Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 375
1
Тук показва как се оправят фазите ръчно:


Това е добре, но не е и добре. Така би чула барабаните квантова частица, която се намира пространствено и времево във всички барабави едновременно. Очевидно нормален жив слушател от плът и кръв ще се намира с двете си уши някъде в простраснтвото пред барабаните и цялата група и ще чува всички звуци с различна фаза, съответно с различно леко различно закъснения.
Интересно ми е защо не..... темата продължава в закрития раздел. Дори обмислям цялата да я преместя... Продължение на темата: http://penkiller.com/index.php/topic,2512.0.html в продължението ще откриете предложение за метод за създаване на истински жив звук в студио...

2
Добре дошъл!
Няма нужда да обясняваме на хората колко са тъпи. Пенкилер е на има-няма 10 години, доста по-млад от големите форуми, съответно на цялото основно мъжко население ни е отдавна подробно обяснено колко сме тъпи и вече си знаем и живеем с това знание отдавна  ;D
Пусни една тема да ни разкажеш за електрониката си.

3
Поддръжка и Ремонти / Re: Зимни гуми.
« -: Ноември 15, 2019, 02:01:00 14:01 »
Ако летните гуми можеха да се самопочистват и имаха пореста структура, която подсушава за да не залепва снега щяха да стават поне за сняг, така както стават за пясък. Те обаче се напълват и заледяват точно за един оборот и всичко свършва.

Основна характеристика на зимните гуми е самопочистването.

Другото са меката пореста гума, която подсушава и ламелите. Естествено и шарката на грайфера.

Аз още се чудя кога да слагам зимните. Ето сега е слънчево.

Закона е ясен, 4+ ММ или зимни. Зимните се различават много лесно по надписа M+S и по-добрият вариант планината и снежинката - сертифицирани за Скандинавия и Канада.

4
АЗ НЕ СЛУШАМ МУЗИКА ПРЕЗ ЕКВИЛАЙЙЙЗЕЕЕР - иди! никога няма да имаш хемороиди!Очевидно тон режисьорите и звуковите инженери стават кретени, когато озвучават барабани. Те ги правят на електронни барабани, защото ги записват с безброй насочени микрофони. Какви фази ще се получат когато цялото нещо се сглоби от 10 микрофона?! Наслагване, сумиране и анулиране още в записа или още по-лошо музика раздробена на 10 парчета. Абсолютно невъзможно да се постигне сцена и добро стерео изображение. Накрая като ги омешат с останалите инструменти и вокала и ги "натаманят" още 10 пъти и става това, което става.
Не мога да разбера защо не използват микрофони с широка диаграма и не записват целия барабанен комплект като хората с истинския му звук. Като не им харесва да си сменят барабаните или да местят микрофона.
После защо хората вкъщи правят EQ-лястовица или вдигат ниския бас, ами защото преди това ония ни го вземат.
Освен това, на какво слуша тон режисьора? На букшелфи близо до стена, тоест с повдигнати ниски под 100 херца и с нереалестична акустика.
Добрите студия, които съм виждал използват или свободно стоящи колони, които са анехоично линейни 20-20 с поне 12 инча бас, често с 2 12-ки или 15-ка или две 15-ки, чак до две 18-ки. Втория вариант е също толкова грамадни монитори, но вградени в стената - това осигурява максимална прозрачност. Естествено поне 4 ленти.

5
Добре дошъл! Тъкмо ще раздвижиш форума.
Аз имам една идея за супер усилвател, която както е тръгнало няма да осъществя и мога да ти я дам.
За колони нямаш проблеми, стига да имаш достатъчно място и пари вече се получават страхотно свирещи колони.

6
Правен Раздел / Съдържание за деца в Ютуб
« -: Ноември 14, 2019, 06:27:55 06:27 »
Ново 20.

Да променям ли нещо?
Създадени ли са за деца?

