Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Политически дискусии и статии / Re: Политолозите също се събудиха
« Последна публикация от Toshko - Декември 15, 2018, 09:52:40 09:52 »
Светльо Витков е бастун на статуквото, резервна гума, капут-ремък или беше чорапогащник.


Това, че на днешните мафиози не им трябват пари и очевидно ги трупат и него харчат не значи, че трябва да се спрат парите.

Проблема на системата не е нито един проблемите,които Слави твърди.
Проблема, е чене ни се дава избор и се излъчват негодни кандидатури от които ние съставяме негодно събрание.
Системата е добра, но е овладяна от престъпността.
Какво предлага Слави по този единствен и истински проблем?
- Предлага издигане на кандидатури с 40.000 подписа или колко бяха там? Или 15.000, ти кажи колко са нали си им фен?
От опит знам, че 5.000 подписа за основаване на партия са проблем дори за хора със сериозно положение и влияние.

Кой може да събере по над 10.000 подписа за всеки свой кандидат депутат? Няма ли изборите да бъдат предрешени по кьошета?

А не трябват ли пари? Опитай да направиш бюджет за предизборен щаб, който трябва да събере подписи за 240 кандидата. Или за 120.

Намаляването на броя на депутатите. Това ще анулира ефекта от НДК и АЕЦ Козлодуй. Експертния капацитет на парламента съвсем ще се срине и или ще трябва да плаща на външни експерти, или качеството съвсем да отиде на кино.

Но да се върнем на тази птичка, пролетен славей Слави.
Лъжи, лъжи и пак лъжи. Иска да смени системата с такава в която ние сме крепостни селяни и роби на олигархията и мафията.
Между всички глупости предлага две УЖАСЯВЩИ неща:
1. Невъзможни прагове и изисквания за издигане на кандидатури;
2. Невъзможни двустепенни избори при които за по-сигурно може да се печели дори с 10.01 при 10 кандидата. Тоест, изхвърля 90% от вота в кофата. А патерици и бастуни, които да накъсват свободния вот ще се намерят винаги.

Довършен опит за убийство на демокрацията!
2
Политически дискусии и статии / Re: Политолозите също се събудиха
« Последна публикация от zlatkoo - Декември 15, 2018, 09:28:30 09:28 »
Може би така трябва да е, но все пак нека да не забравяме къде се намираме, и какво е мисленето на доста от Българите. Аз не казвам, че не трябва да получават субсидии, а че са им много. Също твърдя, че партиите, които не са влезли в парламента, не трябва да получават. Светльо Витков, дали наема философи, и плаща за информация?
3
Политически дискусии и статии / Re: Политолозите също се събудиха
« Последна публикация от Toshko - Декември 14, 2018, 05:13:36 17:13 »
Изобщо не е прав Слави.
Тези пари са шансът на една нормална гражданска партия с нормални идеология и програма да може да поддържа политическа и научна дейност.
Истината, е че за качествено законодателство трябва да се плаща на експерти, юристи, икономисти, инженери, архитекти, лекари, политолози и дори философи и писатели ако щеш.
Трябва да се плаща за информационни материали, за застъпници по избори, за членове на комисии.
Трябва да се плаща за офис и персонал на политическата партия, за секретари и сътрудници.
Трябва да се плаща за абонаменти и достъп до бази данни.
Например тримесечният абонамент до базата данни само на рекламния арбитраж към Бюрото за по-добри бизнес практики на САЩ е 2250$ ако не се лъжа. там се решават споровете между големите компании по отношение на рекламната етика. това е най-голямата база данни в света по темата и съдържа решения между същите играчи, които са представени и на нашият пазар.
Колко още такива източници на информация са необходими за да се събере база данни и информация за изготвянето на един качествен, модерен и зрял законопроект, който да се превърне в закон, който да бъде актуален, абстрактен и обективен през следващите поне няколко десетилетия.
За положително влияние върху обществените отношения могат да бъдат наети съвременни автори, мислители, философи и общественици, които да направят мащабно проучване и да сложат на масата интересите на отделните групи в обществото, да набележат целите и средствата с които да бъдат постигнати. да направят стратегия за развитие на обществото, на образованието, на икономиката.

Истината, е че усещат, че отдолу напира новото. Не поквареното общество е живо, но е нямо и не представено. Те знаят, че един ден ще има пробив и се готвят за него. Когато този пробив се състои, те искат да са в по-високата позиция с парите на придворните фирми и олигарси срещу скъсания джоб на демокрацията. Без средства няма как да стане.
Няма как всички необходими експерти да влязат в парламента.

Слави не отстоява полезна за плурализма и демокрацията кауза.
4
Политически дискусии и статии / Re: Политолозите също се събудиха
« Последна публикация от zlatkoo - Декември 14, 2018, 03:46:11 15:46 »
Добре, обаче в тази си позиция е много прав, и аз напълно подкрепям.
https://www.slavishow.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%83%d0%b1%d1%81%d0%b8%d0%b4%d0%b8%d0%b8/
5
Мобилни телефони / Сони Z5 compact
« Последна публикация от zlatkoo - Декември 14, 2018, 03:42:52 15:42 »
Август месец след като си счупих лек старото LG g2 mini, което ползвах близо три години, и все още работи. Се наложи да си купя нов телефон. Исках малък под 5 инча и с добри спецификации.
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-7535.php
Това беше единственото решение освен някой рециклиран айфон 5. От ибей ми дойде на около 350 лева. Беше добре пакетиран.

Със приятен жест от продавача.

Почерпихме се за негово здраве.

 Всичко страхотно даже още на втория ден му направих един воден тест.

