Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 45
2
Защо да купуваме ментета със съмнителна гаранция, като можем да имаме много по-добри качество и функционалност на същата цена.

https://en.wikipedia.org/wiki/MirrorLink

http://www.mirrorlink.com

И така, концепцията е следната, 2 DIN Сони, Кенууд, Алпайн, Пионер или друго марково устройство за авто забавление с тъч екран, DVD и блу-рей аудио и с поддръжка на Mirror Link.
Стандарта Mirror link ще издържи повече от 10 години.
Всеки телефон с навигация е по-добър от всяко устройство на повече от година. Да не говорим за другите удобства.

Имате качествено вградено мосфет стъпало, авто плеарите четат всичко и имат 2 години гаранция, а сред това гарантиран сервиз.

Направи си сам елемента е идеята ми да вградя безжично зареждане или в поставката да чаши или н жабката в подлакътника.

Свързвам си телефона с плеъра и го ползвам през неговия екран. Разговори със свободни ръце, навигация, Интернет и т.н. При желание и плейлист вместо флашка. Зарежда се в поставката без да го пипам. Като си сменя телефона съм сменил и навигацията. Има навигон и Гугъл навигация за всеки Андроид телефон.

Има сонита и пионери от 600 лева нагоре, които поддъпжат мирор линк.

Омръзна ми да слушам за китайски ментета продавани от търгаши за цени доближаващи 1.000 лева. Това няма гаранция и сервиз, а се чупи.

Марковите приставки за навигация са на космически цени над 1.000 рева, тоест комплекта с главно устройство е поне към 2.000, което е несериозно.

Мисля, че има авто плеъри в единичен дин с излизащ сензорен дисплей, които също имат мирор линк.

Всички авто плеъри вече имат микрофон и свободни ръце, може да се диктува гласово през мирор линка.

Няма логика един и същи човек да дава 500-1000 лева за 8 ядрен телефон с >3 гб рам, навигация и т.н. и същия да дава още 1.000 лева за същите функции, но с по-стар хардуер и по-ниско качество.
Като купуването на телефон е периодично на 1-2 години. Мисля, че е достатъчно скъпо за да дублирам функции с друго устройство. При това телефона ми знае къде живея и работя, помни история. Мога да му заредя зони от вкъщи и т.н.

Пжмагайте с проучването на функционалностите. Например възможност екрана на телефона да се показва само при повикване ако не води навигация. Или да може да се извиква с бутон.

5
Чичо Кен отново ни дава ценни съвети:


Според мен гумаджии вандали могат да Ви изкривят и главините и да ви прецакат джантите.

Откакто имам мустанга имам и динамомегричен ключ за гумите.

Откакто ходя в Маргел нещо съм спрял да го нося, защото те използват. Друг е въпроса как се грижат за ключовете си, защото ги държат цял ден натегнати.

Динамометричния ключ се съхранява отхлабен до край. Преди работа се щрака няколко пъти на малко усилие ца да се разнесе смазката в механизма, така е по-точен и се износва по-малко.

7
Мустанга върви на гръм! Единствената разлика е че разкарах спортния въздушен филтър и сложих Хенгст E1054L:


Другата разлика, е че маслото е ново 0W20 с Cst 8.8@100°C, а старото беше 10W30 с Cst 10.4@100°C. И преди съм карал с 0W20 след някакво САЕ30, такава разлика не съм усещал.

Върви леко и много, направо лети. Форсира се чисто.

Мисля, че причините са две, първо филтъра е сух, което не омаслява дебитомера, второ, филтъра е качествен и вероятно по-пропусклив от стар прекалено омаслен спортен филтър.
Има и трета потенциална причина и тя е добавката Бардал за еднократно почистване на горивна система с 20 литра бензин.
Преди съм използвал много добавки включително Амсойл Pi, особено пролетно време, такава разлика не съм усещал.

Напоследък по тунинг каталозите забелязвам, че се предлагат сухи филтри.
Смятам, че голяма част от проблемите ми с настройките може да са били от омаслен дебитомер, който в допълнение бива бомбардиран от микро частици, които филтъра пропуска. Открих фин прах по смукателната тръба.
Когато филтъра вече е ставал приемливо сух, вече е бил задръстен и колата никога не е вървяла.
На всичкато отгоре новия филтър е хартиен и отгоре е покрит с кече улавящо най-финните частици. Тоест, по-рестриктивен. Обаче щом ги слагат на коли с обслужване на 30.000 км., колко да са рестриктивни.

Купувам още два филтъра Хенгст за резерва. Като знам от колко години се каня да го направя. Мислех, че ще губя коне спрямо спортния филтър, а аз спечелих. Имам два неуспешни опита да мина на нормален въздушен филтър, единия с някакъв странен филтър, другия с филтър от Хонда S2000, който е хартиен с конструкция на стортен конусен.

