Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - zlatkoo

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Ето какво има в такъв суб. На мен ми направи впечатление, 2 ом-а, малки магнитчета, големи гънки. Всъщност мембрана няма, само гънки и капачки.

2
Да се върнем към старата дърводелска работа.  :D
Вкъщи се появи нов и по голям телевизор, и тъй като крачеата му бяха в краищата бюрото малко окъся. Не може да се хване за стената, защото отзад е прозорец. Брато реши резко нещата с парче останал ламинат.

 На мен ми се стори малко като на свинче звънче, и се заех. Купих си две летви 2х3 см. Шлайфах, байцвах, пробих, залепих и хванах с винтове.
[url=https://flic.kr/p/2duyvZS]Естествено вече върши работа, ма грозно. Взех дървен винкел, и "дървено" фолио. Скроих винкела, шлайфах и байцвах три пъти. Така се подчеерата по добре текстурата на дървото.

Сбогом соц. спомени...

И залепих черно фолио отпред. Зашлайфах отгоре малко да се подравни, че фолиото много копира.
[url=https://flic.kr/p/Ssqjyh]

Залепих фолиото и отгоре.

Лакирах дървения винкел, и го залепих. Ползвах някакъв безцветен лак на декоратор. Ами за 24 часа на топло срещу струята на климатика още лепнеше.  >:(  И все пак готов, остава само може би да измисля някаква декорацийка за черното.

Мисля и да попълня фугите по ъглите с черен силикон, че не прецених добре дължината на челния винкел.

3
Новини / Богоявление 2019.
« -: Януари 07, 2019, 05:56:07 17:56 »
Във неделя беше Йорданов ден, или Богоявление. Със приятели искахме да ходим някъде да гледаме ваденето на кръста и хорото. Чудехме се къде на езерото в Дружба нещо не ни допадна. Чухме за село Кладница Пернишко, което се намира от другата страна на Витоша. Минава се през село Рударци, минава се през село Кладница и се хваща един павиран път за хижа Силимица, има си и табела. Един снегорин се движеше няколко коли пред мен, и хвърляше пясък, но имаше доста коли и хора тръгнали пеша. Стигнахме до някъде и си намерих място за спиране. Слязохме от колата и се чуваха викове, и народна музика с гайда и тъпан.
 Ходихме пеша десетина петнайсе минути, но кръста вече беше изваден. Все пак не всичко беше напразно.


Бяха завирили една част от планинското поточе. Въпреки водонепромокаемите ми обувки, наджапах малко по дълбоко, и единя крак малко се напълни с вода. Викам си хайде и аз се включих в традицията.  ;D

Все пак ето го и печелившия. Студено ли ви е?  ;)От там има и пътека към Черни връх. Поразходихме се малко, естетвено не до горе.

 Съвсем на близо е манастир Св. Никола, отидохме там.

Там раздаваха на всички свинско със зеле, и хляб. Малко над него се открива страхотна гледка.Или нещо такова. Във близката далечина се вижда комплекса Делта хил.

4
Мобилни телефони / Сони Z5 compact
« -: Декември 14, 2018, 03:42:52 15:42 »
Август месец след като си счупих лек старото LG g2 mini, което ползвах близо три години, и все още работи. Се наложи да си купя нов телефон. Исках малък под 5 инча и с добри спецификации.
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_compact-7535.php
Това беше единственото решение освен някой рециклиран айфон 5. От ибей ми дойде на около 350 лева. Беше добре пакетиран.

Със приятен жест от продавача.

Почерпихме се за негово здраве.

 Всичко страхотно даже още на втория ден му направих един воден тест.

Телефона си работи и до сега доста бързо и мазно. Снима добре, според мен макрото малко му куца. Но там няма проблем, снимам на 20 мегапиксела и после си подрязвам излишното. Обаче този телфон неможе да снима със светкавица. Може би заради стъкления гръб прави някакви отблясъци.

Облепих с черно фолио около камерата, и между камерата и светкавицата. Ефект няма, явно прозира някъде през задния капак, а не е отражение.

Преди около два месеца обаче го изпуснах от седнало положение не си уцелих джоба. От тогава взе да ми се събира прах под стъклото на камерата. Вече бях наясно че телефона не водоустойчив.
 Питах от любопитство в един случаен сервиз какво е решението. Направо ме отсвириха. Тоя стъклен капак ако се счупел, па и жълт, после нямал с какво да го залепи. Дори и силикон да му сложел пак няма да е водоустойчив.
 Уж се примирих, но...

Не изглежда никак трудно, даже под клипа има линк от който мога да си купя "стикер" за залепване на задния капак. Май, май ще се пробвам в скоро време, само трябва да разбера, горе долу колко трябва да го нагрея за да не повредя нещоот елементите вътре.

5
Хоби / Нек'ва декорация.
« -: Декември 01, 2018, 12:55:39 12:55 »
Шматках си се из западния парк, и по едно време видях едно сравнително голямо парче брезова кора.

Огледах се за подходящо листо, купих една рамка със стъкло, и започнах. Кората я измих добре и мокра я оставих да изсъхне мезду две равни плоскости.

