Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - zlatkoo

Страници: [1] 2 3 4
1
Новини / Изложба от близкото минало...
« -: Януари 11, 2018, 09:43:57 09:43 »
Преди известно време, чух реклама по радиото за изложба от близкото минало на централна гара. Реших че ще ходя да видя, да поснимам. Речено сторено, за съжаление, обаче никаква изложба няма.  >:( Едни хора са взели едни пари, има няколко "табла" скалъпени от някакви плоскости и това е.Поне разгледах гарата след ремонта, добре е станало.
 Таблата вече не щракат.2
Ами Поръчах си от ибей отварачка за стена.

От парче трислоен паркет, малко дървени бъркалки, майсторлък, и разни други работи се получи това.

Отзад сложих окачвачите на кръгъл размер 150мм, че да е по лесно като се дупчи на стената. Освен това сложих и магнит, който да хваща капачките. Обаче се оказа слаб, та се наложи да сложа тази торбичка.

Трябваше да е така.

Но все пак работи, и така.

3
Добре де, до сега винаги си твърдял, че българските говорители почти нямата аналог цена спрямо качество.

4
фотография / София в снимки
« -: Ноември 28, 2017, 02:23:41 14:23 »
Понеже обичам да се разхождам, а и си мисля, че не виждаме това около нас, а се впечатляваме от чуждото....

5
Общ Аудио Раздел / Музикален център Radiotehnika MC-711
« -: Ноември 10, 2017, 01:14:17 13:14 »
Вижте и руснаците са произвели нещо подобно на китайците. На мен обаче си ми изглежда сделано по руски, комоненти сглобени в един шкаф, аналогов тунер, няма сиди.

6
Ето едно клипче, което показва част от изработката на някои говорители.

7
Вчера след работа хоих до автосалона който се провежда в интерскепо център. Въпреки че работи до осем аз бях там към 18:30 и имаше доста народ.

Сювчетата на шкода ми направиха впечатление, че за цена получаваш доста в сравнение с другите марки.Осветлението в краката навън е брандирано.

 Огледалния под по някога върши работа. Мазерати.

Имаше присъствие на Харлей.Това моторче на хонда много ми хареса 125 кубика. Изглежда юнушеско, но на мен тамън ми пасваше макар че не дават да се сяда.

Имаше и красиви попълнения.Доста атрактивен тайп Р.Много сладко пежо на някое кифле много добре ще и лепне.

Ето и звездата на вечерта.Помолих да вдигнат капака, а човека даже го запали за малко.
MVI_5429 by Златко Григоров, on Flickr

8
Спорт Туризъм Излети Пътешествия / България мези
« -: Септември 21, 2017, 10:39:42 10:39 »
Аз пък да ви покажа тия дни до неделя, в западния парк се провежда "България мези".

https://www.vbox7.com/play:d1a660a81d
Въпреки дъжда който се изля по едно време танцьорите от ансамбъл Средец не спряха.
https://www.vbox7.com/play:0e4c61b6e6


 Сега за недостатъците, всичката бира беше само на каменица, а аз не обичам такава. Но ако искаш може да си купиш и от магазина никой не те спира. Втория недостатък беше, че бях по къси гащи, и не успях да дочакам .

9
Допирна Точка / "Паметника" пред НДК
« -: Юни 27, 2017, 10:19:33 10:19 »
Прочетох тази новина, и се замислих. Според мен също не трябва да се премахва, а да се направи един конкурс. Със сигурност има хора, които ще използват конструкцията, и ще измислят нещо по красиво и интересно. Така хем остава в историята, хем няма да грози столицата.

10
Зяпам си из тубата клипчета, и гледам хората с тия ладички, коя доста подготвена коя почти не какви неща правят. Мисълта ми е, че ладата не е кой знае какво техническо постижение, и то в днешно време. Вярно че повечето само купето е останало от лада, но доста добре се държат на пътя, и най вече доста атрактивно. Макар че колкото повече се пързаля, толкова повече се губи време.

Как горе долу се подготвя подобна машина.

11
Коментирай тази чалгапевица.

12
Как се правят говорителите на могъщият MBL
Тези колони са любими на вносителите от Киров и ги виждаме на всяко Хай-Фай експо в София

Не открих подходяща тема. Та ето горе долу какво представляват МБЛ-те.

14
DIY (Направи си Сам) / Смяна на лентичката на ВЛД 13
« -: Ноември 08, 2016, 11:14:24 11:14 »
След като от известно време съм горд собственик на ВЛД 13, само че с лентички от шоколад милка. Реших да си поръчам от завода в Благоевград оригинални, излизат по около 4,70 лв на брой с доставката.

Страшно нежни са, не като тези от милката.
 И така разглобяваме, и виждаме, че си имат уплътнение между двете метални части.

Поне при мен гарнитурата не беше залепена изцяло, а само около клемите.

Сваляме старата лентичка.

Трябва много да се внимава с тези магнити от двете страни на лентичката, че много дърпат отвертката.
На тези лентички едната страна е непроводима. Неизпъната не успях да я премеря, но като я изпънах установих, че външната страна (както е навита) е проводимата, и тя трябва да стои нагоре откъм стягащите пластини.
https://www.vbox7.com/play:d2d4ae7d12
https://www.vbox7.com/play:8cd69ed26b
Измерих междуболтово разстояние 63 милиметра.

Обаче нещо греда, мерих пак междуболтовото си е толкова. Явно нещо съм объркал при прехвърлянето на размера. Но с втория опит на същата лентичка успях точно.