Телефона си работи и до сега доста бързо и мазно. Снима добре, според мен макрото малко му куца. Но там няма проблем, снимам на 20 мегапиксела и после си подрязвам излишното. Обаче този телфон неможе да снима със светкавица. Може би заради стъкления гръб прави някакви отблясъци.

Облепих с черно фолио около камерата, и между камерата и светкавицата. Ефект няма, явно прозира някъде през задния капак, а не е отражение.

Преди около два месеца обаче го изпуснах от седнало положение не си уцелих джоба. От тогава взе да ми се събира прах под стъклото на камерата. Вече бях наясно че телефона не водоустойчив.
 Питах от любопитство в един случаен сервиз какво е решението. Направо ме отсвириха. Тоя стъклен капак ако се счупел, па и жълт, после нямал с какво да го залепи. Дори и силикон да му сложел пак няма да е водоустойчив.
 Уж се примирих, но...

Не изглежда никак трудно, даже под клипа има линк от който мога да си купя "стикер" за залепване на задния капак. Май, май ще се пробвам в скоро време, само трябва да разбера, горе долу колко трябва да го нагрея за да не повредя нещоот елементите вътре.
6
И тук има много да се чете за хибридните литий-кондензаторни батерии:
https://forums.tesla.com/forum/forums/ultracapacitor-ev
Двоен живот на батериите, когато са хибрид с ултра кондензатор. Включително на стартовите оловно-киселинни батерии за камиони...
Двоен пробег със същия заряд при някои условия, особено в града.
7
Ултра кондензатор с капацитет 20 kW. На страницата на Топ Гиър пише, че пробега с едно зареждане е 20 км, а на страницата на проосп, че ли ията е 11.2 километра:
http://chariot-electricbus.com/projects/sofia/

Ултра кондензаторите в конвенционалната си форма имат около четири пъти по-лошо съотношение капацитет/тегло от литиевите батерии.
Това в което са по-добри добри обаче са бързото зареждане и разреждане. При зареждане са десетки до стотици по-бързи, при разреждане също.
Затова индустрията вече е стигнала до очевидното и практичното:
https://newatlas.com/nawa-technologies-carbon-ultra-capacitor/54972/ хибриден захранващ блок от голяма литиева батерия и по-малък кондензатор. Този хибрид позволява да се съхранява много енергия за дълго време, да се поема всичката рекуперирана от моторите енергия и не на последно място да се отдава много енергия за кратко време. Последното качество на супер кондензаторите, да отдават енергия бързо ще позволи да се правят мощни и бързи градски коли с малко и евтини батерии. Сега за да е мощен даден EV автомобил той трябва да има съответната голяма батерия, която да позволи бързо отдаване на много енергия от порядъка на стотици киловати.

Следващото поколение кондензатори обаче може напълно да замени литиевите батерии, а и на доста по-ниска цена.

И сега вече наистина се пренасяме в бъдещето:
Супер кондензаторите използват графен в конституцията си. Поради което са механично много здрави. От супер кондензатор може да се изгради самата конституция на автомобил или самолет... Така превозното средство няма да има отделна дискретна батерия, а цялото ще представлява батерия с огромен капацитет. Това ще позволи и нов дизайн на Планета на самолета. Също и нов дизайн на автомобила,който още увеличава полезното пространство.
8
Технологии - Добре Дошли в Бъдещето! / Електрификацията започна поголовно...
« Последна публикация от Toshko - Декември 13, 2018, 10:55:29 10:55 »
Англичаните ще правят Мустанг от първото поколение с електрическо задвижване:
http://auto.dir.bg/news.php?id=27316911
400 коня и 1200 н.м., 0-100 за 3 секунди и лошото, е че батерията е малка и съответно пробега е само 200 км.

Аарон Мартин са направили програма за конвертиране към EV на всички стари модели на марката.
Специални модули контролер, мотори и батерия заемат мястото на двигателя и трансмисията. В салона се добавя само едно екранче. Конверсията е обратима:
https://www.autoblog.com/2018/12/05/aston-martin-ev-conversions-electric-1970-db6-volante/

Тези новини само потвърждават прогнозата ми, че ще караме къстъм коли от купе, модули и дизайнерско обзавеждане: http://penkiller.com/index.php/topic,2267.0.html

Тези коли ще бъдат именно това, някакво стандартно купе със сменено задвижване и къстъм обзавеждане.
9
Мода и домашно дизайнерство / Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Последна публикация от Зимно Плетиво - Декември 12, 2018, 07:04:14 19:04 »
Още един модел пуловер, този път от сресан и пухкав Кид мохер.
Размера е около L.
Пуловера е изплетен ръчно от три нишки от два различни вида бял Кид мохер и е ръчно разресан (кардиран) след това.
Много тънък, лек и мек.
Косъмчетата са толкова финни, че трудно излизат на снимка.

https://www.etsy.com/listing/666842447/brushed-kid-mohair-hand-knitted-basic
10
Технологии - Добре Дошли в Бъдещето! / Re: Бъдещето на лекия личен автомобил
« Последна публикация от Toshko - Декември 12, 2018, 03:01:21 15:01 »
Обсъждали сме сериозно. Бъдещето вероятно е на самолетите и влаковете. Като пристигнеш просто се качваш на една кола на гарата и караш или тя те кара където поискаш.
Иначе либералното стопанство би трябвало да ни даде въпросните модулни кустомизируеми платформи. Обаче, днешните либерали не знам защо са решили, че либерализма означава права за ЛГБТ, които ни навират в лицата. Нищо подобно. Либерализма и плурализма означават свободен пазар и лесен и равен старт за всички. Ще видим.
Страници: [1] 2 3 ... 10