Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 252
1
От турбото конус 63-76, колкото може повече дължина на 76, след това каляно 76, което обаче отвътре на изхода на завоя му е орязан един триъгълник, така че като се събере да стане на 70, след това права част 70, след това коляно 70, която отвътре на изходящата част му е отрязан един триъгълник да се събере на 63...
Ето тема, която да прочетеш: http://penkiller.com/index.php/topic,425.0.html
Ето мнението с обяснения и прикачена рисунка от която всичко става ясно: http://penkiller.com/index.php/topic,425.msg6219.html#msg6219
Този дизайн е тестван след това с няколко опитни постановки и със солид уъркс и симулации.
Хубаво е да има закачен разширителен обем още в края на 76мм тръбата.
Това е.
Направи си рисунка по това, което ти обяснявам, защото аз съм много натоварен и в момента нямам време да го направя. Аз ще ти я критикувам.
Гърнето няма какво да му се копира, защото е проходно. Умно е направено, че е с няколко камери, но принципа му на работа не е сложен. То и не може да се копира, защото никой не може да ти направи така надупчена тръба. Ползват перфорирана с големи дупки от край до край, която има съпротивление и бучи.
Няма смисъл 76 към У и два изхода.

Задното гърне за да извади боботещ звук трябва задължително да има настройваща камера като на мустанга. Понеже е турбо и изпускателната система е малка, може да е проходно, отново с преходни камери, които обаче само да куплират настройващата камера.

Общо взето е това.
63 е малко за сегашните разбирания.
Виж дали не можеш да прекараш 2х55 примерно, тамън ще има предно гърне.

2
Правилно, никой не произвежда и не е разработвал многослойна метална гарнитура за Москвич.
А без гарнитура или по-точно с клингеритова нищо не става, тоест, става и като наближиш 80-100 коня от литър и край.


3
Това е албума, дано линка работи:
https://www.facebook.com/evgeni.turbocharger/media_set?set=a.713220342131116&type=3

Виждам много приятни и изпипани неща.
- стойка на опашката на скоростите;
- хибриден съединител;
- висящ лагер;
- преработен заден мост с планки, стойки и два амортесьора; - припомням, че за снижаването на окачвания с листови ресьори в австралия има закон с доста технически препоръки към него: http://penkiller.com/index.php/topic,1244.0.html закона е упътване всъщност...
- турбо конверсия;
- хибридно турбо;

Абе много неща и все хубаво направени.

Виждам на една от снимките, че сипва Мотул 300В, имаме тема по въпроса: http://penkiller.com/index.php/topic,1737.0.html - защо състезателното масло не е добро за ежедневният Ви автомобил, дори той да е тунингован...
Припомням извода в края на публикацията:
Цитат
Същото синтетично базово масло група IV или V, което ще намерите в състезателното масло се използва и във висококачествените масла за нормална употреба, само че с правилния пакет от противоизносващи, стабилизиращи и миещи присадки.

4
Новия нов Мустанг 2018 г.

5.0 литровия двигател получава директно впръскване и конвенционално в порта, конете се качват от 435 на 460, 6 степенната автоматична скоростна кутия се заменя с 10 степенна специална автоматична кутия на Форд. Ускорението от 0 до 100 става за под 4 секунди!
Има ново табло изцяло от течнокристален екран.
Сайт на Форд: https://www.ford.com/cars/mustang/2018/
Статия в списание с пълна информация: http://www.mustangandfords.com/news/1707-2018-ford-mustang-gt-and-ecoboost-performance-numbers-released/
Линкове към наши теми:
http://penkiller.com/index.php/topic,1169.0.html - нестандартното окачване на Мустанг 6-то поколение (отнася се за версията 2015 г.)
http://penkiller.com/index.php/topic,1186.0.html - тема за първата версия на Мустанг 6-то поколение - 2015 г.

Накратко, който си е купил Мустанг 15-16-17 се е прецакал, защото е платил за старата техника в ново купе с ново окачване... като казах окачване... то не беше настроено като хората през първите две моделни години, защото беше наистина ново, отпред с по два шарнира, отзад за първи път независимо.
2015-2017 мустанга е откровенно отстъпление от идеята за Мустанг, по-тежък, по-скъп, с висок разход и го изравниха по поведение коли с по половин тон по-тежки. От опит мога да Ви кажа, че човек не си купува Мустанг за да му харчи много. Едно е да пристигнеш някъде с разход 10.5-11.2, като си карал относително бързо, съвсем друго е 13-14-16, второто е просто неприятно и съвсем не е хипи!