Разбира се, имам още една теория...
Смукателната тръба също е четвърт вълнов резонатор. Ако спортния филтър го прекъсва прекалено рязко или неправилно, то е възможно да се генерират вълни в противофаза, които да пречат на пълненето. Или пък да не се генерират нужните вълни, които да го инициират.
Значително по-голямата площ на хартиения филтър комбиниран с нетъкан текстил означава съвсем друга "уста" на системата, тоест, терминиране в съвсем друг акустичен импеданс.
Като съм изпрал няколко пъти филтъра и като съм го омаслил като за свои хора съм му разгонил фамилията барабар с на дебитомера. Слава Богу, имам резервен дебитомер, а и този май се връща към нормална работа от стотина-двеста километра на сухо.
Тук отново преминаването от вълнов закон към механичен с използването на изравняващ акумулатор би подобрило нещата и в двата случая. Тоест, един хелмхолцов резонатор би помогнал да се преодолеят смущенията от края на системата и да се придаде чисто резистивен характер на въздушния филтър.

8


Не знаех, че съществуват.
Струват по 8 долара в Rockauto

10
http://m.dir.bg/dnes/news/27040280/
Цитат
„Очакваме всички тези сервизи-фантоми да бъдат извадени на бял свят. На този етап, когато стане едно ПТП, от КАТ казват или превишена скорост, или неспазване на дистанция, но никой не повдига въпроса, че този автомобил може да е направил ПТП, защото той е ремонтиран от хора, които нямат квалификация и не разбират от това", изтъкна Атев.

Оказва се, че всекидневно хора, които нямат квалификация, ремонтират автомобилите си и тези автомобили в следващия момент са обществено опасни на пътя, ...

Аз както си сменям накладките с книга, динамометричен ключ и смазки и материали за 200 лева в това число осигурител за резба, никой не може да ми ги смени!

Никакъв сервиз не е в състояние да отдели толкова време, внимание и пари за материали.

11
Започнах да избирам нови летни гуми за шкодата на жена ми за която вече съм Ви разказвал тук:
http://penkiller.com/index.php/topic,1972.0.html

Стандартния размер е 185/60/14, но и 185/65/14 са допустими, спрях се именно на втория по-висок размер.
Цените на нова гума са около 100 лева, като между 80 и 110 лева има предложения от всички премиум марки без Мишелин.

Отзад-напред...

Предварителните резултати от класацията на Ауто Билд за 2018-та затапват като каса бира след две шишета ракия:


Шампиона по първи места Дънлоп е на 8-мо място, Вредещайн - обекта на интересите ни е на 10-то, Гуд Иър, които толкова хваля са на 11-то, миналогодишните победители Пирели са на 4-то. Цу дрън!

Напоследък съм склонен да харесвам продуктите на Гуд Иър повече, аз колега и служебна кола са с летни Гуд Иър, съответно Ийгъл Ф1 и Ефишънт Грип.
Не съм склонен да се доверя на Нокиан в близкото бъдеще, защото произведените ми в Русия Nokian Line SUV 285/60/18 са просто криви и трябва да се правят сериозни допълнителни разходи за тяхното въртене по джантите и допълнителен баланс за да не тресе колата и пак остава една лека вибрация. - искам да ги изхвърля и може би ще го направя. - последните гуми, които купувам от едно място, а монтирам на друго. Вече само с гаранция и натискане до дупка.
От Вредещайн имам едновременно добри и лоши впечатления, добри като зимни гуми 205/60/16 и лоши пак от същите, защото са слаби на сухо и доста шумни.
Мишелин съм карал много комплекти и честно казано не са по-добри от Барум. 285/60/18, 225/55/16, 205/70/14 и други.
За летен Бриджстоун съм чел лоши неща.
Дънлоп (245/50/18) едновременно возят не особено добре и се износват много бързо.
Континентал (235/55/17) се износват бързо, возят да кажем посредствено и не бих казал, че държат особено добре на сухо.

->От всички, които споменавам, напълно удвлетворен съм от експлоатацията и поведението на: зимни гуми Бриджстоун DM-V1, DM-V2, DM-Z3 и LM-80 В 15, 16 и 18 цола и на летни гуми Гуд Иър Eagle F-1 asymmetric-2 235/55/17 и старите модели Efficient Grip 225/60/16 и Eagle F-1 225/55/16 Посочените гуми са 10 от 10, возят, държат, тихи са, харчат малко, качествени са, не се износват прекалено бързо, не дават дефекти, всичко е супер и включително не са най-скъпите.

->И така, по основната тема, разгледах предложенията и тестовете. Първото ми впечатление беше, че Вредещайн Спортрак 5 са най-доброто в размера 185/65/14... попаднах на по-стар тест според който бяха № 1... и спрях да търся. Имат красив дизайн на протектора, борда изглежда добре и печелят тестове, какво повече да му мислиш на гума за 100 лева бройката.
Обаче понеже бяха празници не вдигнах телефона да поръчам веднага, а го оставих за през седмицата. Когато потърсих теста отново попаднах на друг в който на първо място вече бяха други гуми - Гуд Иър... реших да потърся с ключ 2017 и попаднах на тест, който включва всички участници от предишните тестове, но местата бяха разместени и този път победител беше Пирели.
Говорим за едни и същи модели гуми и тестове между 2014-та и 2017-та. Излязоха тестове и от 12-та и 13-та година... Във всеки тест подреждането се променя.
Най-близкия размер е 195/65/15, което е достатъчно близък аналог за да бъде достоверен теста. Именно в този размер са всички тестове.