 Та дааааа... мисля, че ще стои добре на някоя стена на вилата.

6
Интересно видео с инструкции за старт и управление на Форд модел Т.

7

Човека направи две в едно. Колко има смисъл е друг въпрос.

8
И тази година посетих тунинг шото в интерескпо, цената на билета беше 10 лева, и според мен си струваше.
 Например Sin cars.Лотуси некви.5-цата на Зендера с акрапович, невероятен звук.

Интересното е след 37 сек.

Я оборотомера до къде стига.

 Дрифт академи беше хубава идея, има ше две "дрифтачки" със заварени дифове. Бяха има сложили на задните гуми някакви ПВЦ обръчи да се пързалят. Със записване всеки можеше да се качи със по опитен до него.Сега беше мокро, но едно момче каза че и на сухо е същото.
.....

9
DIY (Направи си Сам) / Радиоприемник Родина.
« -: Май 14, 2018, 04:39:12 16:39 »
Ами купих си едно лампово радио Родина. От една страна за декорация на вилата, от друга страна изглежда че си има всичко налично така че може да мине и за инвестиция, от трета за реставрация. Видно от снимките не изглежда в добро състояние, но пък и цената беше добра.
http://www.kn34pc.com/sch/sch_rx/rx_rodina.html

10
На 9 май 2018, по случай деня на Европа в София на сградата на министерски съвет срещу Шератон беше прожектирано 3d шоу. Ходих, видях, впечатлен съм. По чти катъо на кино, само че екрана е към 150 метра диагонал. На самото филмче не успях да му хвана баш смисъла, защото звука беше... Вярно, че е между две сгради, но много ехо, и доста басово звучене, почти нищо не се разбираше.
 Имаше доста медии, около мен се дваха интервюта.

Разположението на проекторите.

И самите проектори.

Стъмни се.

Имаше и доста публика.

 Филмчето го повториха три пъти, който иска да глед, да снима, за закъснелите.

11
От известо врем ми се въртеше в главата идеята за рертро ламБи.

Купих си ги от Баухаус. От там си купих и един дървен перваз да прикрия кабело, който ще върви по ъгъла нагоре. подкарах кабела.

Намерих си някъде из нас едно мързеливо ключе, и изрязах отвор в перваза за него. Преваза предварително бях байцвал и лакирал.

Направих място и за кабела. Ето го вече монтиран, залепих го с горещ силикон. Имаше нужда малко от напасванев горната част, че стените не са идеално прави.

 

Натам беше лесно кабела пак с горещ силикон зад курниза, лампите паралелно свързани. Сложих и един стериопорен перваз пред курниза да поприкрие малко нещата.12
Общ Аудио Раздел / ВКН10230 размисли и страсти
« -: Април 14, 2018, 02:38:00 14:38 »
А, само тази грешка недей да правиш. На мен нали ми липсваха в колекцията. Много са зле, разглобих ги и ги дадох за преправяне. Още не са готови, защото трябва да занеса едни подложки за трептилките, че шасито е много куцо и няма място за дългоходова трептилка.
На Пиротска-10 още има 20 ватови оригинални от стария тип.

 Ами направих грешката, точно от пиротска 10 (безистена).

Само че с ламаринено шаси.

Подготвих се за малко "тунинг" обаче.

Залях с лепило навсякъде. Около гънката, около шапката, както и цялата шапка (с цел да добвая малко маса), около трептилката, около мишурите. Там наистина имаше места където ня бяха добре залепени, но при тестовете в магазина не се чуваха никакви несвойствени звуци. След това промих малко гънката с корселин, и накрая промазах трптилката с оръжейна смазка. Това съм го чел някъде из нета преди години така промазваха бошмените.

 Днес ще го пускам да се разработва, но определено омекна след моята намеса. Сега защо искам да добавям маса. Кутията според мен му малее малко, пък говорителя поне има силен мотор.

 То май одисеята с това ОТ си стана за отделна тема...

13
Да питам едно въпросче. Като се сменят кондензатори на захранването на домашен усилвател, трябва ли да са точно със същия капацитет, или е по добре да са по големи. Във стил мечо пух...

14
Най накрая дойде време да свалим прозореца между остъкления балкон и кухнята. Направихме кофраж.

Сложих "арматура".

Взех си малко пясък от пясъчника зад блока, и замазах.

Готовоо.

От баухаус си взех готов плот 30 на 200 см. за 24.50. Скроих и залепих с моментфикс.

Прво го изшлайфах, после минах с байц, накрая пак шалйф. Фаските ги направих с шкурка 40 на шлайф машинката най накрая.

 Остава лакиране, и някои довършителни работи наоколо.

15
Новини / Изложба от близкото минало...
« -: Януари 11, 2018, 09:43:57 09:43 »
Преди известно време, чух реклама по радиото за изложба от близкото минало на централна гара. Реших че ще ходя да видя, да поснимам. Речено сторено, за съжаление, обаче никаква изложба няма.  >:( Едни хора са взели едни пари, има няколко "табла" скалъпени от някакви плоскости и това е.Поне разгледах гарата след ремонта, добре е станало.
 Таблата вече не щракат.Страници: [1] 2 3 ... 5