5
Всичко зависи от способностите ти/Ви да изработваш различните части.
Например, можеш да имаш даунпайп, който отваря от 63 до 90 и след това свива обратно до 63 с две колена свити отвътре на изходящия край... след това може да имаш проходно задно гърне с присъединена настройваща камера към входа му - напълно къстъм.
А може да имаш задно гърне с вътрешна настройваща камера, пак проходно. Или пък с външна, която монтажиста да свърже.
Може да няма място отзад.

Не знам.

Трябва да кажеш какво можеш и какъв ти е бюджета.
Моите гърнета, евтини, евтини, завода ми взе 312 лева мисля, монтажа беше 350 та се разправях...

Реплика на това гърне няма никакъв смисъл, защото то много-много не е гърне, а и тук правим перфорациите по-големи и от край до край, което вдига съпротивлението.

Освен това гърнето ти може да има изход на 76.

6
Да, ама, да!
Това е със светофари, обикаляне, климатик, няколко давания на газ и няколко паркирания...

Според мен причината да е ефективно е в начина на ускорение, повечето наведнъж на ниска предавка, когато е лесно и по-малко на висока.
Няма загуба на инерция и няма 4-5 малки доускорения.

7
Загина Павел Александров - приятел, автомобилист и вносител на Амсойл

Тази събота 22-ри юли 2017 г. при каране на мотор по пресечена местност Павел е претърпял инцидент при който е загинал.
Това е наистина несправедливо и трагично.
Отиде си добър, свестен, стабилен и градивен мъж, когото много уважавах!
Човек от когото при всеки разговор научавах нещо ново.
Загубата е много голяма за всички, които го познаваха и за цялото общество. Не можем да си позволим да губим такива добри хора с толкова големи възможности и потенциал. Работеше като софтуерен специалист, същевременно развиваше бизнеса с маслата Амсойл заедно със съдружник и подготвяше отваряне на работилница/сервиз в който да се работи буквално като по телевизията, грамотно, качествено и по книга.
С Павел беше много приятно да се общува, защото имаше премислено и мъдро поведение.

Това, което знам за инцидента, е че някаква фирма предлага обиколки с кросови мотори по пресечена местност, по някакъв начин Павел им е станал клиент, може би дори са му подарили ваучер. На прибиране от въпросното мероприятие Павел е паднал и е загинал. Това е било първото му излизане с мотор извън пътя и може би едно от първите му карания на мотор въобще.

До колкото ми е известно, карането на каквото и да било МПС извън пътя у нас е забранено. При това забраната е не само от ЗДвП, а и от редица други нормативни актове. Изглежда, че тази фирма е направила бизнес от нещо, което е незаконна дейност. Без да искам да ставам Интернет прокурор, за мен организаторите на тази услуга "каране на мотор в пресечена местност" са отговорни за смъртта на Павел независимо от конкретните обстоятелства около инцидента. Да не говорим, че Павел нямаше А-категория и са му дали да кара мощен мотор.

Като науча кога ще бъде погребението ще пиша тук.

Бог да го прости!

8
Добре си се ориентирал, но какъв е въпроса?

Няма да имаш боботене, а бучене без отделна камера.

Даунпайпа от дебелостенна неръждавейка, назад може и алуминизирана тръба.
63 е малко малко за единична тръба за 265 коня на такъв голям автомобил.

За да правиш нещо ти трябват размери и обеми на гърнета.

Веднага мога да ти кажа, какво ще направя за себе си. Двойна система, 70 мм тръба за турбото и 55-57мм за уейстгейта.
Ако ще оставаш на 60-63 мм, просто пусни втора на 50 за гейта направи си турбо с разделящ фланец отзад.

Задното гърне с две различни тръби ще избие рибата!

9
Отдавна не съм писал тук за наложените наказания, защото това се случва много рядко.
Първо VenciFCL го хванах, че продава колони конструирани на практика от мен на някаква баснословна цена в продавалник.
Беше 360 градусов център за домашно кино с наистина впечатляващ вид за над 200-300 лева. Ще намеря архива и ще кача скрийншот на обявата. Не го изгоних за това, а за подлярство и разправии. Е и защото продава DIY неща дори без да каже. А в колоната му това, което струваше пари беше евтин говорител Визатон и моето ноу-хау.
Намерих, 380 лева, леле! Как да не го изгониш тоя!
http://penkiller.com/index.php/topic,677.msg3627.html#msg3627
http://penkiller.com/index.php/topic,678.msg3631.html#msg3631 - и задни колони му направих...