Дори не намирам теста в който Вредещайн печелят. Движат се между 2-ро, 5-то, 8-мо и 10-то място... Човек обаче спокойно може да се натресе на тест в който печелят някакви гуми или са класирани някъде, където му харесва и да формира решение за покупка. Не забелязваме маркетинговия хаос, защото щом направим покупката спираме да се интересуваме за дълго време.

Първи места в различните тестове и години:
1. Pirelli Cinturato P1 Verde
Hankook Ventus Prime 3 K125
Continental Premium Contact 5   
1.   Dunlop Sport BluResponse
Dunlop SP Sport BluResponse
1. Dunlop Sport BluResponse
Goodyear EfficientGrip Performance
1st Goodyear EfficientGrip

Дънлоп - 3 първи места,  Гуд Иър - 2 първи места, Пирели, Ханкук и Континентал по едно първо място.
Дънлоп и Гуд Иър са от една група.

Освен едно второ място миналата година Бриджстоун се класират твърдо на задни позиции след средата. Недостатъци: износване и леко завишена цена, иначе са с топ показатели. Ето това е обективен тест! Да закараш хубавата гума на по-задно място, защото комплекта е 45 лева по-скъп и на петата година ще има милиметър по-малко грайфер. Всички гуми в тези размери ще бъдат изхвърлени поради старост, а не поради износване, колите, които се карат много в днешно време са на коренно различни размери. - Освен, че съм очарован от зимните им гуми и съм срещал деламинирани стречнати летни бриджстоуни и лоши отзиви други отрицателни неща не знам.

Пирели от опашката постепенно стигат до първото място за 6 години. - Избягвам ги от P6000 насам...

Мишелин освен някакви второ и трето място изглеждат абонирани за 7-мо и 8-мо място, изглежда са марковата боксова круша на групата. - В интерес на истината, когато преди 5-6 години си купих Primacy HP и те вадеха фасон на гуми на старо дори намазани с обилно количество вакса Мишелин, реших, че съм се минал, посредственото им поведение и факта, че тежат като камък, което се усеща и във возенето и във вървенето само затвърдиха впечатлението ми.

Континентал с едно първо място, много 3-ти, 12-то, 5-то и 2-ро място. Много шарено представяне от много скъпа премиум гума. Чувал съм какви ли не оплаквания от тях, напоследък много са се натиснали нагоре към луксозния сегмент особено със зимните гуми. В моя случай на по-малка възраст и по-малки километри станаха еднакво лоши с Кумхо, които имах преди това. Отново тежки гуми като Мишелин.

Пак не може да се направи извод и да се вземе решение, защото журналистите прилагат и субективен елемент комфорт, а обективния елемент цена има голяма тежест, което не е редно. При този нисък ценови клас дори съществени про-центни разлики в цената са всъщност несъществени суми. Комфорта пък трябва да има обективни компоненти, шум и акселерометър на определена честота с определена скорост по определен маршрут.


Извадката не е представителна. Въпреки това картината е много шарена


Ето ги и самите тестове:

2017-та Пирели е № 1 https://drivemag.com/how-to/top-10-best-summer-2017-tires-in-europe-according-to-adac
Цитат
195/65 R15 V (Lower Middle Class)

1. Pirelli Cinturato P1 Verde (Price: €73)

Top 10 best summer 2017 tires in Europe according to ADAC
Taking the number one spot in ADAC tests, the Pirelli Cinturato P1 Verde tire scored Good for behavior in both dry and wet conditions and Very Good when it comes to handling wear and tear.

2. Bridgestone Turanza T001 (Price: €72)

Top 10 best summer 2017 tires in Europe according to ADAC
Bridgestone's Turanza T001 summer tire offers capabilities similar to the Pirelli's Cinturato P1 Verde tire at a slightly lower price. The only difference is that the Turanza T001 scored Good in the wear test.

3. Continental ContiPremiumContact 5 (Price: €75)

Top 10 best summer 2017 tires in Europe according to ADAC
A tiny bit more expensive than the number one and two candidates, Continental's ContiPremiumContact 5 tire rounds up the top three with a Satisfactory rating for noise and comfort and all-around Good for dry and wet behavior as well as fuel consumption and wear.

The other tire makes and models closing the top 10 are:

4. Goodyear EfficientGrip Performance (€72)
5. Esa-Tecar Spirit 5 HP 1 (€50)
6. Dunlop Sport BluResponse (€72)
7. Nokian Line (€62)
8. Vredestein Sportrac 5 (€64)
9. Aeolus PrecisionAce 2 AH03 (€52)
10. Kumho Ecowing ES01 KH27 (€59)

2016 г., ревюто е огромно: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Summer-Tyre-Test.htm
Цитат
The Full Results
2016 seems to be the year of Hankook, with the new Ventus Prime3 offering premium levels of performance at a slightly lower price than the established premium rivals. The wet grip / wear balance is one of the best on tests, and the only real weakness is an average aquaplaning performance.

