. За незапознатите България е осигурявала до 2/3-ти от дизела за Украйна пред първите две години от войната. - звучи между глупаво и перверзно, обаче е така.

Аз като среден лумпен пацифист се люшкам между лозунга, да спрем войната, за което го отнасям здраво от центърджиите неолиберасти и призива, като ще ги изтрепваме тези руснаци, защо не направим поне валиден опит да му се не види!

А, чакайте! Те немците спряха реакторите и се надишаха с газ и покрай тях хора живеещи на 3.500 км (по-голямо разстояние в Европа практически няма, освен ако не мерим от Урал), у нас бивша номенклатура и партийни членове евроатлантици спряха реакторите и харизаха рафинерията, прокараха газ за чудо и приказ, а в щатите почти тръгнаха пеша без руски нефт и дизел, та кой да направи валиден опит за изтрепване на тия гадни орки дето са напълзяли Украйна?!
По света асфалт не се полага без корупция, какво Ви кара да си мислите, че два континента се захранват с енергоносители, апропо от най-непотребен и широко разпространен вид и при което демонстрираната взаимна омраза е искрена? Натам тръба с газ и нефт, нанам тръба с долари, а те се мразят! Хубава работа! Обаче много нелогична!

Добре, а какво искат от нас? Под нас имам предвид различните народи натиснати от пропаганда.
Правят министерства на истината, закони за чуждите агенти, бълват невнятна пропаганда, защото тя е наистина невнятна. Като тримата боляри, млад, на средна възраст и възрастен от вица. Да таковаме, да таковаме, ама хем да не таковаме и въобще да не таковаме. Обаче това се върти нонстоп в произволни последователности. То се е видяло, че няма да токаваме, а ще се натаковаме.

Олигархия братче по Джек Лондон.
Момента е на прага на осъзнаването, че тая работа с изборите и демокрацията става все по-неудобна за олигархията.
Любителите на конспирации фантазират за невидими олигарси по-големи от видимите такива свръх богати. Вярно тук-таме има някой фонд, ама не е там ключа от бараката. Има колективен разум, който колективно и инстинктивно си разработва ноу-хау и го имплементира. Четат новите възможности, правят нови правила и играят по тях. Резултата накрая е исторически проиграван многократно.

Много ми е интересно, как пък няма един хванат в корупция с руски енергоносители. На два континента!
Нито един! Честно!

10


Да съдействаш или да прецакаш другарчето?
Еднократно нелоялното поведение води до ползи. Също така нелоялните в общество от загубеняци и добряци постигат по-високи резултати. - за това обаче човешкото общество е развило института на репутацията. В здравите общества нелоялните постепенно ще загубят повечето си възможности за взаимодействие и би трябвало да бъдат изолирани.

В крайна сметка учените доказват, че факторите необходими за личен и колективен успех са следните:
1. При неизвестна среда и взаимодействие един на един, тактиката танто за кукуригу е най-успешна;
2. Трябва да подбираме с кого взаимодействаме;
3. Трябва да изразяваме философията си ясно, така че да провокираме доверие и да не будим неоснователно недоверие.
Тук мога да включа пример със себе си. Моята настройка е да се доверявам и да бъда лоялен, но понякога инстинктивно законспиририрам тези свои качества и хората не ми вярват, дори подхождат с недоверие, защото виждат едновременно две неща, твърде информиран и навътре в темата и с неразгадаема стратегия. Това може да бъде много полезно понякога, но в други случаи е отрицателен модел на поведение, защото плаши другите излишно.
4. Да бъдем добри;
5. Да прощаваме, след като сме си отмъстили по т. 1., тоест да не бъдем злопаметни, но и да не бъдем глупави;
6. Да си отмъщаваме - т. 1 и т. 4 и 5, тоест не прекалено, но своевременно.

11
Супер автомобили произведени в ограничени тиражи преди 30-40 години.
Почти всички движещи се са в ръцете на ютубъри и влогъри.
Вече знаем в подробности как се поддържа Ламборджини Кунтач, къде са му лапите и тампоните, как се вади двигател и как му се чупи скоростната кутия, откъде тече, колко е неудобно.
Същото се отнася за Ферари Ф-40, Макларън Ф-1 и почти всички имиджови автомобилни икони.

Като отворим социална медия веднага ни скача поредният ютубър с течащи лиги да ни обяснява псевдо сексуалните си изживявания с автомобила икона, който си е купил благодарение на приходите от реклама от Ютуб.

Разбира се за някой карал повече от един автомобил за повече от година, между цялото позьорство , жажда за внимание, настоятелни претенции за възхищение и т.н., прозира и много полезна информация, че всички тези автомобили са абсолютен сбирщайн, пълни с компромиси, неприятни, неудобни и неизползваеми.

Обаче непрекъснато генерират развлекателно съдържание. Изключително нискокачествено развлекателно съдържание. Разкази колко им струват свещите и семерингите.

Автомобилът е на първо място свобода да седнеш в него и да отидеш където искаш. Това трябва да се случи безопасно, без излишни усилия, комфортно и приятно и относително икономично.

По тази причина всички тези каруци ме отвращават. Различни стремителни форми под които се крие безкрайно компрометиран автомобил. Всяка една Лада с 5 скорости за износ е по-добър автомобил и ако не Лада, то Опел, Тойота, VW или Форд със сигурност.

12
Това призовават някои прогресивни "либерални" политици.

Никога няма да можеш да се защитиш с оръжие! Дори големите държави не могат да се защитят с оръжие! Войната и оръжието са прекалено скъпи и никой не произвежда достатъчно за да отдели толкова, че да си гарантира пълна неприкосновеност.

