Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - AudioFan

Страници: [1] 2 3
1
Доколкото знам дунапренените гофри се водят карбоконови. Имате ли представа какви са разликите и как биха се държали?

2
Страхотно, ще очаквам да кажеш как са гофрите.

3
О, за бас са определено малко, но аз ги ползвам за топ. За басовите функции е едно ВКН в къса TL колона ~90л. ВВК в този обем го ползвам от 90 хц нагоре, като отдолу не го режа засега, защото там чисто акустично се изчиства.

4
Имаш много приятен поглед над нещата и с тези доработки стават чудесно. Поздравявам те за това. Относно корка, винаги ми е допадал, но така и не съм поставял. Обработваш ли го с нещо след полагане или го оставяш "да диша"? Иначе за това мазе...изкушавам се да предложа тунел със стаята и Infinite baffle subwoofer. Изключително незаемащо място в стаята и ултимативен звук.

5
Идеята е чудесна и ако се приложи правилно само се печели.

6
Е, това с ламарината си е БГ свинщина. Аз си мислех ако се пробват няколко лентички в сандвич. Виждал съм подобно и твърдяха, че не пречело на звука, зщаото има разстояние между тях и не се явяват една тежка.

7
DIY (Направи си Сам) / Re: Subwoofer RiPol
« -: Ноември 08, 2020, 07:58:15 19:58 »
Принципно е така, но за съжаление КПД е покъртително ниско и трябва много въздух назад за задната вълна. Не го реализирах, защото опитвах трансмисионни линии с отпаден материал (за тестове) и имат определено положителни резултати. Ще дам по нататък повече инфо, искам да разуча точните методики за изчисление и донастройка (втората е важна), за да дам начин за "DIY" решение, което да може да опита човек.

8
Да, определено не беше неочакван резултата.

9
Точно със старите трептилки са повечето ми говорители, поне 8 имам такива и те успяват да удържат там фронта, но гофрите (правени ако не се лъжа в завода за престилки и мушами) се предават.
За производството трябва да се мине през вулканизация на гумиращ агент и плат като разбира се профила е важен, добре е да е прогресивен, а не просто трион с три зъба.
Разбира се зависи и дали ще искаме да се ползва нависоко говорителя, за двулентови проекти оригиналното окачване е чудесно, за по-ниска честота основно аз бих ползвал полукръг гумам или дори пяна. Така амплитудата ще е доста по-голяма. Въпроса е гпн дали ще даде използвам xmax за такава амплитуда, но е по-добре да имаме механичен ход във всички случаи.

На първо време мислех да поръчам от някъде, но не знам дали някой продава (завода може би) само гофри като резервна част.

10
При моите експерименти ползвах доста по-широк и дебел кабел, подобен е на флопи, но самите цилиндрични участъци са дебели. Правя сандвич и "амплитудата" става двойна. Относно материала съм пробвал и нещо, което не приличаше на алуминий от един руски кондензатор, не вярвам да е било сребро, но по-скоро сплав. Тук така или иначе намотката, която управлява лентата търси почти късо съединение, така че не мисля че материала би бил важен.
За мен фактор (и най-сложно, защото нямам добър резец) е ултимативно малкото място между челюстите на магнита и лентата. Смяна на оригиналната вата вътре също, но тези говорители имат ужасно мощен магнит и с доброто му утилизиране може да се постигне много, много силен звук без кривене.
Нещо, което съм виждал в Kelly - многослойна лентичка ще е сложно, но бих го направил.Масата въпреки, че много цитират, че трябва да е ниска, ако е потопена добре в магнитното поле и говорителя се ползва в нормален диапазон, а не от 2500хц, не е фатална.

11
Фотоапарати / Re: Канон 30D проблем
« -: Август 12, 2020, 11:42:57 23:42 »
Тази конкретно е general error като стил и обикновено е или затвор или контакти на обектива, чистих ги, но не се чувствам готов да го отворя още. Относно телефонните фото камери, да извървяха голям път, но няма как да се преборят със специализираните обективи, големия сензор и най-вече възможността да се обработват снимките в RAW. Аз лично предпочим Lightroom и нещата са разкошни там.
Имам ксайоми NOTE 7 и като за телефон снима чудесно, но все пак предпочитам да разнасям апаратите ако искам резултата да ми задоволи личните търсения.

12
Фотоапарати / Re: Canon EOS 100D
« -: Август 12, 2020, 11:38:45 23:38 »
Аз ползвам 50-ка с пластмасов маунт, 10-18 със стабилизация, 150-600 на сигма, китови два 3.5 - 5.6 (с 1100д) и 4-5.6 със следващия. Не съм имал проблеми с остротата, което ме учудва, ако има проблем с фокусировката може да се отработи и провери.

ML е хак за операционната система на апарата, нещо като софтуер, който се пуска заедно с нея. Отключва един тон чудеса, които по маркетингови причини са блокирани в телата. Докато не си завърших магистратурата по маркетинг не осъзнавах защо някой някога (не за апарати) ще спъва нещо съзнателно, сега го разбирам, знам, че е нещо нормално в икономическо измерение, но все пак... Та ML дава голяма гъвкавост на ползване на апарата, функции, които може да поддържа на ниво хардуер, но никога нито Канон, нито който и да е биха ги пуснали свободно. Някои дори са разработени да работят с хардуера, но не са били замисляни изобщо от производителя. И работят.

13

Реших да проверя и една известна песен от не вече толкова близкото минало, макар носеща приятни спомени.


La Bouche -  Be My Lover (Radio Edit)

1995 / 2007

по-долу прилагам анализа на динамичния обхват:

Цитат
foobar2000 1.4.2 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2020-08-12 23:09:11

--------------------------------------------------------------------------------
Statistics for: 01-Be My Lover (Radio Edit)
Number of samples: 10636920
Duration: 4:01
--------------------------------------------------------------------------------

                 Left              Right

Peak Value:      0.00 dB   ---     -0.55 dB   
Avg RMS:       -12.63 dB   ---    -12.58 dB   
DR channel:     11.22 dB   ---     10.79 dB   
--------------------------------------------------------------------------------

Official DR Value: DR11

Samplerate:        44100 Hz
Channels:          2
Bits per sample:   16
Bitrate:           938 kbps
Codec:             FLAC
================================================================================
Цитат
foobar2000 1.4.2 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2020-08-12 23:13:48

--------------------------------------------------------------------------------
Statistics for: 02-Be My Lover
Number of samples: 10657500
Duration: 4:02
--------------------------------------------------------------------------------

                 Left              Right

Peak Value:     -0.02 dB   ---     -0.08 dB   
Avg RMS:        -6.53 dB   ---     -6.67 dB   
DR channel:      5.33 dB   ---      5.49 dB   
--------------------------------------------------------------------------------

Official DR Value: DR5

Samplerate:        44100 Hz
Channels:          2
Bits per sample:   16
Bitrate:           1047 kbps
Codec:             FLAC
================================================================================

14
Aудиотехника / Re: Кащани
« -: Август 12, 2020, 11:08:16 23:08 »
Да "има" е причината и аз да се снабдя с много говорители и всякакви неща, които на пръв поглед не са от голяма важност. Но ако има място в някакъв момент винаги нещо влиза в употреба и си идва на мястото.

15
http://www.baudline.com/erik/bass/xmaxer.html

също доста добър инструмент за сравнение при различни ход. диаметър, честота и т.н. на ниски честоти.

Страници: [1] 2 3