Pirelli must have recently updated the Cinturato P7 Blue, as it seems to be testing very well this year, and Continental stay strong with their now aging Premium Contact 5, rounding out the top three.

Hankook Ventus Prime 3 K125   1st: Hankook Ventus Prime 3 K125
Total: 53 / Dry: 9 / Wet: 7 / Comfort: 7 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 7 / Wear: 8 / Cost: 9
Positive: Very good on dry and wet roads, good value for money, accurate and quick steering response, very short braking distances on dry and wet roads, low wear
Negative: Average resistance to aquaplaning
Overall: Exemplary

 
Pirelli Cinturato P7 Blue   2nd: Pirelli Cinturato P7 Blue
Total: 45 / Dry: 9 / Wet: 8 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 4
Positive: Excellent results in the wet, fast steering response and good feedback, highest braking performance
Negative: Expensive
Overall: Exemplary

 
Continental Premium Contact 5   3rd: Continental Premium Contact 5
Total: 48 / Dry: 8 / Wet: 6 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 6
Positive: Very good tyres with no apparent disadvantages, high braking performance, accurate and rapid steering response on dry roads, good handling on wet surfaces, low rolling resistance
Negative: Expensive
Overall: Exemplary

 
Goodyear EfficientGrip Performance   4th: Goodyear EfficientGrip Performance
Total: 45 / Dry: 7 / Wet: 7 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 4
Positive: A good balance of performance and optimum level of safety on wet and dry roads, high lateral stability and precise steering response, high braking performance, low rolling resistance
Negative: Expensive
Overall: Exemplary

 
Dunlop Sport BluResponse   5th: Dunlop Sport BluResponse
Total: 42 / Dry: 7 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 6 / Wear: 4 / Cost: 4
Positive: Good handling on wet and dry roads, precise steering response and good handling, high resistance to aquaplaning, short braking distances on dry roads, low rolling resistance
Negative: High wear
Overall: Exemplary

 
Fulda EcoControl HP   6th: Fulda EcoControl HP
Total: 44 / Dry: 6 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 7
Positive: A well balanced tyre, short braking distances on wet surfaces, good handling on dry surfaces, good value, low rolling resistance
Negative: Poor directional stability and slow reaction to steering on wet surfaces
Overall: Recommended

 
Michelin Primacy 3   7th: Michelin Primacy 3
Total: 48 / Dry: 6 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 7 / Wear: 9 / Cost: 8
Positive: Good handling on dry roads, high comfort, low wear, low rolling resistance
Negative: Tendency to understeer in the wet, expensive
Overall: Recommended

 
Vredestein Sportrac 5   8th: Vredestein Sportrac 5
Total: 42 / Dry: 5 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 7
Positive: High wear resistance, good value for money, good handling and shorter braking distances on wet roads, low noise
Negative: Poor handling and stability in the dry
Overall: Recommended

 
Bridgestone Turanza T001   9th: Bridgestone Turanza T001
Total: 39 / Dry: 6 / Wet: 7 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 6 / Wear: 4 / Cost: 4
Positive: Excellent resistance to aquaplaning, good controllability, precise steering response and short braking distances on wet roads
Negative: Poor wear, high price
Overall: Satisfactory

 
Semperit SpeedLife 2   10th: Semperit SpeedLife 2
Total: 40 / Dry: 5 / Wet: 8 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 6 / Wear: 3 / Cost: 4
Positive: Good handling on wet roads, high resistance to aquaplaning, short braking distances on dry and wet roads, high level of comfort
Negative: Poor directional stability on dry roads, poor wear
Overall: Satisfactory

 
Uniroyal Rainsport 3   11th: Uniroyal Rainsport 3
Total: 41 / Dry: 5 / Wet: 8 / Comfort: 7 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 7 / Wear: 3 / Cost: 3
Positive: The highest resistance to curved aquaplaning, good handling in the wet, short braking distances on dry and wet roads, low rolling resistance
Negative: Inaccurate response to steering and a tendency to understeer in the dry, highest wear
Overall: Satisfactory

 
Yokohama BluEarth AE50   12th: Yokohama BluEarth AE50
Total: 51 / Dry: 6 / Wet: 4 / Comfort: 7 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 8 / Wear: 10 / Cost: 10
Positive: Low wear, good handling on dry roads, high level of comfort, best value for money
Negative: Low resistance to aquaplaning, poor grip and tendency to understeer in the wet
Overall: Satisfactory

 
Nexen N Blue HD Plus   13th: Nexen N Blue HD Plus
Total: 43 / Dry: 5 / Wet: 4 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 6 / Wear: 6 / Cost: 8
Positive: Good value for money, short braking distances on dry surfaces, high level of comfort, high resistance to aquaplaning
Negative: Average braking performance in the wet, tendency to understeer on dry surfaces
Overall: Satisfactory

 
Falken ZE914   14th: Falken ZE914
Total: 39 / Dry: 6 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 7 / Wear: 3 / Cost: 4
Positive: High resistance to aquaplaning, short braking distances on wet roads, high comfort, low rolling resistance
Negative: Poor wet handling, high wear, average value
Overall: Satisfactory

