Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - milen_vm

Страници: [1] 2
1
Не съм се отказал за колони, но малко бавно се движат нещата. Имам почти всичко необходимо и ще направя скоро измервания на T/S параметрите. До сега съм ги разработил около 30 - 35 часа въпреки, че не е залепена добре трептилката, ще я подлепя както мога после. Все още нямам FRS 5. Имам доста ПДЧ 18мм от стари мебели, мисля да ги използвам за кутиите (за това ги пазя). Челният панел евентуално ще е двоен, като за горната плоскост може да използвам по-качествен материал шперплат може би.

Поздрави!

2
DIY (Направи си Сам) / Re: Руските Планети 360°
« -: Февруари 13, 2018, 07:52:21 19:52 »
Изглежда ще станат хубави колони. Кутиите са супер. Браво!

И на мен ми предстои да правя измервания на две ВКН-та. Попаднах на една тема http://www.tehnari.ru/f142/t88895/ в един руски форум (не знам как си с руския). Там човека е описал всчико много подробно стъпка по стъпка как се правят измерванията и изчисляване на качествените фактори. Има и видео http://www.tehnari.ru/f142/t88895/index12.html#post2507383 малко е дълго почти 2 часа   :D

Мисля да опитам и метода който е дал колегата в предното мнение от audiojudgement.com. Ще ги сравня двата да видя дали има разлика в крайния резултат.


3
Евентуално мога да се включа в сбирката на форума, ако има такава и да ги прослушаме/залепим.

4
Цитат
Всъщност, защо не ги върнеш, това е за рекламация и ще ти ги признаят. Имаш една година писмена гаранция с печат.
Честно казано не ми се занимава. Взех ги директно от завода с куриер. Първо ги питах за 09360, но като ми казаха че са заменени от 09370 поисках направо да ми пратят. Сега отново да го пускам(плащам) по куриер... те пък може да не са съгласни... дълга и широка :) Нищо страшно не станало че да драматизираме. Ще видя какво ще ги правя.

Цитат
Съжалявам, че така се получи.
Аз също държах да са български. Не може да носиш отговорност за търговската им политика.  Всички хубави модели с качествена сглобка ги правят за износ на двойна тройна цена. За българския пазар остава по калпавите. Нормално, тук малко хора биха дали големи суми за говорители.

Цитат
Все пак прослушай ги със същия филтър като моя с визатончето и вълновода.
От Стедигруп ме забравиха, трябваше да дойдат средата на януари. Ама аз и не бързам, сега точно не ми се дават 100 лева   :D

5
Все още не съм залепил трептилката. Не мога да я повдигна за да намажа с лепило, отворите в шасито са малки. Не е разлепена напълно, но се държи доста хлабаво в сравнение с трептилката на другия говорител.  Съмнявам се, че ще стане както трябва. Евентуално ще продължа проекта когато намеря по-качествени бройки, или направо от друг производител.

Цитат
За 19 лева толкова...
Взех ги за 35,42 лева единия, на места съм ги виждал и по 40 лева.

6
Не знам дали ще успея да повдигна трептилката достатъчно за сложа лепило. Ще опитам пък каквото стане.
Говорителите не са лоши, но ако бяха малко по-старателни при сглобяването в завода, щяха да са чудесни. Не мисля, че това е кой знае колко сложно да го направят. Не споменах, че капачките не са съвсем центрирани, шаситата са малко поодраскани, но си казах, че това са дреболии, а сега и трептилката...

7
Да не реши, че съм направил някаква измама  ;) и на мен ми направи впечатление, че като го пуснах на слушалките звучи по-добре. Звука на записа е истинско стерео. Фотоапарата, с който снимах има два микрофона за двата канала. Сега като се замисля не знам дали не бяха пипани високите и баса на усилвателя. Истинският им звук ще се чуе като ги сложа в дървена кутия.

Допълнение:

Малко след като започнах да ги разработвам забелязах, че около 1/4 от периферията на трептилката на единия говорител не е добре залепена :( По време на работа на говорителя на не се забелязва, но като я натисна с пръст се вижда, че края й не е прилепен за шасито а се движи нагоре - надолу. Не знам това дали ще се отрази звука, но съм малко разочарован... :-\

8
Трудно ми е да определя. Звукът не с пълен диапазон. Баса е слаб, нормално за картонена кутия. Високи няма. Средните са несъразмерно силни, даже крещящи на останалия фон. Не е стерео, имам кутия само за единия говорител.

