Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - milen_vm

Страници: [1]
1
Здравейте,

От много време планирам да си направя тонколони. Доста теми прочетох относно конструирането на озвучителни тела и колкото повече чета разбирам, колко още много трябва да прочета за да ми се изяснят нещата :). Ако трябва да чакам докато се подготвя напълно с теорията по въпроса, май скоро няма да имам колони. Та реших да започна от някъде пък в движение ще решавам възникналите проблеми и ще допълвам знанията си.

Та сега, какво точно съм замислил. Мисля да направя трилентово ОТ, като използвам български високоговорители, до колкото е възможно. Басов ВКН 12311, средночестотен ВВК 13100Б и високочестотен ВЛД евентуално. Може би ще се получат прекалено големи колони за стаята ми, около 12 - 13 квадрата, но ми се ще да използвам може би най - качествения български басов говорител. Макар, че за такава стая сигурно и едни 6 инчови букшелф колони ще са достатъчни. Пък в някои от другите теми видях че хората си слушат колони с 12 инчови баси и влд, от старото производство на Благоевград в подобни по размер стаи.

Как Ви се струва, ще се получат ли качествени колони с така подбрани високоговорители?

Поздрави,

2
Аз от отдавна си мисля за проект от "трилентово" ОТ състоящо се от: 12311;12350 и VLD80 или 40
Как би коментирал подобна идея?

Ето един доста стар проект от 80-те години на миналия век за такава система. Широколентовият е в затворен обем а басовият с фазоинвертор и две влд-та - предполагам за да издържат повече мощност. Незнам колко са актуални стойностите за филтрите и като цяло идеята за такова ОТ, но може на някой да са му полезни.

Страници: [1]