Когато малките се въоръжават те само и единствено обедняват.
Когато големите се въоръжават те развиват индустрията и технологиите, освен това продават на малките от което могат даже да забогатеят.
Когато работата опре до употреба на оръжие, малките го закъсват жестоко, защото експлоатацията на оръжието е още по-скъпа от самото него. Невъзможно скъпа.
При експлоатацията на оръжието загиват най-работоспособните, затова цената на войната е невъзможно висока.
Днешната ми мисъл, е че дипломацията е като дърветата, най-добрия момент да засадиш дърво е преди 20 години, а втория най-добър момент е веднага.

13
Роуън Аткинсън за автомобилите и идентифицирането с тях.
Човекът е гений.
Философски и научно разглежда обсесивния автомобилизъм с примери.


14
Мобилни телефони / Honor Magic 6 pro
« -: Април 19, 2024, 10:35:13 10:35 »
https://nanoreview.net/en/phone-compare/samsung-galaxy-s24-ultra-vs-honor-magic-6-pro

Значи така, като умерен бунтар се насочих да си купувам Huawei P60pro. Проучих, че с триста зора ще пусне Андроид Ауто и има съвършена камера.от Опит знам, че Хуавий е най-хубавия телефон.
Имал съм почти всичко от P10 насам, P10, P20lite, P20pro, P30lite, P30pro - този го ползвах до вчера.
Като степен на изпипване на софтуера и удобство са сравними само със старо HTC, тоест номер #1!
Междувременно имах Самсунг 21 ултра и 22 или 23 ултра. - Отврат и ерзац! По-зле от LG G3 с Андроид 5! Голи, постни, чупят се сами, батерията не държи, трошат се при изпускане. Загинаха и двата, ползвах си Хуавея П30про, който стана на 5 години и освен батерията издържаща ден, друго нищо му нямаше. Абсолютно актуален с Андроид 13, прекрасна камера, бърз и работи без грешка!

Huawei P60pro в момента струва около 1.400 лева и е със същия процесор като S24ultra и Magic 6pro, вярно две ревизии по-стар, но пак е Куалком 8.

Обаче отидох в магазина и там някаква промоционална начална версия на Honor Magic 6pro с подаръци часовник, калъф и 100W зарядно. Освен това хонора е 512/12, а наличния Хуавей е 256/8, но с толкова екстри, по-голяма батерия и повече памет, разликата от 1.000 лева почти се наваксва.

Софтуера е страшно добре пипнат, лесен е за употреба, много удобен и има всичко и още отгоре.
Най-добрата камера, огромна батерия, Андроид и Гугъл, включително Ауто.
Най-много ме впечатли технологията на батерията Si-Ca, което означава Silicon-Carbon.
https://www.mdpi.com/2311-5629/9/4/114
Нова супер хай-тек технология за която можете да прочетете в линка.

Хонор страшно прилича на Хуавей, все пак са били една фирма.

15
Пудел ме преследва в живота и неизменно след мене върви  ;D

Егати, едно дърво се клати във южните Карпати, егати, егати!

"За пръв път виждам куче да се използва за такова нещо." - Бойко Борисов
"Русия няма да вземе Киев." - Антъни Блинкен
Боравенето с езика и в частност нормотворчеството са най-висшата и сложна форма на използване на интелекта. Не случайно Ai започват от езикови генеративни модели.
Всяка дума има значение в такива шедьоври на изразяването.
В случая нашенецът казва повече и по по-интелигентен начин.
И двамата знаят точно за какво говорят.
Намерете обяснението на проф. Витанов за цитата от Блинкен и може да прозрете, както какво казва Борисов, така и на колко високо ниво използва езика.

Цитата от първия ред на предишния абзац като го чух от Бойко и изстръпнах! Викам си, леле тия мръсни извратеняци, какво ли са правили с кученцето!!! Два дена чувам за някакъв пудел и не отварям новините. Накрая приятелите започнаха да споменават за пудела, а то какво било!!!

Бойко не е виждал куче да се използва като да кажем печат, свидетел или доказателство, но е виждал други неща да се използват. Това казва той.
Според Витанов, Блинкен е виждал салфетката (и даже има екземпляр от нея), затова знае, че руснаците няма да вземат Киев, обаче знае и какво ще вземат. Припомням по един много мъчителен и разрушителен начин в която лудост обаче има метод и той е страшно много пластов. - като започнем от собствената им гледна точка да анихилират търтеите, тарикатите и некадърниците в собствената си армия, което честно казано нас изобщо не би трябвало да ни интересува. Нас ни интересува, че ставащата свинщина ни удря икономически, политически и социално. Но пък изявява недемократични и неплуралистични организации, които контролират всички сфери от живота ни, свобода на словото, информационни потоци, вземаме на политически и икономически решения. Никой обикновен човек на планетата няма полза от тази война. За сметка на това интерес имат всички елити в САЩ, ЕС и Русия, като минимум, сигурно и в Китай, а най-грозното би било е да има интерес и някакъв кръг в Украйна.

Но да се върнем на пудела.
Пудела им го напудели на всичките по невероятно безобразен начин.
Обяснението да се снимаш с пудела, е че иначе няма да ти дадат пликчето, кашончето, чантичката и т.н. Лошото, е че процедурчика по комплайънса на групата не е спазвал елементарен мафиотски GDPR и не е съхранявал личните данни с нужната грижа. Или пък се е осъществила хипотезата на предпазната клауза и сега пудела работи за това за което е предвидено да работи. Подозирам, че са му заделени няколко телешки пържолки. И аз да бях и аз бих му устроил угощение.

Да видите уважаеми читатели, какво мизерно ниво на конспирация и омерта и каква ниска осъзнатост! Всеки си мисли, че такива работи се правят супер конспиративно. Не, правят се на битово ниво. Очевидно.

Страници: [1] 2 3 ... 69