Не мога да кажа, че звука е перфектен, но мисля че е нормално за условията при които работят. Ще опитам да ги разработя пък ще видя какво ще стане.

9
Капачката изглежда да е от друг материал в сравнение с мембраната. Не знам дали това има някакво значение.

Чудя се дали ще има полза от разработване. Предполагам, че колкото по малък е размерът на говорител толкова по-малко ще е понижението на резонансната честота в сравнение с 12 инчов например.

10
Взех ги. Вчера дойдоха. Сложих единият в една импровизирана кутия от кашон, да го чуя до колкото е възможно. Ми свири, като за от кашон  :) Измервания ще им направя след няколко седмици. Сега нямам подходящ мултицет.

Кашон Аудио  :D

https://www.vbox7.com/play:97182a6173

Цитат
От Шведите може да направим една колективна поръчка за среди и тези ВВ200 с 30 херца резонанс ми хващат окото. Какъв е курса на кроната?

Мен биха ме интересували LA 1231 и VLD 13, ама за в бъдеще  :) ако изобщо е възможна доставка. Докато не са изчезнали напълно от пазара като нови. Но не са евтини 1 крона е 0,198864 лв според БНБ  :) не е много ама са над 1000 крони  :o

11
Вероятно и със запояване ще стане, но според мен е по-добре да се сменят. Обаче това е доста фина работа и е добре да се направи от човек занимаващ се с ремонт говорители.
Тук има клипче на същия говорите със същия проблем, как извършват смяната.Изглежда това е често срещан дефект.

12
Цитат
Аз също бих купил още един чифт 09360.

Високоговорители АД ми отговориха, че високоговорител ВКН 09360 е отпаднал от производство. Заменен е с ВКН 09370. Изглежда трябва да използвам него.

Любопитно ми е дали това http://www.hifikit.se/varumarken/gamma е актуално. До колкото разбирам шведски, има налични  :)

13
Някой може ли да каже от къде бих могъл да купя ВКН09360 в София или от интернет? От магазина на Пиротска, където бях поръчал не са ги доставили и трябвало да чакам поне още месец. На някои сайтове намирам налични 09370, но те имат някакво покритие върху мембраната и според производителя имат малко по-висок резонанс. Затова предпочитам 09360.

Не знам дали от завода имат практика да пращат по куриер или трябва на място да се вземе. Евентуално ще им пратя запитване по имеил след НГ.

В краен случай ако не намеря 360 може и 370 да взема, ще помисля.

14
ВЕЖЛИВАТА РУСИЯ

Veikko Korhonen - блогър от град Oulu (Финландия), както и повечето съвременни финландци периодично попадал под вредното влияние на про-западните учебници по история.

Всичко в тях, което се отнася за Русия, по правило се залива с тотална мръсотия, съвместната руско - финландска история се описва като пълен кошмар, а злонамереното влияние в настоящето, постоянно се поддържа с разкази за агресивността и военната враждебност на най-близкия съсед.

За щастие Veikko Korhonen имал много много мъдра и образована баба, и затова от ранна възраст прекрасно знаел за правилния ход на нашата съвместна история

И веднъж, уморен от постоянните спорове с анти – руски настроени сънародници, написал на своята страница във  Faсebook, кратка статия, и всеки път когато срещал поредният русофоб, просто му давал да я прочете.

Вие питате за резултатите от “агресията” на Русия? Те са такива: половината Европа и части от Азия са получили своята държавност именно от ръцете на Русия.

Нека да си спомним, кой точно:

- Финландия през 1802 и 1918 г.. (до 1802 г. никога не е имала собствена държава).

- Латвия през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала собствена държава).

- Естония в 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала собствена държава).

- Литва възстановява държавността си през 1918 г. също благодарение на Русия.

- Полша възстановява държавата си с помощта на Русия два пъти, през 1918 и 1944 г. Разделянето на Полша между СССР и Германия е само за кратък период от време!

- Румъния се ражда в резултат от руско – турската война, а става суверенна по волята на Русия през 1877–1878 г.

Молдова като държава се създава вътре в СССР.