Цитат

На чт, 14 ное 2019 г., 2:22 YouTube Creators <no-reply@youtube.com> написа:
 YouTube
Здравейте, Penkillerdiy,
Предстоят важни промени, които може да окажат въздействие върху възможността за приходи и откриваемостта на съдържанието Ви.
От днес всички създатели са задължени да определят дали съдържанието им е създадено за деца, за да спазват Закона за защита на личната неприкосновеност на децата онлайн (COPPA) и/или други приложими закони. За да Ви помогнем в тази връзка, в YouTube Studio въвеждаме нова настройка за аудиторията.
В зависимост от обема на съдържанието, създадено за деца в канала Ви, можете да задавате аудиторията си на ниво канал или на ниво видеоклип. Създателите, които избират да зададат настройката на ниво канал, могат да го направят само с едно кликване.
Тези промени се изискват като част от споразумение с Федералната комисия по търговията (FTC) на САЩ и с главния прокурор на Ню Йорк и ще Ви помагат за спазването на COPPA и/или други приложими закони.
Знаем, че за някои създатели няма да е лесно и че адаптирането към тази задължителна промяна ще отнеме известно време. Но предприемането на тези важни стъпки гарантира спазването на закона.
Моля, прочетете повече по-долу, за да разберете правните си задължения и въздействието, което може да има всеки отделен избор върху канала Ви.
Какво се променя?
От днес всички създатели са задължени да обозначават съдържанието си със Създадено за деца или Не е създадено за деца в YouTube Studio.
От януари – ще ограничаваме събирането на данни в съдържание, създадено за деца, за да спазваме закона. Това означава, че ще деактивираме персонализираните реклами в това съдържание (което засяга приходите за създатели, чието съдържание е създадено за деца), както и някои функции, като коментарите, известията и др.
За списък със засегнатите функции отворете тук.
Защо се случва това?
Тези промени се изискват като част от споразумение с Федералната комисия по търговията (FTC) на САЩ и с главния прокурор на Ню Йорк и ще Ви помагат за спазването на COPPA и/или други приложими закони.
Независимо от местоположението Ви сме задължени да изискваме от Вас да задавате видеоклиповете си като създадени за деца, ако попадат в тази категория. Моля, задайте тези настройки възможно най-скоро.
Освен това ще използваме системи с машинно обучение, за да намираме съдържание, което безспорно е създадено за деца. Не разчитайте все пак на системите ни да определят съдържанието Ви. Подобно на всички автоматизирани системи, нашите също не са идеални.
Ако не определите съдържанието си или ако открием грешка или злоупотреба, може да зададем аудиторията вместо Вас. В случай че не зададете съдържанието си точно, може да имате проблеми с FTC или с други власти във връзка със съответствието. Освен това може да предприемем действия спрямо профила Ви в YouTube.
Какво представлява съдържанието, създадено за деца?
Не можем да предоставим конкретен правен съвет, но съгласно указанията на FTC относно COPPA видеоклиповете са предназначени за деца (т.е. създадени за деца), ако:
•   основната им аудитория е съставена от деца (напр. видеоклипове за деца в предучилищна възраст);
•   зрителите им включват деца, но те не са основната аудитория (напр. анимация, предназначена предимно за тийнейджъри, но също и за по-малки деца).
Научете повече за факторите, които определят дали съдържанието Ви се счита за създадено за деца, тук.
Знаем, че за някои създатели няма да е лесно и че адаптирането към тази задължителна промяна ще отнеме известно време. Въпреки че не можем да предоставим правен съвет, се ангажираме да Ви помагаме през този преход.
Можете да научите повече за задълженията си съгласно COPPA и инструментите, които създаваме с цел да Ви помагаме, тук.
Екипът на YouTube
YouTube      Twitter
© 2019 YouTube, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066
Получавате това задължително служебно съобщение по имейл, за да Ви уведомим относно действия, свързани с профила Ви в YouTube.

