Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 357
1
Ето как:


Планетна предавка с три входа, един от които е и изход. Има и верига като раздатка на офроуд джип или камион.

ДВГ и два мотор/генератора, единия от които е и стартер.

Няма предавки, няма и ремък. Няма дори спирачки като в автоматик. Фрикциона не се използва, ползват го само за демпфери. Малко странно.

Хибридите на Тойота трето и четвърто поколение използват същата принципна схема, но с редукция на големия електромотор:


Може би системата вече може да работи без него.

* * *

Прави ми впечатление, че загубите са минимални.
В първите две поколения големия мотор е директен, тоест загубите са 2-3% само заради главното верижно предаване и лагерите.
Двигателя във всички случаи върти сепаратора с осите на планетите, тоест мощността му се дели между задвижването на колата и малкия мотор/генератор, който произвежда ток, който или директно движи колата или зарежда батерията.
Във втората версия е добавена планетна редукция на големия мотор, което увеличава въртящия му момент, но и загубите. Новите версии вече има зъбно главно предаване, което също увеличава загубите. Новите модели са по-пъргави обаче.

Тази система е много по-проста и съвършена от всички чисти ДВГ задвижвания. Освен това е вечна.
Приусите без проблем изкарват 300-500.000 км с първата си батерия, а след смяна на батерията продължават да вървят като нови...

Чуйте внимателно какво има да Ви каже Хуви:


300.000 мили... Непостижимо за американските коли, Субару ще хвърли гарнитури няколко пъти, Хонда ще хвърли трансмисия, а европейска кола... ще стигне 500.000 км, като ви завлече с цена на поддръжката три пъти първоначалната... За Тойота Приус обаче 300.000 мили е типичен пробег.

2
ПУ!
Можеш ли да разучиш тези с композитните щитове дали им вършат работа и каква? Защото ние добре ще го направим, но да не се разпадне на първия камък.

Виж какво намерих: http://www.autokaitse.ee/engine-shield/opel/opel-astra-f-1991-1998-engine-shield

WRC ми се струва, че са с метални като на снимката:

3
Цената си е цена. Въпроса е да направиш нещо работещо и функционално. Ако правиш композит метал-метал не ти трябват 4 слоя, а 1-2.

Сега се сещам, че има титанова ламарина в прилични дебелини и струва нещо от сорта на 300-400 лева листа.

Слой титан отдолу, карбон-кевлар, еластична смола и алуминий с дебелина колкото да достигнеш минимума. Дебелия алуминий ще му направиш отвори да е по-лек.

От титана ако останат изрезки ще си пуснеш едни антистатици или калобрани до земята с титаниеви накрайници да фиргат искри.


4
Това е полиестерни срещу полипропиленови кондензатори.

Купи по един от вид и ги прослушай, тествай esr и сподели.

За мен най-добрите кондензатори са фолийните с диелектрик полипропилен.

5
Стойностите са такива, че пак си ползвай 1.2, навивките са по два реда в макара от лейкопласт.
Отделен е въпроса, че е хубаво паралелните елементи да имат по 0.5-1 ом за по-безрезонансно свирене.
Гледай да е трети или четвърти ред на 6-7 килохерца, не по-високо. И да е Бътъруърт по учебник.
Ако е Линквиц-Райли да е 4-ти ред на 5.000, че той е по-плавен и яде енергия около ъгловата честота.
Кондензатори Мундорф или нещо такова свястно.

7
Коли и Тунинг Проекти / Re: BMW E39 523 stroke 528
« -: Май 16, 2019, 12:19:18 12:19 »
Всеки двигател с директни повдигачи, DOHC с чашки или CIH с плоски повдигачи звучи така. Дори ХЕ и екотек, които са много тихи. Телефона хваща малко повече високи среди и високи и цъкането се усилва. Субективно на живо двигателя е много тих, има някакъв щракащ по-скоро звук, който е едва доловим.
Може би като са чисто нови са още по-тихи. Дори 2jz-то, което е смущаващо тихо, като се снима с телефон вади леко равноменро щракане.

