Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - zlatkoo

Страници: [1] 2 3
1
Спорт Туризъм Излети Пътешествия / България мези
« -: Септември 21, 2017, 10:39:42 10:39 »
Аз пък да ви покажа тия дни до неделя, в западния парк се провежда "България мези".

https://www.vbox7.com/play:d1a660a81d
Въпреки дъжда който се изля по едно време танцьорите от ансамбъл Средец не спряха.
https://www.vbox7.com/play:0e4c61b6e6


 Сега за недостатъците, всичката бира беше само на каменица, а аз не обичам такава. Но ако искаш може да си купиш и от магазина никой не те спира. Втория недостатък беше, че бях по къси гащи, и не успях да дочакам .

2
Допирна Точка / "Паметника" пред НДК
« -: Юни 27, 2017, 10:19:33 10:19 »
Прочетох тази новина, и се замислих. Според мен също не трябва да се премахва, а да се направи един конкурс. Със сигурност има хора, които ще използват конструкцията, и ще измислят нещо по красиво и интересно. Така хем остава в историята, хем няма да грози столицата.

3
Зяпам си из тубата клипчета, и гледам хората с тия ладички, коя доста подготвена коя почти не какви неща правят. Мисълта ми е, че ладата не е кой знае какво техническо постижение, и то в днешно време. Вярно че повечето само купето е останало от лада, но доста добре се държат на пътя, и най вече доста атрактивно. Макар че колкото повече се пързаля, толкова повече се губи време.

Как горе долу се подготвя подобна машина.

4
Коментирай тази чалгапевица.

5
Как се правят говорителите на могъщият MBL
Тези колони са любими на вносителите от Киров и ги виждаме на всяко Хай-Фай експо в София

Не открих подходяща тема. Та ето горе долу какво представляват МБЛ-те.

7
DIY (Направи си Сам) / Смяна на лентичката на ВЛД 13
« -: Ноември 08, 2016, 11:14:24 11:14 »
След като от известно време съм горд собственик на ВЛД 13, само че с лентички от шоколад милка. Реших да си поръчам от завода в Благоевград оригинални, излизат по около 4,70 лв на брой с доставката.

Страшно нежни са, не като тези от милката.
 И така разглобяваме, и виждаме, че си имат уплътнение между двете метални части.

Поне при мен гарнитурата не беше залепена изцяло, а само около клемите.

Сваляме старата лентичка.

Трябва много да се внимава с тези магнити от двете страни на лентичката, че много дърпат отвертката.
На тези лентички едната страна е непроводима. Неизпъната не успях да я премеря, но като я изпънах установих, че външната страна (както е навита) е проводимата, и тя трябва да стои нагоре откъм стягащите пластини.
https://www.vbox7.com/play:d2d4ae7d12
https://www.vbox7.com/play:8cd69ed26b
Измерих междуболтово разстояние 63 милиметра.

Обаче нещо греда, мерих пак междуболтовото си е толкова. Явно нещо съм объркал при прехвърлянето на размера. Но с втория опит на същата лентичка успях точно.

 Със една съвсем малка щета, вижда се на снимката. Както казах магнитите много дърпат отвертката, но като за първи път е добре.

8
Повод:
Знаете ли, че старите коли имат такъв дизайн, че не позволяват голяма и ниска престилка. тоест, позволяват всичко, обаче е много грозно. Ако отрежеш старата и пуснеш нова надолу, става едно грозно, дълго и несъразмерно нещо под бронята.
Излиза, че фарчетата изглеждат големи, ама всъщност са малки и ниски и пуснеш ли прескилката прекалено надолу става супер грозно.
Вариантите според мен са три:
- Първите две снимки, сегашната престилка си остава и отдолу се добавя едно парче. При мен във всички случаи ще има и аеродинамичен нож.
- Първия вариант с добавен по един обтекател от двете страни, който започва от аеродинамичния нож и стига до бронята. Въздуха го обтича и отвътре между него и престилката и отвън. Обтекателя изпуска въздух отстрани покрай предната гума.
- Малко рязане и заваряване и престилката се мести напред почти до края на бронята и става вертикална. Ако е нова и права, не се ли изнесе напред изглежда ужасно.