7
Много просто: две кори.
https://www.facebook.com/35390480677/posts/10156803692960678/

Една изрязана и олекотена за аеродинамика за където няма камъни и една усилена.

Видеото ме подсети, сменят и корите.

8
Поддръжка и Ремонти / Re: Зимни гуми.
« -: Ноември 05, 2019, 07:57:11 19:57 »
Видях ги на доста коли монтирани по улиците.
А джантите боядиса ли?  ;D

9
Не можах да се въздържа да не ги направя отвътре... Беше ми съвестно, а и отвън стана толкова лесно, че се подлъгах.
Почти исках да ги наклепам, а то какво стана...
Добре че взех Вюрт, а не ръждопреобразувател от левче, защото четирите джанти ги минах по два пъти пре-богато с буквално две капачки. Действа за десетина минути. Докато мина последната, първата вече беше готова за боя. Не съм мил, нито съм матирал. Матирането на пасивирана повърхност е тъпотия, защото надраскването вади гол метал. Чака се минималното време докато киселината не е загладила съвсем повърхността и се грундира, лакира или боядисва. Правил съм го много пъти, за десетилетия обработените места не са пуснали ръжда.
Преди това ги минах съвсем лежерно с гъба-шкурка 100, ама буквално проформа. Ударих ги няколко пъти в масата да падне изшкурената ръжда и това е.
Един спрей стигна за четирите отвътре точно.
Това е направи си сам с изключително голямо удовлетворение.

10
Преди клапаните и два директни.
Вместо да направят 200 kW батерия и да се свърши!

11
Това е ранен еквивалент на stratified charge, какъвто има във FSI и TSI. В леки и постоянни режими оптимално горяща смес има само в малката камера, а основната е с въздух или бедна смес. Разширението отново се случва и топлината се отдава без проблем.
Има още едно предимство, пика на налягането се забавя и вместо на 20° след ГМТ се случва по-късно, което вдига механичната ефективност много, защото преобразувателя на възвратно-постъпателно движение е най-ефективен около 90° след ГМТ.

Вероятно Ферари не могат да направят добро разслоение на заряда на баласт, беден, богат и пак беден, затова прибягват до такива измишльотини.
Това в натоварен двигател просто не мога да си го представя като знам дизелите как пукат глави около бренерите.
И това двигател с три инжектора ли ще бъде?

12
На първо място е Джей Лено.
Макар, че в някои неща прилича на останалите авто журналисти, той е журналист единствен по рода си и сам в категорията № 1.
Джей адресира автомобилните ентусиасти, автомобилистите, които са запалянковци. Затова и неговата гледна точка представя чувството за събитие, което даден автомобил може да ви даде. Той Ви показва лукса или простотата, атмосферата и усещанията, дава ви легендата за създаването на автомобила, части от историята и Ви пренася в атмосферата на автомобилизъм и чувството за пътуване, които можете да получите от тази кола. Джей се интересува от чувството на търкаляща се върху асфалт гума, изминаващите километри и романтиката на автомобила.

В тази класация няма второ място, но има всички останали.
например слабо известни видео блогъри като този:


Той ни дава реална информация какво е Тесла модел 3, как се използва, какво се усеща и как би я усетил един нормален човек.


13
По никакъв начин не си мисля, че това е първата им лъжа. Веднъж тестваха Мустанг ГТ-500 на rolling road дино и изкараха примерно 440 коня и го оплюха, защо не бил 500?! Измамници.