 
Nokian Line   15th: Nokian Line
Total: 33 / Dry: 5 / Wet: 6 / Comfort: 6 / Rolling Resistance: 4 / Noise: 6 / Wear: 3 / Cost: 3
Positive: High resistance to aquaplaning, short braking distances on wet surfaces
Negative: Slow response to steering on wet surfaces, relatively long stopping distance on dry surfaces, average wear, high rolling resistance
Overall: Satisfactory

2015 г. пак огромно ревю: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-Test-World-Summer-Tyre-Test.htm
Цитат
The Results
Continental Premium Contact 5   1st: Continental Premium Contact 5
Total: 93.5 / Dry: 20 / Wet: 38 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 9 / Overall: 9.5
Positive: Equally good grip and handling in all conditions.
Negative: High rolling resistance
Overall: The Continental Premium Contact 5 provides good grip in all conditions. In the wet handling is very stable with no surprises. High resistance to aquaplaning and short braking distance. In the dry they behave confidently, quickly reacting to input and maintaining traction in emergency manoeuvres. Very quiet, but have too high a rolling resistance.

 
Nokian Hakka Blue   2nd: Nokian Hakka Blue
Total: 93.3 / Dry: 18 / Wet: 38 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 10 / Noise: 9 / Overall: 9.3
Positive: Good handling on wet surfaces. Low noise level and rolling resistance.
Negative: Relatively long braking distances
Overall: The Nokian Hakka Blue has excellent feel on wet surfaces where they have a high grip and stable control even in an emergency. In the dry the tyres also adequately react to the actions of the driver during abrupt manoeuvres. Low noise, smooth running and low rolling resistance.

 Pirelli Cinturato P7 Blue   3rd: Pirelli Cinturato P7 Blue
Total: 92.3 / Dry: 20 / Wet: 36 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 10 / Noise: 9 / Overall: 9.3
Positive: High grip on dry surfaces. Good handling in all conditions.
Negative: None listed
Overall: Grip on a wet surface with the Pirelli Cinturato P7 Blue is slightly lower than that of the best tyres, but in an emergency they help with precise reaction to steering and predictability. Showed excellent results in the dry. Easily and reliably cope with any manoeuvres. Very low rolling resistance. In terms of noise and comfort they lack a bit to the other tyres, but not enough to consider it a significant disadvantage.

 
Goodyear EfficientGrip Performance   4th: Goodyear EfficientGrip Performance
Total: 92.1 / Dry: 17 / Wet: 37 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 10 / Noise: 10 / Overall: 9.1
Positive: Low rolling resistance. High grip on wet surface
Negative: None listed
Overall: The Goodyear Efficientgrip Performance handled wet tests without difficulty, but in the dry their response was somewhat slower, especially in the case of an emergency manoeuvre. However, the tyres were quite predictable. Rolling resistance was the lowest in the test and they are also very quiet tyres.

 
Kumho Solus HS51 Harmony Sports   5th: Kumho Solus HS51 Harmony Sports
Total: 87.9 / Dry: 17 / Wet: 37 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 9 / Overall: 8.9
Positive: Short braking distance on wet surfaces. Stable handling.
Negative: High rolling resistance
Overall: The Kumho Solus HS51 demonstrated good grip on wet surfaces and good aquaplaning resistance. Behaved very confidently, despite a slight drawback in the aquaplaning tests. In the dry reacted to the actions of the driver more slowly, but without any sudden loss of traction during hard manoeuvres. Noise level and comfort are acceptable, but rolling resistance is too high.

 
Hankook Ventus Prime2   6th: Hankook Ventus Prime2
Total: 85.8 / Dry: 17 / Wet: 35 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 7 / Noise: 9 / Overall: 8.8
Positive: Short braking distance on wet surfaces. Stable handling
Negative: High rolling resistance
Overall: The Hankook Ventus Prime2 brakes effectively and maintains good grip when cornering on wet surfaces. Predictable behaviour during emergency manoeuvres in the dry. With noise and comfort there are no problems, but they have a high rolling resistance.

 
Dunlop Sport BluResponse   7th: Dunlop Sport BluResponse
Total: 86.6 / Dry: 18 / Wet: 33 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 10 / Overall: 8.6
Positive: Low rolling resistance. Good resistance to aquaplaning
Negative: Relatively weak grip on wet surfaces
Overall: The Dunlop Sport BluResponse has good braking performance on wet surfaces, but relatively weak lateral grip. The tyre resists aquaplaning, but in an emergency situation are a little nervous. In the dry they demonstrated rapid response to the steering and were well controlled during emergency manoeuvres. Very quiet and low rolling resistance.

 
Landsail LS588 UHP   8th: Landsail LS588 UHP
Total: 81.3 / Dry: 16 / Wet: 32 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 8 / Overall: 8.3
Positive: Short braking distance in the wet and dry
Negative: Handling not good enough in the dry. Very weak aquaplaning resistance.
Overall: The Landsail LS588 UHP were surprisingly unbalanced. Braking in the wet was excellent, but handling very unstable. In addition, the tyre copes worse than the others with emergency manoeuvres and is quite susceptible to aquaplaning. On dry pavement they again quickly stopped the car, but had very slow response to steering. Lateral grip and stability are too weak for the optimal performance of a sharp manoeuvre at high speed. Because of their softness they demonstrated a high level of comfort, effectively absorbing road irregularities.