По-скоро изгоних Бодам, защото се опитваше да се подиграва на потребител, че му били едно към гьотере колоните и също така пренесе няколко цитата от вражески форум в които на потребителя му се подиграват.
Начи, направил съм форум в който на никого да не му се подиграват идиоти аудиофили! Да се разправяме и да се обиждаме като в другите форуми просто няма да стане!
Ето я темата, която стана еднопосочен билет на Бодам: http://penkiller.com/index.php/topic,1716.15.html
Имаше и обиди, които изтрих.
Отново да повторя, бас и високи на голямо разстояние един от друг ще излъчат в помещението определен тонален баланс на енергиите на всички честоти. Тоест, слушател, който не се намира по оста субективно няма да може да отграничи такава тонколона от друга с по-малко междуцентрово разстояние и по-добри акустични качества.
Няма нужда да се обиждаме, защото не са ни известни такива елементарни неща!

10
Да, ама 1-3 и 2-4 са неестествени движения. Докато превключването между предавки от срещуположни редове е удобно.
Дали пести гориво? Май да.
Което е по-интересно, е че по този начин се взема много голяма преднина без усилия. Другите идват пак на следващия светофар. Причината е не толкова интензивното ускорение на първа или втора, колкото спестеното от превключване време. Явно времето за превключване е много голямо, а ние не си даваме сметка за това. Аз например превключвам подчертано бавно.

За коли с карбуратор или с по-стар инжекцион, този режим ще бъде много изгоден, защото ще се спести работата на ускорителната помпа или обогатяването при преминаване в ускорителен режим на всяка следваща предавка. Работата е там, че на всяка предавка започваме да ускоряваме на ново, което е свързано с първоначален силно обогатен режим.

11
Изглежда тези колони са толкова безинтересни, че повечето източници на статии за тях са ги премахнали през последните 8 години.
Въпреки това аз успях да намеря информация и снимки за да възстановя темата (оригиналните линкове в уводното мнение не работят)
Ето тук много ми харесва как са ги наплюли:
http://www.slipperybrick.com/2009/06/fh001-transparent-speakers-are-eco-friendly-cost-26000/
Цитат
Две големи прозрачни тръби/хорни снимани с жена по нощница посредата. Които били 100% акрилни, но много зелени?!
Субуферите им приличат на да аквариума за рибки.
Извод: дори да имахме излишни 26.000 долара пак нямаше да си ги купим!
- yeah baby, hate! <- за още малко хейт, този път авто...

Сайт на производителя на акрилните цокала: https://www.fergusonhill.co.uk/products/

Цитат
They require a sub bass/sub woofer from 150 Hz down, with level control, ideally taking the signal from the preamp stage. Recommended amplifier power, 3 to 50 watts, they are ideally suited to low power valve amps, and also work well with high quality transistor amps or high quality digital amps.
тука в червеното силно се изложиха!

Промо видеото им: https://www.fergusonhill.co.uk/fhoo1/ е с тон, глас и патос като на Дейвид Атънбъро! Направо дразнят!

Айде, стига толкова!
12
Превключване на предавките 1-4-5 или 1-2-5
Хайпърмайлинг...

Гледам редовно клиповете на Дъг Демуро, той спомена, че в упътването на Вайпър или Корвет или и на двете има съвети за превключване от първа направо на четвърта.
При новия Корвет със 7 степенна скоростна кутия се кара само на 1-ва 4-та и 7-ма... 1-4-7 се превключва като 1-2-3. Яко!
Веднага изпробвах на шкодата на жена ми (Фабия 1.6 дизел 75 коня/250 н.м.).
Системата работи супер, на равно или надолнище може 1-4-5, като първа се кара до 3500-4000 оборота и скоростта по километраж е 42-43 км/ч. Малко е рано за четвърта, но поема.
Другата система е с нормална смяна 1-2 каране на втора до 3500 и включване на 5-а предавка работи още по-добре.
И в двата случая всички коли остават далеч назад на светофара.

Специално с тази Шкода и превключване от 1-ва на 4-та предавка няма нужда от друго превключване, защото предавателните числа са много дълги. Преди следващия светофар включвате на втора и ако Ви светне зелено направо ускорявате на втора и превключвате на пета предавка.
Утре ще пробвам на мустанга, но от сега усещам, че ще бъде успешно!