Както и да е. Върховната им наглост е да тестват най-новата Тесла модел S P100D, която развива 60 мили в час за 2.4 секунди или по-малко и твърдо дава 10.6 на 400 метра (колкото Вейрон, Хаябуса или Корвет ZR-1 със сликове или по-добре...), Топ Гиър обаче я изкараха почти 2.7 секунди до 60 мили в час и почти 11.1 секунди на 400 метра. Това е невъзможен сакатлък с електромобил. Електромобилите, особено 4х4, дават едно и също време всеки път и навсякъде.
Още по-срамното и позорно нещо, което са направили, е че всъщност са преписали данните от по-стар тест на по-стар модел при това проведен от друга медия. Преписали са данните за теста и времената до втория знак след десетичната запетая!Статия с коментари: https://www.teslarati.com/tesla-model-s-porsche-taycan-top-gear-drag-race-fake-results-video/?fbclid=IwAR3Ypypyl455KeoOpwwqPWXrFJx6_d01eiEXyWDGhTPTZ9K41edah-sto50

По оригиналната тема, авто журналистите от Топ Гиър, новата реинкарнация TGT и котилото имитатори сред които е и Дъг Демуро, който е технически бос и не може да кара, са изключително вредни, защото формират вкуса и изискванията на поколения автомобилни потребители. Освен това лъжат и си измислят много нагло.

14
Боядисване на стоманени джанти преди зимата. Отдавна ми е мерак, но никога не бях имал такива. Джантите са за Фолксваген Джета.
Материали:
- Обезмаслител за спирачки;
- Акрилен грунд;
- Матова боя устойчива на гориво;
- Найлон;
- Бояджийско тиксо.
Общо 25 лева.

Изпръсквате Обезмаслителя на няколко пъти така че криво-ляво да измиете джантите.
Изливате събралото се за да не го чакате да се изпари.
Облепвате монтажния канал отвътре без външния ръб. За да не стане свинщина с монтажа и за да боядисате ръба.
5 минути друсане на грунда.
Пръскате много тънко така че да прозира. Обикаляте масата и от всяка страна пръскате четирите джанти еднакво на еднакви места. Измислете си движения. (Кръгови и бързи от 25 см) След 10 обиколки са еднакви и плътно грундирани. Тръскате грунда след всяка джанта.
Накрая където прозира нанасяте още.
Съхне много бързо.
Чакате половин час. (Пише два часа)
Аз не чаках половин час. Направо почнах по същия метод много по малко да покривам. Грунда е акрил и боята е акрилна. Разтворителя трябва да е еднакъв.
По същата схема след 10 обиколки джантите са черни.
Донанасяте по ръбовете и където прозира. Местите в топло мазе. (Където ще се напрашат)
Не се престаравате за да не стече.
Надявате се ръждата да не избие отдолу, защото не сте я обработили.
Това са стоманени джанти, които се карат с тасове. Идеята е да не ръждясват и отдолу да се вижда черно, а не кафяво.
И да си направите кефа с 45 минути направи си сам, както аз го направих.
Втория спрей още не съм го използвал.
Още малко прозира грунд в цепката на сглобката на борда с диска. Започна да се събира разтворител там и щеше да отмие грунда. Днес ще ги повторя.
Винаги съм се чудил на хората каращи с ръждиви джанти. Не ги ли е гнус?
Ако имаше повече ръжда щях да матирам със скочбрайт, да намажа с ръждопреобразувател и пак за матирам и тогава да обезмасля.
Сега вече нямате оправдание за ръждиви джанти!

15
За нещо такова говоря: https://slatedigital.com/virtual-tube-collection/
Има с още по-големи възможности и повече варианти.
Дали няма такова хардуерно устройство или готови корекции, които да се използват в процесор?

Докато пиша уча нови неща. Струва ми се, че идеалната подложка за такъв тип аудио изследователство или коректност към упохите е именно 4 лентова много добра система, която може да възпроизведе всичко достатъчно чисто. След това кеф ти елипси, кеф ти оцветяване от затворен обем, интермодулации, детайлност, мекота, абе всичко. Обертонове, хармоници.Около 13 минути правят оцветяване като от затворена кутия на 60 херца. След това вдигат малко презенса на 7 килохерца точно като от конусен ВЧ или широколентов. Накрая добавят малко лампови хармоници, ехо и мекота.

Страници: [1] 2 3 ... 375