 Със една съвсем малка щета, вижда се на снимката. Както казах магнитите много дърпат отвертката, но като за първи път е добре.

15
Повод:
Знаете ли, че старите коли имат такъв дизайн, че не позволяват голяма и ниска престилка. тоест, позволяват всичко, обаче е много грозно. Ако отрежеш старата и пуснеш нова надолу, става едно грозно, дълго и несъразмерно нещо под бронята.
Излиза, че фарчетата изглеждат големи, ама всъщност са малки и ниски и пуснеш ли прескилката прекалено надолу става супер грозно.
Вариантите според мен са три:
- Първите две снимки, сегашната престилка си остава и отдолу се добавя едно парче. При мен във всички случаи ще има и аеродинамичен нож.
- Първия вариант с добавен по един обтекател от двете страни, който започва от аеродинамичния нож и стига до бронята. Въздуха го обтича и отвътре между него и престилката и отвън. Обтекателя изпуска въздух отстрани покрай предната гума.
- Малко рязане и заваряване и престилката се мести напред почти до края на бронята и става вертикална. Ако е нова и права, не се ли изнесе напред изглежда ужасно.

Мисля, че ще се спра на втория вариант. Изглежда като първия, но е по-лесен, а мисля и по-красив.

Започвам да разбирам защо хората не правят стари коли. Защото са стари. Някой като мен започва да я прави със съвременните си представи и то се получава. От тук, от там, ъпдейтваш всичко, каросерията не е достатъчно безопасна, аеродинамиката, окачването, гумите, джантите, електрониката, спирачките, двигателя, скоростите, диференциала и дори светлините.
Особено критични са гумите, старите коли не побират големи гуми. Имайте предвид, че на стара кола не са й достатъчни гуми колкото на нова. Старите коли нямат ABS, нито тракшън контрол, нито контрол на стабилността, затова всъщност за подобни нива на безопасност имат нужда от доста по-големи гуми. Отзад най-големите, които намерите, отпред най-големите, които влязат с джанти, които не развалят геометрията на завиване.
Естествено всичката тази гума налага да изрежете панелите доста и да правите импровизации на тема wide body.
Нямат въздушни възглавници... затова пък купетата им са толкова меки, че и да имаха нямаше да има файда, защото никой не може да оцелее в смачкано купе.

Не че нещо, но ако колата нямаше сантиментална стойност за мен бих тунинговал минимум Омега-Б, която модел от 1994-2003-та година. Разликата е огромна. Всъщност ако сенатора нямаше сантиментална стойност не бих тунинговал нищо  ;D

Колите вече са толкова хубави, че тунинга е просто измама. Разликата между цените на моделите категорично е по-малка от цената на тунинга. Няма нито рационални, нито емоционални причини, които да обосноват тунинговането на съвременна кола. Не се сещам за нещо повече от амортесьори, гуми или някоя лепенка, които да си заслужава да сменяш или добавяш към колата си.
Единственото, което бих тунинговал по джип Тойота е предна престилка с която да му сваля разхора като на новите модели големи SUV.
Единственото, което бих тунинговал по Форд Мустанг S197 е да му сменя огледалата и да му махна задното анти крило и двете с цел подобряване на аеродинамиката.
Всичко останало са хубави гуми, хубави масла и хубави свещи.
Омега-Б 2.5тдс например е кола, която не се нуждае от абсолютно никакъв тунинг. Харчи малко, върви и е тиха.
Лексус GS300 във всичките си версии също е идеален автомобил, разхода му е адекватен на 3.0 бензинов двигател, тих е и върви много.
Всъщност, колкото по-нова е една кола толкова по-вероятно е да няма нужда от тунинг. BMW 5-а серия е не подлежащ на тунинг автомобил от повече от 20 години. Ауди А6 също. Всички мерцедеси също.

Новите коли имат агресивен дизайн, аеродинамика, ниски са, имат големи гуми, вървят много и харчат малко.
Една стара кола и с най-скъпия тунинг никога няма да заприлича, нито на нова, нито на нещо много по-различно от стара кола с тунинг. Да, ако я направите с много вкус и мисъл може да изглежда като Опел Сенатор паднал върху Ферари Тестароса...

Старите коли са малки въпреки, че изглеждат големи и в много отношения са недоправени по различни причини. Основната причина, е че тогава не е имало нужда инженерите да се занимават с недоправените неща, защото и конкуренцията не се е занимавала с тях. Тези от тях, които са с дизайн развит в повече направления и с допълнителни функции обикновено са отчайващо некачествени.

Завръзка от Златко:

"Омега-Б 2.5тдс например е кола, която не се нуждае от абсолютно никакъв тунинг. Харчи малко, върви и е тиха.
Лексус GS300 във всичките си версии също е идеален автомобил, разхода му е адекватен на 3.0 бензинов двигател, тих е и върви много.
Всъщност, колкото по-нова е една кола толкова по-вероятно е да няма нужда от тунинг. BMW 5-а серия е не подлежащ на тунинг автомобил от повече от 20 години. Ауди А6 също. Всички мерцедеси също."
 Тук можем да поспорим малко, но да не размиваме хубавата тема. Всичко е въпрос на вкус, тунинга ти дава някакъв вид уникалност. Само едни джанти като смениш например и облика на колата се променя. Друг е въпроса вече, и какво се очаква от дадена кола.

Страници: [1] 2 3 4