Превключванията от първа на четвърта или от втора на пета предавка са много лесни, защото са същите движения като обичайните. 1-4 става с отпускане на лоста да застане в неутралната си позиция, а 2-5 е като обичайното избиране на 5-а скорост.

Интересно дали води до икономия. На мустанга съм сигурен, че да, защото ще избегна няколко допълнителни обогатени влизания в ускорителен режим, както и загубите от падовете на обороти.
Подушвам икономия над 10%, да не кажа и 20% при движещ се градски трафик.

Ще ми бъде интересно какви са вашите мисли и впечатления!

Ъпдейт: Пробвах, супер е! От вкъщи до офиса превключих... 5 пъти, а с още едно превключване от първа на втора са 6, без да броим включванията на първа и маневрирането при паркиране. Иначе щяха са бъдат поне 15 превключвания.

13
Каквото и във въздуха, нищо.
Вероятно макар и по-малко плътни хелиевите молекули стоят по-близо една до друга.

14
Правителствата на 29 държави манипулират общественото мнение с ботове, тролове и фейк нюз в социалните мрежи и другаде:
http://nauka.offnews.bg/news/Tehnologii_7/Pravitelstvata-na-29-strani-manipulirat-grazhdanite-si-chrez-sotcialni_20414.html

Научил съм се да чета коментарите за да видя какво наистина мислят хората.
Например когато Цветанов "започна" да "разбира" от самолети и атакува президента Радев, коментарите на хората под публикациите бяха унищожителни! Това продължи три дни. След три дни се включиха болтовете и троловете и започна мръсна, агресивна и безочливо война с всеки, който смяташе, че президентът пилот има много повече право да се изказва за самолети отколкото председателят на ПП ГЕРБ, който освен всичко останало не е и пилот.
Стигна се до там, че някакви партийни функционери плюеха президента на страницата на пожарната във Фейсбук?!
Има много примери за фейк нюз и фейк коментари.
Например Шварценегер, който е републиканец изключително много ме разичарова.
Оказа се, че Арнолд Шварценегер е ренегат и конюнктурен съглашенец пудел на Хилари.
Взе да зяе срещу Тръмп, че искал да ни удави в киселинни дъждове и въглероден двуокис. Започна да бълва едни гротескни и несвързани послания. Тръмп още в кампанията и платформата си е обещал да изтегли САЩ от парижкото споразумение, просто защото САЩ поема задължението да плати 100 милиарда, които да се харчат непрозрачно за политики и приятели на демократите и същевременно се позволява на конкуренти на САЩ като Индия и Китай да продължат да цапат даже още повече. Съвсем логично да прекрати такова споразумение!
Защо Шварценегер ще ме лъже и ще обижда здравия разум?!
Сега Тръмп каза, че е за Екология и Климатология, но обосновано, разумно и прозрачно.
Както и да е!
Атаките втвърдиха поддръжниците на здравия разум навсякъде!
Изглежда светът успява да си избере президенти, които представляват интересите на народа и здравия разум.
Дано успеят да разбият статуквото и да се преборят с корумпираната политическа класа, която иска да ни държи в заблуда и да ни следи като в Биг Брадър!

15
Ами ти снимай и ние ще снимаме.
По принцип ако успееш да сложиш метална мрежа под лентичката ще й повишиш топлинната устойчивост.
Купи си нови лентички от завода.
Ватата отзад според мен е без значение. Ако ще я сменяш, смения с вълна от животно с кухи косми на козината - има всякакви прежди по магазините. Вълната на ангорските зайци е куха. Вълната на овцете пък е с люспеста повърхност. Има много видове вълни. При всички положения за тези къси вълни ще е най-добре да е финна. Алпаката също е вълна с кухи влакна.
Също така има синтетика с кухи влакна и ако я замениш с плътна овча вълна всъщност ще влошиш поглъщането.

Тези говорители имат толкова добри характеристики, че не виждам как би могъл да ги подобриш на сляпо без тази дейност да е в рамките на сериозен научен проект. Разработвани са в анехоична камера от инженери въоръжени с B&K...

Според мен трябва да ги възстановиш в оригинален вид. Основната ти задача е лентичката да е максимално центрирана и по дълбочина да е точно посредата на дебелината на полюсните наставки на магнитната система.

Другото е да ги пускаш през много качествени филтри с хубави съвременни фолийни и/или керамични кондензатори и качествени бобини на въздушна сърцевина.

Страници: [1] 2 3 ... 252