Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - zlatkoo

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Случайно попаднах на клип в тубата. Във работата съм със същите колонки, и започнах да издирвам малки пищялки. Тези от клипа въобще не ги зачитам.

От изхвърлен тънък телевизор си свалих тези пищялки. Това беше идеята.Напълних с вата, и изрязах.Ето разликата, ако може да се хване де.

Даже отрязах и ушетата за захващане на пищялките, че така по ми хареса. Ето и крайния резултат.2
Става въпрос за глоба за групово изкачване на Мусала.
За това става въпрос. Да речем, че с Беар Грил се търсеше някаква популярност може би. Тук защо?

3
Под моста на метрото на Ломско шосе са подредили една интересна изложба. За някои от фигурите трябва да имаш доста голямо въображение, но има и добри попадения. Автора каза, че се е старал да покаже какво е сътворила природата, с възможно най малка негова намеса.

4
Фестивала се състоя през цялата изминала седмица. За него разбрах от един билборд. Бяха направили лятна сцена зад НДК.

Пласирах се най отзад на високо, пък и ползвах оградата за облегалка. Апарата разполага с достатъчно зуум.

Бях подготвен.

 Я колегите.

Концерта се състоя и със спомоществователството на телевизия Родина.

Ето и един младеж.

5
Преди време в някакъв магазин видях стол наподобяващ длан/ръка. Допадна ми като идея, и си го заснех. Реших, че не е толкова труден за направа.

Трябваше да е от цяло парче дърво. Мина се доста време, докато един ден бяха разчиствали едно място от тополи, и видях моя материал.

Беше зимата и дървото беше доста влажно, освен че е прясно отрязано. притесняваше ме да не се сцепи, пробих един отвор осем милиметра в центъра. Така ми е казвал един познат, че напреженията тръгвали от центъра. Само отцепих на грубо кората, и зачаках да се запроелти и да почна да ходя по често на вилата.

6
Девет секундна кола не с подредена кутия. Определено съм впечатлен, и от шофьора, и от колата.

7
Правен Раздел / Кирилица?
« -: Май 07, 2019, 03:47:57 15:47 »
Всъщност така ли е наистина?

8
Попаднах на един интересен канал, има доста добре обяснени всякакви неща.
https://www.youtube.com/user/LearnEngineeringTeam/videos

9

Ето това е, да си отстояваш идеите, и да се раздаваш до край. Момчето е излязло от зоната на комфорта за известно време, но сега ще бере полодове. Естествено представено е малко по цветно, важна е идеята.

10
На 27-и ходих на концерт и рожден ден на Хилда Казасян в зала 1 на НДК. Концерта беше под надслов "Да послушаме кино." песни от стари Български филми представени в джаз версия. Гости бяха Теодоси Спасов, и Васил Петров.
 Пред НДК имаше доста хора.

Влязох, инструментите подредени, осветлението пуснато, и тиха музика.

Бях на първия етаж под балкона.

Бях се подготвил, един тъмен козел със сламка.

Ами какво дакажа, като цяло приятно изживяване. Не съм някакъв голям фен на джаза, но е приятна мелодична музика изпълнена с 4 акустични инструмента. Имаше само няколко изпълнения, които ми дойдоха малко в повече. Но в такъв случай се заслушвам само в определен инструмент. 

Ето и малко видео.

Зала 1 звучи прекрасно, гласът на Хилда е нежен и приятен.

11
Ето какво има в такъв суб. На мен ми направи впечатление, 2 ом-а, малки магнитчета, големи гънки. Всъщност мембрана няма, само гънки и капачки.

12
Да се върнем към старата дърводелска работа.  :D
Вкъщи се появи нов и по голям телевизор, и тъй като крачеата му бяха в краищата бюрото малко окъся. Не може да се хване за стената, защото отзад е прозорец. Брато реши резко нещата с парче останал ламинат.

 На мен ми се стори малко като на свинче звънче, и се заех. Купих си две летви 2х3 см. Шлайфах, байцвах, пробих, залепих и хванах с винтове.
[url=https://flic.kr/p/2duyvZS]Естествено вече върши работа, ма грозно. Взех дървен винкел, и "дървено" фолио. Скроих винкела, шлайфах и байцвах три пъти. Така се подчеерата по добре текстурата на дървото.

Сбогом соц. спомени...

