Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - niram

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Тенис / Re:Тенис на маса.
« -: Юни 02, 2015, 08:06:27 20:06 »
аз играя също, ама напоследък всичко съм зарязал :(

2
Няма, само да мине и този месец, че нещата малко се закучиха . . .

3
Здравейте колеги, много се извинявам, но си смених малко работното място (един вид малко ме повишиха :) )и сега не ми остава време. За сега съм задържал проекта, защото обикновено се прибирам след седем вечерта и съм като пребит. Другия месец се надявам да мога да изляза малко в отпуск за да раздвижа проекта.

4
Ами значи имам доста да си играя :)
Сега смятам да се помъча да направя трета дупка по-надолу, и ще почвам с вариантите.

5
Ами точно така е! Ще мъча третата тръба, за да мога да сравня.

6
Малко напоследък не ми остава време за странична работа :)
Но си пускам колоната (на моно за сега), и много и се кефя.
За момента съм със стерео уредба, но мисля за усилвател след като сглобя напълно колоните. Баса според мен може да се подобри още да стане по-ясен, тъй като към момента е леко гъгнещ . . ., не знам дали правилно се изразявам, но това е като си навра ухото в баса или във ФИ, като цяло много съм доволен от звука като комплект, като се има предвид, че към момента слушам само радио!!
Мисля направо да разкроя парчетата и да ида да взема шперплат за два броя и да ги залепя . . .
Мисля, че като "натъпках" ФИ с вата баса стана по-глух някак си, мисля че без нея е по-добре. Сега слушам Металика Ентер Сендман и звука е убиец (вата има само на половината ФИ, понеже трябва да отворя кутията за да я махна).

7
Да последното клипче е със затворена кутия. Ще пробвам с вата да напълня портовете. Ако не стане ще го изкривя с топло.
Но си мисля за промяна на диаметрите на оригиналните кутии, а?

8
А за това не се бях сетил :)

9
Ами сега няма как да пробия вътрешната преграда. Иначе ще махна встара от портовета и ще сложа над тях вата но там е колпната.

10
Така пробната кутия е вече готова. Остава да наглася и широколентовия, но и на този етап съм много очарован от звука. Първо да пусна как съм облепил кутията отвътре. Втората снимка е как съм олепил ФИ с вата. И едно клипче как свири колоната, но имайте предвид, че широколентовия още не е готов!!!
https://www.youtube.com/watch?v=6yfNA1HPTYU&feature=youtu.be

Сега вече се замислям за шперплатени кутии, но ще изпипам размерите и ще ги мятам . . . :))

11
Голяма греда с тръбите за ФИ. Поръчах тръби сега чакам да видя какво ще дойде :) , но нещо се бавят . . .
Имам питане относно ватирането, гледам по разни снимки обличат магнита на баса с вата/дунапрен, какво ви е мнението?? Иначе разбрах ФИ да ги облека с вата имам една ватирана самозалепваща лента, не е много дебела (3-4 мм), но мога да олепя (на няколко пласта) с нея магнита както и ФИ. Останалата вата в дъното на ОТ. Също така мисля за заобляне на дъното на ОТ.

12
Мда виноват, но ми казаха в единия магазин, че нямало такъв размер. Ами както кажеш така ще направя, относно размера на ФИ (дупките ги рязаха със зеге, нямаше 75 корона, но мисля, че ще са идеални със съвсем малко шкурене), пък за говорителя мисля, че само първата дупка ще може да се премести. На следващите почивки смятам, че колоната ще бъде готова и ще направя снимки от монтирането на филтъра, ватата и говорителите и накрая клип със звук :), то като правих кутията и тоя моя познат мебелиста много се изкефи и каза, че ще ми идва на гости да ги чуе и ако му хареса ще си прави и той  ;D

13
Всичко е минато с някакво специално лепило, което набъбва, ако има леки луфтове ще се запълнят, макар според мен рязането е много добре, браво на режещите от Бриколажа, има само две издатини, но тях ще ги взема с шкурка. Май ще имам друг проблем тъй като исках ФИ да е максимално до говорителя пък горната плоча я вкарах навътре и сега си мисля дали говорителя ще опре в тръбата, ако опре ще му мисля някоя шайба/фланец да го повдигна с около сант. Още един проблем срещам това е с ФИ, не мога да намеря тръба с ф75 (питах в поне три магазина)???? Дайте предложения от къде мога да намеря тръби с нестандартни диаметри?

Та да обобщя след като кутията е вече сглобена (почти) се получиха следните вътрешни/външни размери: лице 24/24 см, височина 106,5/110, дълбочина 42,5/46 или това е общ обем 104 литра (от обема е премахнат обема на средното парче около 0,5 л., обема на говорителя около 0,5 л. (по калкулатор от следния сайт: http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/DriverDisplacement/ ) и без обема на трите фазоинвертора около 3 л.).

14
Аз тъкмо заради оригинала мисля, че тръбата за широколентовия трябва да е шп-малка, защото говорителя от LX-mini е с диаметър на магнита 60 мм, докато моя е 70, Другото, което ме кара да мисля, че е нужна по-малка тръба, е че погледнати в анфас говорителя е по-голям от тръбата, като се има предвид че неговия говорител е 10 см . . .
Иначе пробната кутия е готова за слагане на говорителите и ватата, само страницата е оставена, само дето имам само една снимка от работилницата, ще направя още снимки по време на сглобяването и ще кача.

15
Утре смятам да ги мятам и тях. Днес много се изкефих на голите говорители през филтъра, днес бяха на бюрото и се усещаха вибрациите от баса, направи ми впечатление сега като въртях широколентовия, че на обърнати фази май е по-добре, ясен и много приятен звук, нямам търпение да ги сложа в кутиите, ама там търся още тръба ф75, пък и си мисля за широколентовия май не е нужна ф110, защото магнита е с ф70 (при LX-mini говорителя е хванат за магнита едва ли е ф110), та си мисля и там да е ф75, какво ще кажете?

Страници: [1] 2 3 ... 6