Какво е устройството на ваноса? На мустанга има централна главина със изрязани в нея слотове в които се нанизват едни прегради, които образуват камери вежду главината и външния корпус - като много дълги сегменти на ванкелов двигател. Те биха могли да тракат ако устройството е същото.

8
Коли и Тунинг Проекти / Re: BMW E39 523 stroke 528
« -: Май 15, 2019, 01:43:44 13:43 »
Снимах мотора на колега m52b25 на 270.000 километра:На живо е съвсем тих.
Има много добър въртящ момент от около 1000-1500 оборота.

Масло: прясно сменено на 1000 км извън града Мотул X-cess 5W-40, за което сме установили категорично, че 9-10.000 са му много. Колегата е много упорит, но вече и той призна, че над 7-8.000 мотора се разтраква.

9
Всъщност, в момента ситуацията е точно като в началото на първи сезон. Старкови знаят, че краля е нелегитимен, краля знае, че те знаят и ще иска да ги премахне.

Разликата, е че Санса и Ария са присъствали на екзекуцията на баща си и вероятно не искат да присъстват на тази на брат си.

Вероятно Денерис е вече мъртва и в трейлъра виждаме Ария да излиза пред войниците с лицето й.

А е възможно, Ария вече да е убила Денерис, да говори глупости с нейното лице на обществеността за да я очерни, Джон да не знае и да убие сестра си мислейки си, че убива вече убитата Денерис.

10
То всичко си го пише а и е очевидно.

11
Качеството на ченгетата е свързано с автомобилистите.
Може би по Пазарджишко са по-зле, но в София и Бургаско, където имам наблюдения полицаите са по-скоро читави и по-скоро подготвени, като отделни полицаи и разследващи са блестящи.
Мога да ти кажа, че за престъпник е много по-страшно да попадне в ръцете на млади полицаи отколкото на стари катили. Това е както мое наблюдение от практиката, така и разсъждение. Казваш, че новите имат повърхностна и кратка подготовка. Старите и това нямат. Новите са изградени при условията на пазар в който малко или много периода на първоначално натрупване на капитали е приключил, съответно степента им на поквара е много по-ниска, просто защото действителността е много по-проста и плоска и законността на улицата и на битово ниво е много по-висока. Стария катил освен, че няма и двете седмици или двата месеца подготовка на младите, е ял и пил с всички мутри и престъпници от окръга. Дъртите ченгета бяха толкова вупиющо неграмотни, че актовете им падаха, защото за 20-30 години не можеха да се научат да ги попълват. Като студент обжалването на актове на близки и далечни познати ми беше и работа и хоби. Напоследък няма за какво да се хванеш. Това обаче са дребни неща.
Днешните полицаи знаят как грамотно да събират доказателства. Само преди 10-20 години, тоест по време на демокрацията ТОП полицаи и следователи държаха оръжия от убийства по чекмеджета, вадеха нокти на заподозряни и правеха гафове, които струваха живота на техни колеги, отделно хилядите изпуснати престъпници от неграмотност. Ако качеството на юристите в правораздаването е константно или пада, качеството на кадрите в правоохранителната сисема се вдига. Дъртите шкембелий в униформи не можеха да се оправят със сбивания, побои, грабежи и хулиганства, можеха евентуално да убият някой, който им е неудобен или да пребият някой нещастник, но не и да разрешат елементарни житейски ситуации или да окомплектоват една преписка за дребно престъпление. Даже направо отказваха да се занимават. Трябваше да е много тежко престъпление и на всяка крачка да им стоят на главата прокурор и следовател за да свършат евентуално нещо.
Сбиеш ли се и дойдат ли млади полицаи, направо сключвай споразумение.
Новите "неграмотници" вече ги възпитава и обучават какви са целите на полицията и знаят какви са основните права на човека и точно защо не трябва да размазват от бой всеки заподозрян. Аз като стажант следовател съм слизал на долния етаж при оперативните да им казвам да не блъскат арестантите с чекмеджета, защото пречат на следователите да си вършат работата. Такива простотии само няма и 15 години по-късно вече няма, а осъдените, заловените и разкритите са много повече.
Старото така наречено следствие разследваше кражба на водомер да 10 лева 10 години, лично приключих делото.
Най-важното, новите знаят, че всички ходещи на два крака с лична карта са хора и имат човешки права и как се събират доказателства.