И залепих черно фолио отпред. Зашлайфах отгоре малко да се подравни, че фолиото много копира.
[url=https://flic.kr/p/Ssqjyh]

Залепих фолиото и отгоре.

Лакирах дървения винкел, и го залепих. Ползвах някакъв безцветен лак на декоратор. Ами за 24 часа на топло срещу струята на климатика още лепнеше.  >:(  И все пак готов, остава само може би да измисля някаква декорацийка за черното.

Мисля и да попълня фугите по ъглите с черен силикон, че не прецених добре дължината на челния винкел.

13
Новини / Богоявление 2019.
« -: Януари 07, 2019, 05:56:07 17:56 »
Във неделя беше Йорданов ден, или Богоявление. Със приятели искахме да ходим някъде да гледаме ваденето на кръста и хорото. Чудехме се къде на езерото в Дружба нещо не ни допадна. Чухме за село Кладница Пернишко, което се намира от другата страна на Витоша. Минава се през село Рударци, минава се през село Кладница и се хваща един павиран път за хижа Силимица, има си и табела. Един снегорин се движеше няколко коли пред мен, и хвърляше пясък, но имаше доста коли и хора тръгнали пеша. Стигнахме до някъде и си намерих място за спиране. Слязохме от колата и се чуваха викове, и народна музика с гайда и тъпан.
 Ходихме пеша десетина петнайсе минути, но кръста вече беше изваден. Все пак не всичко беше напразно.


Бяха завирили една част от планинското поточе. Въпреки водонепромокаемите ми обувки, наджапах малко по дълбоко, и единя крак малко се напълни с вода. Викам си хайде и аз се включих в традицията.  ;D

Все пак ето го и печелившия. Студено ли ви е?  ;)От там има и пътека към Черни връх. Поразходихме се малко, естетвено не до горе.

 Съвсем на близо е манастир Св. Никола, отидохме там.

Там раздаваха на всички свинско със зеле, и хляб. Малко над него се открива страхотна гледка.Или нещо такова. Във близката далечина се вижда комплекса Делта хил.

14
Мобилни телефони / Сони Z5 compact
« -: Декември 14, 2018, 03:42:52 15:42 »
Август месец след като си счупих лек старото LG g2 mini, което ползвах близо три години, и все още работи. Се наложи да си купя нов телефон. Исках малък под 5 инча и с добри спецификации.
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-7535.php
Това беше единственото решение освен някой рециклиран айфон 5. От ибей ми дойде на около 350 лева. Беше добре пакетиран.

Със приятен жест от продавача.

Почерпихме се за негово здраве.

 Всичко страхотно даже още на втория ден му направих един воден тест.

Телефона си работи и до сега доста бързо и мазно. Снима добре, според мен макрото малко му куца. Но там няма проблем, снимам на 20 мегапиксела и после си подрязвам излишното. Обаче този телфон неможе да снима със светкавица. Може би заради стъкления гръб прави някакви отблясъци.

Облепих с черно фолио около камерата, и между камерата и светкавицата. Ефект няма, явно прозира някъде през задния капак, а не е отражение.

Преди около два месеца обаче го изпуснах от седнало положение не си уцелих джоба. От тогава взе да ми се събира прах под стъклото на камерата. Вече бях наясно че телефона не водоустойчив.
 Питах от любопитство в един случаен сервиз какво е решението. Направо ме отсвириха. Тоя стъклен капак ако се счупел, па и жълт, после нямал с какво да го залепи. Дори и силикон да му сложел пак няма да е водоустойчив.
 Уж се примирих, но...

Не изглежда никак трудно, даже под клипа има линк от който мога да си купя "стикер" за залепване на задния капак. Май, май ще се пробвам в скоро време, само трябва да разбера, горе долу колко трябва да го нагрея за да не повредя нещоот елементите вътре.

15
Хоби / Нек'ва декорация.
« -: Декември 01, 2018, 12:55:39 12:55 »
Шматках си се из западния парк, и по едно време видях едно сравнително голямо парче брезова кора.

Огледах се за подходящо листо, купих една рамка със стъкло, и започнах. Кората я измих добре и мокра я оставих да изсъхне мезду две равни плоскости.

 Та дааааа... мисля, че ще стои добре на някоя стена на вилата.

Страници: [1] 2 3 ... 5