Мисля, че ще се спра на втория вариант. Изглежда като първия, но е по-лесен, а мисля и по-красив.

Започвам да разбирам защо хората не правят стари коли. Защото са стари. Някой като мен започва да я прави със съвременните си представи и то се получава. От тук, от там, ъпдейтваш всичко, каросерията не е достатъчно безопасна, аеродинамиката, окачването, гумите, джантите, електрониката, спирачките, двигателя, скоростите, диференциала и дори светлините.
Особено критични са гумите, старите коли не побират големи гуми. Имайте предвид, че на стара кола не са й достатъчни гуми колкото на нова. Старите коли нямат ABS, нито тракшън контрол, нито контрол на стабилността, затова всъщност за подобни нива на безопасност имат нужда от доста по-големи гуми. Отзад най-големите, които намерите, отпред най-големите, които влязат с джанти, които не развалят геометрията на завиване.
Естествено всичката тази гума налага да изрежете панелите доста и да правите импровизации на тема wide body.
Нямат въздушни възглавници... затова пък купетата им са толкова меки, че и да имаха нямаше да има файда, защото никой не може да оцелее в смачкано купе.

Не че нещо, но ако колата нямаше сантиментална стойност за мен бих тунинговал минимум Омега-Б, която модел от 1994-2003-та година. Разликата е огромна. Всъщност ако сенатора нямаше сантиментална стойност не бих тунинговал нищо  ;D

Колите вече са толкова хубави, че тунинга е просто измама. Разликата между цените на моделите категорично е по-малка от цената на тунинга. Няма нито рационални, нито емоционални причини, които да обосноват тунинговането на съвременна кола. Не се сещам за нещо повече от амортесьори, гуми или някоя лепенка, които да си заслужава да сменяш или добавяш към колата си.
Единственото, което бих тунинговал по джип Тойота е предна престилка с която да му сваля разхора като на новите модели големи SUV.
Единственото, което бих тунинговал по Форд Мустанг S197 е да му сменя огледалата и да му махна задното анти крило и двете с цел подобряване на аеродинамиката.
Всичко останало са хубави гуми, хубави масла и хубави свещи.
Омега-Б 2.5тдс например е кола, която не се нуждае от абсолютно никакъв тунинг. Харчи малко, върви и е тиха.
Лексус GS300 във всичките си версии също е идеален автомобил, разхода му е адекватен на 3.0 бензинов двигател, тих е и върви много.
Всъщност, колкото по-нова е една кола толкова по-вероятно е да няма нужда от тунинг. BMW 5-а серия е не подлежащ на тунинг автомобил от повече от 20 години. Ауди А6 също. Всички мерцедеси също.

Новите коли имат агресивен дизайн, аеродинамика, ниски са, имат големи гуми, вървят много и харчат малко.
Една стара кола и с най-скъпия тунинг никога няма да заприлича, нито на нова, нито на нещо много по-различно от стара кола с тунинг. Да, ако я направите с много вкус и мисъл може да изглежда като Опел Сенатор паднал върху Ферари Тестароса...

Старите коли са малки въпреки, че изглеждат големи и в много отношения са недоправени по различни причини. Основната причина, е че тогава не е имало нужда инженерите да се занимават с недоправените неща, защото и конкуренцията не се е занимавала с тях. Тези от тях, които са с дизайн развит в повече направления и с допълнителни функции обикновено са отчайващо некачествени.

Завръзка от Златко:

"Омега-Б 2.5тдс например е кола, която не се нуждае от абсолютно никакъв тунинг. Харчи малко, върви и е тиха.
Лексус GS300 във всичките си версии също е идеален автомобил, разхода му е адекватен на 3.0 бензинов двигател, тих е и върви много.
Всъщност, колкото по-нова е една кола толкова по-вероятно е да няма нужда от тунинг. BMW 5-а серия е не подлежащ на тунинг автомобил от повече от 20 години. Ауди А6 също. Всички мерцедеси също."
 Тук можем да поспорим малко, но да не размиваме хубавата тема. Всичко е въпрос на вкус, тунинга ти дава някакъв вид уникалност. Само едни джанти като смениш например и облика на колата се променя. Друг е въпроса вече, и какво се очаква от дадена кола.