 Michelin Primacy 3   9th: Michelin Primacy 3
Total: 83.2 / Dry: 17 / Wet: 33 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 9 / Overall: 8.2
Positive: Stable handling
Negative: Relatively low grip on wet surfaces
Overall: The Michelin Primacy 3 allow easy enough control of the car on a wet surface and control is not lost in the case of an emergency. On dry roads they behave confidently, but in braking they are only average. Noise and comfort were average. Overall nothing special, but without any major weaknesses.

 
Vredestein Sportrac 5   10th: Vredestein Sportrac 5
Total: 83.2 / Dry: 16 / Wet: 33 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 9 / Overall: 8.2
Positive: Good handling on wet surfaces
Negative: Poor resistance to aquaplaning. Handling not good enough in the dry
Overall: The Vredestein Sportrac 5 has good enough braking in the wet, but aquaplanes too easily. Manageability good in principle, but difficult to maintain traction in the rear during sudden manoeuvres. In the dry they generally behave confidently and predictably, but again, the rear wheels can too easily go into a skid in an emergency. Average comfort and while the noise level is high it's not enough to be a distraction.

 
Barum Bravuris 3HM   11th: Barum Bravuris 3HM
Total: 78.9 / Dry: 14 / Wet: 32 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 8 / Overall: 7.9
Positive: Good handling on wet surfaces
Negative: Poor resistance to aquaplaning. Handling not good enough in the dry
Overall: The Barum Bravuris 3 HM has short braking distance on wet roads, and generally cope well with emergency situations, despite the relatively low grip. However, the tyres are too easy to aquaplane. On dry surfaces they react slowly to steering and are vague, but at least they not prone to sudden loss of adhesion. Braking performance is only average. Comfort is low, and noise level is relatively high.

 
Firestone TZ300A   12th: Firestone TZ300A
Total: 77.9 / Dry: 12 / Wet: 32 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 9 / Overall: 7.9
Positive: Good resistance to aquaplaning
Negative: Low grip on wet surfaces. Long braking distance on dry surfaces.
Overall: In the wet the Firestone TZ300 alpha is too slow stopping the car but in general behave confidently and logically - until they reach the limit of adhesion, when they immediately lose grip. Good resistance to aquaplaning. In the dry they are too slow to react to the steering, and braking distance proved to be the longest in the test. Fairly quiet, but fuel economy is only average.

 
Goodride SA37   13th: Goodride SA37
Total: 72.3 / Dry: 14 / Wet: 28 / Comfort: 8 / Rolling Resistance: 6 / Noise: 9 / Overall: 7.3
Positive: Acceptable braking performance
Negative: High rolling resistance. Unstable behaviour in an emergency situation
Overall: The Goodride SA37 is very unstable and are difficult to drive on a wet surface. In an emergency, the rear tyres lose grip too easily. In the dry the tyres are too slow in response to steering and the rear wheels again can easily go into a skid. Noise level is low, but the tyres are relatively rigid. Also a high rolling resistance.

 
Nankang Econex NA1   14th: Nankang Econex NA1
Total: 73.3 / Dry: 15 / Wet: 28 / Comfort: 7 / Rolling Resistance: 8 / Noise: 8 / Overall: 7.3
Positive: Good resistance to aquaplaning
Negative: Weak grip and poor handling on wet surfaces. Low level of comfort
Overall: The Nankang Econex NA-1 have long braking distances and a very weak lateral grip on wet surfaces. Sharp manoeuvres are unlikely to succeed because the tyres can dramatically lose contact with the road. However, they have good resistance to aquaplaning. In the dry the situation is somewhat better, but they don't cope well enough with emergency situations. Not very effective at absorbing road irregularities, and noise is clearly audible in the cabin. Only average fuel economy.

 
Apollo Alnac 4g   15th: Apollo Alnac 4g
Total: 76.2 / Dry: 15 / Wet: 27 / Comfort: 9 / Rolling Resistance: 9 / Noise: 9 / Overall: 7.2
Positive: Low noise level and a good ride quality
Negative: Low grip and poor handling on wet surfaces. Poor resistance to aquaplaning
Overall: The Apollo Alnac 4G lacks effective braking on wet surfaces and has relatively weak lateral grip. In addition, the tyres easily start to slide, and during an emergency manoeuvre the rear wheels may suddenly go into a skid. Poor resistance to aquaplaning. In the dry the tyres behave predictably, but lack overall grip. Noise and comfort are good but fuel economy average.

