Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 311
1
Вектора на газовете е много настрани, а не по оста на турбината. Затова като сложиш близки стени правиш противоналягане.

2
Да, много добре са го направили. Прехода е плавен.
Даже не е разширителен обем, а нещо друго. Ако бяха чели темата ни за даунпайпи щяха да знаят.
Аз бих го направил направо във Ф100 или повече ако имам място.

3
Още една много мощна кола със "скромни хедъри"

4
Здравей и добре дошъл!
Ще се радваме да прочетем за твоите хобита и интереси!

5
Ръководителят на супер държавата ни прави остра забележка, че той* харчи много пари да ни пази от тези на които непрекъснато даваме много пари за горива, суровини и други. Същевременно ни мъмри, че са ни малки военните разходи.

Очевидно ние никога няма да разберем какво е да си роден в супер държава, но можем да наблюдаваме случващото се.

Супер държавата плаща 4.5% от своето БВП за отбрана на военната организация, която ръководи. Понеже ги плаща преимуществено на собствени производители, то ефектът, е че плаща минимум 35-40% по-малко, колкото е преразпределението през бюджета. Така само по очевидни съображения се оказва, че разходите й са всъщност 2.7% от БВП.

Останалите, които харчат по 1-2% от своето БВП всъщност наистина харчат толкова. Колкото по-слаба е дадена държава съюзник, толкова по-близки са стойностите на похарченото и действителният процент от БВП, защото нямат собствено производство на оръжие.

Икономиката на НАТО е остаряла. Когато САЩ са си правили сметката, повечето оръжие в алианса е било американско производство. Стотици и дори хиляди самолети Старфайтър и Фантом заедно с хиляди боеприпаси са продавани от САЩ на съюзническите държави за сметка на задължителните им военни бюджети. Така разходите на САЩ са се компенсирали вероятно до степен да излязат на печалба.

Напоследък обаче Европа е започнала да лети на собствени самолети. Да, по-малките като Швеция слагат американски двигатели в своите СААБ Грипен, но да видим до кога. Англия, Италия и Германия имат Юрофайтър, Франция има Рафал. Всеки произвежда нещо, дори военно джудже като България има оръжейна промишленост способна да произведе танкове, бронетранспортьори и самоходни артилерийски установки, всички боеприпаси и калашници.
Най-големите ни разходи за отбрана бидейки политическо, военно и икономическо джудже са за кораби европейско производство.
Както се вижда от таблицата:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Военновъздушни_сили_на_България
Единственото ни американско оръжие са няколко малки учебни хеликоптера, всичко останало е европейско или съветско.

Отделно от тези съображения са още две:

1. Имаме ли нужда някой да ни пази от руснаците с цената на 4.5% от 17 трилиона долара?
Това е военен бюджет от 765 милиарда долара. Руснаците са 147 милиона. Излиза, че САЩ харчат по 5.200 долара годишно за охрана от всеки един руснак.

В действителност НАТО или САЩ не са изхарчили и един долар за да защитават когото и да било от Русия. Всъщност НАТО никога никого не е защитавало.

За сметка на това само в Ирак и Афганистан са похарчили поне 600, а може би над 1.200 милиарда.
Американците кръстосват моретата и се репчат на Китай с 11 атомни супер самолетоносача, строят и още няколко. Поддържат флотилия от стелт бомбардировачи, които са изцяло нападателно оръжие до колкото не са необходими за поддържане на атомния паритет и принципа за гарантирано взаимно унищожение.

2. Русия има ли намерение някога да ни напада? Живеят добре и се конкурират с Финландия за най-образована държава в света. Първата пост социалистическа държава с положителен демогравски прираст (2012 г.) и за сега единствената. Може би единствената или една от малкото в Европа. Дали това са условия за подемане на завоевателна война?

Не съм НАТО скептик. Алианса трябва и ни е изгодно да съществува по много други причини, които нямят нищо общо с Русия. Всъщност НАТО съществува в лъжа от самото си създаване. НАТО е изгодно на Европа с нейния бурен социален, икономически и политически живот за избягване на войните. Изгодно е и на държави като България за защита от съседите. На балканите силите са много изравнени и има регионална супер сила. Ако не бяхме в НАТО опасността някой да реши да си пробва късмета да заграби малко територия щеше да бъде реална.

Европа обаче няма външни врагове.

Време е НАТО да бъде поставено на основата на реалността.

Струва ми се, че Тръмп е по-добър педагог отколкото сме склонни да вярваме. Може би трябва да гледаме до какво водят действията му вместо да обсъждаме думите с които ги обяснява при това буквално.
Тръмп ни казва, че не иска да плаща за да ни охранява от търговските ни партньори. Разбира се това е облечено в политическа коректност с думи като "недопустимо", плащате милиарди... Цитат:

"Много е тъжно, когато Германия сключва огромни сделки за нефт и газ с Русия. От нас се очаква да я пазим от Русия, а тя отива и плаща на Русия милиарди долари. Смятам, че това е много нередно."