9
Общи Приказки / Нова акустична зала в София
« -: Ноември 01, 2016, 09:42:26 09:42 »
Радио Класик фм, е подело петиция за създаването на нова акустична зала в София. Аз също мисля, че има нужда от такава. Арена армеец въобще не става за концерти.
https://www.change.org/p/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F?utm_source=embedded_petition_view

10
Забавна Политика / Едни по различни избори.
« -: Октомври 13, 2016, 10:51:35 10:51 »
Ами на тези избори, наистина има за кой да гласува човек. Доста стойностни хора, за някои от тях признавам си и аз не бях чувал. Но за разлика от другите, тук даже ми се гласува за няколко човека.

11
Новини и медии (замества ФБ) / festa del covo
« -: Септември 08, 2016, 10:32:59 22:32 »
Понеже раздела е за новини, я и аз да се разпиша. Интересно е да се види.

 Това нещо е направено от житни класове. Невероятна красота, а колко труд е, не коментирам. Намира се на метростанция сердика.
http://www.festadelcovo.it/home.asp

12
Дойде време и на моята кола (рено сценик 2.0 16) да се подменя част от изпускателната система.

До сега си беше първо с един малък катализатор на самия колектор, след това истински катализатор, след него средно, и накрая задно гърне. Тръбите са на 50 мм. За сега мисля да не пипам катализаторите, големия е чист, малкия на колектора ще се разбива по натам. След катализатора мисля да мина на тръба 55 мм. така ще се получи лека дифузност от тясно към малко по широко. Мисля да махна средното гърне и да сменя задното някакво с вход на 55 мм. НЕспортно.

13
Тунинг-Направи си Сам / EMMA sound & tuning шоу 2015
« -: Септември 08, 2015, 02:30:48 14:30 »
Аз пък ходих в събота след обяда. Ами какво да кажа, като цяло интересно беше, и от към участници, също и дрифтовете на мирафиори тиим, автомивката...
Само някак не възприех това че освен 5-те лева вход за мен искаха и още 5 за паркинг за колата. Както и да е това са подробности, ето малко снимки и видео.

 Една доста интересно направена 5-ка.

 Грубата сила. Не се вижда добре в дъното, но да по три в ред са. Трабанката къртеше, на мен много ми допадна като звук, за налягане да не говорим но по скоро се усещаше отколкото се чуваше.


http://vbox7.com/play:9d6f15e9be
Ето го и фокуса на GROUND ZERO.


http://vbox7.com/play:f60882ab1a
 Естествено имаше няколко интересни решения....

14
Ами леко по леко си посъбрах една "скромна" система. Като се започне от колоните. http://penkiller.com/index.php/topic,312.0.html
Мина през усилвателя radmor 5100 https://pl.wikipedia.org/wiki/Radmor_5100
DAC http://audioplatinum.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/19-%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BB%D0%B8/6-usb-dac-varna-ii
Вече си имам и тунер, Прочетох това онова из нета за тунерите, освен че трябва да са с висока селективност и естествено пак са на класове друго не разбрах. Мисля си че моя е някъде среден клас. А именно.

Абе с две думи искам да се похваля, че си купих тунер. Ми в сравнение със звука от дискмена има голяма разлика, и в качество, динамика, сила.

15
История / Паметника на цар Самуил
« -: Юни 10, 2015, 10:14:20 10:14 »
Аз пък да се поваля, снощи ходих да видя толкова одумвания паметник на цар Самуил. Ми много си е хубав паметника.Даже тия разправии, май му направих добра реклама, имаше доста хора дошли да го видят.

Пихме по някоя бира и решихме да видим колко па страшно му светят очите.Ми мен не ме беше страх, даже другите също.  :)

Даже Алф беше пратил родата да го видят.

Страници: [1] 2 3