2015 г.:https://www.oponeo.co.uk/tyre-article/test-of-summer-tyres-2013-size-195-65-r15-v-what-tyres-should-i-buy
Цитат
Test results
Place   Model   Tyre class   Description, and internet users' opinions on them.
1.   Dunlop Sport BluResponse   Premium   Dunlop Sport BluResponse
2.   Michelin Energy Saver +   Premium   Michelin Energy Saver +
3.   Fulda EcoControl HP   Medium   Fulda EcoControl HP 
4.   Nokian Line   Premium   not available
5.   Vredestein Sportrac 5   Premium   Vredestein Sportrac 5 
6.   Goodyear EfficientGrip Performance   Premium   Goodyear EfficientGrip Performance
7.   Pirelli Cinturato P1   Premium   Pirelli Cinturato P1
8.   Yokohama AC02 C.drive2   Premium   Yokohama AC02 C.drive2
9.   Kumho Solus KH17   Medium   not available
10.   Bridgestone Turanza T001   Premium   Bridgestone Turanza T001
11.   Hankook K425 Eco Kinergy   Medium   Hankook K425 Eco Kinergy
12.   Continental ContiPremiumContact 5   Premium   Continental ContiPremiumContact 5
13.   Uniroyal RainExpert   Medium   Uniroyal RainExpert
14.   Sava Intensa HP   Economic   Sava Intensa HP
15.   Viking Protech II   Economic   Viking Protech II
(Source of data: AutoBild).


Conclusions of the test
1. The test showed that, the best tyres of the middle class can perform as good as premium class tyres. As happened in the case of a model Fulda EcoControl HP, which occupied third position in the test.

2. Tests presented in this article were also confirmed: premium class tyres are characterized by the best performance, tyre of the middle class by the best ratio between quality and a price, whereas tyres that belong to the economic class are the best choice for calm driving in a city.

3. The five most recommended model from the test are:

• Dunlop Sport BluResponse,
• Michelin Energy Saver +,
• Fulda EcoControl HP,
• Nokian Line,
• Vredestein Sportrac 5.

There are slightly different results of another test of tyres in this size. In test of summer tyres ACE/GTÜ 2013 in size 195/65 R15 V won the same tyre (Dunlop Sport BluResponse), but the further positions were different.

It happened due to difference in testing methodology of AutoBild and ACE/GTU.

Препращане към друг тест: https://www.oponeo.co.uk/tyre-article/2013-adac-summer-tyre-test-195-65-r15-v-size
Цитат
Detailed test results
Model (click to learn more and see the user feedback)   Total score
up to 190   Wet conditions
up to 80   Dry conditions
up to 60   Green properties (fuel consumption, noise, etc.) up to 50   Rating:
Dunlop SP Sport BluResponse   145   59   46   40   Highly recommended
Vredestein Sportrac 5   134   55   43   36   Highly recommended
Goodyear EfficientGrip Performance   133   56   41   36   Highly recommended
Continental ContiPremiumContact 5   133   58   39   36   Highly recommended
Bridgestone Turanza T001   129   54   43   32   Recommended
Hankook Kinergy Eco   129   55   38   36   Recommended
Nokian Line   128   50   43   35   Recommended
Semperit Speed-Life   124   51   35   38   Recommended
Apollo Alnac 4G   122   51   39   32   Recommended
Fulda EcoControl HP   122   48   39   35   Recommended
Michelin Energy Saver Plus   117   46   34   37   Recommended
Falken Ziex ZE-914   115   39   38   38   Recommended
Pirelli Cinturato P1   114   43   39   32   Recommended
Firestone TZ300 alpha+   109   46   39   24   Conditionally recommended
Nexen N'blue Eco   102   39   25   38   Conditionally recommended
Nankang XR-611   87   27   33   27   Not recommend
(source: ACE / GTÜ)

ACE / GTÜ - what are they?
ACE is the second largest automobile club in Germany (after ADAC). The organisation was established in 1965 and consists of 550 thousand. members. ADAC provides a number of services including emergency assistance and repair in their garage chain.

GTÜ is a German Societies of Technical Supervision, competing with DEKRA and TÜV. The company was established in 1981 and provides a range of services including independent technical vehicle examinations, providing expertise services, drawing up accident reports, approving equipment, etc.

Both organizations are based in Stuttgart.

2014 г.: http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/88489/vredestein-sportrac-5-tyre-review
Цитат
Tyre reviews: best tyres 2014Product group tests
Introduction
1. Dunlop Sport BluResponse
2. Goodyear EfficientGrip Performance
3. Pirelli Cinturato P7 Blue
4. Hankook Ventus Prime 2
5. Continental ContiPremiumContact 5
6. Bridgestone Turanza T001
7. Michelin Primacy 3
8. Vredestein Sportrac 5
9. Toyo Proxes T1 Sport
10. GT Radial Champiro UHP1

2014 г.: https://www.oponeo.co.uk/tyre-article/the-best-summer-tyres-for-2014-according-to-adac
Цитат
Summer tyres recommended in the ADAC 2014 tests:
Goodyear EfficientGrip Performance
Continental ContiEcoContact 5
Dunlop Sport BluResponse
Hankook Kinergy Eco K425
Pirelli Cinturato P1 Verde
Fulda EcoControl HP
Nokian Line
Vredestein Sportrac 5
Bridgestone Ecopia EP 150
Falken Sincera SN832 Ecorun
2012г.: http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/60114/vredestein-sportrac-5
Цитат
Introduction
1st Goodyear EfficientGrip
2nd Vredestein Sportrac
3rd Nexen Nblue
=4th Dunlop FastResponse
=4th Nokian Xline
6th Continental EcoContact
7th Bridgestone Turanza
8th Michelin Energy Saver+12
На колко си помпате гумите?