Кое е много нередно според Тръмп?

______________________________
* Тази и следващите персонификации на държавата с нейният избран администратор са по Бойко Борисов, който харчи държавни, сиреч наши пари с манифестиран анимус**, че са му лични спестявания.

** Анимусът е вътрешното отношение на дееца към... деянието.

6


А защо не и електромотор/генератор, който да подпомага двигателя и спирачките?

8
Перваза с дърво, а парапета една нова боя.
Трябва да измисля някакво сгъваемо остъкляване.
Отпред ясно, на релси двустранно, общо 6 парчета става добре и спретнато. Има опция да се прибират надолу, но не знам има ли такива механизми.
Ама отгоре какво да бъде? Трябва да покрия около 140-150 см.
Може да е рамка с профили високи да кажем 100 мм. и две релси. Отгоре 50 см фиксирана козирка, посредата и отдолу още по 50 см и ще може да се сгъва. Предните може даже и да се махат за лятото.
И пак ще стои рамка през цялото време. Може би трябва да свикна с мисълта.
Трабва да направя изолация отдолу и отпред. Особено отдолу, зашото това пък е термо мост директно в помещенията вътре.

9
Представям Ви Кадилак Елдорадо произвеждан до 1978 г. и неговите седалки.

Колата има уникални размери:
Дължина - 5692 мм;
Ширина - 2027 мм;
Междуосие - 3208 мм;
Височина - 1374 мм.

Коловоза е 1618мм отпред и 1615 отзад.
Джантите са 6J15, а гумите LR78-15B, което съответства на P235/75Rl5, разкошни гуми.

Както виждате, колата има уникални пропорции, много дълга и широка, а много ниска с много голям диаметър на колелата - 733 мм, което е доста повече от днешните 69-70 см колела на А8 и S-клас.

Двигателя е 7.0 или 8.2 литров 8 цилиндров с около 220 коня.

Седалките на този автомобил също са уникални, представляват нормална автомобилни седалки върху които има още едни седалки във вид на големи кожени възглавници.
В днешно време този дизайн на седалки се възражда в моделите на Линкълн.

Друга много забележителна особеност на автомобила echa купето е тип тарга със два странично прибиращи се шибидаха.


10
Няма нужда да затваря херметично. То и на г-н Кьонигсег клапичката не затваря херметично. Това нашето има абсолютно същата функция, но с обикновено туин скрол турбо. Важното е че дизайна е аеродинамичен, а не просто тапа на единия скрол.
Аз си го представих като фрезован детайл. Ако искаш да го обсъдим в темата в закрития раздел.

11
Ето това е яка кола:*всеки - почти всеки

12
Пак ли го има странното поведение при форсиране да се вдигне и плавно да слезе малко без оборотите да са паднали?
Моето прави още нещо, като караш с постоянна газ стрелката стои на някакво положение, като пуснеш газта и стрелката се вдига малко преди оборотите да са паднали, а и докато падат по инерция стои малко по-високо отколкото при същите обороти но с постоянна скорост или бавно ускорение с голям товар.
Празния ход и той ли е 1:1.
Какво е пък това съпротивление, което го възстановява и калиброва до същото положение.

13
Съдейки по ъгъла на снимане и че е назад и в страни от човека, това турбо не е малко, просто не е излишно голямо. Турбинното колело изглежда около 65 мм, което комбинирано с достатъъчно голям аеров отвор не е малко турбо.

Тръбите на хедъра са средни към къси с плавни завои и диаметър вероятно в началото 1см2 повече от порта и после вероятно със едно стъпало още 1см2.

Убеден съм, че това е най-доброто, което може да се измисли за ДВГ използван между 1000 и 7500 оборота.
Хедъра е оптимизиран по горния оборотен диапазон 5000-7500 с външния скрол/аерово стеснения и след това са добавили клапата и вътрешното аерово стеснение за работа на ниски обороти.

Вече като съм го виждал се сещам как може да се репликира с туин скрол турбине по много по-културен начин от досега.
Рисунка на идеята как туин скрол може да се управлява като турбото на Кьонигсег. Виждате, че е много по-различно от просто запушнате на единия скрол в стандартен прав фланец.


Изображението е от тази тема: http://penkiller.com/index.php/topic,2179.0.html - twic scroll с активно управление по нова схема.

14
Браво! Как се държи сега и какво показва?

Колко струва моторчето? Аз бих си поръчал и бих го сменил направо.

15
Милена съм я виждал обута с футболни калци да си топи краката в езерото с патките в Хайд Парк през 1997-ма година.
Пак беше ужасно. Аз пак малко отнесох и по-отдалеч, имаше съученици пряко изложени в продължение на минути. Още се възстановяват.

Но да кажем, че Милена и Ахат са още в трудоспособна ранна предпенсионна възраст и са българи, които не пеят на плейбек.

Страници: [1] 2 3 ... 311