Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Днес обаче в магазина на Мотул стана среща на Тойота.
Колегата си взе маслото за камион в подобаваща опаковка.
Повозихме се на тойоти.
Оказа се, че сме с еднакви гуми.
2
Охлаждането е с топлообменник преди масления филтър. Устройството се казва модина - търси във форума с ключ мудина или модина.
Този топлообменник трябва да има термостат. Или поне би трябвало.
Трябва да огледам.
Другия вариант е да няма и температурата и налягането на маслото да се движат с температупата на охлаждането на двигателя.

Автоматика има отделен радиатор пред водния и климатика. Серпентината през водния е само да загрее по-бързо.
3
Не знаех. Мислех, че само АТФ флуида има общо с охладителната течност. Т.е. има отделен (втори) термостат, който пуска / спира циркулацията на двигателното масло през радиатора за охладителната течност ли ?

Ако е така, да много е възможно това да е обяснението. Което пък от друга страна говори, че при мен този термостат вероятно не работи  :-\ Ще трябва да го пробвам това както казваш, по равен път, на автопилот.

Между другото, след настъпването с високи обороти, започна да ми работи пак EGR-a (както когато не пуши на студено мотора). Т.е. чува се и на празен ход :) Трябва си явно периодично 3000+ оборота :)

Понеделник сутрин, ако не излезе нещо непредвидено, съм се разбрал да ходя да правим промивка и смяна на маслото.
4
Дойде ми нещо наум. По принцип моя съм го наблюдавал дълго. По магистралата на авто пилот налягането на маслото мърда една дебелина на стрелката нагоре-надолу без никакво участие на шофьора при една и съща скорост, температура и на равно. Единственото обяснение, е че работи термостат, какъвто всъщност наистина работи. Маслото в тези тойоти се охлажда от част от охладителната течност на двигателя за което има термостат.
Вчера ми пристигна състезателен термостат за мустанга, който освен, че е на 71 градуса има и 7-8 перфорации в кръг примерно по 1.5 мм в малката клапа при основата. Със сигурност ако този термостат бъде изваден и разпробит ще държи малко по-ниска температура и на затворено и на отворено.
5
Да, ще е супер ако всичко е наред :) Ще споделям впечатления непременно. След малко отивам да го взема.

Хахах, похвално :) Аз гледам сравнително рядко да го настъпвам на 2200 оборота (за градско), но се случва.

За егер-а, сменял съм му част от ваккум маркучите до които успях да се добера, но ще трябва да се заровя и да сменя абсолютно всички около мотора. Ще трябва да прочета в детайли темата ти за EGR-a. Много полезни неща видях там.

BDC добавката я ползвам с Audi-то и съм много доволен от нея. Да, това също би било полезно. Тегаво си е човек да намери добро място за зареждане на гориво наистина.
6
Нивото може да ти мръдне и като се сгъсти маслото.

За тези пари и аз искам да пробвам честно казано.

Вървенето с газ до дупка е повече от на Q7 3.0 tdi  и ховечу от 120-ка с чип.
На моя редовно му обръшам километража.
Автоматика и настройката на двигателя са малко странни и предразполагащи към влачене.
Обаче дори да настъпваш и турбото постоянно да надува пак е впечатляващо икономичен. Това пък е заради бедните смеси. Тествал съм го на дино като нов и смесите бяха около 20 и нагоре. Което бело нормално и умишлено. Вероятно затова 1HD-FTE на 390.000  карано с 15W40 не харчи масло.

И тук да ти напиша, пушенуто вероятно е от мръсен смукател, вихрови клапи и егер, което вероятно е от вакуумните маркучета, които са за смяна.
Мини и няколко резервоара с конски дози Бардал BDC. Аз няколко пъти слагах Бардал one shot и след това двойно BDC. Всичко заради няколко резервоара Ромпетрол и един Авиа.
7
Поддръжка и Ремонти / Re: Нов акумулатор, избор, зареждане, технологии
« Последна публикация от Toshko - Април 26, 2018, 01:53:09 13:53 »
И моя се вдига бавно. Дължи се на големия товар от съпровождащият нагревател в смукателя. Първите 40-90 секунди товара е такъв, че напрежението е под 13 волта, след това се чува щракане на реле и напрежението бавно се вдига до 14.
8
Много благодаря че си проучил за това масло. И аз имам известни опасения, свързани най-вече с това че то е доста по евтино от останалите продукти.

Обаче, аз вече минах през магазина сутринта и преди малко ми се обадиха че са получили количеството което искам да взема :) И няма да е хубаво сега си сменям решението. Няма драма, ще му дам шанс на камионджийското масло и при най-малки подозрения в държанието му, ще го сменя.

Иначе, не успях да намеря 5w-30 full saps; основно са mid или low. А и все ме е страх че 5w30 като стане навън 40+ C няма да държи добро налягане.

Миналото лято карах към 500km със Repsol 10w40 (води се пълна синтетика). Забелязах само че по-тихо работеше мотора; за загуба на мощност не бих могъл да кажа понеже тогава още не знаех как би могъл да ускорява този мотор:)

Да за филтрите съм напълно съгласен, имат не по-малко значение от маслото. И аз карам до момента само с оригинални. Нещо интересно, сигурно го знаеш, но .. послдния път си сменях въздушния филтъра сам (с идеята да измия и почистя кутията му възможно най-добре; в сервизите нямат време за това). Та тогава забелязах че под основната кутия на въздушния филтър има утайник който може да се маха и почиства. Съжалявам че тогава не направих снимки какво имаше вътре :) Предполагам че не беше сваляно това от 2004 насам :)

Консултанта в магазина спомена, че чака днес да ти дойде филтъра :)

Това с мотоциклетното масло е добра идея. Може да се пробва, но по-скоро при следваща смяна. При тази искам да ползвам тази австралийска химия дето ти бях споменал, и не ми се иска да смесвам / правя много неща едновременно.

Не, маслото не го пипа грам. Изобщо. Нивото си стои константа. Без значение дали се кара градско или магистрала. Въпреки, че в книгата пишат че след магистрално каране, се изпаряват гориво и кондензите и чак тогава се показва реалното ниво на маслото.
9
Carspotting / Re: Carspotting-Ежедневие
« Последна публикация от zlatkoo - Април 26, 2018, 11:37:57 11:37 »
10
фотография / Re: София в снимки
« Последна публикация от zlatkoo - Април 26, 2018, 11:35:39 11:35 »
На централна гара, ЖП завода. Като пресечеш релсите, през дупка в оградата и си там.  ;)


Страници: [1] 2 3 ... 10