12
Спряха модела и разни започнаха да го хвалят: https://www.thetruthaboutcars.com/2019/04/rip-ford-taurus-again/

Потвърждавам всичко написано. Огромен и много луксозен салон, карал съм версията Limited, огромен багажник, идеална возия в идеалната пропорция между комфорт и стабилност, по-скоро стабилна, отколкото люшкаща и не на последно място върви много и автомата е повече от перфектен със само 6 предавки, но ми харесва повече от 7-g tronic и то в S500.

13
По-интересна личност от това, здраве му кажи!
Личен сайт: http://www.camilopardo.com

Видео с Джей Лено и Форд ГТ:


14
Вчера пуснаха епизод 5 от последния сезон. Чета много противоречиви мнения и много отрицателни коментари.

Епизода се разви напълно исторически коректно.
Косъм няма да падне от главите Ви ако се предадете, камък върху камък няма да остане ако ни накарате да се бием. - Александър Македонски, Чингиз Хан, Тимур, Римляните и т.н. и т.н.
Денерис два пъти идва пред портите на града, първия път й хвърлиха отсечена глава, втория строиха армия отпред. Накрая хората биха камбаните, но червената цитадела мълчеше. Ако това беше историческо събитие, резултата щеше да бъде същия.
Освен това, пред Робърт са се предали и са го пуснали да свали лудия крал, а решиха да пазят Церсей от Денерис за разлика от предишните два града, които превзе. В самата цитадела се е намерило кой да посече лудия крал и да му попречи да изгори града.
В света на Игра на Тронове обаче Денерис довърши започнатато от баща й преди 20 години. Крушата не пада по-далече от дървото. Интересно дали след пожара няма да се излюпят още дракончета, яйцата им са разпространен сувенир.
Денерис постъпи първо като кралица на дотраките, тоест като типичен варварин.

Всички много мрънкат колко пъти е оцеляла Ария... Същата, която беше сляпа и победи най-добрата ученичка на Джакен и която след това изненада самия Джакен в храма му... тоест той й дължи живота си два пъти... И същата, която се промъкна като вятър и уби Нощния крал... и която може да си сменя лицето и да приема нъпално вида на жертвите си и изби Фрей, семейството му и придворните му. Въпрос е дали Ария изобщо може да умре или дори да може, кой може да я убие.

Прогноза за епизод 6

Джуджето вероятно ще бъде екзекутирано задето пусна брат си.
Джон Сноу вероятно също ще бъде екзекутиран по донос, че не е искал да се бие и като узурпатор на трона. Или поне на Денерис ще й се иска да го екзекутира. той все пак я отряза, когато тя го попита каква е за него и той спря до кралица. Вероятно сантименталните му чувства са се изпарили докато е гледал как гори Варис.
От друга страна, не е изключено някой да светне Джон, че може да отнеме дракона на Денерис. Джон е състрадателен, но много храбър и способен. Бран може да му отвори очите. Все пак Бран е единствената връзка с магическото минало на света в Игра на тронове от тази страна на морето.

Ария вероятно ще убие Денерис.
Санса много хубаво си е направила сметката и също може да се прояви. Няколко фамилии от севера изобщо не участват в бойните действия.

Накрая ще управлява или Санса или Джон Сноу. Може да ни изненадат като направят джуджето регент.

15
Дай скрийншот.
BSC е съпротивление, което сваля цялото ниво с нужната стойност и индуктивност, който пропуска ниските до обределена честота без съпротивление и така изравнява нивата на излъчване в цяло и полу-пространство.

Втората схема мисля, че е за корекция на ниво сигнал преди усилвателя.

Страници: [1] 2 3 ... 357