Аз забелязвам нещо много странно. Гуми 285/60/18 на джанти 8J18 возят по-добре на 2.45/2.55 бара предни/задни отколкото на 2.0/2.2 бара, колкото е по книжка. На същата кола със същите джанти зимни 275/60/18 возят по-добре на 2.35/2.45.

По същият начин 235/55/17 на джанти 8J17 возят по-добре на 2.4 и дори на 2.5 бара отколкото на 2.2 бара.

Открих го миналата година.
Предишните ми гуми бяха Дънлоп АТ23 за 18-ките и ги карах на 1.5-1.6 бара накрая, защото друсаха ужасно.

Никога не съм помпал повече от препоръката в книжката.
По завоите из Гърция обаче установих, че 2.2/2.2 е малко и гумите се деформират.
2-3 десети повече елиминираха деформирането и изненадващо подобриха возията.
На нормалното налягане все едно брои неравностите и се тресе.
На повишеното налягане все едно колата е по-тежка и ги поглъща.

Теорията ми, е че средата на протектора се издува и амортизацията е за сметка на деформиране не на бордовете на гумата, а на протектора.

Странно обаче, че на два толкова различни размера става едно и също. 285 на 8 инча са доста сочно издути бордове. 235 на 8 инча е права гума, стените са отвесни, не може да се предполага предразположение към издуване на протектора.

99% съм сигурен, че разликата идва от това, че на стандартното налягане огъването се поема от бордовете на гумата, а при повишено протектора се издува и колата пружинира върху него износвайки средата му най-много.

Какви са Вашите наблюдения?

13
Два от основните принципи на правото са участието на обвиняемия в процеса и отговорността на собственика за падналите от балкона му предмети.
Англичаните казали, че било перверзия пострадалият (те) и обвиняемият (руснаците) да участват в едно и също разследване.
Проблемът, е че тези хора не извършват законосъобразни действия, а пускат медийни бомби адресирани до простолюдието и действащи деструктивно на обществото.
Какво означава, когато водеща развита държава отказва да приложи хилядолетен принцип на правото и лъже в изявленията си?
По-страшното, е че мнозинството от останалите държави се съгласяват с това извращение.
Причината за това, е че логиката и интелигенцията са дадени на късо през медиите.
Дадени са на късо и ръководителите на повечето държави, защото медиите им ги държат хора близки до ръководителите на по-големи държави.
Така в обществата се създават очаквания, които имат ефект на диктат над собствените правителства.

Преди повече от две хиляди години в Рим е имало час в който е могло да се хвърлят нечистотии от балконите, отговорност ако нещо падне и убие или увреди някого и съдебен процес с участие на обвиняемия.
Дори най-вулгаризираното право от тъмните векове, Крумовите закони и Еклогата познават свидетеля и доказателствата, а процесуалните действия се извършват в присъствието на обвиняемия.
Англичаните пищят все едно ще принуждаваме стара мома жертва на блудство да участва в следствен експеримент по къса пола без бельо.
Става въпрос за химическо оръжие.
Напуснаха ЕС и сега си пишат завещанието.
Имам чувството, че определени кръгове изпълняват планове за конфронтация с Русия, които са правени за в случай на победа на Хелари. Все едно стъпка по стъпка подпалват световна война.
Средствата им са абсолютно насочени към пълни лумпени.

Все едно дават интелигенцията и мислещите хора на късо.
Те ни казват, че властовите кръгове чрез медиите комуникират безконтролно с опростачените маси.
На някой като мен му казват, ние се гаврим със закона както си искаме и ти нищо не можеш да направиш. Гаврим се и с логиката, но какво като това е очевидно за теб, ние определяме мнението на масите, ти си знай.

Медиите се държат вражески като вземат другата страна.
Управляващите очевидно преследват цели за които нямат мандат.

Типично неопитният клиент разглежда делото като ревизия и на морала на страните. Нещо като страшен съд в който другата страна ще се провали от съдебвата зала право в ада.
Върховенството на закона е върховенство на правото според нормите, а не на казуса и не на страната.
Някой може да е много извисен морално англичанин и пак да се съди и да загуби дело от упадъчен и огрешен до червено руснак.
Просто руснака може да е прав.
Англичаните използват този недостатък на хората и вкарват руснаците във всякакви спорове и сюжети, където те неизменно губят, защото изглеждат по-неприятно от опонентите си.
Руснаците са лоши, ето защо те са виновни.
Нарушава се и друг принцип на правото, че вината е конкретна, а не е присъщо качество на личността. Никой не е виновен по принцип, а само за виновно извършеното.

15


 Текста...

He's not coming home, hes's sleeping with me. Ербап мома!

Страници: [1] 2 3 ... 45