- България е освободена от гнета на Османската империя и възстановила своята независимост в резултат от победата на руските оръжия в руско – турската война 1877-1878 г, която имала това за своя цел. В качеството на благодарност държавата България в двете световни войни участва в състава на анти - руските коалиции. Сега България е член на НАТО, и на нейната територия са разположени бази на САЩ. След 1945 година на нейната територия не е имало нито един руски войник…

- Сърбия като суверенна държава се ражда също като резултат на тази война.

- Азербайджан като държава се оформя за първи път като част от СССР.

- Армения се запазва физически и се възражда като държава само като част от СССР.

- Грузия  се запазва физически и се възражда като държава благодарение на Руската империя.

- Туркмения никога не е имала държавност и сформира такава в състава на СССР.

- Киргизия  никога не е имала държавност и сформира такава в състава на СССР.

- Казахстан никога не е имал държавност и сформира такава в състава на СССР.

- Монголия никога не е имала държавност и сформира такава с помощта на СССР.

- Беларус и Украйна също за първи път се сдобили с държавност като следствие от Великата Октомврийска революция в състава на републиките от СССР. И едва през 1991 година (също от Русия) получили своята пълна независимост.

Също така трябва да се отчете ролята на Русия – СССР в раждането и установяването такива държави, като КНР, Виетнам, КНДР, Индия, Гърция, (освободена от турците през далечната 1821 година), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и така нататък …

Ето такава странна “агресия” исторически се проявява от страна на руснаците!

Тази страна има значим принос дори при постигането на независимост на Швейцария от Франция. А това точно е било направено от Суворов (преди 217 години) и оттогава Швейцария нито веднъж(!) не е воювала.

Също така е налице:

- Освобождение на Австрия от Третия райх 1945г;

- Освобождение на Чехословакия от Третия райх 1945г;

- Позицията на Екатерина II през 1780г. Със създаването на Лига на въоръжен неутралитет и фактическа поддръжка на Северно-американските Съединени щати в борбата за тяхната независимост от Британия.

- два пъти за последните 2 века Русия подарява независимост на повечето европейски държави след унищожението от нея на Хитлер и Наполеон:

- Позицията на Сталин в преговорите със САЩ и Англия даващи възможност на Германия да съхрани държавността си след поражението през 1945г.

- Позицията на Горбачов позволяваща без допълнителни проблеми през 1990г. Повторното обединение на двете Германии;

- Помощ на СССР за Египет, след която той успява да удържи и укрепи своята независимост във война с Израел, Британия и Франция през 1956 – 57г.

- Намесата на СССР през 1967г. Преустановила войната между Израел и Египет (фактически спасява арабите от разгром в две войни 1967 – 74 години).

- Решаваща роля на Съюза за обезпечаване на завоюваната от Ангола независимост през 1975 г.

И накрая, главното. Именно СССР след победата във Втората световна война изиграл ключова роля в това, че повечето колонии на Западна Европа получили своята независимост в започнат от Съюза процес световна де-колонизация.

Цялата история на Русия говори за това, че Тя е била последователна при всяка власт и строй в отстояването принципите на независимост и самоопределяне на нации и народи. Именно Тя всячески е помагала за създаването на многополярен свят във всяка епоха и във всички времена.

За съжаление, много често при това, Тя е жертвала собствените си интереси, и ако политиката на Русия е била аналогична на Британската, то сега половината свят щеше да се намира в състава на Руското Императорско Сдружение на нациите, а руският народ щеше да се къпе в разкош, като шейховете на Саудитска Арабия, за сметка на освободените от други колонизатори държави, страни и техните капитали.

Ето защо половината свят е задължен на Русия до края на живота си. И ето защо вие всички сте виновни пред тази велика страна.

Руслан Хубиев (RoSsi BaRBeRa),
ВЕЖЛИВАТА РУСИЯ

15
Здравей,
В тази тема http://penkiller.com/index.php/topic,1979.msg14494.html#msg14494 с Тошко обсъждаме колоните, който да си направя с подобен нискочестотен. За високочестотен избрахме широколентов Visaton FRS5X във вълновод, за по добра диаграма на излъчване. Разделени са под 1000 Hz, така че нискочестотния да излъчва не насочено. Във Fb групата на форума има видео с начина по който би свирила такава колона. Звучи много приятно.

Страници: [1] 2